Šta je ovo svi danas kosili? I ja sam. Sve me boli. Sirovo.drug_profi wrote: ↑20/05/2023 00:40Sutra ću, nek mi je rahmetli Maršal na pomoći... po treći put ove godine...i nije kraj.
Piči trava ko luda nakon onakve kiše.
Šta je ovo svi danas kosili? I ja sam. Sve me boli. Sirovo.drug_profi wrote: ↑20/05/2023 00:40Sutra ću, nek mi je rahmetli Maršal na pomoći... po treći put ove godine...i nije kraj.
Upravo tako. Mislim, hajde zamislite 50.000 vojnika sa oko 300 tenkova i 1000 IFV, uz podrsku par stotina brzometnih SPG.
Pa ne znam zasto Himars iskljucuju kad mu je domet 87 km.JoseMujica wrote: ↑19/05/2023 22:08 evo i ovo je prema procjeni nekih 80km od linije fronta...čime li su?
Dobro razmisljas. Samo drzave iz pozadine ce donirati avione. Holandija, Belgija. Danska vec nije pozadina. Direktno zatvara Baltik.JoseMujica wrote: ↑19/05/2023 22:49+ USA, Englezi, Japanci... nekada je na forumu spominjano kako japanci imaju 30-40 F-16-ki jel otpisanih ili tako nešto
mislim da Poljaci neće, barem ne u prvim rundama...ipak su oni istočna granica
ps
da dobro @geralt reče i Norvežani
bila je vijest u zadnjih par dana da hoće i oni dati
A ja mislim da ce Krim lakse vratiti nego Donbas.SanskiBiser wrote: ↑19/05/2023 23:33Eeee sad si pokrenuo lavinu, svakako je vikend pred nama sad ce neko da uleti sa "mislim da nikad Krim nece dobiti nazad"![]()
Naravno da ne razmislja.JoseMujica wrote: ↑20/05/2023 00:26 ne vjerujem da iko na Zapadu uopće razmišlja o tome, a kamo li da će da spomene
Pssst, ovi moji klokani imaju ovih 16-ki na izvoz, saltamo se na 35-ce. Bice hedija od nas , nas ovi cetnici ne mogu gadjati pa cemo pogurati saveznike. Strogo povjerljivo profa. pazite da ovo ne procuri vikendasima cir ce proraditi.drug_profi wrote: ↑20/05/2023 01:10Dobro razmisljas. Samo drzave iz pozadine ce donirati avione. Holandija, Belgija. Danska vec nije pozadina. Direktno zatvara Baltik.JoseMujica wrote: ↑19/05/2023 22:49
+ USA, Englezi, Japanci... nekada je na forumu spominjano kako japanci imaju 30-40 F-16-ki jel otpisanih ili tako nešto
mislim da Poljaci neće, barem ne u prvim rundama...ipak su oni istočna granica
ps
da dobro @geralt reče i Norvežani
bila je vijest u zadnjih par dana da hoće i oni dati
Zar je moguće da napišeš ovakvu glupost.pici wrote: ↑20/05/2023 00:21Znaci holandija daje 40, danska 30, poljska ne znam koliko i evo norveska 57.Znaci 127 F16 samo od tri zemlje, plus jos ihahaaa.Bit ce ovo ozbiljna flotila, ima da rusi iza urala vozaju dvokrilce.The F-16 training will be conducted using European-owned but US-made F-16s and will probably begin in the coming weeks.
So far, Ukraine has been relying on much older MiG fighters, 27 of which have been given to them by Poland and Slovakia. Only a few European countries have a supply of F-16s, including the Netherlands which has 40 and Denmark which has 30, in addition to Poland and Norway.
F18 C su u pitanju, 46 komada.hatemondays wrote: ↑20/05/2023 01:25Pssst, ovi moji klokani imaju ovih 16-ki na izvoz, saltamo se na 35-ce. Bice hedija od nas , nas ovi cetnici ne mogu gadjati pa cemo pogurati saveznike. Strogo povjerljivo profa. pazite da ovo ne procuri vikendasima cir ce proraditi.drug_profi wrote: ↑20/05/2023 01:10
Dobro razmisljas. Samo drzave iz pozadine ce donirati avione. Holandija, Belgija. Danska vec nije pozadina. Direktno zatvara Baltik.
Vratiti Krim ? Jel ti misliš da će se to desiti ? Kad Krim bude Ukrajinski, Ukrajina neće više biti na kartama, vec samo radioaktivna prašina.drug_profi wrote: ↑20/05/2023 01:13A ja mislim da ce Krim lakse vratiti nego Donbas.SanskiBiser wrote: ↑19/05/2023 23:33
Eeee sad si pokrenuo lavinu, svakako je vikend pred nama sad ce neko da uleti sa "mislim da nikad Krim nece dobiti nazad"![]()
Ne mislim da ce se ovo desiti (osim kroz interni raspad) ali se potpuno slazem sa tvojim stavom da moraju izgubit. Mada je njima i gubljenje Krima gubitak teritorije.drug_profi wrote: ↑20/05/2023 00:16 Moj je stav radikalan, ali smatram da Rusija mora biti odbacena od toplog mora kao kazna za ovaj rat.
Takooooo jeeeeBlue heat wrote: ↑20/05/2023 08:22Vratiti Krim ? Jel ti misliš da će se to desiti ? Kad Krim bude Ukrajinski, Ukrajina neće više biti na kartama, vec samo radioaktivna prašina.
Rečeno davno, da oružje modernih ratova nisu avioni, već hipersonično oružje, a ovi se uhvatili jednog te istog kao pokvarena ploča.
Svi ti avioni će završiti u starom gvoždju, eto toliko o njihovoj nadmoći.
A tupsoni koji misle da je Rusija sama u ovom sukobu, loše misle.![]()
Vikend Mubarek OlsunBlue heat wrote: ↑20/05/2023 08:22Vratiti Krim ? Jel ti misliš da će se to desiti ? Kad Krim bude Ukrajinski, Ukrajina neće više biti na kartama, vec samo radioaktivna prašina.
Rečeno davno, da oružje modernih ratova nisu avioni, već hipersonično oružje, a ovi se uhvatili jednog te istog kao pokvarena ploča.
Svi ti avioni će završiti u starom gvoždju, eto toliko o njihovoj nadmoći.
A tupsoni koji misle da je Rusija sama u ovom sukobu, loše misle.![]()
Nema vise pomoci takvima.hatemondays wrote: ↑20/05/2023 09:03Da mi je samo probati tu njihovu brlju makar jedan weekend , Allahi mi Kirba sa Dinom na tenku ulaze u Leskovac. Takav je uticaj tog kazanli pica.