Samo da ostane zapisano i zasticeno od editovanja. Borci za gradjansku drzavuPrpa.ba wrote: ↑19/05/2023 11:42Svaki Bosnjak mi je uvijek blizi u odnosu na katolike i pravoslavce. To sto je Fikret Abdic ratni zlocinac ne mijenja njegovu pripadnost mom narodu, a herojstvo Dragana Vikica ne cini ga pripadnikom mog naroda. Sta je tu nejasno i degutantno i otkud takvi zakljucci![]()
Uostalom, komentarisao sam zanimljiv sastav "eksperata", sto ukljucuje i njihove poglede na materiju, ali i etnicku krvnu sliku. Ostalo su vasa proizvoljna tumacenja.![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
laik1981
#104151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- tandmand
#104152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A gdje ti je Sanja bila u prethodnih 30 godina?tramvajtrojka wrote: ↑19/05/2023 11:42Gdje ti je briga za druga bila u prehodnih 30 godinatandmand wrote: ↑19/05/2023 11:40 AFD - Alternativa za Njemačku
A ko je alternativa za BiH nakon 3 desetljeća? Pa čitamo svaodnevno o njihovim izdajama. tj. ALTERNATIVAMA.
Svaka sličnost ovoga Gaulanda sa Sanjom Vlaisavljević je nenamjerna. Jednostavno extremne desničarske stranke tako funkcioniraju. Relativiziraju zločine, veličaju i slave izvršioce kao heroje.
Kaće Sanja biti smjenjena? Pitam za druga koji je radio u Sokolu.![]()
![]()
-
A_A_AKCIJA
#104153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Fakat, niko nije efikasnije uništio građansku ideju od SDA, a pogotovo njihovo ekstremno krilo DF.laik1981 wrote: ↑19/05/2023 11:40Ne valja ime borcima za gradjansku drzavu.DaysleepeR wrote: ↑19/05/2023 11:11
Miloš Trifković je vrhunski stručnjak koji je cijeli rat proveo u Sarajevu, čije dijete koje je top student i genijalac se vratio iz Beča nakon završenog školovanja i takođe živi u Sarajevu.
Uskom umu koji samo vidi ime i nacionalnost ne može to ući baš u tintaru, ali činjenice su činjenice.
Ne daj Islam Lendoooo!
Građanska ideja, ali tako što ćemo mi dati SDA sve bošnjačke kvote.
Građanska, ali tek kada anamo oni prvi počnu.
Građanska, a od toga ćemo jedino postaviti Komšića, ne da izgradi mostove i posije sjeme pomirenja i građanske ideje u ostalim krajevima države. Jok, njegovo je samo da još više zakuhava i ne mrda iz našeg dijela.
Građanska, a profesor Trifković je Srbin, nema veze što je cijeli život u Sarajevu, što je desetine hiljada Bošnjaka učio poslovnom pravu (uz Milića Simića, još veću legendu).
Pa jebote, da postoji građanska opcija u RS i Hercegovini, ova država ne bi imala problema, nikakvih. I eto sada Trojka kriva što to nije riješila i od nacionalističkih HDZ i SNSD dobila građanske pozicije? De još stavite da nam riješe mir u svijetu i lijekove protiv boleština, pa da zaokružimo maštarije.
- Login77777
#104154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#104155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
koje spinovanje... oko pitanja državne imovine i rada eksperata ti nama konstatuješ ko je tvome srcu bliži po imenu i prezimenu.Prpa.ba wrote: ↑19/05/2023 11:42Svaki Bosnjak mi je uvijek blizi u odnosu na katolike i pravoslavce. To sto je Fikret Abdic ratni zlocinac ne mijenja njegovu pripadnost mom narodu, a herojstvo Dragana Vikica ne cini ga pripadnikom mog naroda. Sta je tu nejasno i degutantno i otkud takvi zakljucci![]()
Uostalom, komentarisao sam zanimljiv sastav "eksperata", sto ukljucuje i njihove poglede na materiju, ali i etnicku krvnu sliku. Ostalo su vasa proizvoljna tumacenja.![]()
i onda pričaš o tuđim "proizvoljnim tumačenjima".
smjehotresno je kako prozivaš nekoga za poskok, a ustvari si isti, samo druga koreografija. da imate zajedničkog neprijatelja, zajedno bi logore otvarali.
- tramvajtrojka
#104156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sanja nije bitna u ovom trenutku nego tvoja naknadna briga za drugarom nakon 30 godina, sta te je podstaklo da je sada bas ugrozen a da nije bilo posljednih 30 godina. Ah ja u posljednjih tridesetak godina su bili oni koji su govorili bili smo i ostali skupa pa nije bilo potrebe za jaranskom brigom
- Student_u_Ostavci
#104157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Trojanci pričaju o građanskoj,
ljudi koji od gostovanja na HRTu trube da nije uredu da mi biramo Hrvatima predstavnike,
I kaže što ne polemišeš s njima, gluho i daleko bilo
ljudi koji od gostovanja na HRTu trube da nije uredu da mi biramo Hrvatima predstavnike,
I kaže što ne polemišeš s njima, gluho i daleko bilo
- Chmoljo
#104158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kad je reis bio na HRTu?Student_u_Ostavci wrote: ↑19/05/2023 11:54 Trojanci pričaju o građanskoj,
I kaže što ne polemišeš s njima, gluho i daleko bilo![]()
- Prpa.ba
#104159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na moj komentar sa povecanim imenima "eksperata" gdje iskljucivo konstatujem zanimljiv sastav, tvoja proizvoljna reakcija je otvaranje diskusije ko mi je blizi po imenu i prezimenu. Ovo si ti pisao, ne ja:
Dakle, poskoči.. onako, gradjanski..
- Ozimician
#104160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma otprilike sve sto izadje u medijima, na kraju se ispostavi da bude tako. Prije koju godinu se pisalo da ce Bosnjaci dobiti od VP - Zakon o negiranju genocida, Hrvati Izborni zakon, a Srbi drzavnu imovinu. I tada su nas mnogi ubjedjivali da nije tako, ostalo je jedino da se ostvari ovo o drzavnoj imovini.plavi_E wrote: ↑19/05/2023 11:48 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sta-nov ... /230425032
Jučer je održana prva radna sjednica u okviru tehničkih konsultacija OHR-a sa domaćim i međunarodnim pravnim stručnjacima u vezi sa državnom imovinom Bosne i Hercegovine, a istaknuto je kako je cilj "prihvatljivo i održivo rješenje pitanja raspodjele imovine između državnog i drugih nivoa vlasti".
Koliko god trojkashko-uzpovska frakcija ovdje na temi hvalila "expertnu grupu" rijeshenje se vec moze naslutiti. Imovina ce biti podijeljena. Dodik ce dobiti najvazniji dio za kredite i ostale mahinacije a ono sto mu ne treba ce biti drzavno.
Kasnije je izasla objava da ce rjesenje biti otprilike takvo - vojna imovina ostaje na drzavi, sve ostalo prelazi na RS.
Otprilike ja i ocekujem takvo neko rjesenje, RS nece dobiti 100% svu drzavnu imovinu, ali ce dobiti 80-90% (tj. sve ono sto vrijedi i sto traze - suma, voda, etc.)
Njihov glavni posao je da ubjede bosnjacku javnost kako je to zapravo dobro za nas, evo i preko ovog foruma to ide aktivno.
Ovdje neki govore da treba prvo sacekati da neko nesto izda - pa onda govoriti protiv toga. NE - kad se nesto uradi, gotovo je, vidjeli smo izmjene izbornog zakona gdje je VP morao 2x intervenisati u ustav i nametati privremena rjesenja i Vladu FBIH, samo da ne bi slucajno ni za dlaku nastetio HDZ-u.
- Chmoljo
#104161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a ti se zabrino za struku...
a izvini onda, ko je trebao da bude? Muharem Cero? Alma Čolo? Šefikus?
jer koji će nam klinac dekani fakulteta i dugogodišnji profesori i članovi akademije nauka...
- tandmand
#104162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SaNJAAA nedaj, herceg bosnu, nedaj kršćanstvoooootramvajtrojka wrote: ↑19/05/2023 11:54Sanja nije bitna u ovom trenutku nego tvoja naknadna briga za drugarom nakon 30 godina, sta te je podstaklo da je sada bas ugrozen a da nije bilo posljednih 30 godina. Ah ja u posljednjih tridesetak godina su bili oni koji su govorili bili smo i ostali skupa pa nije bilo potrebe za jaranskom brigom![]()

- Prpa.ba
-
sajber87
#104164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A nije izdaja ovo juce sto se desilo ode miro(dzakula) dodje zoran (tegeltija)A_A_AKCIJA wrote: ↑19/05/2023 10:36Pošto se ovaj tvoj SDA kolega ušutio, haj da i tebe pitam.axe22 wrote: ↑19/05/2023 10:25
Druze, koja opozicija? SDA?
Dovoljno je SDA sjebala ovu drzavu, ja bi najvise volio da se ta stranka ugasi i da tu bude kraj price.
Ja spominjem ono sto radi trenutna TROJKA, jednostavno postali su gori od SDA, cak vise ne pomaze ni ona izreka "i ono su prije nas" jer su ovi daleko presli "one prije njih"
Trojka nema ni trunke svojih PRINCIPA, sve su pogazili i gaze sto su rekli, samo da bi Niksic i Dritan dobili pozicije.
(kazu 100 dana uspjesne vlasti, sta ce tek biti kad bude 100 LOSI dana ako ovo racunaju kao DOBRO)
Haj jedan primjer navedi. Šta je to Trojka gore od SDA uradila? Koji su to minusi?
Jel 90 miliona za vojsku minus?
Jel 244 miliona više budžeta države minus?
Jesu li helikopteri minus?
Evo danas milion za poplave isto minus?
Vraćen paritet u agencijama isto minus?
Prijedlozi zakona o vanjskim poslovima, vsvtv minus?
Zar nije izdaja sto su dali "samo" milion za poplave, a sda ov zeljko komsic trazio 5 miliona iako mi nije jasno zasto nije trazio 25 miliona jer 25 je vise od 5 a 5 je vise od 1 logicno
Last edited by sajber87 on 19/05/2023 12:42, edited 1 time in total.
-
sajber87
#104165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Moglo je i gore zamisli da je tu jos i zeljko komsic, denis(bivsi muhamed) gratz(ic) itdPrpa.ba wrote: ↑19/05/2023 11:07Zanimljiv sastav "eksperata".Banjalučka Alternativna objavila je da je došla do imena "tajnih eksperata" koje je okupio OHR kako bi se bavili pitanjem državne imovine.
Prema informacijama ove televizije, članovi OHR-ovog tima za državnu imovinu su bivši pravobranilac BiH Mlađen Mandić, profesor iz Sarajeva Miloš Trifković i dekanesa Pravnog fakulteta u Zenici Larisa Velić.
Dio tima trebao je biti i bivši ombudsman za ljudska prava u BiH, Ljubinko Mitrović , ali je nakon prvog sastanka napustio grupu, navodi se.
ATV piše da je grupa formirana kako bi dala mišljenje o pitanju imovine, a ne da bi donosila bilo kakve odluke.![]()
Ajmo narode milion za df gradjansku
- Chmoljo
#104166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
problem je što su "eksperti" u odnosu na ljude sa kojima se ti šprdaš. "stručnjak za državnu imovinu" nije titula, nego nešto što ljudi pišu kada nemaš referencu.
budi dosljedna konzerva i reci da ti je Larisa previše egzotično za bošnjakinju. jebat je ako ne zna rabijesir proučiti.
-
laik1981
#104167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Haj bar su im Edin, Elmedin i Nermin bliži od Željke KomšicaA_A_AKCIJA wrote: ↑19/05/2023 11:52Fakat, niko nije efikasnije uništio građansku ideju od SDA, a pogotovo njihovo ekstremno krilo DF.
Građanska ideja, ali tako što ćemo mi dati SDA sve bošnjačke kvote.
Građanska, ali tek kada anamo oni prvi počnu.
Građanska, a od toga ćemo jedino postaviti Komšića, ne da izgradi mostove i posije sjeme pomirenja i građanske ideje u ostalim krajevima države. Jok, njegovo je samo da još više zakuhava i ne mrda iz našeg dijela.
Građanska, a profesor Trifković je Srbin, nema veze što je cijeli život u Sarajevu, što je desetine hiljada Bošnjaka učio poslovnom pravu (uz Milića Simića, još veću legendu).
Pa jebote, da postoji građanska opcija u RS i Hercegovini, ova država ne bi imala problema, nikakvih. I eto sada Trojka kriva što to nije riješila i od nacionalističkih HDZ i SNSD dobila građanske pozicije? De još stavite da nam riješe mir u svijetu i lijekove protiv boleština, pa da zaokružimo maštarije.
- Student_u_Ostavci
#104168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ali zanimljivo kako vrlo često provuku neki vjerski pojam kroz postove o politici. Ne kontam što ali duša im spomenuti džumu, sure neko, džamiju etc etc. Naročito uživaju to spomenuti kad se trude ismijati nekoga. Baš tužno 
- Chmoljo
#104169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
misliš na ono kada su se SDPovci pravovjernih imena ismijavali jer ne uče fatihu na minutama šutnje i polaganjima cvijeća?Student_u_Ostavci wrote: ↑19/05/2023 12:18 Ali zanimljivo kako vrlo često provuku neki vjerski pojam kroz postove o politici. Ne kontam što ali duša im spomenuti džumu, sure neko, džamiju etc etc. Naročito uživaju to spomenuti kad se trude ismijati nekoga. Baš tužno![]()
ne možeš druge gađati govnima i očekivati da ti se vrate ruže.
svoditi se na vjersku skupinu, po tome birati predstavnike i onda se ljutiti kada se neko vodi pravilima koje su sami nametnuli.
ko vam je kriv?
-
sajber87
- tramvajtrojka
#104171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Chmoljo wrote: ↑19/05/2023 12:20misliš na ono kada su se SDPovci pravovjernih imena ismijavali jer ne uče fatihu na minutama šutnje i polaganjima cvijeća?Student_u_Ostavci wrote: ↑19/05/2023 12:18 Ali zanimljivo kako vrlo često provuku neki vjerski pojam kroz postove o politici. Ne kontam što ali duša im spomenuti džumu, sure neko, džamiju etc etc. Naročito uživaju to spomenuti kad se trude ismijati nekoga. Baš tužno![]()
ne možeš druge gađati govnima i očekivati da ti se vrate ruže.
svoditi se na vjersku skupinu, po tome birati predstavnike i onda se ljutiti kada se neko vodi pravilima koje su sami nametnuli.
ko vam je kriv?

E bas upravo to dok ove sedmice slave mlade muslimane i svu njihovu nakaradnu politiku, citas ovaj podnaslov od najvece bh stetocine svih vremena bicakcica i dodje ti samo nagon za povraćanje
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#104172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
zaštićena sekta 
- Login77777
#104173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A sto se SDF plaho brine o dzamiji, dzumi itd kada kriminal svakako ne ide zajedno sa dzumom, dzamijom itd.Student_u_Ostavci wrote: ↑19/05/2023 12:18 Ali zanimljivo kako vrlo često provuku neki vjerski pojam kroz postove o politici. Ne kontam što ali duša im spomenuti džumu, sure neko, džamiju etc etc. Naročito uživaju to spomenuti kad se trude ismijati nekoga. Baš tužno![]()
- jazzer
#104174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Treba pohapsiti i ove mlade muslimane 2023. Ali ne zbog vjerskih ubjedjenja nego zbog kriminala.
-
sajber87
#104175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da li ti je drazi zeljko komsic ili dzevad galijasevic ( dzevad nije presudjeni ratni zlocinac kao fikret i bio je u armiji)Prpa.ba wrote: ↑19/05/2023 11:42Svaki Bosnjak mi je uvijek blizi u odnosu na katolike i pravoslavce. To sto je Fikret Abdic ratni zlocinac ne mijenja njegovu pripadnost mom narodu, a herojstvo Dragana Vikica ne cini ga pripadnikom mog naroda. Sta je tu nejasno i degutantno i otkud takvi zakljucci![]()
Ajmo milion potpisa za gradjansku
Last edited by sajber87 on 19/05/2023 12:34, edited 1 time in total.