Nećeš Sebiju a sutra bi vratio SDFA na vlast.Ozimician wrote: ↑19/05/2023 14:07Obrnuto je, prvo treba imati drzavu, pravnu, pa tek onda mozes pricati o ovakvim stvarima.DaysleepeR wrote: ↑19/05/2023 13:48
Suverenitet polazi od naroda koji živi na određenom prostoru i kakvu vlast sebi bira, i šta zahtjeva od te vlasti.
Kakvu državu imaš ako si u ekonomskoj blokadi, tj. imaš premala primanja da možeš bilo šta uraditi u svojoj državi a kamoli van nje.
Kakvu državu imaš ako odeš u KCUS na liječenje pa umreš a nisi trebao, nego su te zanemarili, ili prikopčali na malina respirator.
Kakvu državu imaš ako i pored odličnog obrazovanja ne možeš naći posao bez štele.
Kakvu državu imaš ako su svi tenderi namješteni, ako se ugrađuje u sve poslove, itd.
Prvo treba stvari postaviti na zdrave noge pa pričati o državi.
Sve to sto navodis jeste posljedica toga sto nema jake drzave na cijelom njenom teritoriju - ovako svako zauzeo svoje vojvodstvo i tu vedri i oblaci.
Tek kad se ojaca drzavni nivo, pa jedan Kvesic ili Sebija ne budu neprikosnoveni autoriteti, vec kad drzavno ministarstvo zdravstva bude postavljalo direktore KCUS - tek onda mozes ocekivati napredak. Dok se niko nikome ne mijesa u posao, dok Bosnjak ne moze biti direktor UKC Mostar ili Banja Luka niti Hrvat/Srbin direktor UKC Sarajevo - tako ce nam biti.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- DaysleepeR
#104226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Ozimician
#104227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne kontam druze, sta zelis da mi uvalis da sam ja SDA bot ?DaysleepeR wrote: ↑19/05/2023 14:37Nećeš Sebiju a sutra bi vratio SDFA na vlast.Ozimician wrote: ↑19/05/2023 14:07
Obrnuto je, prvo treba imati drzavu, pravnu, pa tek onda mozes pricati o ovakvim stvarima.
Sve to sto navodis jeste posljedica toga sto nema jake drzave na cijelom njenom teritoriju - ovako svako zauzeo svoje vojvodstvo i tu vedri i oblaci.
Tek kad se ojaca drzavni nivo, pa jedan Kvesic ili Sebija ne budu neprikosnoveni autoriteti, vec kad drzavno ministarstvo zdravstva bude postavljalo direktore KCUS - tek onda mozes ocekivati napredak. Dok se niko nikome ne mijesa u posao, dok Bosnjak ne moze biti direktor UKC Mostar ili Banja Luka niti Hrvat/Srbin direktor UKC Sarajevo - tako ce nam biti.
Ono kad nemas sta napisati pa hajd nek se bilo sta napise, samo da je protiv vec istruhle SDA.
Generalno se ja slazem s tobom u svemu sto si napisao u prethodnom postu, samo je redoslijed stvari obrnut i da ne mozes ocekivati kvalitetne usluge od drzave ako nemas suverenu i funkcionalnu drzavu i ti meni na to repliciras da bih ja sutra vratio SDFA na vlast.
-
laik1981
#104228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nevjerovatno kako su sa gubitkom fotelja sve maske pale preko noci.
Znalo se da su obicna kriminalno-fasistiska sekta, ali se ocekivalo da ce bar masku pokusati sacuvati.
Sta kaze lik, blizi mu Dzevad Galijasevic od Komsica i to samo zbog imena i nacionalne pripadnosti
. Gradjanska za pozeljeti.
Znalo se da su obicna kriminalno-fasistiska sekta, ali se ocekivalo da ce bar masku pokusati sacuvati.
Sta kaze lik, blizi mu Dzevad Galijasevic od Komsica i to samo zbog imena i nacionalne pripadnosti
- Login77777
#104229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Izvisio za poziciju pa malo ludi nas prpcic…laik1981 wrote: ↑19/05/2023 14:52 Nevjerovatno kako su sa gubitkom fotelja sve maske pale preko noci.
Sta kaze lik, blizi mu Dzevad Galijasevic od Komsica i to samo zbog imena i nacionalne pripadnosti. Gradjanska za pozeljeti.
-
Nisamsdaali
#104230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I meni je bliži, ne da islamlaik1981 wrote: ↑19/05/2023 14:52 Nevjerovatno kako su sa gubitkom fotelja sve maske pale preko noci.
Sta kaze lik, blizi mu Dzevad Galijasevic od Komsica i to samo zbog imena i nacionalne pripadnosti. Gradjanska za pozeljeti.
- ShnjaZZZ
-
laik1981
#104232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Masa ih ima kojima nisu ugovori produzeni. Znam jednog sto radi u agenciji za javne nabavke. Ista mu prica dok broji zadnje dane na radnom mjestu. Izdaja Bosnjaka.Login77777 wrote: ↑19/05/2023 14:55Izvisio za poziciju pa malo ludi nas prpcic…laik1981 wrote: ↑19/05/2023 14:52 Nevjerovatno kako su sa gubitkom fotelja sve maske pale preko noci.
![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- Bosanski_kralj
- DaysleepeR
#104235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne impliciram da si bot, ali jesi punim nasjeo na narativ da ćemo ostati bez države.Ozimician wrote: ↑19/05/2023 14:47Ne kontam druze, sta zelis da mi uvalis da sam ja SDA bot ?
Ono kad nemas sta napisati pa hajd nek se bilo sta napise, samo da je protiv vec istruhle SDA.![]()
Generalno se ja slazem s tobom u svemu sto si napisao u prethodnom postu, samo je redoslijed stvari obrnut i da ne mozes ocekivati kvalitetne usluge od drzave ako nemas suverenu i funkcionalnu drzavu i ti meni na to repliciras da bih ja sutra vratio SDFA na vlast.Koja je to dijagnoza?
Ta je priča niđe veze.
Kako bi ova država konačno krenula putem EU i ostalih integracija potrbno je pokrenuti neke procese a na tom putu je potrebno napraviti neke bolne kompromise.
Htjeli mi to priznati ili ne, mi i dalje kontamo da svi treba da se pokore našem narativu, ali Dayton nije takav sporazum.
Dayton je grozan, ali to nam je sudbina, nema joj promjene.
I kad mi sami ne možemo da se dogovorimo, neko drugi će nam nametnuti rješenja kojima niko nije zadovoljan.
Svaka odluka Visokog Predstavnika se može srušiti glasanjem u parlamentu.
Umjesto da pravimo pritisak na ljude kojima plaćamo platu za to, mi se ljutimo na Visokog Predstavnika i MZ što nam nameću rješenja.
Mi smo debili totalni.
-
plavi_E
#104236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
"Smatramo da smo imali ravnopravno pravo da konkurišemo za mjesto direktora UIO-a. U razgovorima koje smo imali došli smo do zida za koji teško da imate kontraargumente", rekao je Nikšić.
Kako je rekao, riječ je o nacionalnoj rotaciji je su prethodni direktori bili Bošnjak pa Hrvat, a sada je došlo vrijeme da bude Srbin.
To će, kako je rekao, biti primijenjeno i na druge institucije, pa će naprimjer direktor Elektroprijenosa biti Bošnjak.
Također će tražiti neke pozicije unutar UIO-a da imaju neki utjecaj i da znaju šta se tamo dešava.
Znachi prvo su mislili da imaju pravo na UIO pa su ih onda ishamarali argumentima i inda su skontali da nemaju pravo na UIO. A najbolje mu je to sto ce tek sad traziti neke pozicije u UIO da bi bar znali shta se tamo dogadja. Pa ovo je gore od predaje drzavne sihurnosti Chovicu i Dodiku u ruke. I naravno da ce trojkashko-uzpovska frakcija u nedostatku argumenata na ovaj nikshicev idiotizam vrijedjati i pljuvati druge forumashe koji kritikuju taj idiotizam.
Kako je rekao, riječ je o nacionalnoj rotaciji je su prethodni direktori bili Bošnjak pa Hrvat, a sada je došlo vrijeme da bude Srbin.
To će, kako je rekao, biti primijenjeno i na druge institucije, pa će naprimjer direktor Elektroprijenosa biti Bošnjak.
Također će tražiti neke pozicije unutar UIO-a da imaju neki utjecaj i da znaju šta se tamo dešava.
Znachi prvo su mislili da imaju pravo na UIO pa su ih onda ishamarali argumentima i inda su skontali da nemaju pravo na UIO. A najbolje mu je to sto ce tek sad traziti neke pozicije u UIO da bi bar znali shta se tamo dogadja. Pa ovo je gore od predaje drzavne sihurnosti Chovicu i Dodiku u ruke. I naravno da ce trojkashko-uzpovska frakcija u nedostatku argumenata na ovaj nikshicev idiotizam vrijedjati i pljuvati druge forumashe koji kritikuju taj idiotizam.
-
breuer
#104237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nema, EU će nam riješiti sve probleme

- Grean
#104238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@DaysleepeR sve to stoji ali kako sad na jednom OHR-u ili kome vec nije bitna nacionalna kvota? Po potrebi bitna valjda.DaysleepeR wrote: ↑19/05/2023 11:23Neuporedivo.
Miloš Trifković je čovjek kojeg nema u medijima, čovjek se bavi svojom strukom.
Nije medijska kurva za bijedne honorare.
I sad na jednom samo @prpa vidi nacionalnost a MZ nas oprala na ruke po pitanju legitimnog predstavljanja.
Kad pogledamo strukturu svega u drzavi ispada da je 43% stanovnista sa popisa 91' skoro pa retardirano jer nisu sposobni dati ni 33% kadrova strucnjaka, clanova komisije, fudbalskih sudija, selektora, quraca, palaca a kamo li da daju onaj broj koliko ih ima procentualno po popisu stanovnistva.
I ovo je svima OK.
Last edited by Grean on 19/05/2023 15:27, edited 1 time in total.
-
plavi_E
- DaysleepeR
#104240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neće nam EU ništa riješiti, nametnuće nam nakaradna rješenja.
Za to vrijeme plaćamo parlamentarce 3000+ KM da sjede i ne rade ništa.
Sliježu ramenima, ne mogu se dogovoriti.
A troše gorivo, odvojene živote, i još im narod plješće.
Ne daj Lendo...
- DaysleepeR
#104241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Za ovako bitan zakon, je li bitniji nacionalni sastav, ili stručnost?Grean wrote: ↑19/05/2023 15:26@DaysleepeR sve to stoji ali kako sad na jednom OHR-u ili kome vec nije bitna nacionalna kvota? Po potrebi bitna valjda.DaysleepeR wrote: ↑19/05/2023 11:23
Neuporedivo.
Miloš Trifković je čovjek kojeg nema u medijima, čovjek se bavi svojom strukom.
Nije medijska kurva za bijedne honorare.
I sad na jednom samo @prpa vidi nacionalnost a MZ nas oprala na ruke po pitanju legitimnog predstavljanja.
Kad pogledamo strukturu svega u drzavi ispada da je 43% stanovnista sa popisa 91' skoro pa retardirano jer nisu sposobni dati ni 33% kadrova strucnjaka, clanova komisije, fudbalskih sudija, selektora, quraca, palaca a kamo li da daju onaj broj koliko ih ima procentualno po broju stanovnistva.
I ovo je svima OK.
-
breuer
#104242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa što će nam onda bolni kompromisi, i šta oni uopšte znače?DaysleepeR wrote: ↑19/05/2023 15:27Neće nam EU ništa riješiti, nametnuće nam nakaradna rješenja.
Ne daj Lendo...
- dalmatinka
#104243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- DaysleepeR
#104244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znače da ćeš nakon 8 godina imati prestanak blokade da se donesu zakoni koji će nas dovesti još bliže EU.breuer wrote: ↑19/05/2023 15:28pa što će nam onda bolni kompromisi, i šta oni uopšte znače?DaysleepeR wrote: ↑19/05/2023 15:27
Neće nam EU ništa riješiti, nametnuće nam nakaradna rješenja.
Ne daj Lendo...
Jasno je kome se fućka za EU, novim begovima u njihovim begovatima.
Običnom čovjeku koji svakako konta da bježi za EU, to najviše znači.
-
breuer
#104245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
de bolan, ti si ozbiljniji forumaš...DaysleepeR wrote: ↑19/05/2023 15:30Znače da ćeš nakon 8 godina imati prestanak blokade da se donesu zakoni koji će nas dovesti još bliže EU.
-
plavi_E
#104246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@ShnjaZZZ
Ima li gdje chitava lista da se vidi? Ne samo ove ekstra kategorije tj. ovaj kajmak.
Ima li gdje chitava lista da se vidi? Ne samo ove ekstra kategorije tj. ovaj kajmak.
- Ozimician
#104247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dakle trebamo da radimo na zakonima koji ce nas dovesti blize EU - kako bi nam se jos vise ljudi iselilo iz zemlje? To je tvoja logika?DaysleepeR wrote: ↑19/05/2023 15:30Znače da ćeš nakon 8 godina imati prestanak blokade da se donesu zakoni koji će nas dovesti još bliže EU.
Zasto bi onda ijedna pri sebi drzava radila to sebi onda ?
Danas svako moze pobjeci u EU, imamo priznat pasos, mozemo u svaka doba spakovati kofere i zaputiti se u EU, ako nista do Hrvatske na sezonu, kome je Njemacka daleko. Radne vize se dijele i sakom i kapom i bukvalno nije otisao samo onaj ko nije htio.
- Grean
#104248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci nema strucnih u ovih 43%? Kao sto rekoh bitan je i u svemu drugom, bitno je i da fudbalski sudija sudi korektno ali je princip 2-2-2 koji je ako idemo po popisu diskriminirajuci.DaysleepeR wrote: ↑19/05/2023 15:28Za ovako bitan zakon, je li bitniji nacionalni sastav, ili stručnost?Grean wrote: ↑19/05/2023 15:26
@DaysleepeR sve to stoji ali kako sad na jednom OHR-u ili kome vec nije bitna nacionalna kvota? Po potrebi bitna valjda.
Kad pogledamo strukturu svega u drzavi ispada da je 43% stanovnista sa popisa 91' skoro pa retardirano jer nisu sposobni dati ni 33% kadrova strucnjaka, clanova komisije, fudbalskih sudija, selektora, quraca, palaca a kamo li da daju onaj broj koliko ih ima procentualno po broju stanovnistva.
I ovo je svima OK.
Ovaj primjer sa strucnoscu se primjenjuje samo i iskljucivo ako nece Bosnjaci nekim slucajem biti bas ti eksperti. Ako se desi tada odmah ide legitimno predstavljanje kao prvi i najvazniji princip a nasa prica na forumu se odmah okrene, "pa dobro, to je Dejton i potpiso' ga Alija". Znas i sam da je tako da se ne lazemo.
Last edited by Grean on 19/05/2023 15:34, edited 1 time in total.
- DaysleepeR
#104249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja iznosim svoje mišljenje što znači da vrlo lako mogu biti u krivu.breuer wrote: ↑19/05/2023 15:31de bolan, ti si ozbiljniji forumaš...DaysleepeR wrote: ↑19/05/2023 15:30
Znače da ćeš nakon 8 godina imati prestanak blokade da se donesu zakoni koji će nas dovesti još bliže EU.
Ali evo daj da stavimo test vremena, do narednih izbora hoće li biti manje Bosne ili više Bosne.
I hoće li ta Bosna biti bliže EU ili dalje od EU.
Ja stvarno nemam emotivnu vezu sa bilo kojim likom koji će biti postavljen na neku funkciju za veliku platu.
Većinu ove nove generacije znam iz grada, tu smo s godinama, ha oni ha ja na poziciji, a znam koliko sam ja sposoban za taj posao. Nimalo.
- DaysleepeR
#104250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma ne, nego da prestanu ljudi ići. Ali jasno je šta ljudi žele, žele život kakav je tamo gdje idu.Ozimician wrote: ↑19/05/2023 15:33Dakle trebamo da radimo na zakonima koji ce nas dovesti blize EU - kako bi nam se jos vise ljudi iselilo iz zemlje? To je tvoja logika?DaysleepeR wrote: ↑19/05/2023 15:30
Znače da ćeš nakon 8 godina imati prestanak blokade da se donesu zakoni koji će nas dovesti još bliže EU.
Zasto bi onda ijedna pri sebi drzava radila to sebi onda ?
Danas svako moze pobjeci u EU, imamo priznat pasos, mozemo u svaka doba spakovati kofere i zaputiti se u EU, ako nista do Hrvatske na sezonu, kome je Njemacka daleko. Radne vize se dijele i sakom i kapom i bukvalno nije otisao samo onaj ko nije htio.
Ako se dio tog života može napraviti ovdje, manje bi ljudi išlo.