Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
karanana wrote: ↑13/05/2023 15:09
Pa koji je domet patriota?
Jer ova obaranja su 50km unutar ruske teritorije, sto je mozda i 100km od linije fronta. A ne bi doveli patriot na samu liniju.
Mozda se desava neka pobuna i prevrat. To bi bilo najbolje ali najnerealnije sada.
Sad nesto citam i ovo je mozda najrelnije. Mig29 sa nekim americkim aim120 raketama koje i imaju domet oko 120 km
Navodno su ispaljene na vec prostudirane linije letenja rusa, a takodje imaj mogucnost samonavodjenja.
Vrlo realna opcija
karanana wrote: ↑13/05/2023 15:09
Pa koji je domet patriota?
Jer ova obaranja su 50km unutar ruske teritorije, sto je mozda i 100km od linije fronta. A ne bi doveli patriot na samu liniju.
Mozda se desava neka pobuna i prevrat. To bi bilo najbolje ali najnerealnije sada.
koliko se sjecam Ukrajina je dobila PAC 2 verziju, onda domet je 160 km, rakete idu brzinom 4.1 maha to je takozvana Interceptor verzija za rusenje aviona i krstarecih raketa. A dobili su i PAC 3 koja je bas specijalizovana za balisticke projektile.
Ako je patriot u sto cisto sumnjam, to znaci da ofanziva traje uveliko i da ga guraju sa napredovanjem. Jedino u tom slucaju dovodis Patriot tako blizu.
Vjerovatno je ruski PVO ovo odradio. Ne znam da li oni uopšte imaju friend or foe sistem kao na zapadu. Nema šanse da ukrajinci rizikuju patriot sistem dovodeći ga tako blizu granice.
Peacean wrote: ↑13/05/2023 15:32
Vjerovatno je ruski PVO ovo odradio. Ne znam da li oni uopšte imaju friend or foe sistem kao na zapadu. Nema šanse da ukrajinci rizikuju patriot sistem dovodeći ga tako blizu granice.
Svoj PVO guras toliko naprijed samo ako jedinice brzo oslobadjaju prostor, a da oslobadjaju znali bi smo. Ne vjerujem da je Patriot, ne vjerujem ni da je friendly fire. Vjerovatno diverzanti.
mist wrote: ↑13/05/2023 15:37
Koja panika kod rusa,jedni kazu stingeri,drugi patriot,treci aim120 sa poljskih MIG29,cetvrti sami sebe oborili.Koje ludilo
Panika je dobar drug od Poraza, u školi sjedili zajedno u klupi
Peacean wrote: ↑13/05/2023 15:32
sad se prica da su u pitanju diverzanti sa mandpadima u nekoj sumi. Marshal vec prca na telegramu...
Sojgu i Gerasimov, Pripovjetke Brjanske Sume. Pripovjetka o tome kako je grupa avijacije upala u zasjedu.
Prica je da ovi helikopteri nisu obicne verzije radi se navodno o MI8 MTPR Rychag helikopterima, ukupno ih Rusi imaju 18 komada -2 ako su oboreni , koristeni su za SEAD operacije i ometanje ukrajinske PVO tj. opremljeni su za elektronsko ratovanje...
SanskiBiser wrote: ↑13/05/2023 16:12
Prica je da ovi helikopteri nisu obicne verzije radi se navodno o MI8 MTPR Rychag helikopterima, ukupno ih Rusi imaju 18 komada -2 ako su oboreni , koristeni su za SEAD operacije i ometanje ukrajinske PVO tj. opremljeni su za elektronsko ratovanje...
Auuu, baš čitam i ne vjerujem.
Ovo je kontra mjera protiv raketiranja Kijeva i zapadne Ukrajine.
Ljudi, nemamo pojma sta je , meni je ovo sve u domeni elektronskog ratovanja. Šta god da je mislim da su u tom području bila jebena elektronska ometanja .
Sta god mi mislili ocito je posrijedi bila dobro smisljena akcija UA koja je ocigledno uspjesna.
Samo neka rokaju a orcima se i po ovome sprema dzehenem
Znači mogla bi biti nova faza u ratu. Proaktivno djelovanje na području rusije, ukrajinci obaraju ono što im pravi prijetnju. Ako je to to onda bravo putine.
Situacija kao sa Krimskim mostom, nešto ga roknulo, ne zna se šta... Šta je skinulo avione, meni nije previše važno, nek su prizemljeni... Nek Orci o tome razmišljaju...
madner wrote: ↑12/05/2023 23:30
Ima li sta novo a pouzdano?
Slabo. Šutnja izgleda.
Ovi neki novi twitter profili stave nešto pa prikače neki foto ko zna od kada. Nerviraju me.
Treba filtrirati.
Nadamo se da ukrajinci i dalje guraju.
Možda bude kasnije nešto zanimljivo.
Jao koje razvlačenje.
Šta li im je na radarima bilo F-16? B-52?
Ovo bi mogle biti posljedice upotrebe ADM-160B MALD-a koje izazivaju halucinacije na radarima i panične upotrebe PVO-e protiv svojih, ne zaboravi faktore Vodke i straha od nadolazeće ofanzive.
Orci pokusali sakriti skladiste municije kod Avdivke
Nema sanse da bi Ukrajina stavila Patriot blizu fronta a vjerovatno je i USA insistirala da lokacija Patriota moraju biti dalje od fronta kako bi se smanjila vjerovatnoca da neki bude unisten od strane orka.
Fakticki danas su orci -100 miliona donji i dodatno piloti.