Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Mustang1
#67751 Re: Liverpool FC
Tacno sam znao, uzet ce sve do kraja, svi ce briljirati pogotovo ovi iz sredine i Klopp ce reci ne treba nam niko na ljeto 
- zomri
#67752 Re: Liverpool FC
Proigrao Jones otkako smo ga tu na forumu iskritikovali 
- no_sekirli
-
MMM1977
#67754 Re: Liverpool FC
Nek se jebu sad kad je kasno
-
convict
#67755 Re: Liverpool FC
Wooooooooooow kakva golcina!
- Edin H.
#67756 Re: Liverpool FC
Šta je sada Southgate-u smradu.
- King_Kenny
#67757 Re: Liverpool FC
Dominacija potpuna.
Lijepo gledati.
Lijepo gledati.
- AmiĐa_Idriz
#67760 Re: Liverpool FC
Koja šteta, da su bar kolo prije proigrali. Ali dobro, bitno je da, što bi se reklo, mehanizmi rade. Iduća će sezona biti, uh... 
- Edin H.
#67761 Re: Liverpool FC
3 asistencije
-
MMM1977
#67762 Re: Liverpool FC
Da rezervišemo Istanbul?AmiĐa_Idriz wrote: ↑15/05/2023 22:44 Koja šteta, da su bar kolo prije proigrali. Ali dobro, bitno je da, što bi se reklo, mehanizmi rade. Iduća će sezona biti, uh...![]()
- BHF_Manijak
#67763 Re: Liverpool FC
Nemoj Allaha ti...AmiĐa_Idriz wrote: ↑15/05/2023 22:44 Koja šteta, da su bar kolo prije proigrali. Ali dobro, bitno je da, što bi se reklo, mehanizmi rade. Iduća će sezona biti, uh...![]()
Carvalho ocito nije izgubljen, ali ubijen u pojam. Sad da li ce ova odgojno-obrazovna metoda imati pravi ili kontraefekat - vidjet cemo.
Pozelio sam odgledati ove utakmice rahat, podsjetilo je na neke stare dobre dane. Gakpo danas predrven, ostali na nivou. Salah danas raspolozen za asistencije, ali zavrsnica grozna.
Na ovima se mogla jos debelo popraviti gol-razlika.
-
convict
#67764 Re: Liverpool FC
Nisam upratio cemu ovo skandiranje Bobbyju cijelu utakmicu i sad poslije utakmice. Kao da mu je danas oprostajna.
- no_sekirli
- AmiĐa_Idriz
#67766 Re: Liverpool FC
Pa ne kažem da ćemo osvojiti titulu, to tvrditi u ovakvoj konkurenciji je suludo
Ali da ćemo biti opet u borbi za istu, u to iskreno nemam zrno sumnje.
- AmiĐa_Idriz
#67767 Re: Liverpool FC
Koja šteta što nismo ove sezone vidjeli Stefana u ovom novom sistemu, konstantno je jedan naš veznjak u višku prostora slobodan s obzirom da se sad svi lijepe markirati Trenta, Stefan bi ovdje profitirao samo tako.
- vaučer
#67768 Re: Liverpool FC
Sve u svemu, bez obzira na ishod utrke za Ligu Prvaka, moramo biti zadovoljni finišem sezone. Pod jedan su uspijeli motivirati igrače da se razbude, da se bore za bodove, da ne odustaju pod prvim pritiskom. Pod dva su složili kvalitetan sprint u finišu, jer nije isto završiti sezonu neslavno doguzavši do cilja ili furiozno nanizati gomilu pobjeda. I najvažnije pod tri da su odmah krenuli s aktivnim radom na uigravanju formacije (ili jedne od formacija) za narednu sezonu - što je mislim doprinijelo točki jedan, jer svi izgledaju kao da im se opet igra.
Odjednom ne djeluje kao da samo i isključivo probleme možemo riješiti transferima, što je svakako pozitivno. Ali puno je još upitnika ostalo oko dosta igrača i njihove uloge u narednoj sezoni. Elliot koji je dobio užasno puno minuta je nekako ostavio nedorečen dojam. Carvalho je nestao s mape, nadam se da imamo neki plan ili da igra ili za posudbu. Nunez je još uvijek enigma, očito ima problema s komunikacijom i zasad ne djeluje kao da smo spremni mjenjati sistem da ga uklopimo kao prvog napadača. Ali ima i dosta pozitivnih znakova, od uskrsnuća Jonesa, povratka Bajčetića i naravno sjajne forme Trenta u hibridnoj roli.
Ako ubodemo s barem dva dobra veznjaka i ako nas bar malo zaobiđu ozljede, mislim da žemo umarširati u narednu sezonu furiozno i željni dokazivanja. Sve što su prikazali drugi timovi osim Citya ove sezone je više nego dohvatljivo.
Odjednom ne djeluje kao da samo i isključivo probleme možemo riješiti transferima, što je svakako pozitivno. Ali puno je još upitnika ostalo oko dosta igrača i njihove uloge u narednoj sezoni. Elliot koji je dobio užasno puno minuta je nekako ostavio nedorečen dojam. Carvalho je nestao s mape, nadam se da imamo neki plan ili da igra ili za posudbu. Nunez je još uvijek enigma, očito ima problema s komunikacijom i zasad ne djeluje kao da smo spremni mjenjati sistem da ga uklopimo kao prvog napadača. Ali ima i dosta pozitivnih znakova, od uskrsnuća Jonesa, povratka Bajčetića i naravno sjajne forme Trenta u hibridnoj roli.
Ako ubodemo s barem dva dobra veznjaka i ako nas bar malo zaobiđu ozljede, mislim da žemo umarširati u narednu sezonu furiozno i željni dokazivanja. Sve što su prikazali drugi timovi osim Citya ove sezone je više nego dohvatljivo.
- no_sekirli
#67769 Re: Liverpool FC
Ne znam šta reći za Salaha, duel igra mu je rapidno u padu, pa i pored onih asistencija meni je izgledao jako loše na terenu. Za najplaćeniju zvijezdu u timu, morao bi puno bolje. Barem je sinoć morao...
Ground duels (won) 11 (1)
Aerial duels (won) 2 (0)
Possession lost 19
Ground duels (won) 11 (1)
Aerial duels (won) 2 (0)
Possession lost 19
- BHF_Manijak
#67770 Re: Liverpool FC
Nije da se na Kloppa furam,AmiĐa_Idriz wrote: ↑16/05/2023 09:14 Koja šteta što nismo ove sezone vidjeli Stefana u ovom novom sistemu, konstantno je jedan naš veznjak u višku prostora slobodan s obzirom da se sad svi lijepe markirati Trenta, Stefan bi ovdje profitirao samo tako.
Jonesa samo da zdravlje posluzi, ovakav je sjajan, a vjerujem da ce ovo i na samopouzdanje uticati.
Cak i Fabinho ne izgleda toliko grozno, ali to svakako ne smije zavarati, pa da se slabo igraca dovede ili ne daj Boze niko. Jedino mi Henderson bas mrtvo izgleda, niti moze vise potrcati, niti dugo izdrzati ritam, bas se vidi da je na zalasku.
Ne znam je li do promjene formacije ili je do razgovora s ekipom, ali ovo stvarno djeluje kao druga galaksija u odnosu na prije 2 mjeseca. Cak je i odbrana puno uhodanija, iako bi logika nalagala da je sad poroznija, kako s trojicom pozadi igraju. Ali to je taj rani pressing koji se radi i koji je falio, odmah i odbrana nije vise toliko izlozena.
Bice zanimljivo vidjeti sta ce biti s Elliottom i Carvalhom. Da je Elliott iskoristio minute - vala i nije. Prosjek.
Kad se Bajcetic vraca?!
- vaučer
#67771 Re: Liverpool FC
Sumnjam da će naročito žuriti s Bajčetićem. Moja procjena da će ga odmarati i rehabilitirati koliko god je potrebno, onda ga polako uigravati. Mislim da bi mogao početi dobijati minute od Septembra, sumnjam da će od početka sezone.
- BHF_Manijak
#67772 Re: Liverpool FC
Kako bi to onda moglo izgledati s navedenim transferima:
Jones, Bajcetic, Fabinho, Ugarte, Mac Allister, Henderson, Thiago, Elliott, (Trent).
S obzirom na sklonost povredama Thiaga i Hendersona, te promjenjljivost forme Fabinha, jebo majku kako god okrenem trebao bi jos jedan veznjak.
Jones, Bajcetic, Fabinho, Ugarte, Mac Allister, Henderson, Thiago, Elliott, (Trent).
S obzirom na sklonost povredama Thiaga i Hendersona, te promjenjljivost forme Fabinha, jebo majku kako god okrenem trebao bi jos jedan veznjak.
- vaučer
#67773 Re: Liverpool FC
Pa ne znam, tu je to negdje.
Thiago je kao bonus opcija, kad je spreman, super za ubaciti tu i tamo.
Glavninu minuta ti nose Ugarte, McAlister, Jones i Henderson.
Prve zamjene su Fabinho, Stefan i Elliot (koji bi mogao bolje izgledati s ozbiljnom šesticom iza sebe).
Ja bi tu još gledao maznuti Gravenbercha kao neku polivalentnu opciju i taman.
Thiago je kao bonus opcija, kad je spreman, super za ubaciti tu i tamo.
Glavninu minuta ti nose Ugarte, McAlister, Jones i Henderson.
Prve zamjene su Fabinho, Stefan i Elliot (koji bi mogao bolje izgledati s ozbiljnom šesticom iza sebe).
Ja bi tu još gledao maznuti Gravenbercha kao neku polivalentnu opciju i taman.
-
Mustang1
#67774 Re: Liverpool FC
Postao si previse mlak i tiBHF_Manijak wrote: ↑16/05/2023 16:24 Kako bi to onda moglo izgledati s navedenim transferima:
-
Plunkett
#67775 Re: Liverpool FC
Gledajuci raspored, Newcastle ako kiksa protiv Brightona, top 4 je tu. Nema sanse da nece jos prosuti bodove protiv ili Leciestera ili Chelsea.
Steta da ovakav finish ne bude nagradjen, iako su drkali po zivcima kompletnu sezonu.
Steta da ovakav finish ne bude nagradjen, iako su drkali po zivcima kompletnu sezonu.