Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#102751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 11/05/2023 15:11
PM72 wrote: 11/05/2023 13:49

On nije u VM?
Pa jeste zato on moze o tome i govoriti.

Zakone usvaja parlamentarna skupstina.
nacrt usvaja i skupština. ali izvršna vlast je u praksi najčešći predlagač zakona i ovo je usvojeni nacrt koji ide u dalju proceduru.
Chmoljo

#102752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 11/05/2023 15:13 Image
tacno ovako gledam na sda sarajevo :D gdje je chmoljo
palanka, ha? :lol:
Chmoljo

#102753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

archi_a wrote: 11/05/2023 15:12
Chmoljo wrote: 11/05/2023 15:11 da nam ne bi arčija i pritiska, sada bi smo letjeli u pičku materinu, a ne helikopterima.

zato se zahvalite arčiju.

evo ja ću početi prvi:

hvala arči :thumbup: :kiss:
Pogrešnom se zahvaljuješ. Ja sam ovdje samo forumaš. Mislilo se na pritisak stručne javnosti. Al, nek si poletio da pokušaš bitii vickast. ;)
pa zar ti nisi stručLJak? vojno lice? sve znaš?

kako god, hvala archi :kiss: :thumbup:
sumirprimus

#102754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

da da to to :D
tramvajtrojka

#102755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

archi_a wrote: 11/05/2023 15:08 Odličan, a biće još i bolje. Komentar se odnosio na faktičko pristajanje, čemu smo tada svjedočili, da se nabavka skine sa dnevnog reda, kao i skidanje vojne vježbe. Drago mi je da je pod pritiskom javnosti, reakcionar Helez uspio popraviti štetu vezanu za skidanje nabavke helikoptera. Vidjet ćemo šta će učiniti u vezi zajedničke vježbe. Ja riječ IZDAJNICI nisam još ni jednom napisao, ni na koju temu, o ovima. Ne laži
cuj reakcionar Helez a frajer od same te sjednice govori da ta nabavka helikoptera nece doci u pitanje , dok si ti i esad plavi na ovoj i temi oruzanih snaga pisali o uništavaju osbih od strane trojke zbog odustajanja od nabavke helikoptera. Pokazalo se jos jednom tko spinuje i muti vodu a ko patriotski razvija osbih

Da se desilo ovo za vrijeme vlasti SDF patriota ne bi se moglo zivjeti od tebe i pohvala za budzet i helikoptere ovako ponovno pljujes i minimiziras :kiss:
sumirprimus

#102756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

jao, pardon pogresna tema :D
archi_a

#102757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

A_A_AKCIJA wrote: 11/05/2023 15:13
archi_a wrote: 11/05/2023 15:04 Ovi helikopteri su najavljeni odmah nakon što su došla prva 4! I nije samo to trebalo doći. Ukrajina je poremetila neke planove. Komentarisani su helikopteri već odavno na temi predviđenoj za to, kao što će biti komentarisani i novi kada budi dopremljeni.
A kad ste već tako revnosni i radosni, onda molim vas da ispratite i informaciju, kako se desilo da se za ovu godinu sa dnevnog reda skine vojna vježba koja je trebala na području Bosne i Hercegovine biti održana u organizaciji OS BiH i US Army. U svakom slučaju raduje, da se i vi radujete razvoju Oružanih snaga BiH! Samo nastavite do konačne pobjede nad secesionistima. ;)
I, Jel ostaješ pri starom mišljenju?

Kako komentarišeš da je izdajnička Trojka već sada u sto i sitno kusur dana već prekucala osam godina patriota na vlasti :D ?

90 miliona plus helikopteri više nego ovi što se bore protiv izdaje :D
Ne mislim da je prekucala, još dosta se mudešca trebaju otegnuti da se dokaže i pokaže nešto boljim. Ali, ne upadati u zamku i OS BiH posmatrati izvan cjelokupne priče i borbe za državu Bosnuu i Hercegovinu, jer sistem čine i vlaisavljevićka i nešić i zovko i ti problemčići. ;)
Ne komentarišem budućnost, komentarišem trenutnu zbilju. A ona mi se od početnih koraka i priče nije sviđala. Posebno kod formiranja vlasti sa dokazanim borcima protiv države.
DaysleepeR

#102758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DaysleepeR »

Vaya wrote: 11/05/2023 15:06
A_A_AKCIJA wrote: 11/05/2023 14:47

:izet:

Vuna, ha?

Ako ovako nastave, nikada nećete iz opozicije :D
Plus, ako nastave hapšenja, neće imati ni ko :D

I ne pravi se mutav. Znaš ti da ide rasprava u Parlamentu, imaće tvoji kad da pretamburaju zakon, kao dobra opozicija :D , pa da daju svoje mišljenje

Nego, čekamo arčija da ove helikoptere malo prokomentariše

@archi_a javi se :D
Pa upravo to sto govoris, ako je tek nacrt zakona, koji kurac mi peres mozak da je to neki uspjeh, ako znas sad da nece proci DN ili u najgorem slucaju da ce pasti u Predsjednistvu BiH...
Malo ne znaš procedure...

Predsjedništvo predlaže zakone Vijeću Ministara, Vijeće Ministara usvaja nacrt zakona i šalje u Parlament.
Parlament kada usvoji zakon, on postaje važeći.
tramvajtrojka

#102759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

archi_a wrote: 11/05/2023 15:18

Kako komentarišeš da je izdajnička Trojka već sada u sto i sitno kusur dana već prekucala osam godina patriota na vlasti :D ?

Ne mislim da je prekucala, još dosta se mudešca trebaju otegnuti da se dokaže i pokaže nešto boljim. Ali, ne upadati u zamku i OS BiH posmatrati izvan cjelokupne priče i borbe za državu Bosnuu i Hercegovinu, jer sistem čine i vlaisavljevićka i nešić i zovko i ti problemčići. ;)
Ne komentarišem budućnost, komentarišem trenutnu zbilju. A ona mi se od početnih koraka i priče nije sviđala. Posebno kod formiranja vlasti sa dokazanim borcima protiv države.
eh vidis razlike kad su tvoji na vlasti sa dokazanim borcima protiv drzave i trojka , kad su tvoji na vlasti bili zabiljezeno je smanjenje budzeta za osbih i osipanje kadrova tad je bilo ne daju cetnici i ustase nista za osbih , dodje trojka odmah tvoja višegodišnja prica pade u vodu idu helikopteri ide povecanje budzeta , znaci nije problem nije bio u cetnicima i ustasama sto su nam osbih bile jadne nego u opciji za koju ti navijas. Znam da je ovu realnost tesko prihvatiti tako ti je stas :zjev:
A_A_AKCIJA

#102760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

archi_a wrote: 11/05/2023 15:18

Razumijem

Nego, jel' bitnija priča, udaranje po prstima ili konkretan rad, zakoni helikopteri...?
archi_a

#102761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

tramvajtrojka wrote: 11/05/2023 15:14
archi_a wrote: 11/05/2023 15:08 Odličan, a biće još i bolje. Komentar se odnosio na faktičko pristajanje, čemu smo tada svjedočili, da se nabavka skine sa dnevnog reda, kao i skidanje vojne vježbe. Drago mi je da je pod pritiskom javnosti, reakcionar Helez uspio popraviti štetu vezanu za skidanje nabavke helikoptera. Vidjet ćemo šta će učiniti u vezi zajedničke vježbe. Ja riječ IZDAJNICI nisam još ni jednom napisao, ni na koju temu, o ovima. Ne laži
cuj reakcionar Helez a frajer od same te sjednice govori da ta nabavka helikoptera nece doci u pitanje , dok si ti i esad plavi na ovoj i temi oruzanih snaga pisali o uništavaju osbih od strane trojke zbog odustajanja od nabavke helikoptera. Pokazalo se jos jednom tko spinuje i muti vodu a ko patriotski razvija osbih

Da se desilo ovo za vrijeme vlasti SDF patriota ne bi se moglo zivjeti od tebe i pohvala za budzet i helikoptere ovako ponovno pljujes i minimiziras :kiss:
Ja o OS BiH pišem još dok je ministar bio Zekerijah Osmić, pa Marina Pendeš, pa preko Podžića evo do Heleza tako da opet mogu reći da pričaš gluposti. Moja podrška OS BiH se ne mijenja u skladu sa promjenama u vlasti. Nisam ja preletač. To je rezervisano za vas. ;)
sumirprimus

#102762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

sirenje mreze plinovoda realno po bosni nije losa ideja, naprotiv.
dosta je bilo zivotau 19 vijeku.
dok oni sve to zavrse puknuce i putlerov rezim.
A_A_AKCIJA

#102763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

sumirprimus wrote: 11/05/2023 15:15 jao, pardon pogresna tema :D
Ma Kadirovci su donji na obje :D
ElRe

#102764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ElRe »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 11/05/2023 14:33 nisam vjerovao da cu docekati dan kada ce govedo uhapsit :bih:

idemo dalje, poslije Ibre, Memica, ko je slijedeci?
mogao bi Berilo sigurno, covjek za sve rezime (do sada mozda?)
Berilo i Ejubović... Mada mi i Efendić mogao odgovarati ako se zamjeri Konakoviću.
tranquil

#102765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tranquil »

Koja je kvota na Ejubovića?
Almir_

#102766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Almir_ »

Kod nas je vijest nabavka helikoptera,a realno je da nabavljamo dronove.
Medjutim,mene brine ovaj gasovod bez zakona.
Dodik i Covic su u proslom sazivu stopirali upravo iz tog razloga jer nisu da se to uraditi zakonom.
I onda su sve blokirali, i sad zamisli koliko je Dodik dobio sa ovim kad je pristao da poveca budzet u OSBiH.
Plus ostaje prostor za dalje ucjene oko gasovoda.
Vjerovatno ce se Sdp,trojka pravdati kao i za zakon o prebivalistu btw nismo znali da ce to zloupotrijebiti.
sumirprimus

#102767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

plinovodi trebaju i fbih i rs.u
tramvajtrojka

#102768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Almir_ wrote: 11/05/2023 15:31 Kod nas je vijest nabavka helikoptera,a realno je da nabavljamo dronove.
Dodik i Covic su u proslom sazivu stopirali upravo iz tog razloga jer nisu da se to uraditi zakonom.
I onda su sve blokirali, i sad zamisli koliko je Dodik dobio sa ovim kad je pristao da poveca budzet u OSBiH.
Vjerovatno ce se Sdp,trojka pravdati kao i za zakon o prebivalistu btw nismo znali da ce to zloupotrijebiti.
Bice i dronovi stvarno ste nevjerojatno sa pokusajima umanjenja svake pozitivne vijesti i stvari a za vase vrijeme vlasti oruzane snage nisu imale za goriva i rezervnih dijelova za helikoptere , sume nam gorile jer se nisu mogli dogovoriti itd itd. vas obraz da popljujete sve pohvalno za državu BiH jer nijr vasa opcija na vlasti je fascinantna , al ne sumnjam da cete stati prvi u red da se dicite patriotizmom :zzzz: :zzzz:
kokakolas

#102769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kokakolas »

Boga mi nas je krenulo ove godine. Pade SDA, Fadil, Memic, Hadzibajric, Sebiju vratili u vrtic, Dzeko i Musa sinoc razvalili… sta se ovo desava ljudi :izet:
ZoomZoomKiwi

#102770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ZoomZoomKiwi »

tramvajtrojka wrote: 11/05/2023 15:39
Almir_ wrote: 11/05/2023 15:31 Kod nas je vijest nabavka helikoptera,a realno je da nabavljamo dronove.
Bice i dronovi stvarno ste nevjerojatno sa pokusajima umanjenja svake pozitivne vijesti i stvari a za vase vrijeme vlasti oruzane snage nisu imale za goriva i rezervnih dijelova za helikoptere , sume nam gorile jer se nisu mogli dogovoriti itd itd. vas obraz da popljujete sve pohvalno za državu BiH jer nijr vasa opcija na vlasti je fascinantna , al ne sumnjam da cete stati prvi u red da se dicite patriotizmom :zzzz: :zzzz:
Njima nikada država nije ni bila cilj niti prioritet.
Čak ni čitava federacija.
Njima je država bila Sarajevo.

Sad mogu da mašu ušima.

Kao što rekoh, danas se na jednoj jedinoj sjednici uradilo više za državu nego što je SDA za 30 godina.
Nebozemlja

#102771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nebozemlja »

tramvajtrojka wrote: 11/05/2023 15:39
Ma dobro i dronovi, al gdje je svemirski program?
kakabanja213

#102772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

sumirprimus wrote: 11/05/2023 15:39 plinovodi trebaju i fbih i rs.u
Plinovod bar ovaj juzni najvise treba AmIru Kabiriju istinskom predsjedniku HDZ. Medjutim ja sam opet za izgradnju svega. I aerodroma Trebinje i Buk Bijela. Koliko toliko love ce ostati i malom narodu, bit ce vise para u opticaju a kapitalisto se i u ovom i u onom slucaju bogatiti.
Vaya

#102773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

DaysleepeR wrote: 11/05/2023 15:23
Vaya wrote: 11/05/2023 15:06

Pa upravo to sto govoris, ako je tek nacrt zakona, koji kurac mi peres mozak da je to neki uspjeh, ako znas sad da nece proci DN ili u najgorem slucaju da ce pasti u Predsjednistvu BiH...

Predsjedništvo predlaže zakone Vijeću Ministara, Vijeće Ministara usvaja nacrt zakona i šalje u Parlament.
Da si pratio razgovor, znao bi da smo razgovarali o interkonekcijama...za to je potrebno potpisati medjunarodni sporazum, za koje ti treba Predsjednistvo BiH...a do tada ti vec moze pasti u DN PS BiH...

P.S. Znam koja je procedura usvajanja zakona...
omega369

#102774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by omega369 »

A_A_AKCIJA wrote: 11/05/2023 15:28
sumirprimus wrote: 11/05/2023 15:15 jao, pardon pogresna tema :D
Ma Kadirovci su donji na obje :D
:lol: :lol: :lol:

A tek ih krenulo hapsiti :izet:
DaysleepeR

#102775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DaysleepeR »

Vaya wrote: 11/05/2023 15:47
DaysleepeR wrote: 11/05/2023 15:23

Da si pratio razgovor, znao bi da smo razgovarali o interkonekcijama...za to je potrebno potpisati medjunarodni sporazum, za koje ti treba Predsjednistvo BiH...a do tada ti vec moze pasti u DN PS BiH...

P.S. Znam koja je procedura usvajanja zakona...
Evo da se kladimo da će Željko to potpisati.
Locked