Dotični forumaš napisa prišle godine.Isner wrote: ↑13/05/2023 16:55Po ovom, novom, ludilu od cijena koje im je Ministarstvo saobracaja KS odobrilo kada je zbog rata u Ukrajini gorivo bilo najskuplje, nije te puno uzeo.. Sa aerodroma do Vogošce ti je oko 27-28 KM, a iza 21 ili 22:00 valjda je nocna tarifa koja je duplo skuplja, ako si imao dva-tri prtljaga, to je to - oko 60 KM.
Da se razumemo, ovo je za mene cist lopuvluk ali to su im aminovali... sad je gorivo duplo pojeftinilo, na kraj pameti im nije da vrate stare cijene...
Sarajevski taksisti- dno dna
- Edin H.
#7576 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
- Isner
#7577 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da, prosle godine u mislim maju su im odobrili povecanje cijena.. Povecan je start i cijena po pređenom kilometru..
Sad, ako je ovaj forumaš putovao u februaru onda ga je uzeo lopatom a ako je bio maj ili nakon maja, onda je to - to...
Meni je od Malte do Ciglana bilo 6,5 KM prije povecanja, sad nikad ispod 11..
Sad, ako je ovaj forumaš putovao u februaru onda ga je uzeo lopatom a ako je bio maj ili nakon maja, onda je to - to...
Meni je od Malte do Ciglana bilo 6,5 KM prije povecanja, sad nikad ispod 11..
- B6Redhell
#7578 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da bilo je to prije ukrajinske invazije.
Ma bilo mi moranje i nisam imo izbora. Ne zalim se puno. Ali ipak Neke stvari koje rade i koje citam po forumu da se naježis. Vlast i zakon
% krivi. Taksisti su vazda bili prepotentni. Neki svojom voljom. A neki i moraju. Da bi petljao s narodom.
Ma bilo mi moranje i nisam imo izbora. Ne zalim se puno. Ali ipak Neke stvari koje rade i koje citam po forumu da se naježis. Vlast i zakon
- Isner
#7579 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A evo kako sam ja to riješio.. Otišao do štanda u Lukavici, koristio par puta taxi iz I.Sarajeva. Sa taksistom dogovorio da mu se najavim jedan dan ranije prije polaska, dogovorio da me pokupi u Vogošči ili Ilijašu oko 4:30 ujutru.. Od Vogošće do aerodroma mi naplatio 20 KM a od Ilijaša 30 KM, cijene od prije nekoliko mjeseci.. Isto tako u dolasku, javim mu se dan ranije, kad sletim prozovem ga i sacekam desetak minuta.. Njegov dolazak besplatan, za prtljag ne naplacuje nista, cak mi pomogao oko istovara.. Ne vozi na crno, ima licencu samo skine tablu kad ima dogovorenu turu u Kantonu...
-
Saka
#7580 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Meni samom nije problem bio ni pješke kroz Kasindolsku, ali s dvoje djece koja vrište nakon 3 sata busa, čekanja na aerodromu i letenja jeste malo problem. Al eto snašao sam se uvijek, ili neko došao po nas ili dobio taxi nakon nešto čekanja. Ove sa štanda samo zaobiđem.moonca wrote: ↑13/05/2023 17:03Zar je zbilja problem. sachekati pola sata.. ako hochesh da kaznish sarajevo taxi.._id=18790714 wrote:13/05/2023 16:39 Čekaš i po pola sata najmanje. A kad si s familijom i djecom sa torbama nije nimalo zgodno. Sretno u svakom slučaju.![]()
-
moonca
#7581 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Lichno, nisam koristila taxi s shtanda aerodroma. jer mi je bilo organizovano u cjelokupnom paketu. koje je kostalo 25KM do Trznice.. u povratku ujutru je bilo 35KM ..( unaprijed dogoverno) no povratak je stres, ako ti prevoz nije pouzdan..Saka wrote: ↑13/05/2023 17:56Meni samom nije problem bio ni pješke kroz Kasindolsku, ali s dvoje djece koja vrište nakon 3 sata busa, čekanja na aerodromu i letenja jeste malo problem. Al eto snašao sam se uvijek, ili neko došao po nas ili dobio taxi nakon nešto čekanja. Ove sa štanda samo zaobiđem.![]()
da svi kazu . nazovesh.. taj i taj .. eto ga za 10 min.....
-
Saka
#7582 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nije više tako. Pogotovo s aerodroma kad sleti avion. Jednostavno nemaju vozila. Velika je navala i realno nema dovoljno kapaciteta u cijelom gradu u vrijeme špice i lošeg vremena, turističke sezone. Samo pogledaj štandove po gradu koji su prazni. Znači sad te samo skine dispečer, nema vozila, probaj kasnije. Kažem najmanje pola sata pa i više se zna čekati. A ove crveni, žuti i ostali bolje i ne zvati, oni nemaju ni desetak vozila na cijeli grad, ne javljaju se nikako.
-
moonca
#7583 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Moguche u sezoni../ ljeti ....kad je inavazija dijaspore.. inache.. ne cheka se duze od 5 minuta... bilo gdje u gradu.. moje iskustvo..Saka wrote: ↑13/05/2023 18:11Nije više tako. Pogotovo s aerodroma kad sleti avion. Jednostavno nemaju vozila. Velika je navala i realno nema dovoljno kapaciteta u cijelom gradu u vrijeme špice i lošeg vremena, turističke sezone. Samo pogledaj štandove po gradu koji su prazni. Znači sad te samo skine dispečer, nema vozila, probaj kasnije. Kažem najmanje pola sata pa i više se zna čekati. A ove crveni, žuti i ostali bolje i ne zvati, oni nemaju ni desetak vozila na cijeli grad, ne javljaju se nikako.
- dječak sa šibicama
#7584 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne postoji nikakva "nocna tarifa", u svakom taxi vozilu mora biti jasno istaknut cjenovnik i on je jasan, 2.5 start, 1.5 kilometar i 15 km sat cekanja.
Te nekakve nocne tarife su njihove izmisljotine, kao i mnoge druge stvari. OVdje trziste vapi za Uberom, uredjenom kompanijom i jasnim pravilima, da se mafiji konacno stane na kraj. Ali mafija je mafija.
Cijene nafte su pale skoro na nivo prije rata u Ukrajini, i dalje drze cjenovnik po kojem zaradjuju masne dnevnice a i po starim cijenama su dobro zaradjivali. Ne postoji taxista koji nema novo skupo auto, a stalno kukaju, cendraju, prodaju suplju demagogiju kako je njima tesko. Rutu koju sam do proslog ljeta placao 7-8 km, neki dan platim 14 maraka. Nece me vidjeti zadugo. Dakle nije samo da su digli cijene nego jos i namjestaju taksimetre.
Bagra.
Te nekakve nocne tarife su njihove izmisljotine, kao i mnoge druge stvari. OVdje trziste vapi za Uberom, uredjenom kompanijom i jasnim pravilima, da se mafiji konacno stane na kraj. Ali mafija je mafija.
Cijene nafte su pale skoro na nivo prije rata u Ukrajini, i dalje drze cjenovnik po kojem zaradjuju masne dnevnice a i po starim cijenama su dobro zaradjivali. Ne postoji taxista koji nema novo skupo auto, a stalno kukaju, cendraju, prodaju suplju demagogiju kako je njima tesko. Rutu koju sam do proslog ljeta placao 7-8 km, neki dan platim 14 maraka. Nece me vidjeti zadugo. Dakle nije samo da su digli cijene nego jos i namjestaju taksimetre.
Bagra.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7585 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sa sarajevskim taksistima samo u krajnjoj nuzdi
-
Static-X
#7586 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma da sam sam bilo bi lakse. Supruga, ja i 6 god cerkica, 2 velika i 3 mala kofera.bitangeIprinceze wrote: ↑13/05/2023 17:13Koliko imas teretasa sobom? Sa manjim prtljagom prosetaj 6 min 28 sec do izlaza/ulaza na aerodrom, tamo na skretanju uvijek neko ceka od normalnih ljudi.
![]()
- drug_profi
#7587 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Moze ti valjda taksi doc pred izlaz iz zgrade kao i ostala vozila.
- dzeno123
#7588 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nema sanse da si toliko platio po novim cijenama.dječak sa šibicama wrote: ↑13/05/2023 19:14 Ne postoji nikakva "nocna tarifa", u svakom taxi vozilu mora biti jasno istaknut cjenovnik i on je jasan, 2.5 start, 1.5 kilometar i 15 km sat cekanja.
Bagra.
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#7589 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Rodica došla avionom, pitala 2-3 taksista koji su tu bili da je voze do Sirokace. Svi ko iz topa 30 KM, kao po dogovoru. Govori ona, nisam ja turista, rođena sam ovdje, zivjela 30 godina, znam koliko im do Sirokace. Odgovor je bio hoces-neces. Kad se vracala na aerodrom 15 dana poslije, pozvan taksista na adresu i otkucao joj preko taksimetra 16 KM.
-
Static-X
#7590 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja ako prodjem ispod 50 KM bicu zadovoljan.hilmija frlj wrote: ↑13/05/2023 23:19 Rodica došla avionom, pitala 2-3 taksista koji su tu bili da je voze do Sirokace. Svi ko iz topa 30 KM, kao po dogovoru. Govori ona, nisam ja turista, rođena sam ovdje, zivjela 30 godina, znam koliko im do Sirokace. Odgovor je bio hoces-neces. Kad se vracala na aerodrom 15 dana poslije, pozvan taksista na adresu i otkucao joj preko taksimetra 16 KM.
- drag_gost
#7591 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Samo zovnes taksi i miran si. Izbjegavaj Sarajevo Taksi u svakom slucaju.Static-X wrote: ↑14/05/2023 01:07Ja ako prodjem ispod 50 KM bicu zadovoljan.hilmija frlj wrote: ↑13/05/2023 23:19 Rodica došla avionom, pitala 2-3 taksista koji su tu bili da je voze do Sirokace. Svi ko iz topa 30 KM, kao po dogovoru. Govori ona, nisam ja turista, rođena sam ovdje, zivjela 30 godina, znam koliko im do Sirokace. Odgovor je bio hoces-neces. Kad se vracala na aerodrom 15 dana poslije, pozvan taksista na adresu i otkucao joj preko taksimetra 16 KM.
- drag_gost
#7592 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Samo crveni ima preko 20 vozila, i ostali imaju preko 10. Skinite aplikaciju za Android - Holand Taxi preko nje mozete naruciti. Doslovno preko gpsa pratite kretanje tasksiste i dobijete vrijeme koje google mapa procjeni. Imaju stand ili se okupljaju na kod Reuffa na AP, za 7 minuta budu na aerodromu. U najgorem slucaju cekate 15 minuta.Saka wrote: ↑13/05/2023 18:11Nije više tako. Pogotovo s aerodroma kad sleti avion. Jednostavno nemaju vozila. Velika je navala i realno nema dovoljno kapaciteta u cijelom gradu u vrijeme špice i lošeg vremena, turističke sezone. Samo pogledaj štandove po gradu koji su prazni. Znači sad te samo skine dispečer, nema vozila, probaj kasnije. Kažem najmanje pola sata pa i više se zna čekati. A ove crveni, žuti i ostali bolje i ne zvati, oni nemaju ni desetak vozila na cijeli grad, ne javljaju se nikako.
Otkad ovo koristim nikad problema sa taksijem vise nisam imao.
https://play.google.com/store/apps/deta ... l=hr&gl=US
-
Static-X
-
ing-ecc
#7594 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ima. Otvoreno prodajno mjesto BH Telecoma jos prosle godine. Kad prodjes pasosku kontrolu i udjes u hol drito u pult BH Telecoma.
Imas tourist pakete ili i obicnu ultru na kojoj imas nesto saobracaja, pozivi i internet, tako da ne moras odmah dokupljivati, mozes se posluziti za to osnovno s aerodroma.
- Edin H.
#7595 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jeko Reuff?drag_gost wrote: ↑14/05/2023 06:48Samo crveni ima preko 20 vozila, i ostali imaju preko 10. Skinite aplikaciju za Android - Holand Taxi preko nje mozete naruciti. Doslovno preko gpsa pratite kretanje tasksiste i dobijete vrijeme koje google mapa procjeni. Imaju stand ili se okupljaju na kod Reuffa na AP, za 7 minuta budu na aerodromu. U najgorem slucaju cekate 15 minuta.Saka wrote: ↑13/05/2023 18:11
Nije više tako. Pogotovo s aerodroma kad sleti avion. Jednostavno nemaju vozila. Velika je navala i realno nema dovoljno kapaciteta u cijelom gradu u vrijeme špice i lošeg vremena, turističke sezone. Samo pogledaj štandove po gradu koji su prazni. Znači sad te samo skine dispečer, nema vozila, probaj kasnije. Kažem najmanje pola sata pa i više se zna čekati. A ove crveni, žuti i ostali bolje i ne zvati, oni nemaju ni desetak vozila na cijeli grad, ne javljaju se nikako.
https://play.google.com/store/apps/deta ... l=hr&gl=US
-
moonca
- drag_gost
#7597 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
https://www.google.com/maps/place/Reuff ... 11jx73pxs8Edin H. wrote: ↑14/05/2023 13:31Jeko Reuff?drag_gost wrote: ↑14/05/2023 06:48
Samo crveni ima preko 20 vozila, i ostali imaju preko 10. Skinite aplikaciju za Android - Holand Taxi preko nje mozete naruciti. Doslovno preko gpsa pratite kretanje tasksiste i dobijete vrijeme koje google mapa procjeni. Imaju stand ili se okupljaju na kod Reuffa na AP, za 7 minuta budu na aerodromu. U najgorem slucaju cekate 15 minuta.
https://play.google.com/store/apps/deta ... l=hr&gl=US![]()
Nije AP, nego Vojnicko.
- dzeno123
#7598 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
5 km je po jednom koferu, dva kofera i 18km do grada je 28km. Ova iznad sto gore Pise, taksi je bio bagatela a boga mi svugdje u svijetu je luksuz.
- insaneinthebrain
#7599 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nema sta. Rijesen problem. Bravo strucnjaci. Jedan baner ce da bude dovoljan. Ko se ovog nije prije sjetio
https://www.klix.ba/biznis/privreda/kra ... /230605195
https://www.klix.ba/biznis/privreda/kra ... /230605195
-
Trappist
#7600 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
To za kofer je najveca prevara u historiji taxi prevoza. Nigdje, ali nigdje u svijetu to nisam vidio. Sta, auto ti vise trosi ako ubacis 15 kg kofer u gepek?