Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
harisl

#102801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by harisl »

Onaj ko trosi vecinom gas, on mora biti i u nadleznosti, sve ostalo je budalastina...
Bossona

#102802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bossona »

muha_sa wrote: 11/05/2023 16:41 https://avaz.ba/vijesti/bih/829076/gore ... na-slobodi

Nakon njegovog hapšenja, društvene mreže gore.

"Farz je lopove hapsiti", "Et'...i Senaid Memić, pardon prof. Senaid Memić zveknu. Sve to od poštenja pršti", "Danas je uhapšen i Senaid Memić (SDA), bivši načelnik Ilidže. Po svemu sudeći, najavljeni kongres stranke SDA mogao bi se održati u KPZ Zenica" su samo neki od komentara.

Moj prvi susret sa ovim Alijinim glavnim predratnim i ratnim švercerskim profiterom je bio na ivici sukoba polovinom Aprila 92 u štabu TO RBIH u Hrasnici koji je bioi smješten u Famosovom domu, u koji je došao da prijeti kao razbojnik sa svojom naoružanom bandom jer smo tražili preko Sefera da urgira da se zabrani prodaja oružja i da podijeli oružje za odbranu Igmana, Hrasnice, Sokolović Kolonije i dobrovoljcima koje smo okupili da izađu na Igman a dio oružja da uputimo prema napadnutoj Foči i Goraždu koje su poveli Rahmetli Zaim Imamović i Zaim Bešović. Ova šercerska arognatno nadmena njuška uskladištila oružje u kući u Kovačima i tražio da skupimo pare od naroda da mu se plate puške i municija uz prijetnju da će se obračunati sa nama i oružano ako pokušamo izuzeti oružje iz njegove kuće. Grad napadnut, narod goloruk u panici traži oružje, on neda oružje bez para jer su mu tako iz centrale SDA rekli.
Tih dana je narod kupovao panično, neki su kupovali puške i od nekog Srbina iz Vojkovića koji je prodavao mnogo jeftinije od njega.
ZoomZoomKiwi

#102803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ZoomZoomKiwi »

Bossona wrote: 11/05/2023 17:34
muha_sa wrote: 11/05/2023 16:41 https://avaz.ba/vijesti/bih/829076/gore ... na-slobodi

"Farz je lopove hapsiti", "Et'...i Senaid Memić, pardon prof. Senaid Memić zveknu. Sve to od poštenja pršti", "Danas je uhapšen i Senaid Memić (SDA), bivši načelnik Ilidže. Po svemu sudeći, najavljeni kongres stranke SDA mogao bi se održati u KPZ Zenica" su samo neki od komentara.

Moj prvi susret sa ovim Alijinim glavnim predratnim i ratnim švercerskim profiterom je bio na ivici sukoba polovinom Aprila 92 u štabu TO RBIH u Hrasnici koji je bioi smješten u Famosovom domu, u koji je došao da prijeti kao razbojnik sa svojom naoružanom bandom jer smo tražili preko Sefera da urgira da se zabrani prodaja oružja i da podijeli oružje za odbranu Igmana, Hrasnice, Sokolović Kolonije i dobrovoljcima koje smo okupili da izađu na Igman a dio oružja da uputimo prema napadnutoj Foči i Goraždu koje su poveli Rahmetli Zaim Imamović i Zaim Bešović. Ova šercerska arognatno nadmena njuška uskladištila oružje u kući u Kovačima i tražio da skupimo pare od naroda da mu se plate puške i municija uz prijetnju da će se obračunati sa nama i oružano ako pokušamo izuzeti oružje iz njegove kuće. Grad napadnut, narod goloruk u panici traži oružje, on neda oružje bez para jer su mu tako iz centrale SDA rekli.
Tih dana je narod kupovao panično, neki su kupovali puške i od nekog Srbina iz Vojkovića koji je prodavao mnogo jeftinije od njega.
To je SDA.
sajber87

#102804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

BHCluster wrote: 11/05/2023 16:00
sajber87 wrote: 11/05/2023 13:44

Hdz je nezaobilazan u federaciji a sda u sbk, ali hdz nije nezaobilazan u sbk ako se ne varam a to nije sda df ekipi vazno nego su ih primili duboko u vlast opet kao i svih ovih godima u sbk, dakle lazno moralisanje i busanje u grudi kvazipatriota iz sda i df razbijeno je kao staklo na primjeru sbk izborne baze ahmickog koljaca. Pitajte te ministre iz hdz sa kojim ce sda df da i dalje razaraju sbk sta misle o kordicu, naravno ako smijete licemjeri
Kako sad to, pa hdZ/uZp nije bio nezaobilazan u ZDK pa sta bi? Chucnovato.
U zdk je df sa hdz om to znas vjerovatno jer je sda nakon izbora operisala i na svoju stranu privukla neke poslanike na njima poznate nacine :mrgreen: , ali ne znam kako bi ti opisao tu patriotsku df hdz koaliciju :mrgreen: . Inace zdk je paket dogovoren uz federalnu vladu , a kakav je paket sda dogovorio sa hdz om u sbk obzirom da je federalna vlada pa pa , kako ti kazes

Chucnovato :mrgreen:
Last edited by sajber87 on 11/05/2023 17:45, edited 1 time in total.
Roccohljup

#102805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

EFD22 wrote: 11/05/2023 17:42

To je SDA.

To ti je patriotizam na sda nacin
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#102806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

Udar na Bošnjake, idemo svi pred mrskije OHR.
ZoomZoomKiwi

#102807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ZoomZoomKiwi »

Roccohljup wrote: 11/05/2023 17:44
EFD22 wrote: 11/05/2023 17:42

To je SDA.

To ti je patriotizam na sda nacin
Ja znam za polovna vojna odijela koja je dotični sa još jednom SDA uzdanicom naplatio iz državne kase a dobio džabe za vrijeme rata. I niko ne bi ni skontao da nisu bila minijaturna, i da ih je samo 10% bilo uopšte iskoristivo.

Vrhunac hipokrizije je da se u prsa busaju i od patriotizma pucaju ti isti koji su, uz agresore, najviše ojadili ovaj narod i okoristili se o njegovu muku. Što tokom rata, to kroz trideset godina pljačke kompletne države i svakog njenog nivoa i firme i infrastrukture.

Ma dao bog dragi da ih sve pohapse i za sve da im se sudi. I za sve da budu optuženi. Smradovi lopovski bez trunke stida i obraza.
Mishelinke

#102808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

:bih:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#102809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by bordo gandalf »

dječak sa šibicama wrote: 11/05/2023 17:08 Ne znam jel uhapsena sekretarica doticna, ali javna je tajna da opcinom SG upravlja Kradibajriceva svelarka i uposlenica opcine.

Kazu da terorise uposlenike svakodnevno. Mozda je neka krtica i zvizdac.
Pa koliko ljubavnica ima??? Ima jedna i na Ilidzi...ali ova nije uposlenica opcine...ova ima cvjecaru
BHCluster

#102810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

sajber87 wrote: 11/05/2023 17:42
BHCluster wrote: 11/05/2023 16:00

Kako sad to, pa hdZ/uZp nije bio nezaobilazan u ZDK pa sta bi? Chucnovato.
U zdk je df sa hdz om to znas vjerovatno jer je sda nakon izbora operisala i na svoju stranu privukla neke poslanike na njima poznate nacine :mrgreen: , ali ne znam kako bi ti opisao tu patriotsku df hdz koaliciju :mrgreen: . Inace zdk je paket dogovoren uz federalnu vladu , a kakav je paket sda dogovorio sa hdz om u sbk obzirom da je federalna vlada pa pa , kako ti kazes

Koja ministarstva imaju PiP-ovi ministri? :oops:
Last edited by BHCluster on 11/05/2023 18:30, edited 1 time in total.
sajber87

#102811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

BHCluster wrote: 11/05/2023 18:19
sajber87 wrote: 11/05/2023 17:42

Koja ministarstv imaju PiP-ovi ministri? :oops:
Razvodnjavas temu, vrati se na pocetak pa odgovori, ako mozes naravno :mrgreen:
dječak sa šibicama

#102812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dječak sa šibicama »

bordo gandalf wrote: 11/05/2023 18:15
dječak sa šibicama wrote: 11/05/2023 17:08 Ne znam jel uhapsena sekretarica doticna, ali javna je tajna da opcinom SG upravlja Kradibajriceva svelarka i uposlenica opcine.

Kazu da terorise uposlenike svakodnevno. Mozda je neka krtica i zvizdac.
Pa koliko ljubavnica ima??? Ima jedna i na Ilidzi...ali ova nije uposlenica opcine...ova ima cvjecaru
Ne znam, to mi je prvi glas :D za ovu iz opcine cuo iz vise izvora prije ovog hapsenja pa kontam da nije samo mahalska prica.

Inace fascinante stvari, kad poslusas optuznicu i uklopis price insajdera, pola nam je privrede grada uvezano sa narko mafijom, ugostiteljski objekti, advokati, sluzbenici opcina, kantona, u ovom gradu gdje god je lopata ubodena da se nesto gradi iza toga stoji mito, korupcija, pranje novca narko kartela i tako dalje.

Drzava na zdravim nogama.
BHCluster

#102813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

sajber87 wrote: 11/05/2023 18:21
BHCluster wrote: 11/05/2023 18:19

Koja ministarstv imaju PiP-ovi ministri? :oops:
Sta cu ti ja kad nemas odgovora, niTko nije kriv sto si bot pa moras pisati po sablonu. Puno zujis nista meda dajes :(
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#102814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

laik1981 wrote: 11/05/2023 16:50 Kad im slucajevi x odu u posjetu :D
:lol:
sajber87

#102815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

BHCluster wrote: 11/05/2023 18:34
sajber87 wrote: 11/05/2023 18:21

Sta cu ti ja kad nemas odgovora, niTko nije kriv sto si bot pa moras pisati po sablonu. Puno zujis nista meda dajes :(
Sah mat, kao sto sam i mislio, pa pa :mrgreen:
BHCluster

#102816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

sajber87 wrote: 11/05/2023 18:51
BHCluster wrote: 11/05/2023 18:34

Sah mat, kao sto sam i mislio, pa pa :mrgreen:
Au sine pa ti se bodeš.
sajber87

#102817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

sumirprimus wrote: 11/05/2023 14:47
laik1981 wrote: 11/05/2023 14:46 Tzv. americki helikopteri.
bolje uz iran i rusiju :oops:
Izdajaaaa, a tako nam je sda Z-ahiragic u pola cijene mogao naci rashodovanih ruskih kant.. helikoptera sa ukrajinskog ratista u pola cijene, trojka se bas rasipa narodnim novcem :mrgreen:
giannibelif

#102818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

Hoće li biti ruku za kvorum do kongresa?
laik1981

#102819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nacelni ... /200722149

Ovakve stvari su najteza moguca izdaja koja se moze uciniti prema drzavi i narodu.
omega369

#102820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by omega369 »

Apsolutno!

I sta kaze memic prije 4 godine - bice pruga do hrasnice do proljeca :lol: :lol:

Ko fadil prije osam sto je najavio brzu cestu, pa tihic 100 km autoputa godisnje....blok 7 pred svake izbore, itd.

Samo hapsiti :bih:
muha_sa

#102821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by muha_sa »

Hapsit, osudit na dugogodišnju robiju i konfiskovat imovinu koja je na njihovim tetkama, svastikama, rodjacima kokuzima koji imaju hejbet stanova, vila i viletina a radili u nekoj od fabrika........................

Al--od tog nema ništa--vrana vrani oci ne vadi :(
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#102822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Pandakonda wrote: 10/05/2023 21:12
sehohari wrote: 10/05/2023 18:57 Ne smije ni pod koju cijenu ući u Otvoreni Balkan, makar ne u ovom momentu, sa ovakvim unutrašnjim stanjem i Vučićevom Srbijom. Postoji više razloga za to, koji govore protiv toga da se preduhitreno leti u taj kontroverzan projekat.

Kao prvo, mi još uopšte ne znamo na šta tačno taj Otvoreni Balkan treba da liči. Da, općenito se priča o ukidanju granica, priznavanju diploma... pravljenju jedinstvenog ekonomskog prostora po uzoru na Šengen, ali koje instucije će u njemu biti? Koja su prava članica? Koji supranacionalni aparat će štititi privrednike i privatne osobe koji misle da im se ne dodjeluju prava zagarantovana prema sporazumu o OB?
Jedan pogled na EU dovoljno govori koliko ogroman aparat je potreban za adekvatnu primjenu svih tih prava, pa makar pričali o tržištu koje je 20 puta manje.

Sa političkog aspekta ova inicijativa nosi veliku opasnost za BiH. Sa trenutnom političkom garniturom, postavlja se pitanje ko će uopšte predstavljati ovu zemlju u tom projektu? Hoće li ubuduće neko poput Nešića biti zadužen za to da predstavlja ekonomske interese BiH naspram onih srbijanskih? Ne da je legitimna sumnja da će neki SNSD-ovac sutra braniti interese Sarajeva ili Travnika u toj organizaciji, već je moguće da bi Bosna i Hercegovina sa takvim kadrovima mogla postati ono što nije ni Miloševiću uspio dobiti od SR BiH - dodatni glas za srpsku dominaciju i hegemoniju. Glas ove države bi se srozao na ono što su Vojvodina i Kosovo predstavljali krajem 80-ih u Jugoslaviji.
Dodatno, postavlja se pitanje kako bi sutra država mogla odlučiti da izađe iz te organizacije, ipak je poznato da za svaku odluku na državnom nivou treba pitati sva tri etnička tabora, a Srbi su već jednom pokazali kako teško prepuštaju šansu da postanu dio Velike Srbije.

Sa ekonomskog aspekta, očigledno je da dodatno povezivanje, olakšavanje prometa robe i putnika, kao i sve ostalo što OB nosi sa sobom šansu za veći ekonomski rast. Ipak, taj rast ne mora nužno biti bosanskohercegovački.
Srbija kao dominantna ekonomija među državama članicama može iskoristiti svoju poziciju za ekonomsku dominaciju i preko dodatne konkurencije ugroziti poslovanje privrednika, naročito u onim granama koje već sada jedva preživljavaju - prije svega poljoprivredni sektor. Treba se upitati koje zaštitne mehanizme nudi OB, ali se opet upitati ko bi morao tražiti njihovo implementiranje. Ishod moguće "borbe" za BiH od strane SNSD-ovog predstavnika je već unaprijed poznat.

A najgore u svemu ovome je vanjskopolitička situacija. Otvoreni Balkan može nositi benefite, ali se u klimi u kojoj se na televizijama sa nacionalnom frekvencijom u Srbiji gotovo svaki dan priča o Velikoj Srbiji, "srpskom svetu" i sličnim idejama, dok ni Albanci nisu imuni na takve projekte, treba upitati koliko je riječ o ekonomskom, a koliko o političkom projektu.
Otvoreni Balkan treba da lici na poligon gdje će drzave zapadnog balkana "uciti" kako se treba ponasati unutar jednog trzista u supernacionalnom formatu. Taj projekat ima podrsku EU i USA jer on treba da bude simulacija EU na malom formatu da bi se onda što lakše eventualno prebacili na EU sistem. Treba ostati na ekonomskom nivou bez ikakvh drugih uplitanja.

Institucije još nisu napravljene jer se nije došlo do te faze implementacije nego su trenutno samo u fazi ukidanja restrikcija za ulazak obicnog stanovnistva u te zemlje što su odlučile direktno vlade tih zemalja. A ako te bas zanima, u početku kada je OB bio u fazi otvaranja na stolu je bila ponuda da institucije u buducnosti budu u Bosni i Hercegovini. U međuvremenu su srbija, albanija i makedonija registrovane kao osnivačice i ne znamo da li je na stolu ista ponuda kao sto je bila prije. Također mislim da se bavis trivijalnim pitanjima jer sve sto ti govoris oko OB vrijedi isto za EU i ne moze se sve odma regulisati u startu. Nego se prati situacija i tako se pišu pravila.

Jedna veća opasnost od te koju spominjes je to da Bosna i Hercegovina ostane crna rupa na balkanu koja doslovno ne pripada nikakvom savezu ili političkoj organizaciji. Crna Gora kada eventualno uđe mi ostajemo usamljeni. I ti meni je li sad pokusavas reci da su makedonci i albanci toliko ludi pa da ne vide da je OB velika srbija pa su posrnule da uđu ? :-) Zasto onda po toj logici Kosovo ne žuri da uđe u OB da bi se "spojilo" sa Albanijom ?

Za to glasanje je suvisno bilo sta komentarisati. To je ta DF logika da BiH smiju predstavljati samo oni bosnjaci, srbi i hrvati koji razmisljaju kao ja i samo oni KOJI VJERUJU U POLITICKI KONCEPT BOSNE KOJI JE NASTAO U SARAJEVSKOJ KOTLINIa nedo Bog da dođe neko ko ne razmislja na takav nacin :-)

Ti zaštitni mehanizmi o kojima ti pricas je klasicna protekcionisticka prica i po tome je najbolje onda ne ulaziti u bilo kakve saveze nego zabranit uvoz svega i svacega i samo se fokusati na svoju proizvodnju :-) Sa takvim razmisljanjem nikada neces uci u EU. Ako je tvoj proizvod konkurentan on će se naci na svim policima i ljudi će ga kupovati. Ako nisi sposoban nešto napraviti onda ces kupovati tuđe. Pa evo sad nemas otvorenog balkana pa je li ti svaki čips srbijanski ? Je li ti većina slatkiša od jaffe i ostalog također iz Srbije ? Poenta je da postaneš konkurentan i da imaš proizvode koje će ljudi kupovati. Ako nemaš onda ćeš biti preplavljen proizvodima iz drugih drzava što nužno nije loše jer ako ti ne znas ima neko ko zna. Ovo također važi i za kompanije koje će moći raditi usluge od bauštele do IT na prostoru WB6.
Upravo tvoj odgovor većinom opravdava strahove u dijelu bh. stanovništva.
Kako tvrdiš "prvo će se ući, pa ćemo kasnije vidjeti". Ja ne znam kakvo shvatanje političkih procesa si imaš, pogotovo sa Srbijom, ali ja ni ugovor za mobitel ne potpisujem dok ne znam šta me čeka.

Ovaj drugi boldirani dio ću posebno naznačiti:
"Koncept Bosne koji je nastao među kotlinašima".
Znamo mi tačno ko se koristi tim rječnikom i kakva su im mišljenja o ovoj državi. Izgubio si bilo kakav legitimet za daljnju raspravu o ovoj temi. I da, ako mi je "koncept" da ne želim da mI OVO (vidi slike ispod) predstavlja interese ove države onda sam 100% DF-ovac, Mešalić lično.

Image
Image

Image
Image

A to što nešto USA ili EU predlažu ne znači da je samo po sebi zlatno. Na kraju krajeva, ta ista Amerika je natjerala Aliju da potpiše ulazak Podrinja u sastav srpske republike.

A najvažnije pitanje: Kako će se sutra moći izglasati izlazak iz te unije? Ili da opet borimo protiv srpske volje za opstankom u "Jugoslaviji"?
Login77777

#102823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Pa jel ima jedan SDAovac kojeg ne hapse. Sta je ovo ljudi… :lol:
Login77777

#102824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

@Point.
To su ti sdO dzenerali, nacelnici itd
Nisamsdaali

#102825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nisamsdaali »

Hodžino se samljelo.
Locked