Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
madner wrote: ↑16/05/2023 20:22
To onaj sto se javio jer nisu MSE nego ICE rakete, mnogo je ovjektivan.
ti si za njega liga nivo naseg NK Podgrmeca.
Poprilicno sam siguran da sam dosta bolji.
Ako nista na objavu da je ispaljeno 150 miliona ne bih reagovo tako sto bih rekao samo je 100 kao da to mjenja stvari.
Niti bi se pravio da je video isjecen kada zna da je bio dostupan u punom trajanju na youtubu.
Jer to nema veze sa Rusima, oni su ga sigurno skinuli, on pokusava javnost prevariti.
Pa eto ti gore snimak da je pala raketa presretač radi kvara. Nije ruska.
Jel sad tvrdis da je onda ostala jedna ruska koja nije oborena?
Nekad si mi stvarno čudan. Ne razumijem tvoje nakane.
Ali ja nisam ti. Meni nije problem kad pogrijesim i pokazu mi to, da priznam da sam pogrijesio.
Ne racunam te.
Ja sam zaintersovan samo za objektivne cinjenice i istinu. To je naime temelj zapadnih vrijednosti.
Ova prica je pocela kada sam rekao da je Ukrainsko obavjestenje totalna glupost koja nema veze sa stvarnoscu.
Iz nekog razloga ste branili isto. Nemam problem sa sumirom covjek je rekao da navija i postujem taj stav.
Ali kako su cinjenice procurile UA MoD je promjenio pricu, a da se niko nije zapitao zasto je vjerovao prvoj prici.
Ovo je bilo najjasnije moguce, lanser ispaljuje rakete za par minuta na toj poziciji imamo eksploziju.
Ovo uvijanje sa fragmentima i ostalim pricama je toliko providno da ne zele dopustiti PR pobjedu VKSu da vrijeda inteligenciju.
Problem je sto je video sumnjiv i sto eksplozija nikako ne odgovara krstarecoj ili balistickoj raketi.
I naravno sto znamo da Rusi uvijek lažu.
drug_profi wrote: ↑16/05/2023 22:00
Nekad si mi stvarno čudan. Ne razumijem tvoje nakane.
kakve ce nakane biti objektivnom rusofilu prvoligasu, i ti bas naivan ... dont feed the troll... hoce da mu opet izvlacim postove na danasnji dan prije godinu dana kako se provaljivao prvoligaski
slomi se jadan da uzdigne nekakav kinzal posrani, pa sto ga ne bubnu zelenskom na glavu i zavrse rat ako vec nisu izasli na poljsku granicu za 6 hefti, kako rece doticni prvoligas pocetkom agresije
Ima ovdje jedno $150-200 miliona nabrojanih. Artiljerije par baterija stradalo, 17 tenkova, 2 Pantsira, radar od Buk-a, Uragan za koji Rusi lazu da je ekvivalent HIMARS-a, Tyulipan minobacac...
U jednom videu iznad piše da je ovo 8. raketni napad na Kijev u ovom mjesecu, grad sa tačno 3 miliona stanovnika,
mada će Rusi reći da gađaju samo vojne ciljeve ovo je čisti teror civila jer i Rusi znaju da projektili nemaju pouzdanu preciznost, ali siju strah, mogu pogoditi bilo šta u gradu.
a sam Kijev više nema vojni značaj da bi Ukrajinci gomilali bilo šta izuzev PVO i nešto NI.
SanskiBiser wrote: ↑16/05/2023 15:04
sinoc u Kijevu
@madner samo jednu stvar nam objasni, da li si upoznat i da li si gledao eksploziju onoga za sta tvrdis da je eksplodiralo i ako moze snimak te eksplozije jer, vidi, da je zaista to se desilo, svjestan si da bi eksplozija zatresla pola grada?
drug_profi wrote: ↑17/05/2023 01:25
Neće mi biti mrsko gledati terorističku državu i njen narod koji je to podupirao kako se guše u zlu koje su uzgojili.
drug_profi wrote: ↑16/05/2023 22:29
Ja ne znam jeste l vi kad vidjeli kako izgleda detonacija 500 kila trotila?
To na ovom snimku nema.
ma prvo sto mi je palo u oci, to i nije TNT vec plasticni eksploziv barem 1.5 jaci od TNT dakle kao da 700-750 kg TNT detonira, na otvorenom to ti je povelika pecurka koja velikom brzinom ide ka atmosferi ...prasina zemlja u zraku, sjecam se snimaka od prosle godine cini mi se da je bilo u Mikolajevu 8 spratova zgrada pogodjena Kalibr projektilom unisten kompletan dio zgrade od krova do prizemlja i to armirano betonska konstrukcija...
evo nadjoh
Poslije ovoga nema racionalne rasprave, samo trolanje.
Nema teoretske šanse, da je poslije onog vatrometa od sinoć, jedan mutan snimak iz daljine jedini dokaz. Da nema makar desetak sličnih, snimljenih od građana Kijeva, kao što su snimili rušenje Bayre, neki dan. Da makar 1% Kijevljana ruskih simpatizera, špijuna, spavača, nije imalo mobitel u ruci da ovjekovječi taj momenat?
Da je Kindžal roknuo, tresao bi se Kijev i barem desetine snimaka bi to uhvatile. Bljesak i eksploziju bi bilo nemoguće sakriti, kao što nisu sakrivene ni dosadašnje. Šest minuta poslije rafala Patriota, svi otišli spavati!? Malo morgen.
Jednostavno, nije se desilo.
Twitter je preplavljen svjedočanstvima Kijevljana da se ništa nije desilo. Dakle, Rusi sanjaju, zaljevaju copiumom, jer ga puše. Kinžal se ispostavio kao bodež od kartona, a prijetili njime čitavoj Evropi.
Onaj budaletina Domazet Tošo, izvaljuje, jedan Kinžal, bub, nema američkog nosača aviona. Jebiga, valja to sada prihvatiti kao šarenu lažu.
"Ispod radara" je prosla vijest da su Ukrajinci konacno poceli da masovno koriste Switchblade 600 po ruskoj artiljeriji i MLRSovima. Prijavljuje se puno vise komada unistene opreme nego sto se snima dronovima, tako da vjerujem da je i misteriozni Phoenix Ghost u akciji, ali se iz nekog razloga krije.
geralt wrote: ↑17/05/2023 02:19
"Ispod radara" je prosla vijest da su Ukrajinci konacno poceli da masovno koriste Switchblade 600 po ruskoj artiljeriji i MLRSovima. Prijavljuje se puno vise komada unistene opreme nego sto se snima dronovima, tako da vjerujem da je i misteriozni Phoenix Ghost u akciji, ali se iz nekog razloga krije.
Switchblade 600 mmmm
Moj faforit za sezonu ljeto 2023.
Russia – Ukraine war updates as of May 17, 2023
May 17, 2023
5:35 am
Russia - Ukraine war operational update of the General Staff of Ukraine for the last 24 hours of Russia - Ukraine war as of 6:00 a.m., May 17, 2023.
448 day of the russian large-scale invasion has begun.
According to updated information yesterday, the enemy launched 31 missile strikes, in particular, 2 S-300 missiles on the civilian infrastructure of Kostyantynivka, Donetsk oblast, and 2 Kalibr missiles on the civilian infrastructure of Mykolaiv. In addition, the Russian occupiers carried out 57 airstrikes and launched 96 attacks from rocket salvo systems on the positions of our troops and populated areas.
For missile strikes, the enemy used 6 Kinzhal aeroballistic missiles, 13 Kalibr cruise missiles (2 missiles exploded in the air) and 10 ground-based missiles (S-400, Iskander-M), 25 of them were destroyed by Ukrainian defenders.
The civil infrastructure was destroyed. In particular, as a result of russian shelling of the settlements of Dvorichna, Vovchansk and Tyshchenkovka in the Kharkiv Oblast, civilians were killed and wounded, residential private houses, a hospital and other civil infrastructure were destroyed.
The probability of further missile and air strikes on the entire territory of Ukraine remains high.
The enemy continues to focus its main efforts on the Lyman, Bakhmut, Avdyivka and Maryinska directions - 55 combat clashes took place last day. Bakhmut and Maryinka will continue to be at the epicenter of hostilities.
No signs of the formation of enemy offensive groups were detected in the Volyn and Poliske directions. The transfer of units of the Russian territorial troops, which were trained at the training grounds of Belarus, to the areas of hostilities continues.
On the Siverskyi and Slobozhanskyi directions, the enemy carried out mortar and artillery attacks on the settlements of Zaliznyi Myst, Gremyach, and Muravyi of the Chernihiv Oblast; Romashkove, Stari Virky, Iskriskivshchyna, Volfine, Kindrativka, Sadky, Zapsilya, Myropyllya, Velika Rybytsa of the Sumy region, as well as Kozacha Lopan, Hoptivka, Lukyantsi, Gatyshche, Pletenivka, Budarky, Nesterne, Krugle, Zemlyanky, Staritsa and Budarky in the Kharkiv Oblast.
In the Kupyansk direction, the enemy carried out unsuccessful offensive actions in the districts of Masyutivka in the Kharkiv Oblast and Novoselivskyi and Stelmakhivka in the Luhansk Oblast. russian occupiers carried out airstrikes in the areas of Budarka, Vilshana, Kislivka, Kotlyarivka and Tabaivka settlements of the Kharkiv Oblast. Dvorichanske, Kamianka, Krasne Pershe, Figolivka, Novomlynsk, Dvorichna, Masyutivka, Kindrasivka, Kup'yansk, Kislivka, Tabaivka, Berestov in Kharkiv Oblast and Stelmakhivka in Luhansk were subjected to artillery and mortar shelling.
In the Lyman direction, during the day, the enemy carried out offensive actions in the area of Belogorivka, Luhansk region. russian forces carried out airstrikes near Beilohorivka in Luhansk Oblast and Spirny, Siversk and Chervony in Donetsk oblast. The settlements of Makiivka, Nevske, Belogorivka of the Luhansk region and Verkhnokamianske, Torske and Spirne of the Donetsk oblast were hit by the russian artillery fire.
In the Bakhmut direction, the russian troops continues to conduct offensive actions. Heavy fighting continues for Bakhmut. The enemy also conducted unsuccessful offensive actions in the direction of Ivanivskyi. He carried out airstrikes in Bohdanivka, Bakhmut, Ivanivskyi and Toretsk districts. Hryhorivka, Bohdanivka, Bakhmut, Ivanivske, Chasiv Yar, Stupochki, Severnye and Toretsk of the Donetsk Oblast were affected by enemy shelling.
In the Avdyivka direction, the enemy continues to destroy the infrastructure of populated areas. He carried out airstrikes on Avdyivka and Vodyane, shelled the settlements of Novokalynove, Berdychi, Stepove, Avdiivka, Pervomaiske, Nevelske and Karlivka in the Donetsk oblast.
In the Marinka direction, units of the defense forces repelled numerous enemy attacks in the area of the city of Maryinka. The occupiers launched an airstrike in the Krasnohorivka district. At the same time, Krasnohorivka, Gostre, Maryinka and Pobyeda of the Donetsk oblast were subjected to enemy shelling.
In the direction of Shakhtarsk the russian forces carried out airstrikes in the areas of Vugledar and Velika Novosilka. They also shelled with artillery the settlements of Novomykhailivka, Paraskoviivka, Vugledar, Prechistivka, and Novoukrayinka of the Donetsk oblast.
The enemy is defending in the Zaporizhzhia and Kherson directions. The russian troops carried out airstrikes on the settlements of Vremivka in the Donetsk oblast, Mala Tokmachka, Novodanilivka in the Zaporizhia Oblast, and Berislav, Kizomys, and Mala Tokmachka in the Kherson Oblast. Meanwhile, it shelled the settlements of Olhivske, Malynivka, Gulyaipole, Zaliznychne, Gulyaipilske, Biloghirya, Shcherbaki, Stepove and Kamianske of the Zaporizhia Oblast, as well as Tokarivka, Molodizhne and Kizomys of the Kherson Oblast and the city of Kherson.
The russian forces continues to cynically use preschools in temporarily captured settlements for their own purposes. For example, the russian occupiers use the building of a kindergarten in the Yuryivka village of Zaporizhzhya Oblast to accommodate personnel. At the same time, the territory of the kindergarten is home to civilians who were evacuated from settlements close to the battle line.
Over the past day, the Air Force of the Defense Forces made 14 strikes on areas where russian personnel and military equipment were concentrated, as well as 4 strikes on russian anti-aircraft missile systems. During the past day, Ukrainian defenses snipers destroyed 10 attack and 6 reconnaissance UAVs.
During the day, units of rocket troops and artillery hit 6 areas of concentration of manpower, 3 stations of radio-electronic warfare, 4 warehouses of enemy ammunition and 1 point of fuel and lubricating materials of the occupiers.
Hajmo malo zaciniti temu, vase misljenje da li ce kepec dobiti sljedece izbore u Ukrajini tj. Ovo sto ameri spominju da bi se trebali odrzati kroz godinu dana.
Ako nista na objavu da je ispaljeno 150 miliona ne bih reagovo tako sto bih rekao samo je 100 kao da to mjenja stvari.
Niti bi se pravio da je video isjecen kada zna da je bio dostupan u punom trajanju na youtubu.
Jer to nema veze sa Rusima, oni su ga sigurno skinuli, on pokusava javnost prevariti.
ok napravio si licnu dogmu i u nju vjerujes...na osnovu ovoga
molim porotu da zabiljezi da "optuzeni" smatra da je ovo prizor eksplozije dva kinzala ili kalibr projektila (ekvivalent 1500 kilograma TNT) koji unistavaju bateriju patriota...i Gokua...( kamera ni da mrdne a tresle bi se zgrade iz temelja u radiusu do 3 kilometra)
Madnerov "objektivni" narativ i dogma =ruski narativ i dogma.
"Eksperiment s američkim protuzračnim obrambenim sustavom Patriot nije uspio. U Ukrajinu su isporučeni objekti proturaketne obrane kako bi se ocijenila njihova učinkovitost u stvarnim borbenim uvjetima. Kao rezultat toga, propagirani kompleksi nisu uspjeli u prvoj ozbiljnoj bitci. Nisu se mogli ni zaštititi. Oštećeni kompleks ne može se obnoviti."