Sebija All about

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20051 Re: Sebija All about

Post by Truba »

sime_cipol wrote: 16/05/2023 11:57
sumirprimus wrote: 16/05/2023 11:49

:shock: za sta su njeg to zakinuli? :skoljka:
Nepravedan otkaz o radu. Tuzis firmu, cekas sud. Kad dobijes na sudu, moraju ti isplatiti plate kao da si radio cijelo vrijeme.
ljudi dragi otkaz mora biti po zakonu

ako je nekom problem kašnjenje
kod mene u ugovoru piše da je učestalo kašnjenjenje blaži prekršaj
ne možeš čovjeka otpustiti što kasni
a kad dežura vikendom ili ostaje prekovremeno nikom nišsta?
kad to izneseš na sudu sud je uvijek na strani slabijeg
garantirano

drugo je istek ugovora ili ako u ugovoru piše ugovor prestaje važiti ako uradiš to i to
ReymondReddington

#20052 Re: Sebija All about

Post by ReymondReddington »

Truba wrote: 16/05/2023 12:32
sime_cipol wrote: 16/05/2023 11:57
Nepravedan otkaz o radu. Tuzis firmu, cekas sud. Kad dobijes na sudu, moraju ti isplatiti plate kao da si radio cijelo vrijeme.

garantirano

drugo je istek ugovora ili ako u ugovoru piše ugovor prestaje važiti ako uradiš to i to
Mislim da te moze otpustiti ako kasnis. Ako se desava vise puta napravi ti opomenu kao posljednje upozorenje i ako ponovo to uradis otkaz.
Styling

#20053 Re: Sebija All about

Post by Styling »

ReymondReddington wrote: 16/05/2023 12:57
Truba wrote: 16/05/2023 12:32

garantirano

Mislim da te moze otpustiti ako kasnis. Ako se desava vise puta napravi ti opomenu kao posljednje upozorenje i ako ponovo to uradis otkaz.
Sve zavisi kako je regulisano pravilnikom. Ako je za posao koji obavljas izuzetno bitno da budes na poslu na vrijeme, kasnjenjem se ugrozava procesa i rada firme, onda te mogu otpustiti.
NediM17

#20054 Re: Sebija All about

Post by NediM17 »

Ima l' sad neki brat 'rvat da zasjedne u direktorsku fotelju UKCS, relaksacije radi.
Moze i onaj sto mu je us'o sazad.
Sinoc dinokiJo nudi da juzna interkonekcija bude pod BH gasom, zauzvrat direktor 'rvat.
Sve za relaksaciju.
Last edited by NediM17 on 16/05/2023 14:01, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20055 Re: Sebija All about

Post by pici »

Ima u ZoR i u kolektivnim ugovorima.Kasnjenje se sankcionise.Ucestalo kasnjenje moze dovesti do otkaza.U principu su to lakse povrede i nebi se smjelo dati otkaz, al ko te pita, kadija te tuzi, kadija ti sudi.Tako ko god je dobio neosnovano otkaz neka tuzi i odere bolnicu a glavni krivac je menadzment i direktor za gubljenje sporeva i nepravilnosti.
Bahatost je meni i luciferu jedno od najdrazih insanovih grijeha.

Lakse povrede na radu.

Učestalo neopravdano kašnjenje na posao,( 3 puta u mjesec dana),
Raniji odlazak s posla bez odobrenja ili iz neopravdanih razloga,
Neopravdan izostanak s posla dva dana uzastopno ili tri u periodu od 30 dana.
eltroxin

#20056 Re: Sebija All about

Post by eltroxin »

NediM17 wrote: 16/05/2023 13:58 Ima l' sad neki brat 'rvat da zasjedne u direktorsku fotelju UKCS, relaksacije radi.
Sinoc dinokiJo nudi da juzna interkonekcija bude pod BH gasom, zauzvrat direktor 'rvat.
Sve za relaksaciju.
Prvo da ovu oholu babetinu otjeramo…
duh_sa_sjekirom

#20057 Re: Sebija All about

Post by duh_sa_sjekirom »

NediM17 wrote: 16/05/2023 13:58 Ima l' sad neki brat 'rvat da zasjedne u direktorsku fotelju UKCS, relaksacije radi.
Sve za relaksaciju.
Pa nije dobila otkaz na UKCS-u već na fakultetu...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#20058 Re: Sebija All about

Post by JoseMujica »

sumirprimus wrote: 16/05/2023 11:49
JoseMujica wrote: 16/05/2023 08:06 nisu jedini...moj drug čeka drugostepenu od 2019te...očekuje oko 100-120k

Majka, Žena, Kraljica je KCUS samo na nezakonitim otkazima zavalila za par miliona
:shock: za sta su njeg to zakinuli? :skoljka:
jarane to će biti jedno 6-7 godina plata + šta već naberu
breuer

#20059 Re: Sebija All about

Post by breuer »

nevjerovatno kako na svaku novu odluku rospija i njen tim mračnjaka ima odgovor i žalbu...pa bolan poklopi se, zaredi, obavi hadž, veze nemam, izvini se javnosti...kakav je to obraz da mi je znat :-)
jazzer

#20060 Re: Sebija All about

Post by jazzer »

Sve za relaksaciju.
A hrvat kao direktor KCUS-a je sta? Izdaja? Gdje nestade ona SDA borba za multietnicnu BiH
koja je u temeljima stranke?

Ovo je retoricko pitanje, naravno da znam da je to, kao i sve ostalo za sta se SDA, bar zvancino, zalaze
samo laz. Paravan za vlast i za pljacku. Jedino cega nema u osnivackim aktima SDA je borba za nekih 20 % BiH, za jedan mali
begovat u kojem ce 20ak familija vladati. A cemu su posvetili ogroman napor.
laik1981

#20061 Re: Sebija All about

Post by laik1981 »

Sve gradjani na baterije, a u sustini zamaskirani brojaci krvnih zrnaca. Mahom se vole izjasniti kao razocarani glasaci trojke :lol:
moonca

#20062 Re: Sebija All about

Post by moonca »

Da se ovo sve radilo za vrijeme SDA , vladavine... mislim hapshenja/ ukljanjanje s funkcija pojedinih . itd.. bilo bi za veliku pohvalu. tuzilashtvo i policija. ovako. .. ;-) osveta malih misheva.. tako izgleda... ..
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#20063 Re: Sebija All about

Post by JoseMujica »

Sve za relaksaciju.
nakon SDA kamarile može i Radovan Karadžić što se mene tiče!

gore neće biti sigurno nego što jeste.

A pišem ti ovo kao bivši prašinar ARBiH, maloljetni dobrovoljac koji je tri puta ranjen u ratu i RVI 70%

Nakon vlasti famalije Izmetbey ni Srbija ni Hrvatska mi neće teško pasti.

A ako je iko uništio Bosnu to su ovi "naši"
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#20064 Re: Sebija All about

Post by izvrsni direktor »

Sve za relaksaciju.
Da te podsjetim na jednu fasisticku izjavu, sa kojom se ocito slazes:
sda uhljebljen u centralnoj banci wrote:"Ode Mevludin, dođe Milorad. Ode Selim, dođe Vera. Ode Hajrudin, dođe Vlastimir. Ode Edina, dođe Kristina".
Bossona

#20065 Re: Sebija All about

Post by Bossona »

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu izgubio je novi sudski spor. Podsjećamo, nedavno je Ademir Spahić dobio presudu po kojoj mu KCUS mora isplatiti 42.000 KM zbog nezakonitog otkaza. Spahić je otkaz dobio uz prijetnju direktorice Izetbegović da će mu "iščupati grkljan".

Prije nekoliko dana uposlenica KCUS-a Majda Kalamujić također je objavila da je dobila presudu.

“Danas posebna simbolika – 9. maj Dan pobjede nad fašizmom i ja baš danas dobijem pravosnažnu presudu protiv KCUS-a. Poslije 8 godina, od kada je aktuelni menadžment na čelu sa (sad već samo) dr Izetbegović, smanjio platu i koeficijent šehidskoj supruzi i time ‘uzeo od usta’ šehidskom djetetu koje sam hranila ovom platom. Ima pravde… Smrt fašizmu, sloboda narodu!”, objavila je Kalamujić

Dno dna, septičke SDA jame, nadam se i karme ako završi na zaluženoj dugogodišnjoj robiji skupa sa saboterom tužbe jer su najveće zlo Bosne i Bošnjaka skupa sa SrbAlijom.
pici

#20066 Re: Sebija All about

Post by pici »

moonca wrote: 16/05/2023 16:38 Da se ovo sve radilo za vrijeme SDA , vladavine... mislim hapshenja/ ukljanjanje s funkcija pojedinih . itd.. bilo bi za veliku pohvalu. tuzilashtvo i policija. ovako. .. ;-) osveta malih misheva.. tako izgleda... ..
Image
Chisum

#20067 Re: Sebija All about

Post by Chisum »

moonca wrote: 16/05/2023 16:38 Da se ovo sve radilo za vrijeme SDA , vladavine... mislim hapshenja/ ukljanjanje s funkcija pojedinih . itd.. bilo bi za veliku pohvalu. tuzilashtvo i policija. ovako. .. ;-) osveta malih misheva.. tako izgleda... ..
:lol:

Osim sto ti je pismenost na nivou prosjecnog SDA glasaca, izgleda da ni na kognitivnom planu nisi dalje dobacila...

Polupismene SDA trolcine nastranu, od nezasite kalasture iz Golubovaca traziti da vrati pare koje je mlatila krijuci se iza nepostojecih/laziranih akademskih titula, naucnih i strucnih zvanja.
Last edited by Chisum on 16/05/2023 19:57, edited 1 time in total.
mayab

#20068 Re: Sebija All about

Post by mayab »

Ama šta pričaš, pa to je bilo nemoguće,
jel ti ne vidiš da je to bila kriminalna mafijaška "hobotnica" ,
na svim bitnim pozicijama njihovi ljudi (kurvini sinovi, rekao bi Štulić) ,
pravna i uređena država se izvrsno pokazivala i dokazivala efikasnost na "sitnoj buraniji" ,
a "naši" su svi bili sveci , ispravni i nedodirljivi :bih:
Bossona

#20069 Re: Sebija All about

Post by Bossona »

Rasprostranjeno uvjerenje, kojem sam se odavno pridružio, da Senaidu Memiću niko ne može ništa (iz razloga koji se mogu samo naslućivati) potvrdio je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović kada ga nije smijenio sa ambasadorske funkcije u Maleziji, što je učinio sa većinom ambasadora koje su postavili Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović. Čime je Memić, ili neko iz njegovog ratno-poratnog kruga, zaslužio Bećirovićevu milost, također je pitanje oko kojeg se ne bi bilo loše raspitati. Postoji milion stvari o kojima Bećirović nema pojma, ali karijera, lik i djelo Senaida Memića ne spada među njih: tu čak i za bošnjačkog člana Predsjedništva nema nepoznanica.
Novinari su krajem prošle nedjelje izvijestili da je Senaid Memić plakao tokom ročišta na kojem se raspravljalo o određivanju pritvora. Iskreno, na osnovu skromnog (i davnog) vlastitog pravosudnog iskustva koje imam sa njim, te njegovog terminatorskog nastupa u sudnici Suda BiH, što nikada nije sankcionirano, ne mogu zamisliti tu scenu - uplakanog Senaida Memića. Doduše, teško je bilo kome ko poznaje odnose u kriminogenom političkom i korumpiranom pravosudnom sustavu, kome je poznata njihova sprega (krivičnu prijavu protiv Memića godinama je držao u ladici tužitelj - sin Šefika Džaferovića!) bilo pretpostaviti da je moguće njegovo hapšenje i sudsko proicesuiranje.
Šta se to promijenilo pa je on postao „dostižan“ ovdašnjoj ne samo sporoj, nego i hiberniziranoj pravdi? Je li Senaid Memić plakao nad svojom neveselom sudbinom, ili je žalio za vremenima koja su prohujala i ljudima kojih više nema, a koji su ga činili tako moćnim i tako nedodirljivim?!

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/30 ... itvor.html
Image
moonca

#20070 Re: Sebija All about

Post by moonca »

mayab wrote: 16/05/2023 18:09 Ama šta pričaš, pa to je bilo nemoguće,
Ne znamo josh... samo ih hapse ovi bivshi SDA .ovci :-) :wink:
skrbavi-admin

#20071 Re: Sebija All about

Post by skrbavi-admin »

allllaakh tse uvaaaaalikh
pici

#20072 Re: Sebija All about

Post by pici »

moonca wrote: 16/05/2023 18:30
mayab wrote: 16/05/2023 18:09 Ama šta pričaš, pa to je bilo nemoguće,
Ne znamo josh... samo ih hapse ovi bivshi SDA .ovci :-) :wink:
Image
NediM17

#20073 Re: Sebija All about

Post by NediM17 »

izvrsni direktor wrote: 16/05/2023 16:48
Sve za relaksaciju.
Da te podsjetim na jednu fasisticku izjavu, sa kojom se ocito slazes:
sda uhljebljen u centralnoj banci wrote:"Ode Mevludin, dođe Milorad. Ode Selim, dođe Vera. Ode Hajrudin, dođe Vlastimir. Ode Edina, dođe Kristina".
Ja najozbiljnije pitam ima li neko kvalitetan iz adezea da uleti umjesto sultanije ti imputiras neki fasizam, just relax.
Vidim da si direktor, bi l' se ti "ufatio" tog posla?
Moze i onaj laik, ne bi bio nista manje strucan od baketove hanume.
A sta bi falilo i Bozu Ljubica postaviti, covjek je doktor.
A u znak dobre volje adeze ce ponuditi direktorsko mjesto SKB Mostar Halidu Genjcu. :lol:
NediM17

#20074 Re: Sebija All about

Post by NediM17 »

eltroxin wrote: 16/05/2023 15:30
Sve za relaksaciju.
Prvo da ovu oholu babetinu otjeramo…
Ma baba leti, pitanje dana, ona je svoje odmrmorila.
Samo to nije dovoljno, ima tu aferima raznih i za suda.
NediM17

#20075 Re: Sebija All about

Post by NediM17 »

duh_sa_sjekirom wrote: 16/05/2023 15:33
Sve za relaksaciju.
Pa nije dobila otkaz na UKCS-u već na fakultetu...
PolaHko, dobiće.
Post Reply