Spinujes opet.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Login77777
- Bosanski_kralj
#103827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vlada Federacije za poplave u decembru 0 KM za Bos. Krupu
Vlad Federacije za poplave u maju za Bos. Krupu 150 000 KM interventrnih sredstava.
-
HelaS
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- Login77777
#103830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
On laze po zadatku. Kao da mu je Mustafa Ruznic brat.Bosanski_kralj wrote: ↑18/05/2023 10:22Vlada Federacije za poplave u decembru 0 KM za Bos. Krupu
Vlad Federacije za poplave u maju za Bos. Krupu 150 000 KM interventrnih sredstava.
-
plavi_E
#103831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Krajishnici ce kad tad shvatiti da nisu interesantni ni jednoj politichkoj opciji sarajevske charshije. Previshe je Krajina na zapadu da bi bila interesantna sarajevu. Najbolje za Krajinu bi bilo da pestanu glasati za sarajevske stranke nego da krenu glasati za svoje lokalne stranke. Tako bi dobili vishe politichke tezine nego ovako.
- SmokingMan
#103832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I da su pogriješili nisu daleko od istine, na žalost, od Dejtona do danas dan kompanije su ostale žrtve političkih stranaka, a neće ni ovaj put izostati zapošljavanje na osnovni toga koliko se kome dopadaš, i kolika je međusobna korist. Možda bude to izraženo u manjoj mjeri, ali praska će ostati sklona tradiciji, navučenoj na poražavajuća društvena ponašanja. Vlast je porok, vlast je porok, vlast je porok!!!
-
plavi_E
#103833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Za sarajevsku charshiju je izgleda samo B. Krupa Krajina. 
- mk ultra
#103834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
koje bolan zapošljavanjeSmokingMan wrote: ↑18/05/2023 10:26 I da su pogriješili nisu daleko od istine, na žalost, od Dejtona do danas dan kompanije su ostale žrtve političkih stranaka, a neće ni ovaj put izostati zapošljavanje na osnovni toga koliko se kome dopadaš, i kolika je međusobna korist. Možda bude to izraženo u manjoj mjeri, ali praska će ostati sklona tradiciji, navučenoj na poražavajuća društvena ponašanja. Vlast je porok, vlast je porok, vlast je porok!!!
koga?
došlo je do toga da telekom šalje viber oglase za inžinjera
šuplji ko sitka, svi redom... ko babin zub se drži većina javnih preduzeća
- SmokingMan
#103835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Poznato mi je šta se tamo dešava, kao što mi je bilo poznato šta se dešvalo dok je FDS mogao proizvoditi viška novca.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#103836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ja mislim da će izborni gubitnici morati podnijeti žrtvu sječe kadrova
to je i dobra stvar ljude treba mijenjati a ne da se čeka penzija da se zaposli njegov sin
kako su mi jadne ove bijendičke priče i komentari kako stranke dijele plijen (telekom elektroprivreda)
ima li išta patetičnije očekivati od stranaka da ne žele još više moći i novaca
sve neke marije majke tereze kesovije koje se brinu o siromašnima i oboljelima od gube i gnušaju se na pare moć i dobre poslove
to je i dobra stvar ljude treba mijenjati a ne da se čeka penzija da se zaposli njegov sin
kako su mi jadne ove bijendičke priče i komentari kako stranke dijele plijen (telekom elektroprivreda)
ima li išta patetičnije očekivati od stranaka da ne žele još više moći i novaca
sve neke marije majke tereze kesovije koje se brinu o siromašnima i oboljelima od gube i gnušaju se na pare moć i dobre poslove
-
plavi_E
#103837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mozda je sluchajnost a mozda i nije to sto je gradonachelnik B. Krupe kadar SDP-a.
-
plavi_E
#103838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Poruka charshije Krajishnicima "ili glasajte za nas ili nek vas nosi Una".
- Login77777
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#103840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko ce sve sad ove uhljebe u mehmeda spahe pozaposljavat.KME KME!Stranke Trojke intenzivno dogovaraju raspodjelu rukovodećih pozicija u kompanijama koje su u nadležnosti Vlade Federacije BiH. Kako Klix.ba saznaje jučer je sastanak o toj temi trajao nekoliko sati.
Nova Vlada FBiH je odmah po preuzimanju funkcija poručila da očekuje brze smjene rukovodstava javnih preduzeća te čak i pozvala rukovodstva da ponude ostavke. Ipak, prema svemu sudeći, a posebno prema reakcijama iz SDA nakon te izjave taj proces neće biti jednostavan.
Ipak, određene promjene se već dešavaju pa je tako jučer za novog direktora Autocesta FBiH, doduše kao vršilac dužnosti direktora, imenovan HDZ-ov Denis Lasić.
U narednom periodu Vlada FBiH bi i u ostala preduzeća trebala krenuti sa smjenama rukovodstava. Iako zvanične potvrde još nema, najizglednije je da će telekomunikacijska kompanija BH Telecom pripasti Narodu i pravdi, dok bi SDP trebao imenovati generalnog direktora Elektroprivrede BiH.
Kako saznaje Istraga.ba pozicija jednog od izvršnih direktora Elektroprivrede trebala bi pripasti PDA-u.
Narod i pravda bi trebala dobiti i rukovođenje sektorom namjenske industrije, što znači da bi mogli imenovati uprave u goraždanski GINEX i vogošćanki Pretis, UNIS Ilidža i Remontni zavod Hadžići.
Izvjesno je da će Univerzitetki klinički centar, Aerodrom Sarajevo i BH Gas također pripasti NiP-u. Kao jedan od mogućih kandidata za novog direktora KCUS-a se spominje doktor Benjamin Kulovac.
S druge strane SDP će dobiti rukovodeća mjesta u kompanijama BH Pošta i JP Ceste Federacije BiH i to nakon što je HDZ-ov kadar imenovan u Autoceste FBiH.
Osim toga, pripast će im i čelne pozicije u Federalnoj upravi Civilne zaštite, Federalnoj upravi za inspekcijske poslove, Registru za vrijednosne papire, Agenciji za državnu službu, Odboru za žalbe državne službe i Union Banki.
Također u sklopu raspodjele NiP-u bi trebale pripasti čelne pozicije u Federalnoj novinskoj agenciji, DRIN Fojnica, Zavodu za geodeziju FBiH i Fondaciji za bibliotečku djelatnost.
- Login77777
#103841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A mozda je i ovo razlog.
"Samo Bosanska Krupa tražila pomoć"
Baručija je naglasio da FUCZ postupa po procedurama te da ima kontakt sa direktorom Kantonalne uprave civilne zaštite USK Dževadom Livakovićem. Tvrdi da FUCZ do jutrašnjeg Halitovićevog zahtjeva uopće nije imao niti jedan zahtjev, bilo koje općine u USK. Naveo je da je Sanski Most imao zahtjev, ali da su ga povukli, jer im je pomoć u međvuremenu pružila kantonalna civilna zaštita.
- mk ultra
#103842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jebala vam više čaršija mater svima
svima sarajevo krivo
a svi ste slatko uzeli pare kad je trebalo uzeti od KS
svima sarajevo krivo
a svi ste slatko uzeli pare kad je trebalo uzeti od KS
- BHCluster
#103843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Krajina za HNS+
-
Novak20
#103844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo samosažaljevajuće i populističko s.anje Ogreševića mogu progutati samo zaslijepljeni esdeaovci i luzeri svake vrste.
Barem bi on trebao da zna kako se reagira u slučaju poplava. Prvo se angažiraju građani MZ, općinski Štab CZ, kanton/županija, njihov Štab itd da se spašava što se da spasiti. Trebao je on obuti čizme pa tek poslije lajati na druge ako su što propustili uraditi.
Prvi-drugi dan poplava koje još nisu katastrofalne, guzica mu zinula za milionima koje nije dobio od F BiH na lijepe oči, bez ikakve procjene moguće štete.
Koristi tuđu muku za političke obračune sa "Sarajevom", a da sam nije uradio ništa. Fuj.
Luzer najobičniji i kmečavac poput ovih na forumu.
https://www.klix.ba/vijesti/ogresevic-z ... /230517197
Ogrešević žestoko "opleo" po Vladi FBiH: Cazinu ni marka, to može samo neko ko se odrodio od svog naroda
- Login77777
#103845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo je SDA prica jer koriste poplave u politicke svrhe. A Mustafa Ruznic poznati neradnik sa USK tu pricu prica svakodnevno. Bilo za migrante, putnu infrastrukturu ili sad u vezi poplave.
- Bosanski_kralj
- BHCluster
#103847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ipak je ovo jedna ljudska prica, nazalost Krajina je za vecinu dijaspora.
-
kakabanja213
#103848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U vezi budzetskog krkanja hrane jucer u Zenici upravo na kafi u Mostaru prica kako su umalo u nekom restoranu preko puta poste u Zenici izlevatili konobare da se rucak pripise Niksicevoj sviti, 3 sluzbena automobila sa rotacijama. Pitalinih konobari jeste li i vi sa njima da se pise na sluzbeno.HelaS wrote: ↑18/05/2023 00:51To "ljudsko smeće" ima prvenstveni zadatak da svojim političkim djelovanjem pomaže ljudima koji su ga izabrali. Svaka općina mora imati finansijske rezerve za CZ. Ima li Općina Cazin ovaj novac ikakokakabanja213 wrote: ↑18/05/2023 00:35 Pa Vlada treba da pomogne gradjanima a ne ljudskom smecu. Ljudima plivaju kuce. I onima koji su glasali a i onima koji nisu glasali za ljudsko smece.![]()
Imaš li pouzdanu informaciju da je potrošen budžetski novac za odlazak na utakmicu, ili podlo, SDF-ovski perfidno lažešIz budjeta FBIH je danas na dnevnice za odlazak na utakmicu, zderanje mesa i lokanje alkoholnih i bezalkoholnih napitaka, obezbedjenje, vozace, automobile i ostale sitnice potroseno bar 50.000 Km, a za poplave domova hiljada ljudi je izdvojenio cijelih 500.000 KM. Jebo ti takve promjene.![]()
-
Hakiz
#103849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa, ako je na vlasti ateistička stranka, a na bajram ili božić policija ne mora čuvati učesnike ili posjetioce prigodnih koncerata ili vjerskih obreda, dok za vladanja konzervativne stranke policija mora čuvati učesnike parade ponosa ili Merlinke, onda sigurno znaš ko jeste a ko nije kada ugrožen. Samo ti se kaže.Nierika wrote: ↑17/05/2023 23:55Meni je možda NS najbliži po mindsetu ali nisam sasvim uvjerena, tek se trebaju dokazati. Ne znam jesu li samo homoseksualci ugrožena skupina, ako je na vlasti ateistička stranka, onda su ako ne ugroženi onda u drugom planu svi koji su za religiju, ako je na vlasti stranka koja podržava patrijarhalne vrijednosti, onda su i svi koji nisu za takve vrijednosti.kakabanja213 wrote: ↑17/05/2023 23:35
Pa otprilike si u pravu. Bar ja tako vidim SdP. Ja sam recimon tradicionalno simpatizer te ideje ali prije nekoliko godina kada sam shvatio da oni nemaju nikakve vizije ko su, sta su i kuda trebaju ici, odjebao sam ih. Onda sam povjerovao NS, iskljucivo zbog stava o homoseksualcima jer smatram da su oni najugrozenija kategorija u ovom nasem konzerviranom drustvu., kakvi cetnici, ustase, IsiL. Oni su jedini imali muda otvoreno stati iza njih. Ponadao sam se da je to ono sto bi trebalo donijeti neku promjenu ali potezi u zadniih par mjese i koalicija sa ultrabkonzervativnom, nacistickom strankom i ultrakonzervativnom cetnickom strankom su me razocarali iako bih i dan danas vjerovatno glasao za njih.
Sve u svemu ninja nr vidim velike razlike izmedju ovog sadasnjeg SDP i SDA.
-
sajber87
#103850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne treba da te cudi to za klix u zadnjih godinu dana su bili skoro copy paste istrage za manipulisanje , lazne vijesti, treba vidjeti da li ce nastaviti tim putem ili ce doci sebi i baviti se ozbiljnim novinarstvom, provjeravanjem tokova novca mislim da bi se dosta saznaloBosanski_kralj wrote: ↑18/05/2023 10:20 https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-ce ... /230518029
Klix hladno objavi ovu vijest, bez da imalo se pozovu na onu svoju dezinformaciju kako će SDP postaviti Damira Hadžića za direktora Telecoma