Republika Turska

sajber87

#37276 Re: Republika Turska

Post by sajber87 »

ragib wrote: 14/05/2023 12:45
sajber87 wrote: 13/05/2023 22:32

Zapad da nije stao iza nas cijela bosna gdje bosnjaci zive bila bi srebrenica, zapadna podrska i bosanski otpor ocuvao je bosansku drzavu nemoj sumnjati u to, e sad mozemo se sloziti da je moglo vise, da su nekad imali mozda pogresne procjene o fasistickom zlu sa kojim smo se suocili, da su trebali mozda drugacije reagovati 1995 pustiti armiju dublje i sl, ali to ne mjenja na cinjenici da bosanska drzava uz bosnjake kao njen stub uz sve druge bosanske patriote tesko da bi opstala u granicama od une do drine i od save do mora da nije bilo zapadne podrske prvenstveno USA. Nakon dejtona nemojmo zaboraviti da je uz podrsku usa formiran brcko distrikt(ne moram govoriti sta on znaci) nametnuta masa novih drzavnih institucija zakona , ponudjen aprilski paket koji su nasi izdajnici odbili i j.bali nas za zivota da toga necemo biti dugo svjesni i opet sada u ovom ludilu ameri su uz nas ma ko god sta mislio. Zato cu uz sve prednosti i mane amera I zapada( cije su alternative 150 puta gore) opet ponoviti
GOD BLESS AMERICA
https://www.tiktok.com/t/ZM2e2JxCD/
Hocemo li i hitlerove citate i izjave sutra uzimati kao vjerodostojne kao sto ti uzimas izjavu ratnog zlocinca biljane plavsic, u politici se svasta prica jedno pricas jednom drugo pricas drugom dok ozbiljne drzave imaju dugorocan cilj i od njega ne odstupaju. Pa prije neki dan ti je i bicakcic koji ti je bio alijina desna ruka u vrijeme rata i osnivac sda koju podrzavas bilo direktno ili preko narandzastih satelita u presingu izjavio da su nam amerikanci bili i bice saveznici. A zar nije ovaj ratni zlocinac sa klipa kojem vjerujes rekao da su ameri nas podrzavali, sto joj to nisi povjerovao, sto nisi okacio bajdenov govor iz senata itd. Uzimas djelice iz mora i sastavljas zeljeni mozaik u skladu sa dnevnopolitickim ciljevima koje zastupaju politicke opcije koje podrzavas. Ili kratkovido ili podlo razmisljanje sam odaberi.
Last edited by sajber87 on 14/05/2023 14:01, edited 2 times in total.
Excel2

#37277 Re: Republika Turska

Post by Excel2 »

HarTar wrote: 14/05/2023 13:54 Napisao sam da je megalomanski projekat, kao i mnogi drugi, a napravljen je sigurno kao "furanje" na Disneyland Paris, samo je problem što Ankara nema turista kao Pariz :mrgreen: P. S. Pogriješili su i jedni i drugi, samo Arapi bi ovo spasili, planine oko Ankare, šume zelenilo, sve što pustinjski ljudi vole i na karaju zabava u ovom parku, ali, izgleda da nije bilo sluha ni kod jednih ni kod drugih. Ako Kemica pobijedi svi vojni projekti padaju u vodu, i to je po mei najveći problem. Postat će ponovo ovisni o zapadu.
Ubi te Boo nogama. Da imas obraza izvinuo bi se za propagandu koju si, u ovom slucaju dokazano, sirio.
Sanjarko

#37278 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

suspect_zero wrote: 14/05/2023 13:56 Erdogan na biračkom mjestu dijelio novac djeci koja su čekala roditelje da glasaju
http://www.klix.ba/clanak/230514044

I on bajramluk k'o Bakir :oops: :mrgreen:
Pa veliki mnogi ljudi su to radili, Rokfeler primjerice.
suspect_zero

#37279 Re: Republika Turska

Post by suspect_zero »

Sanjarko wrote: 14/05/2023 13:59
suspect_zero wrote: 14/05/2023 13:56 Erdogan na biračkom mjestu dijelio novac djeci koja su čekala roditelje da glasaju
http://www.klix.ba/clanak/230514044

I on bajramluk k'o Bakir :oops: :mrgreen:
Porediti Brkana i Rokfelera :roll: ....ok, ako ti tako misliš.
Sanjarko

#37280 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

suspect_zero wrote: 14/05/2023 14:01
Sanjarko wrote: 14/05/2023 13:59

Porediti Brkana i Rokfelera :roll: ....ok, ako ti tako misliš.
Pa kakav je bio Rokfeler. Pa i drugi mnogi. To je gazilo itd sve pred sobom. Oko 35 000 djece darovao sa kovanicama.
HarTar

#37281 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

@sajber87 Pišeš gluposti i još vjeruješ u njih :-) https://www.vecernji.hr/vijesti/miterra ... ic-1179317
Sanjarko

#37282 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

"Robber baron" is a term used frequently in the 19th century during America's Gilded Age to describe successful industrialists whose business practices were often considered ruthless or unethical. Included in the list of so-called robber barons are Andrew Carnegie, Cornelius Vanderbilt, and John D. Rockefeller.
Rockefeller gave out some $35,000 worth of dimes to children during his lifetime, which is not a lot of money today, but just think about ...
:?
HarTar

#37283 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Excel2 wrote: 14/05/2023 13:59
HarTar wrote: 14/05/2023 13:54 Napisao sam da je megalomanski projekat, kao i mnogi drugi, a napravljen je sigurno kao "furanje" na Disneyland Paris, samo je problem što Ankara nema turista kao Pariz :mrgreen: P. S. Pogriješili su i jedni i drugi, samo Arapi bi ovo spasili, planine oko Ankare, šume zelenilo, sve što pustinjski ljudi vole i na karaju zabava u ovom parku, ali, izgleda da nije bilo sluha ni kod jednih ni kod drugih. Ako Kemica pobijedi svi vojni projekti padaju u vodu, i to je po mei najveći problem. Postat će ponovo ovisni o zapadu.
Ubi te Boo nogama. Da imas obraza izvinuo bi se za propagandu koju si, u ovom slucaju dokazano, sirio.
Ako Kemo pobijedi svi projekti padaju u vodu, od vojnih do infrastrukturnih, naravno ti to i želiš.
Sanjarko

#37284 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

HarTar wrote: 14/05/2023 14:05 @sajber87 Pišeš gluposti i još vjeruješ u njih :-) https://www.vecernji.hr/vijesti/miterra ... ic-1179317
Ne volim polarnost. Odmah mi ili oni, a sredine mane.
Bloo
Globalna šefica

#37285 Re: Republika Turska

Post by Bloo »

Ovi drugi nisu mogli pogrijesiti jer su dovedeni pred svrsen cin. I sad neko ko je tek preuzeo funkciju treba da trci za Arapima i daje im koncesije da bi spasio AKPov propali projekat.
Bacene milione lira na nesto sto nije ODRZIVO.
Plus gradani ne zele zabavni park.
https://www.hurriyetdailynews.com/ankar ... rea-175690

a tvoja solucija propale investicije - navuci Arapa...
Excel2

#37286 Re: Republika Turska

Post by Excel2 »

Boli me kurko i za jednog i drugog. Narod Turske, koji je dvadeset godina birao Erdogana, nece i ne moze to promijeniti preko noci - therefore, doci ce slican papak i da ga zamijene. Ono sto bi ja birao da daleko miljama od njega ili slicnih, ali ko sam ja da im biram. Sretno im.
HarTar

#37287 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Sanjarko wrote: 14/05/2023 14:06
HarTar wrote: 14/05/2023 14:05 @sajber87 Pišeš gluposti i još vjeruješ u njih :-) https://www.vecernji.hr/vijesti/miterra ... ic-1179317
Nema sredine, sa početkom agresije zapad nam uveo sankcije, a kada smo trebali osloboditi Banjaluku odmah prijetnje bombardovanjem. Onda nam skrojili ludačku košulju zvanu Dayton gdje su pola države dali agresorima, itd, itd... Da ne spominjem ZAŠTIĆENU ZONU SREBRENICA.
Sanjarko

#37288 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

HarTar wrote: 14/05/2023 14:10
Sanjarko wrote: 14/05/2023 14:06

Nema sredine, sa početkom agresije zapad nam uveo sankcije, a kada smo trebali osloboditi Banjaluku odmah prijetnje bombardovanjem. Onda nam skrojili ludačku košulju zvanu Dayton gdje su pola države dali agresorima, itd, itd... Da ne spominjem ZAŠTIĆENU ZONU SREBRENICA.
Mislio sam u vezi Erdogana, Kilica ovog Kemala itd. Odmah krajnost i polarnost.
last mohicans

#37289 Re: Republika Turska

Post by last mohicans »

MUNAFIK wrote: 14/05/2023 13:27
Point. wrote: 14/05/2023 13:01 Duvaj ga brkata bosforska ubleho.

Forza Moke!
Kako shvatiti ozbiljno nekoga kome je turska kopija Nermina Niksica u obliku Kemala dobar a Erdogan nakon sto je preporodio Fursku UBLEHA...

treba biti dostojanstven i realan, ok ne volis Erdogana ali treba imati karakter lik je najbolje sto se desil Turskoj zadnjih 50 godina.
Što je najgore neki esdepeovci su mi isto rekli da je ovaj tipični turski Neka. Mislim i da je Brki došlo vrijeme, malo se previše uživio u ulogu sultana. A da mu je veliki fail reakcija na zemljotres i gdje se čekala naredba s vrha, a ljudi zatrpani umirali. Milijarde se slile na taj porez, a kvalitet zgrada ćerpićara. Zatvaranje političkih protivnika i autokratija su mu omča oko vrata i mislim da radi slično kao Kirbaš, sve proziva izdajnicima u pokušajima ostanka na vlasti. Ni gulenovci više nisu neki adut, a i pokušaj puča je odavno. Tako da je ne vidim način da moze dobiti izbore, sem da lopatom pokrade.
HarTar

#37290 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Bloo wrote: 14/05/2023 14:09
Ovi drugi nisu mogli pogrijesiti jer su dovedeni pred svrsen cin. I sad neko ko je tek preuzeo funkciju treba da trci za Arapima i daje im koncesije da bi spasio AKPov propali projekat.
Bacene milione lira na nesto sto nije ODRZIVO.
Plus gradani ne zele zabavni park.
https://www.hurriyetdailynews.com/ankar ... rea-175690

a tvoja solucija propale investicije - navuci Arapa...
Arapi su zakon, nikada više para nisam imao nego kada sam sa njima sarađivao :mrgreen: P. S. Kod nas Sunnyland i Tarčin Forest Resort bez problema posluju, a mala smo zemlja i grad, a Ankara preko 5 miliona stanovnika. Bolje bih ja vodio taj grad :D
ragib

#37291 Re: Republika Turska

Post by ragib »

sajber87 wrote: 14/05/2023 13:57
Hocemo li i hitlerove citate i izjave sutra uzimati kao vjerodostojne kao sto ti uzimas izjavu ratnog zlocinca biljane plavsic, u politici se svasta prica jedno pricas jednom drugo pricas drugom dok ozbiljne drzave imaju dugorocan cilj i od njega ne odstupaju. Pa prije neki dan ti je i bicakcic koji ti je bio alijina desna ruka u vrijeme rata i osnivac sda koju podrzavas bilo direktno ili preko narandzastih satelita u presingu izjavio da su nam amerikanci bili i bice saveznici. A zar nije ovaj ratni zlocinac sa klipa kojem vjerujes rekao da su ameri nas podrzavali, sto joj to nisi povjerovao, sto nisi okacio bajdenov govor iz senata itd. Uzimas djelice iz mora i sastavljas zeljeni mozaik u skladu sa dnevnopolitickim ciljevima koje zastupaju politicke opcije koje podrzavas. Ili kratkovido ili podlo razmisljanje sam odaberi.
Embargo na oruzje je dovoljan dokaz koliko su navijali da muslimani opstanu. Trebali su I ukraini uvesti embargo.
Vrijednosti koje forsira amerika neke su mi ok, ali neke su u totalnoj suprotnosti sa citatima Kur ana poput forsiranja homoseksulaca. Obzirom na kratkotrajnost ovog dunjaluka savjetujem muslimane da daju prednost citatima Kurana u odnosu na stavove bilo koje drzave. U najmanju ruku neka srcem preziru ono sto Allah ne voli a neke drzave forsiraju, doci ce I Imam Mehdi pa ce Vam biti drago sto ste u srcima prave vrijednosti nosili. A I smrt je blizu I zivot je kratak. Nemojte zbog grijeha koji cinite da gubite nadu, nismo mi meleki svi mi grijesimo ali to ne treba pravdati. I Adem as kao poslanik je grijesio.
Last edited by ragib on 14/05/2023 14:21, edited 1 time in total.
sajber87

#37292 Re: Republika Turska

Post by sajber87 »

Kao sto rekoh uzima se ono sto odgovara za dnevno politicku korist bez bilo kakve vizije gdje bi bosna i bosnjaci trebali ici u buducnosti, tj predsjednik drzave , stranke itd je sve i ono sta on kaze je zakon, klasican podanicki mentalitet uz odsustvo bilo kakve ozbiljne kritike prema gospodaru. Dvije vizije svijeta, demokratija ili autokratija(diktatura) biraj
HarTar

#37293 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Ogromna izlaznost, preko 86%....
sajber87

#37294 Re: Republika Turska

Post by sajber87 »

ragib wrote: 14/05/2023 14:19
sajber87 wrote: 14/05/2023 13:57
Embargo na oruzje je dovoljan dokaz koliko su navijali da muslimani opstanu. Trebali su I ukraini uvesti embargo.
Vrijednosti koje forsira amerika neke su mi ok, ali neke su u totalnoj suprotnosti sa citatima Kur ana poput forsiranja homoseksulaca. Obzirom na kratkotrajnost ovog dunjaluka savjetujem muslimane da daju prednost citatima Kurana u odnosu na stavove bilo koje drzave. U najmanju ruku neka srcem preziru ono sto Allah ne voli a neke drzave forsiraju, doci ce I Imam Mehdi pa ce Vam biti drago sto ste u srcima prave vrijednosti nosili. A I smrt je blizu I zivot je kratak. Nemojte zbog grijeha koji cinite da gubite nadu, nismo mi meleki svi mi grijesimo ali to ne treba pravdati. I Adem as kao poslanik je grijesio. Politiku muslimani moraju u kontrkst vjere ubacivati jer Islam trazi od nas to, Islam nije odvojena od politike.
Vise moderna zapadna demokratska napredna drustva imaju veze sa islamom nego masa vecinskih muslimanskih zemalja koje se kunu u isti a covjeka posmatraju kao podanika poslusnika itd najblaze receno
HarTar

#37295 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

@sajber87 Brate, otišao si skroz u off. Pratimo izbore, to je trenutno najaktuelnije.
ragib

#37296 Re: Republika Turska

Post by ragib »

sajber87 wrote: 14/05/2023 14:23
ragib wrote: 14/05/2023 14:19

Vrijednosti koje forsira amerika neke su mi ok, ali neke su u totalnoj suprotnosti sa citatima Kur ana poput forsiranja homoseksulaca. Obzirom na kratkotrajnost ovog dunjaluka savjetujem muslimane da daju prednost citatima Kurana u odnosu na stavove bilo koje drzave. U najmanju ruku neka srcem preziru ono sto Allah ne voli a neke drzave forsiraju, doci ce I Imam Mehdi pa ce Vam biti drago sto ste u srcima prave vrijednosti nosili. A I smrt je blizu I zivot je kratak. Nemojte zbog grijeha koji cinite da gubite nadu, nismo mi meleki svi mi grijesimo ali to ne treba pravdati. I Adem as kao poslanik je grijesio. Politiku muslimani moraju u kontrkst vjere ubacivati jer Islam trazi od nas to, Islam nije odvojena od politike.
Vise moderna zapadna demokratska napredna drustva imaju veze sa islamom nego masa vecinskih muslimanskih zemalja koje se kunu u isti a covjeka posmatraju kao podanika poslusnika itd najblaze receno
To si u pravu, ali to ne znaci da musliman smije smatrati ili osjecati bilo koji sistem pa I demokratski boljim od zakona koji je propisan Kuranom tj. serijat koji se pravilno primjenjuje a ne koji se zloupotrebljava
ragib

#37297 Re: Republika Turska

Post by ragib »

HarTar wrote: 14/05/2023 14:25 @sajber87 Brate, otišao si skroz u off. Pratimo izbore, to je trenutno najaktuelnije.
Ovo sto mediji pisu Erdogan ima slabe sanse
sajber87

#37298 Re: Republika Turska

Post by sajber87 »

HarTar wrote: 14/05/2023 14:25 @sajber87 Brate, otišao si skroz u off. Pratimo izbore, to je trenutno najaktuelnije.
Jesmo otisli povukla nas tema, posteno :thumbup:
HarTar

#37299 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

ragib wrote: 14/05/2023 14:27
Ovo sto mediji pisu Erdogan ima slabe sanse
Vidjet ćemo. Ekonomija je glavno pitanje, kao i zemljotres, gdje se državne agencije i nisu nešto pokazale. I ja mu zemljotres najviše zamjeram, ne može teolog biti na čelu AFAD-a, državne agencije za katastrofe.
Lopez1981

#37300 Re: Republika Turska

Post by Lopez1981 »

HarTar wrote: 14/05/2023 14:06
Excel2 wrote: 14/05/2023 13:59

Ako Kemo pobijedi svi projekti padaju u vodu, od vojnih do infrastrukturnih, naravno ti to i želiš.
Pišeš gluposti.
Post Reply