EUROLIGA

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
WarrenGrozni

#1901 Re: EUROLIGA

Post by WarrenGrozni »

hrasno38 wrote: 05/05/2023 12:00

Bolan nebio prvo ovo je tema o Euroligi, drugo savrseno me zaboli ona stvar za Jokicem i Doncicem. Mene interesuje sta po svijeetu rade BH igraci i ovo je BH forum. Ja zelim svu srecu i Joskicu i Doncicu i potpuno mi je jasno da su oni velike zvijezde i veliki igraci ali eto meni je Musa drazi jer predstavlja moju zemlju i najbolji je igrac najboljeg evropskog kluba...ili etoo da budem precizniji najbolji strijelac i drugi igrac. Daj Musi onu slobodu koju ima i koju je imao Doncic kod Lasa pa ces vidjeti da li je killer. Kod Pandze je imao tu slobodu sa svojom generacijom pa smo vidjeli kakav mu je ucinak bio i na evropskom i na svjetskom prvenstvu. Vidjeli smo i kakv mu je ucinak bio protiv veelike Francuske u Skenderiji. Vidjli smo i na EP da je bio najbolji BH strijelac kao sedmi, iza Jokica koji je bio sesti sa utakmicom vise i Doncica koji je bio cetvrti sa dvije utakmice vise...itd itd i na kraju krajeva u utakmici BiH I Slovenije Musa je statisticki povalio Doncica a nije Doncic Musu.
Ti pamtis te a ja pamtim mnogo duze i to su likovi koji su stvarani u jednoj zreloj sportskoj drzavi gdje je sport bio u samom vrhu prioriteta drzave za razliku od danasnej BiH u kojoj je Musa svoju karijeru poceo u Bukvinom Kosu a onda zahvaljujuci menadzeru napravio dosta gresaka u koracima.
Pa ti si prvi ovdje pomenuo Dončića.
Eto kao, Musa je bolji u Realu od Dončića po nekim parametrima.
Samo ne kažeš da je Dončić u Realu igrao od 16 do 19 godine. I da je sad čovjek-tim u NBA klubu.
Musa to nije ni u Realu sa 23 godine.
To kako on je on kod igrao Pandže u kadetskoj reprezentaciji ili kako je igrao u nekim bezveze klubovima je potpuno druga priča.
Evo ja pamtim Milana Mladjana iz IMT-a, da je nekih godina bio najbolji strijelac i vjerovatno MVP nekadašnje jugoslovenske lige.
A kad je otišao u šampionski Zadar, nije to bilo to.

Ne može on u prvoj Realoj godini imati 40 minuta i svu slobodu u igri. To mu nijedan trener na svijetu neće dati.
Bolje i za njega, i za tim, da nema toliku minutažu.
Vidjeli smo na trećoj utakmici protiv Partizana, kad je silom prilika igrao 30 minuta...da je šutnuo 3-4 airballa.
Kod prefesionalaca, to može biti samo rezultat premora...Neko je pominjao Kobe Bryanta, da se njemu to isto desilo. Pa moguće, ali taj je igrao 48 minuta i uzimao 200 šuteva po utakmici.

Musi šut nikad nije bio jača strana, a sad se troši i u odbrani i u skoku...

A inače, Musa ima najveću minutažu od igrača spoljne linije...a u cijelom timu samo Tavares i Yabuselle igraju više. Zbog ozlijeda drugih visokih igrača.
kakavdanakneiskustvu

#1902 Re: EUROLIGA

Post by kakavdanakneiskustvu »

Milan Mladjan je nakon odlaska iz Zadra u IMT bio najbolji strijelac lige,a ne prije dolaska u Zadar
RJ57

#1903 Re: EUROLIGA

Post by RJ57 »

kakavdanakneiskustvu wrote: 08/05/2023 18:07 Milan Mladjan je nakon odlaska iz Zadra u IMT bio najbolji strijelac lige,a ne prije dolaska u Zadar
i dvije godine za redom jedini skidao mega moćnu jugoplastiku koja bi se i danas prošetala euroligom :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1904 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

WarrenGrozni wrote: 08/05/2023 17:15
hrasno38 wrote: 05/05/2023 12:00
Bolan nebio prvo ovo je tema o Euroligi, drugo savrseno me zaboli ona stvar za Jokicem i Doncicem. Mene interesuje sta po svijeetu rade BH igraci i ovo je BH forum. Ja zelim svu srecu i Joskicu i Doncicu i potpuno mi je jasno da su oni velike zvijezde i veliki igraci ali eto meni je Musa drazi jer predstavlja moju zemlju i najbolji je igrac najboljeg evropskog kluba...ili etoo da budem precizniji najbolji strijelac i drugi igrac. Daj Musi onu slobodu koju ima i koju je imao Doncic kod Lasa pa ces vidjeti da li je killer. Kod Pandze je imao tu slobodu sa svojom generacijom pa smo vidjeli kakav mu je ucinak bio i na evropskom i na svjetskom prvenstvu. Vidjeli smo i kakv mu je ucinak bio protiv veelike Francuske u Skenderiji. Vidjli smo i na EP da je bio najbolji BH strijelac kao sedmi, iza Jokica koji je bio sesti sa utakmicom vise i Doncica koji je bio cetvrti sa dvije utakmice vise...itd itd i na kraju krajeva u utakmici BiH I Slovenije Musa je statisticki povalio Doncica a nije Doncic Musu.
Ti pamtis te a ja pamtim mnogo duze i to su likovi koji su stvarani u jednoj zreloj sportskoj drzavi gdje je sport bio u samom vrhu prioriteta drzave za razliku od danasnej BiH u kojoj je Musa svoju karijeru poceo u Bukvinom Kosu a onda zahvaljujuci menadzeru napravio dosta gresaka u koracima.
Pa ti si prvi ovdje pomenuo Dončića.
Eto kao, Musa je bolji u Realu od Dončića po nekim parametrima.
Samo ne kažeš da je Dončić u Realu igrao od 16 do 19 godine. I da je sad čovjek-tim u NBA klubu.
Musa to nije ni u Realu sa 23 godine.
To kako on je on kod igrao Pandže u kadetskoj reprezentaciji ili kako je igrao u nekim bezveze klubovima je potpuno druga priča.
Evo ja pamtim Milana Mladjana iz IMT-a, da je nekih godina bio najbolji strijelac i vjerovatno MVP nekadašnje jugoslovenske lige.
A kad je otišao u šampionski Zadar, nije to bilo to.

Ne može on u prvoj Realoj godini imati 40 minuta i svu slobodu u igri. To mu nijedan trener na svijetu neće dati.
Bolje i za njega, i za tim, da nema toliku minutažu.
Vidjeli smo na trećoj utakmici protiv Partizana, kad je silom prilika igrao 30 minuta...da je šutnuo 3-4 airballa.
Kod prefesionalaca, to može biti samo rezultat premora...Neko je pominjao Kobe Bryanta, da se njemu to isto desilo. Pa moguće, ali taj je igrao 48 minuta i uzimao 200 šuteva po utakmici.

Musi šut nikad nije bio jača strana, a sad se troši i u odbrani i u skoku...

A inače, Musa ima najveću minutažu od igrača spoljne linije...a u cijelom timu samo Tavares i Yabuselle igraju više. Zbog ozlijeda drugih visokih igrača.
Musa je proslu sezonu bio MVP ACB lige znaci sa timom koji je negdje iz sredine tabele za razlike od Doncica koji je igrao u Realovoj masineriji. Ove godine je srusio te Donciceve rekorde sa manjom minutazom od Doncica. Dakle ti se statsisticki podaci trebaju postovati i nikada nisam niti cu tvrditi da je Musa bolji od Doncica. Ali jebe mi se za Doncica njega sam samo ussputno spomenuo raadi te statistike.
To sto je prva godina u Realu sa 23 godine nema aposlutno nikakve veze ako je dosao u Real kao MVP proslog prvenstva i valorizaciono i kao strijelac. Naravnoo i ne treba da igra 400 minuta ali treba da igra 30 a ne 20 koliko mu je prosjek. Kako god u svakoj utakmici se iz aviona vidjelo kolika je razlika u igri i rezultati kad je Dzana na parketu i kada izadje i ne igra. Musa ima odlican sut za tri poena, los sut sa distance i vjerovatno najjaci ulaz od svih u Realu. Medjutim ima i problm sto mu je u masi utakmica za razliku od ostalih igraca Mateo zahaterio kad promasi sut dva i posalje ga na klupu.
Od 3-4 airballa najmanje dva su bila sut iz ocaja u zadnjim sekundama i tu utakmicu je nekoliko igraca sutalo airballove. Ko je igrao kosarku zna da se i to dogadja pa i da si najveca svjetska kosarkaska zvijezda Levron James pa sa slobodnih bacanja ne dobacis do obruca.
Inace tu minutazu je Musa i te kako opravdao statistickim podacima, kolektivnom igrom, ubjedljivo najboljim pickom sa Tavarezom i po obicaju poprilicno losom odbranom sto i nije cudo za takvog igraca.
Ali naravno uvijek je bilo nekima sladje tudje govno nego domaca pita pa tako i Musa, Dzeko, Nurkic itd itd...uvijek ima neki bolji iz Srbije ili Hrvatske....u kosarci da u fudbalu ni u mislima :)
Priglavke

#1905 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

WarrenGrozni wrote: 08/05/2023 15:31
Priglavke wrote: 06/05/2023 09:09 @Mirota mislim da ce ipak Avramovic vise Partizanu nedostojati nego Realu Deck, Yabusele
Uostalom izgleda da je Real nasao recept a to je zonska odbrana.
Kako ce Partizan igrati protiv zone ostaje da vidimo, jer nema vise trica Smajlagica te pick and popa a i realova kontrola defensivnog skoka je jos bolja. Bolja odbrana utakmicu dobija i skok igra, a tu je Real trenutno u prednosti.

Ne bih se ja previše uzdao u tu zonu.
Zona kao zona, može davati rezultate sve dok protivnik ne krene sipati trojke.
A Partizan je inače nakon Baskonie najbolja ekipa po procentu za 3 poena. I najbolje izvode slobodna bacanja.
To su segmenti gdje su podbacili u dvije beogradske utakmice, naročito u drugoj.
Dovoljno je da djeluje 3-5minuta. Partizan je vise sipao trice dok Réal nije igrao zonu.Nema Smajlagica na trici...Vidijecemo u srijedu. Meni je interesantno kako ce Partizan takticki odgovoriti. U utakmicj br4 nisu odgovorili. I Real je "lahko" dosao do pobjede.
kakavdanakneiskustvu

#1906 Re: EUROLIGA

RJ57 wrote: 08/05/2023 19:45
kakavdanakneiskustvu wrote: 08/05/2023 18:07 Milan Mladjan je nakon odlaska iz Zadra u IMT bio najbolji strijelac lige,a ne prije dolaska u Zadar
i dvije godine za redom jedini skidao mega moćnu jugoplastiku koja bi se i danas prošetala euroligom :D
kako misliš skidao?

o tome bi se mogo raspravljati u nedogled
RJ57

#1907 Re: EUROLIGA

Post by RJ57 »

mislim da ih je IMT dvije godine jedini dobio u ligi, ali davno je to bilo, moguće je da griješim
kakavdanakneiskustvu

#1908 Re: EUROLIGA

Moguće je
Student_u_Ostavci

#1909 Re: EUROLIGA

Post by Student_u_Ostavci »

Prenos majstorica kao i nastavka Eurolige će biti i na ESPNu :mrgreen:
Priglavke

#1910 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

Poluvrijeme
Monaka Makabi 53:49

Dobra utakmica, Mike James "poludio"
ami8

#1911 Re: EUROLIGA

Post by ami8 »

Po navijačima Reala prisutnim u dvorani, Real u ovih prvih dvanaest minuta još nije napravio ni jedan faul i nije niti jednu loptu izbacio u aut :D . Kakva poganština i konstantni pokušaji pritiska na sudije ne bi li okrenuli da navijaju za njih.
dulekrele

#1912 Re: EUROLIGA

Post by dulekrele »

Real po starom kad igra u Madridu i veceras garant gubi. Sudije silje partizanu.
elk

#1913 Re: EUROLIGA

Post by elk »

Dobice ovo obradovic i panter. Real bez lidera.
Bodkin

#1914 Re: EUROLIGA

Post by Bodkin »

ami8 wrote: 10/05/2023 21:37 Po navijačima Reala prisutnim u dvorani, Real u ovih prvih dvanaest minuta još nije napravio ni jedan faul i nije niti jednu loptu izbacio u aut :D . Kakva poganština i konstantni pokušaji pritiska na sudije ne bi li okrenuli da navijaju za njih.
Fuj tim i fuj navijaci
dulekrele

#1915 Re: EUROLIGA

Post by dulekrele »

elk wrote: 10/05/2023 21:46 Dobice ovo obradovic i panter. Real bez lidera.
Pa jasno je vec sada da hoce. Real igra bez ikakvog koncepta ko muha bez glave se ponasaju. Sutaju im dede sa svih pozicija bez ikakvog rezona. Odbranu nikako ne igraju a partizanovi crnci izlaze sami na suteve za 3 i pogadaju. Raspad Reala i poraz do kraja. Da je Obradovic na klupi Reala i vjerovao bi u obrat ovako sa ovom neznalicom Mateom poraz je izvjestan.
Last edited by dulekrele on 10/05/2023 22:15, edited 2 times in total.
hrasno38

#1916 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

No Musa i Tavarez i ode Partizan.....ja mislim da sjedim u dvoranni da bi ovog Matea stolicom gaddjo...koliko je to glupo stvorenje
Better Man

#1917 Re: EUROLIGA

Post by Better Man »

Partizan za sad odličan i polako dere Reala. Vidjet ćemo šta može Real u drugom poluvremenu.
Isner

#1918 Re: EUROLIGA

Post by Isner »

Au, 55 poena fasovati za poluvreme, pa Partizan im je spalio mrežicu...
kakavdanakneiskustvu

#1919 Re: EUROLIGA

Smiješno suđenje u skoro čitavoj seriji,bez imalo sakrivanja se šilji na stranu Partizana
Bodkin

#1920 Re: EUROLIGA

Post by Bodkin »

55 koseva za poluvrijeme je ludo.
Real nema akcije kako treba, sve individualno. A i i bilo je slucajnih koseva sto su upali

Partizan 2v2 poprilicno dobro koristi onda neko ostane sam na 3oj rotaciji
hrasno38

#1921 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

kakavdanakneiskustvu wrote: 10/05/2023 21:59 Smiješno suđenje u skoro čitavoj seriji,bez imalo sakrivanja se šilji na stranu Partizana
Veceras je bilo bas diskutabilnih odluka ali nisu sudije krive za rezultat ali ce biti krive ako se opet desi frka
Student_u_Ostavci

#1922 Re: EUROLIGA

Post by Student_u_Ostavci »

Neću pretjerati ako kažem da je Hezonja najbeskorisniji igrač Reala u ovoj seriji. Pogotovo u napadu. Koliko loša selekcija šuta jbte, nestvarno :-) :-)

Tavares rano nakrcan ličnim. Svaki napad Reala je izolacija Musa ili Goss. Dobro su i prošli sa ovom razlikom.
elk

#1923 Re: EUROLIGA

Post by elk »

Ubija frajer glupavim rotiranjem bilo kakav ritam, biva da ima energiju u odbrani. A ekipa mu 55 poena primi za poluvrijeme. :roll:
Musa dobar, vec prezvakano da ga se koristi na pravi nacin. Partizan zasluzeno. Da nije bilo kazne za pantera bilo bi u 3 meca kraj.
ami8

#1924 Re: EUROLIGA

Post by ami8 »

Ništa ovde još nije gotovo, ne bih se čudio da Punter,Lesor ili neko sličan opet nasjede na neku provokaciju i dođe do frke. Druga utakmica super interesantna, igra se koš za koš, 4 minute do kraja evo Monako se odvoji na +4.
Isner

#1925 Re: EUROLIGA

Post by Isner »

Hezonja se toliko nudi Partizanu da cijelu seriju i svih 5 utakmica igra za njih...
Post Reply