Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
E to me brine ne volim kad je tiho to znaci nesto nije ok
Cini mi se da je bilo dosta tiho i pred proslu ofanzivu. Niko nista ne zna i onda odjednom dernek.
A nekoliko dana u nazad imamo slicnu situaciju gdje ukrajinci pokusavaju sakriti sto više informacija i pojedini ih daju haman na kapaljku ili ono sto je ocigledno pa se ne moze sakriti.
A_A_AKCIJA wrote: ↑13/05/2023 13:40
Ima dosta komentara koji govore da je za ova obaranja odgovoran Patriot, koji bi teoretski mogao poskidati ove letjelice.
Još luđa objava da su rusi sa MI-8 I SU-34 tražili neke diverzante a da su ih oborili raketama zrak-zrak?
Jučer na Krimu se jedan upetljao u dalekovod i pao, danas dva svoja sami oborili, znači sutra tri.
Po mogućnosti opet sami sebe, da ne bi Ukrajinci trošili rakete.
A_A_AKCIJA wrote: ↑13/05/2023 13:40
Ima dosta komentara koji govore da je za ova obaranja odgovoran Patriot, koji bi teoretski mogao poskidati ove letjelice.
Još luđa objava da su rusi sa MI-8 I SU-34 tražili neke diverzante a da su ih oborili raketama zrak-zrak?
Spoiler
Show
Ukrajinski diverzant je viđen kratko prije toga. U niskom letu.
Maliodmene wrote: ↑13/05/2023 14:37
Ma ovo nerealno zvuci, jel moguce da su to neki partizani, haj moze se desit jednom da pogrijesis, al cetiri puta?????
Izgleda da nije prijateljska vatra.
UA je vherovatno ali još ne znamo kako, avionima ili sa PVO negdje sa granice Ukrajine.
Bernardinac wrote: ↑13/05/2023 14:59
Zaboravih napomenuti da je MO RF odmah izdao saopštenje da su oni danas oborili 2 ukrajinska aviona koja su lansirali Storm Shadow na Luhansk.
Ali sta je najjace jid njihovih tvrdnji nikad nemas dokaz, olupina i sl....sto znaci iz rubrike nije se desilo.
A kad Ukrajinci nesto obore u roku od minut sve na internetu.
Ma ovo nerealno zvuci, jel moguce da su to neki partizani, haj moze se desit jednom da pogrijesis, al cetiri puta?????
Izgleda da su diverzantske jedinice 60ak km u ruskoj dubini.
Ali opet da stingerom ili necim slicnim srusis su34 i su35 zvuci nerealno.
Bgm ja bi prije rekao da je patriot negdje blizu i ruka, ili nesto slicno
Pa koji je domet patriota?
Jer ova obaranja su 50km unutar ruske teritorije, sto je mozda i 100km od linije fronta. A ne bi doveli patriot na samu liniju.
Mozda se desava neka pobuna i prevrat. To bi bilo najbolje ali najnerealnije sada.
Izgleda da su diverzantske jedinice 60ak km u ruskoj dubini.
Ali opet da stingerom ili necim slicnim srusis su34 i su35 zvuci nerealno.
Bgm ja bi prije rekao da je patriot negdje blizu i ruka, ili nesto slicno
Navodno,
According to Russian media security services in Briansk region are looking for saboteurs who used MANPADS in Klintsy region