Ja mislim da Olimpiacos ne moze dobiti Reala treci put u sezoni.....to sam rekao i za vecerasnji mec da ne moze Partizan dobiti
EUROLIGA
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1976 Re: EUROLIGA
- ami8
#1978 Re: EUROLIGA
Početkom treće četvrtine Partizan diže na +18, Real gubi loptu, Punter brzopleto u kontri puca za tricu i promašuje. Pitam se da li bi išta drugačije bilo da su otišli na +21. Obradović isto nekad nije jasan kada serije protivnika ne prekida tajm autom ili nekim izmjenama, on to pusti dok ovi ne preokrenu pa onda traži.
A Real, realno sa ovakvim taktičkim postavkama nema šta da traži protiv Barcelone u polufinalu, sve osim ubjedljivog poraza bi bilo iznenađenje.
A Real, realno sa ovakvim taktičkim postavkama nema šta da traži protiv Barcelone u polufinalu, sve osim ubjedljivog poraza bi bilo iznenađenje.
- hrasno38
#1979 Re: EUROLIGA
Isto je uradio Rodrigez na +6 na kraju kad suta tricu bez ikakvog razloga.....Ovo je Real dobio na cistu srecu jer ponavljam bez obzira na pobjedu ovaj trener Reala je lud...najboljeg igracaa utakmice uopste u 4/4 ne uvodi a pogotovo dva minuta prije kraja kad ima +8 da ide Musa sa Tavarezom na pik ili na polaganje sa faulom. Ponaked imam osjecaj da Matao bas ne dozvoljava Musi da se pokaze do kraja. Veceras je Punter fulio za razliku od prve utakmice a da je pogodio Partizan bi ih dobio a za to nije bilo potrebe jer mogli su na +8 utakmicu mirno privesti kraju.ami8 wrote: ↑10/05/2023 23:33 Početkom treće četvrtine Partizan diže na +18, Real gubi loptu, Punter brzopleto u kontri puca za tricu i promašuje. Pitam se da li bi išta drugačije bilo da su otišli na +21. Obradović isto nekad nije jasan kada serije protivnika ne prekida tajm autom ili nekim izmjenama, on to pusti dok ovi ne preokrenu pa onda traži.
-
probook
#1980 Re: EUROLIGA
Tavares je dobio cetvrtu licnu u trecoj cetvrtini mislim. Ne znam sto nisu forsirali igru pod kosem, morao bi napraviti faul i ide vani.ami8 wrote: ↑10/05/2023 23:33 Početkom treće četvrtine Partizan diže na +18, Real gubi loptu, Punter brzopleto u kontri puca za tricu i promašuje. Pitam se da li bi išta drugačije bilo da su otišli na +21. Obradović isto nekad nije jasan kada serije protivnika ne prekida tajm autom ili nekim izmjenama, on to pusti dok ovi ne preokrenu pa onda traži.
Isto tako nije prekidao serije tajm autom. Totalno nejasno vodjenje utakmice. Voditi toliko u trecoj cetvrtini i izgubiti glat to samo mogu timovi iz bivse ex-yu
-
Priglavke
#1981 Re: EUROLIGA
@Hrasno
100 puta si dosad napisao da je Mateo los trener. Hajde reci kako je Obradovic vodio utakmicu veceras.
Imao je +18 i zijani ovako jeftino i to matori Rodriguez rijesi utakmicu.
100 puta si dosad napisao da je Mateo los trener. Hajde reci kako je Obradovic vodio utakmicu veceras.
Imao je +18 i zijani ovako jeftino i to matori Rodriguez rijesi utakmicu.
- Nepenthe11
#1982 Re: EUROLIGA
JEL TO TI HOĆEŠ REĆI DA OBRADOVIĆ NEŠTO NIJE VIDIO ŠTO TI JESI??
HASHAHAHAHAHAHHAHAH
Čovjek ŽIVI na Final Fouru, bio ih je na jedno 25 iz glave ovako. Haj, molim te, nemoj se brukat bezveze. Nemoj.
-
Priglavke
#1983 Re: EUROLIGA
Nisi razumio poentu. Kad razumis onda prokomentarisi!Nepenthe11 wrote: ↑11/05/2023 00:00JEL TO TI HOĆEŠ REĆI DA OBRADOVIĆ NEŠTO NIJE VIDIO ŠTO TI JESI??
HASHAHAHAHAHAHHAHAH
Čovjek ŽIVI na Final Fouru, bio ih je na jedno 25 iz glave ovako. Haj, molim te, nemoj se brukat bezveze. Nemoj.
- Nepenthe11
#1984 Re: EUROLIGA
Nisam, hajde pojasni mi. Vidim što si napisao, sorki frende no moram ti odgovoritiPriglavke wrote: ↑11/05/2023 00:04Nisi razumio poentu. Kad razumis onda prokomentarisi!Nepenthe11 wrote: ↑11/05/2023 00:00
JEL TO TI HOĆEŠ REĆI DA OBRADOVIĆ NEŠTO NIJE VIDIO ŠTO TI JESI??
HASHAHAHAHAHAHHAHAH
- Nepenthe11
#1986 Re: EUROLIGA
Ti si reko svoje, e moj Bože hahahahaha
- Student_u_Ostavci
#1987 Re: EUROLIGA
Ili timovi koji su mnogo lošiji od Reala bez obzira dolazili iz exyu ili iz Zimbabvea.probook wrote: ↑10/05/2023 23:46Tavares je dobio cetvrtu licnu u trecoj cetvrtini mislim. Ne znam sto nisu forsirali igru pod kosem, morao bi napraviti faul i ide vani.ami8 wrote: ↑10/05/2023 23:33 Početkom treće četvrtine Partizan diže na +18, Real gubi loptu, Punter brzopleto u kontri puca za tricu i promašuje. Pitam se da li bi išta drugačije bilo da su otišli na +21. Obradović isto nekad nije jasan kada serije protivnika ne prekida tajm autom ili nekim izmjenama, on to pusti dok ovi ne preokrenu pa onda traži.
Isto tako nije prekidao serije tajm autom. Totalno nejasno vodjenje utakmice. Voditi toliko u trecoj cetvrtini i izgubiti glat to samo mogu timovi iz bivse ex-yu
Jel znaš da Real u rosteru ima 12 bivših NBA igrača?
- zigubigule
#1988 Re: EUROLIGA
Preiskusna ekipa Reala clutcherski zavrsila majstoricu u 4/4.
-
Priglavke
#1989 Re: EUROLIGA
Jesam,al' i ti si svoje. Nije ni cudo sto nam je stanje u drzavi ovako,jer ljudi ni citati ne znaju,a o razumjevanju pisanog da i ne govorim..
Procitaj opet,nije tesko.
- Nepenthe11
#1990 Re: EUROLIGA
Pričaš o sebi, molim te nastavi. Nije li malo prekrupno za tebe govoriti o stanju o državi kad pričaš... to što pričaš. Floskulaš, brukaš se
-
Priglavke
#1991 Re: EUROLIGA
Kako ti kazes, popustam. U pravu si !Nepenthe11 wrote: ↑11/05/2023 00:22Pričaš o sebi, molim te nastavi. Nije li malo prekrupno za tebe govoriti o stanju o državi kad pričaš... to što pričaš. Floskulaš, brukaš se
-
Priglavke
#1992 Re: EUROLIGA
Monako, ako ih krene, mogu uzeti Olympiakos. James,Diallo,Loyd mogu bilo kojoj ekipi utrpati 20p.
A i Sasa Obradovic se je afirmisao kao trener. Skakacki su dobri i odbrana je cvrsta. Ovo im je prvi put da su na F4.
A i Sasa Obradovic se je afirmisao kao trener. Skakacki su dobri i odbrana je cvrsta. Ovo im je prvi put da su na F4.
-
WarrenGrozni
#1993 Re: EUROLIGA
Rodriguez, Lull i Rudy su odigrali drugo poluvrijeme kao mladići.
Stvarno, svaka im čast.
Mislim da je njihov ponos odlučio utakmicu. Valjda su na poluvremenu riješili da izvuku iz sebe poslednji atom mladosti, jer im je prijetila katastrofa.
Partizanu je strašno pala energija u odbrani. Uzrok tome su vjerovatno lične greške nekih igrača. Mislim, kad je Lessort dobio četvrtu krajem treće 1/4 i izašao iz igre, da je sve krenulo nizbrdo. Onda je Chacho krenuo u picku sve realizovati, zahvaljujući svom ogromnom iskustvu i samopouzdanju.
To je podiglo cijeli tim.
I to je onda pravi Real , kad se upali mašina i krene da melje ritmom.
Tvrdio sam nakon 4. utakmice da je Partizan favorit u majstorici, bez obzira na Realove brejkove u Beogradu i psihološki momenat. I stvarno je na poluvremenu izgledalo da će ih razbiti.
Ali to je ljepota košarke.
Najjači i najbolji, nikad se ne predaju.
Obradoviću nema šta da se zamjeri. Partizan je na papiru daleko skromnija momčad od Reala.
Ali je kroz sezonu formiran strašan tim, koji je zaslužio i F4.
Ostaće samo pitanje šta bi bilo da nije bilo one tuče na terenu u poslednjim minutima druge utakmice.
Ali valjda je i to dio sporta.
Naravno, drago mi je i zbog Muse što ide na F4.
I on je prošao pakao. Ovakve utakmice su neprocjenjive za iskustvo igrača.
-
Priglavke
#1994 Re: EUROLIGA
Naravno sve je to dio kosarke i zbog tôga volimo ovaj sport. Kod Reala nikad se ne ne zna ko i kad ce povuci.WarrenGrozni wrote: ↑11/05/2023 05:58Rodriguez, Lull i Rudy su odigrali drugo poluvrijeme kao mladići.
Stvarno, svaka im čast.
Mislim da je njihov ponos odlučio utakmicu. Valjda su na poluvremenu riješili da izvuku iz sebe poslednji atom mladosti, jer im je prijetila katastrofa.
Partizanu je strašno pala energija u odbrani. Uzrok tome su vjerovatno lične greške nekih igrača. Mislim, kad je Lessort dobio četvrtu krajem treće 1/4 i izašao iz igre, da je sve krenulo nizbrdo. Onda je Chacho krenuo u picku sve realizovati, zahvaljujući svom ogromnom iskustvu i samopouzdanju.
Tvrdio sam nakon 4. utakmice da je Partizan favorit u majstorici, bez obzira na Realove brejkove u Beogradu i psihološki momenat. I stvarno je na poluvremenu izgledalo da će ih razbiti.
Obradoviću nema šta da se zamjeri. Partizan je na papiru daleko skromnija momčad od Reala.
Ostaće samo pitanje šta bi bilo da nije bilo one tuče na terenu u poslednjim minutima druge utakmice.
Veceras je to bio Sergio u zadnih 15min. Prvih 25min Real je djelovao izgubljeno pogotovo u 2/4. Mnogi ovdje kritikuju Matea, ali nije jednostavno voditi ovako zvucna imena,pogotovo rotirati, a da svi budu zadovoljni.Nije isto voditi Réal i Breogan. Primjeti se jos kod vodjena ekipa neke nelogicne odluke. Meni sinoc nije logicno bilo da mladi Ndiaye (18god) previse igra u ovako bitnoj utakmici, a i defanzivno je ispado. Ali Réal ima u rosteru 11 bivsih NBA igraca +iskustvo Lulja,Rodrigeza,Rudija je neprocojenjivo. Réal igra na vise frontova...
Musa moze dosta nauciti od stare garde Realovaca,Doncic je izjavio da je od Lulja dosta naucio...
Partizanu je nedostajao Avramovic i to se moglo primjetiti. À Obradovic je napravio masinu koja bi mogla 2-3godine mljeti sve redom uz 2-3pojacanja. Neko gore napisa, sto sam i ja zapazio, zasto Obradovic time autom ne prekine seriju,vec pusti da protivnik udje u ritam.Ali to rade gotovo svi TOP treneri. Puste da ekipa sama reaguje
jer nakon svake serije protivnika nije potreban time aut. À to se stice trenerskom iskustvom.
Detalji odlucuju pobjednika i da se nije desio incident,u 2 utakmici i suspenziju, uvjeren sam da bi Partizan uzeo barem jednu u BG. Ali eto...
- DaysleepeR
#1995 Re: EUROLIGA
Tri utakmice Partizan je izgubio padom fizičke snage od polovine treće četvrtine pa do kraja utamice.
- DaysleepeR
#1996 Re: EUROLIGA
Lesor i tavares su obojica imali 4 lične i nije nijedan tim igrao na iznudu pete lične.probook wrote: ↑10/05/2023 23:46Tavares je dobio cetvrtu licnu u trecoj cetvrtini mislim. Ne znam sto nisu forsirali igru pod kosem, morao bi napraviti faul i ide vani.ami8 wrote: ↑10/05/2023 23:33 Početkom treće četvrtine Partizan diže na +18, Real gubi loptu, Punter brzopleto u kontri puca za tricu i promašuje. Pitam se da li bi išta drugačije bilo da su otišli na +21. Obradović isto nekad nije jasan kada serije protivnika ne prekida tajm autom ili nekim izmjenama, on to pusti dok ovi ne preokrenu pa onda traži.
Ni meni nije bilo jasno.
- dulekrele
#1997 Re: EUROLIGA
Da nema stranaca i da igraju samo prosjecni i ispod prosjecni srpski igraci Partizan bi bio na razini Čačanskog Borca.Priglavke wrote: ↑11/05/2023 08:57Naravno sve je to dio kosarke i zbog tôga volimo ovaj sport. Kod Reala nikad se ne ne zna ko i kad ce povuci.WarrenGrozni wrote: ↑11/05/2023 05:58
Rodriguez, Lull i Rudy su odigrali drugo poluvrijeme kao mladići.
Stvarno, svaka im čast.
Veceras je to bio Sergio u zadnih 15min. Prvih 25min Real je djelovao izgubljeno pogotovo u 2/4. Mnogi ovdje kritikuju Matea, ali nije jednostavno voditi ovako zvucna imena,pogotovo rotirati, a da svi budu zadovoljni.Nije isto voditi Réal i Breogan. Primjeti se jos kod vodjena ekipa neke nelogicne odluke. Meni sinoc nije logicno bilo da mladi Ndiaye (18god) previse igra u ovako bitnoj utakmici, a i defanzivno je ispado. Ali Réal ima u rosteru 11 bivsih NBA igraca +iskustvo Lulja,Rodrigeza,Rudija je neprocojenjivo. Réal igra na vise frontova...
Musa moze dosta nauciti od stare garde Realovaca,Doncic je izjavio da je od Lulja dosta naucio...
Partizanu je nedostajao Avramovic i to se moglo primjetiti. À Obradovic je napravio masinu koja bi mogla 2-3godine mljeti sve redom uz 2-3pojacanja. Neko gore napisa, sto sam i ja zapazio, zasto Obradovic time autom ne prekine seriju,vec pusti da protivnik udje u ritam.Ali to rade gotovo svi TOP treneri. Puste da ekipa sama reaguje
jer nakon svake serije protivnika nije potreban time aut. À to se stice trenerskom iskustvom.
Detalji odlucuju pobjednika i da se nije desio incident,u 2 utakmici i suspenziju, uvjeren sam da bi Partizan uzeo barem jednu u BG. Ali eto...
-
Priglavke
#1998 Re: EUROLIGA
Zamisli Réal bez stranaca kako bi izgledao. Od svih Yu trenera, "najjaci" je Vujosevic. On je najvise radio za Partizan i to ga je zdravlja kostalo.
-
probook
#1999 Re: EUROLIGA
Ma oni su izgubili kad su suspendovani igraci i to je to. Da nije bilo makljaze u Madridu, vjerujem da bi ih u Bg dobili sa Panterom sigurno.DaysleepeR wrote: ↑11/05/2023 09:54 Tri utakmice Partizan je izgubio padom fizičke snage od polovine treće četvrtine pa do kraja utamice.
- hrasno38
#2000 Re: EUROLIGA
Obradovic je uglavnom uradio sve sto je mogao i koristio igrace maksimalno koliko je mogao do te mjere da se opet pitao zadnji sut Puntera. Real je igracka masinerija koja je samo lose poslozena i nikada ne znas koga ce krenuti. Lulj u prve tri cetvrtine baci cigle a onda ubaci nemoguce trice. Ko bi rekao da ce Rodrigeza krenuti lopta ko blesava. Voditi +18 protiv Reala, Barcelone itd nista ne znaci jer ako ekipa udje u ritam i odigra dobru dobranu to se prelomi za par minuta. Partizana je srao sut 3/4 ko blesav i sve su zivo pogadjali a onda je stalo jer je Lulj igrao fenomenalnu odbranu na Punteru na nacin da mu bukvalno puse za vratom jer drukcije se taj covjek ne moze cuvati. Takodje Hezone nije bilo nigdje 3/4 i onda pogodi najvaznije suteve. Na to tesko da moze uticati bilo koji trener i utakmicu Reala su sinoc dobili bekovi + Musa i Tavarez. S tim da je Tavarez sinoc bio po meni totalno van utakmice. I matori Dzeko je povalio sinoc Milan. Nisu vazne godine vazno je kakva ti je fizika u tim godinama. I ovo je Real jedva dobio mada je imao 2 minuta prije kraja lijepih koliko se sjecam +8 i loptu.