Dešavanja u Srbiji

eltroxin

#61276 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by eltroxin »

agent_zero wrote: 10/05/2023 09:29 Ima li išta novo vezano za Kostu, pojaviše li se ikakvi snimci?
Mozda bude po videotekama kao oni snimci smaknuca djece oko Trnova..
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#61277 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=2331290
Mediji: Kako IDJTV preko SBB i društvenih mreža utiče na omladinu u Srbiji
Portal NS Uživo objavio tekst u kom je navedeno kako IDJTV preko SBB i društvenih mreža utiče na omladinu u Srbiji. Reč je o, navodi taj portal, “mekoj moći”.
ovim budalama nema pomoći.
mishic

#61278 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mishic »

O Srbiji koja "nije učestvovala u ratu u BiH.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/30 ... bosni.html

Vidio sam kako su pripadnici specijalne jedinice ubijali civile u Doboju i mučili ljude. Moja jedinica je oko mjesec dana bila angažovana u okolnim selima, sve dok nisu počele operacije u Posavskom koridoru. Poslani smo u selo Johovac. Rečeno mi je da neprijatelj napada koridor iz Johovca. To nije tačno jer smo mi bili ti koji su napali Johovac. Dvije grupe specijalnih jedinica su napale sela na tom području. Obezbjedili smo liniju fronta a onda je angažovan drugi tim za ubijanje mještana iz sela koje smo zauzeli. Lokalno stanovništvo je pljačkalo sve prazne kuće za nama.
U pljačkama na području Doboja učestovale su tri grupe. Jedna je bila grupa čiji sam bio pripadnik i koja je pljačkala za Raju Božovića. Druga je bila Karagina grupa. Na čelu treće bio je Milan Ninković. Ta grupa je bila poznata pod nazivom Miće.

Čuo sam da je Rajo Božović u Srbiju prenio novca i dragocjenosti u vrijednosti od preko 20 miliona njemačkih maraka.
Pošto je Rajo Božović bio na terenu, Slobodan Karaga je mogao da proširi svoje pljačkanje, pa mu je poslije izvjesnog vremena Doboj postao pretijesan, te je s jedinicom otišao da pljačka po Tesliću. Glas o tome je stigao do Raje Božovića koji je poslao nas 12 da utvrdimo šta se dešava. Redovna policija nas je uhapsila... U Malom logoru (Banja Luka) smo proveli 21 dan kad je Rajo Božović utvrdio gdje smo i uspio da nas oslobodi. Pušteni smo pod uslovom da Rajo Božović napusti Republiku Srpsku čim se oslobodi Posavski koridor. To se dešavalo krajem juna 1992.
Bossona

#61279 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bossona »

Četnička je D(t)uga pregolema!

Image

Image

Kada decenijama u odgoju i odrastanju novih naraštaja siješ i odgajaš zlo, ne očekuj da žanješ dobro!
karanana

#61280 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by karanana »

Tanko ovo.
konami666

#61281 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by konami666 »

Srbija se mora riješiti ovih predstavnika tipa Brnabić i Vučić. Naslijeđa ismijavaju proteste a svi režimski mediji pišu kako su protesti fotosopirani. Mislim da je i njima vrijeme za promjene
muha_sa

#61282 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

konami666 wrote: 13/05/2023 07:22 Srbija se mora riješiti ovih predstavnika tipa Brnabić i Vučić. Naslijeđa ismijavaju proteste a svi režimski mediji pišu kako su protesti fotosopirani. Mislim da je i njima vrijeme za promjene
Sjaši kurta da uzjaše murta
Tamo ce zdrave snage i dobre komšije doc za jedno 100 godina
konami666

#61283 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by konami666 »

muha_sa wrote: 13/05/2023 07:25
konami666 wrote: 13/05/2023 07:22 Srbija se mora riješiti ovih predstavnika tipa Brnabić i Vučić. Naslijeđa ismijavaju proteste a svi režimski mediji pišu kako su protesti fotosopirani. Mislim da je i njima vrijeme za promjene
Sve zavisi, prvi test su položili, izašli su na ulice da traže promjene. Sve mislim da ako mogu izaći na proteste u tim brojkama onda mogu i postići da se nešto promijeni. Mislim da će idući protesti pokazati u kojem smjeru ovo ide. Kako god, promjene su neophodne.
Haris.ba

#61284 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haris.ba »

konami666 wrote: 13/05/2023 07:29 Sve zavisi, prvi test su položili, izašli su na ulice da traže promjene. Sve mislim da ako mogu izaći na proteste u tim brojkama onda mogu i postići da se nešto promijeni. Mislim da će idući protesti pokazati u kojem smjeru ovo ide. Kako god, promjene su neophodne.
Vidjeces kontramiting. Izasli su bili oni i prije protiv rudarenja litija. Ima naroda koji je protiv Vucica. Ali, medju tim narodom ima i puno onih koji bi radikalniju politiku nego sto on vodi.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#61285 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Srbija ni poslje trijes godina nemre da se pomiri sa gubitkom ratova.To non stop potpiruju ovi radikali nebili napravili stalnu glasacku bazu.Ti u srcu europe se qurČiš protiv EU i NATO a okruzen si tim zemljama.Jedan primjer, evo zivis u kuci i u zavadi si sa svim komsijama oko sebe, sta ces uciniti.Promjeniti sebe i odnos sa komsijama, zainatit se pa makar i kuca izgorjela il iselit se i traziti novu kucu.Demograficki statisticki podatci su neumoljivi, srba je sve manje.Rusija, Kina, jebe se njih.
problemnatravunu

#61286 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by problemnatravunu »

Image
Naslovi tabloida o današenjem protestu
tranquil

#61287 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tranquil »

konami666 wrote: 13/05/2023 07:29
muha_sa wrote: 13/05/2023 07:25
Sve zavisi, prvi test su položili, izašli su na ulice da traže promjene. Sve mislim da ako mogu izaći na proteste u tim brojkama onda mogu i postići da se nešto promijeni. Mislim da će idući protesti pokazati u kojem smjeru ovo ide. Kako god, promjene su neophodne.
Ovo je ništa u poređenju sa danima Otpora i protestima protiv Slobe. I opet su poslije toga završili sa Koštunicom, Tomom grobarem, Vučićem...

Dakle protesti nisu preduslov da zemlja krene u normalnom smjeru. Sve zavisi od toga, ko sve protestuje.

Vučić je, iza nedostižnog Slobe, čvrsto na drugom mjestu liste najvećih gadova koji su bili na čelu Srbije u post-SFRJ epohi. A veliki gad mora da ima i puno protivnika, i među njima i normalnih, ali i onih drugih. I svi oni protestvuju...
HelaS

#61288 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HelaS »

tranquil wrote: 13/05/2023 11:06
konami666 wrote: 13/05/2023 07:29 Sve zavisi, prvi test su položili, izašli su na ulice da traže promjene. Sve mislim da ako mogu izaći na proteste u tim brojkama onda mogu i postići da se nešto promijeni. Mislim da će idući protesti pokazati u kojem smjeru ovo ide. Kako god, promjene su neophodne.
Ovo je ništa u poređenju sa danima Otpora i protestima protiv Slobe. I opet su poslije toga završili sa Koštunicom, Tomom grobarem, Vučićem...

Dakle protesti nisu preduslov da zemlja krene u normalnom smjeru. Sve zavisi od toga, ko sve protestuje.

Vučić je, iza nedostižnog Slobe, čvrsto na drugom mjestu liste najvećih gadova koji su bili na čelu Srbije u post-SFRJ epohi. A veliki gad mora da ima i puno protivnika, i među njima i normalnih, ali i onih drugih. I svi oni protestvuju...
Ako misliš na "gadost" i "podlost", Vučić je neznatno iznad i Koštunice i Nikoliča, koji je, uz to, bio još i priglup. Vučić je i perfidan glumac, odnosno, koristi sve načine da se održi na vlasti sa što više resursa. Od svih 5 poslijeratnih predsjednika Srbije i njihovih politika, Vučićeva je najproduktivnija i najnaprednija. Da ne elaboriram šta je postigao, šta nije, šta će biti, itd. Ubijeđen sam, da je danas svesrpski referendum o njegovoj podršci na poziciji predsjednika Srbije, pomeo bi referendum. Uz to, s Vučićem se može razgovarati i dogovarati, da ostane korektan u tom dogovoru. I da teče med i mlijeko ulicama, Srbija će uvijek imati žestoke protivnike vlasti, i uvijek će biti pokušaja smjene i pobuna. To im je tradicija, to je u Srbiji kulturološki način političkog življenja.
Bossona

#61289 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bossona »

SvetoSSavska pročetnička bradata Talibanija je nezadovljna ženama. Za hastalom bogata trpeza o trošku naroda i tih istih kako reče"Jadnih i bednih žena koje bi ove frustrirane spodobe bičovale, odizimale prava i slobode da ne budu JADNE i BEDNE.
tranquil

#61290 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tranquil »

HelaS wrote: 13/05/2023 11:34
tranquil wrote: 13/05/2023 11:06

Ako misliš na "gadost" i "podlost", Vučić je neznatno iznad i Koštunice i Nikoliča, koji je, uz to, bio još i priglup. Vučić je i perfidan glumac, odnosno, koristi sve načine da se održi na vlasti sa što više resursa. Od svih 5 poslijeratnih predsjednika Srbije i njihovih politika, Vučićeva je najproduktivnija i najnaprednija. Da ne elaboriram šta je postigao, šta nije, šta će biti, itd. Ubijeđen sam, da je danas svesrpski referendum o njegovoj podršci na poziciji predsjednika Srbije, pomeo bi referendum. Uz to, s Vučićem se može razgovarati i dogovarati, da ostane korektan u tom dogovoru. I da teče med i mlijeko ulicama, Srbija će uvijek imati žestoke protivnike vlasti, i uvijek će biti pokušaja smjene i pobuna. To im je tradicija, to je u Srbiji kulturološki način političkog življenja.
Nisam komentarisao produktivnost njegove politike.

Takođe ni činjenicu da može okupiti više ljudi od opozicije, što je definitivno tačno.

Govorim o tome kako opozicioni protesti ne moraju značiti ozdravljenje Srbije, u čemu se valjda slažemo, i to da je Vučić teški gad koji je izgradio nezdravi kult ličnosti.

Čak ni Slobo nije imao ovakav kult, on je bio klasični "ako nisi sa mnom nema te" diktator. Zadnji put Srbija je vidjela ovakav kult ličnost za vrijeme Tita, koji sebi u odbranu može reĉi da se marisao sa Hitlerom po šumama i gorama, odjebao Staljina, i onda vladao preko 30 godina pri tome ne glumeći demokratu. Ovaj sve nešto demokratija demokratija, a onda se Brnabićka pojavi u nekoj emisiji i počne praviti hvalospjeve kako nikada nije vidjela da neko onoliko radi, pa ČAK i na vlastiti rođendan. Kada krene tako, bude me sramota ispred nje. Da je Fadil ovako radio Bakiru, davno bi završio u katranu i perju. Uvlačenje novinara i članova stranke je nepodnošljivo. Nisam fan Alije, to je ovdje barem poznato, ali čak je i on tek nakon smrti počeo dobivati hvalospjeve koje Vučić redovno prima u redovnom informativnom programu. I za prve predsjednike, stvoritelje nacija, to i mogu razumjeti (ne podržavam, ali razumijem), ali šta je Vučić? Samo demokratski izabrani predsjednik, ili neko ko pokušava stvoriti novu naciju, novu Srbiju, po svom liku?

Svi predsjednici između Slobe i Vučića su bili više ili manje loša imitacija demokratije. Vučić je kreator nove verzije nacije, ideolog, manipulator većine, i to ga čini opasnim, jer on svu tu masu koja skače na njegov mig, može usmjeriti da čini dobro ili zlo, a znamo šta takvi ljudi obično rade kada im se poljulja položaj.
zavrzlama

#61291 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Vucic je samo jedan u nizu cetnika koji idu tezom"ja sam taj za cijeg ce zivota i vlasti, srbija postat teritorijalno velika,a siptarima,muslimanima i hrvatima cemo se najebat mamice."

Nije on nikakav diplomata politicar,strateg...obicno cetnicko govno kojem je 200 godisnja ideologija krvi i tla uz crkveno aminovanje,dala satanizovano stado kojim je lako biti lider jer vole inat,rat i stradanje i sebe a pogotovo drugih...the end.
qlface

#61292 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by qlface »

Bossona wrote: 13/05/2023 18:03
SvetoSSavska pročetnička bradata Talibanija je nezadovljna ženama. Za hastalom bogata trpeza o trošku naroda i tih istih kako reče"Jadnih i bednih žena koje bi ove frustrirane spodobe bičovale, odizimale prava i slobode da ne budu JADNE i BEDNE.
Ja rekoh sad će im se pop napsovati uz neke prastare gluposti i citate svetog Save, kad ono samo rekao lik da su jadne i bijedne. I NVO Pavle se upalio i počeo da jede govna i traži uvredu u videu svim silama. Naravno, lažno uvrijeđeni neprofitni ALDE bot neće nikada primjeniti iste aršine i biti osjetljiv i na korištenje psovki (zasluženih, ali opet psovki) od strane jednako lažno uvrijeđenih žderačica govana poput ove sa pacifističkim nickom "MITRALJEZA": https://www.klix.ba/magazin/showbiz/glu ... /230513063
dert

#61293 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dert »

Sva sranja na prostoru bivse Juge su pocela iz Srbije i tamo ce se i zavrsiti :izet:
Sto prije to bolje i za njih i za ostale
HelaS

#61294 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HelaS »

tranquil wrote: 13/05/2023 21:01 Čak ni Slobo nije imao ovakav kult, on je bio klasični "ako nisi sa mnom nema te" diktator. Zadnji put Srbija je vidjela ovakav kult ličnost za vrijeme Tita, koji sebi u odbranu može reĉi da se marisao sa Hitlerom po šumama i gorama, odjebao Staljina, i onda vladao preko 30 godina pri tome ne glumeći demokratu.
Pa ne možeš porediti Tita sa Vučićem, pobogu :? I nije Tito slavio svoju ličnost, kako to radi Vučić, gdje god bude, i u bilo kojoj prilici, pa i u žalosti za ubijenih osam djece, Tita je slavio narod, stanovništvo, ono koje mu je bilo zahvalno za slobodu, itd. Razlika je, dragi kolega :-)
General War

#61295 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

:roll:
A kako stoje prava zena kod tebe?
HelaS

#61296 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HelaS »

General War wrote: 14/05/2023 02:32
Pa nije @Bossona tema, nego ovaj primitivni idiot. Sjećam ga se kad je pjevao četničku pjesmu, pa se pravdao da je samo usne misao, da nije pjevao :-)
General War

#61297 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

[youtube][/youtube]
HelaS wrote: 14/05/2023 02:40
General War wrote: 14/05/2023 02:32
Pa nije @Bossona tema, nego ovaj primitivni idiot. Sjećam ga se kad je pjevao četničku pjesmu, pa se pravdao da je samo usne misao, da nije pjevao :-)
Pa ocito je neki neformalni skup, i ocito neku feministkinju potkacio..a @bossona nebi trebala biti tema da javno ne propagira mrznju prema necijoj vjeri, zato je pitanje i upuceno...koliko znam Srbija je druga drzava pa neka rade sta hoce.
Apropo snimka;
caros

#61298 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by caros »

Ovo su čak i u Americi počeli zvati Talibanima.
problemnatravunu

#61299 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by problemnatravunu »

hahahahaa, šta kaže Porfirije na otprilike petom minutu , "...pa prodaješ maglu, bre ....!" :lol:
Ko biva on nešto drugo prodaje :izet:
tranquil

#61300 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tranquil »

HelaS wrote: 14/05/2023 02:08
tranquil wrote: 13/05/2023 21:01 Čak ni Slobo nije imao ovakav kult, on je bio klasični "ako nisi sa mnom nema te" diktator. Zadnji put Srbija je vidjela ovakav kult ličnost za vrijeme Tita, koji sebi u odbranu može reĉi da se marisao sa Hitlerom po šumama i gorama, odjebao Staljina, i onda vladao preko 30 godina pri tome ne glumeći demokratu.
Pa ne možeš porediti Tita sa Vučićem, pobogu :? I nije Tito slavio svoju ličnost, kako to radi Vučić, gdje god bude, i u bilo kojoj prilici, pa i u žalosti za ubijenih osam djece, Tita je slavio narod, stanovništvo, ono koje mu je bilo zahvalno za slobodu, itd. Razlika je, dragi kolega :-)
Da, svi se sjećamo kada je na Titov rođendan*, koji je bio državni praznik, na velikom sletu održanom u njegovu čast, na velikom stadionu, Tito trebao da primi štafetu koju je u njegovu čast mjesec dana nosila omladina Jugoslavije, i da je on to odbio, i rekao "hajde bogamu, ne pretjerujte, ova zabava je već dovoljna".

Baš kada sam pomenuo uvlačenje Brnabićke i poltronskih medija, a u vezi Vuĉićevog rođendana, primjetio sam tu izgradnju kulta ličnosti. Nije ni Tito sam pričao o svom rođendanu, nego je to pričalo članstvo partije, učitelji i nastavnici, kao i naratori dokumentaraca. Ok, jeste i on malo, ali samo u specijalnim emisijama koje su emitovane na državnoj televiziji samo u specijalnim prilikama (npr. njegov rođendan). Niti je on veličao svoje uspjehe, nego njegovi ljudi, osim što je ponekad, a to znači u skoro svakom govoru, pričao o tekovinama revolucije, koju je, gle slučajnosti, on vodio.

Mislim, simpatije prema Titu na stranu, ali pričati da nije imao kult ličnosti je van pameti :-) To što drugačije reagujemo na Vučića u odnosu na Tita, je zato što smo bili u Titovom kultu (barem ja, ti zvučiš premlado inače ne bi ovako pričao, ali je bila tvoja porodica), a u Vučićevom nismo, a kada si u kultu, ne možeš skontati da si u kultu.

* - da, znam da mu tehnički tada nije bio rođendan, svi su znali kada je pravi, i kada i zašto se slavio na pogrešan datum, i u tome je i poenta. Ako sve to znamo o voljenom vođi, onda smo u kultu, koliko god to negirali
Post Reply