Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Student_u_Ostavci

#102376 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Tviter armija trojanskih lažova misle da će ponavljanjem laži to postati istina?! :-)

Sve što izađe iz trojanske kuhinje je u osnovi laž ili spin.
Istina je, njima i njihovim pristalicama, stran pojam. :zzzz:
Student_u_Ostavci

#102377 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

agent_zero wrote: 10/05/2023 10:26
Login77777 wrote: 10/05/2023 09:26
Jasno je meni da bi ti volio da je u BiH kao kod vasi prijatelja rusa i kineza (izjava Haris Z.) ali ovo je jos demokratija i ne mozes nikog ucutati. Ako ti ne odgovaraju druga misljenja mozes na neki forum kojeg vodi putin ili neko iz kine. :bih:

Nije ti ovo drzava bakira. :thumbup:
Dokle ide taj bezobrazluk sda botina na ovom formu, da bi ono moderisali ko smije pisati i šta smije pisati. Još im fali onaj Student, kojem je svaki peti post na tom fonu.
Ako te kući nisu naučili kako da komuniciraš, teško će student ili bilo tko drugi uspjeti da to moderiše. Nema tu pomoći :zzzz:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#102378 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 10/05/2023 10:54
_BataZiv_0809 wrote: 10/05/2023 10:48 Za Zahiragica naramak opravdanja, a Konakovicu sve uzimas za zlo, pointe dodji sebi lafe nisi ti taj
Kakva opravdanja, samo kažem da je on te gluposti izvalio u svoje ime a ne u ime stranke. Ovdje se spinuje da 200.000 hiljada Bošnjaka ili koliko ih ima što glasaju za SDA žele u ruski svet što je naravno besmislica a i krajnje opasno za same Bošnjake. Ja još nisam čuo nekog drugog iz te ekipe da javno zagovara to što je njemu u tintari.

Ja bih lično ovakve izjave sankcionisao kartom za KPD Zenica.
Zahiragic kaze ono sto Bakir misli, a ne zeli da izgovori.

Kao Vulin kod Vuchicha.

Dobro to zapamti.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#102379 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 10/05/2023 11:31

Kakva opravdanja, samo kažem da je on te gluposti izvalio u svoje ime a ne u ime stranke. Ovdje se spinuje da 200.000 hiljada Bošnjaka ili koliko ih ima što glasaju za SDA žele u ruski svet što je naravno besmislica a i krajnje opasno za same Bošnjake. Ja još nisam čuo nekog drugog iz te ekipe da javno zagovara to što je njemu u tintari.

Kao Vulin kod Vuchicha.

Dobro to zapamti.
upravo tako. zahiragić nije ono sam smislio nego se o tome priča po minderima.

hoćemo li zatvarati oči na zaoštrenu retoriku prema ambasadi SAD od manje više svakoga ko je vezan za SDA pipu? i to je ono što izađe javno. to što je laprdalo artikulisalo nikako nije samo njegovo mišljenje.

također, zorno pokazuje i da je SDA spremna prodati sve za parče vlasti. ono što optužuju svoju Kiflicu. koji bi bio odličan da radi sve ovo što sada radi samo da je u SDA.

a ni DFu ne bi smetao.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#102380 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by malakh »

Kada je riječ o teškim optužbama Tužilaštva da je Hadžibajrić uzeo 150.000 KM mita, saznajemo da se radi o jednom sarajevskom investitoru koji je kupio, na osnovu javnog konkursa, parcelu od 195 metara kvadratnih u općini Stari Grad, tačnije u ulici Maguda na broju 3.

Prodaja, za parcelu koju je platio 137.500 KM okončana je 14. juna 2021. godine.

Međutim, godinu kasnije Hadžibajrić je od ovog investitora uzeo 150.000 KM. Tužilaštvo tvrdi da je riječ o mitu, dok Hadžibajrić, kako saznajemo, smatra da je to zajam.
ibro je ovim priznao krivično djelo, jer je činjenica da je ibri isplaćeno 150 tisuća. u njegovom imovinskom kartonu tih para nema, što znači da nema nikakav ugovor o pozajmici niti izvod iz banke da je transakcija obavljena.

od kada mahala priča da se ibro bavi reketom i lihvarstvom, evo, nakon godina i godina, pokrenuše postupak protiv njega.
Bodkin

#102381 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

Point. wrote: 10/05/2023 10:46
Na wikipediji
A u kur*c :lol:
laik1981

#102382 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Kao Vulin kod Vuchicha.

Dobro to zapamti.
Zna point dobro da Zahiragic nema svoj stav, a i da ga ima ne bi ga smio pustati u javnost bez aminovanja stranke. Jako si ga dobro opisao. Bakirov i Sebijin Vulin. Tesko ovoj raji koja ima neki pro-zapadni stav prihvatiti cinjenicu da je stranka koju podrzavaju obicna kriminalno-radikalna i antizapadna skupina uhljupa.
Login77777

#102383 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Point. wrote: 10/05/2023 10:12
Login77777 wrote: 10/05/2023 09:10

Ja ovoj Šiši ne vjerujem ni sekunde. Agresivan je i antipatičan.
Pa ne govori ovo u vezi Lende samo Siske. Eto imas i taj screen gdje o tome govore. Bio je i jedan drugi izvor koji je tacno opisao Lendu i kako je hapsen od ARBiH. Lik je bio JNA agresor na RBiH.
Ni prvih ni zadnji. Imas i onog smrada Ajnadzica.
Nije mi jasno zasto imas potrebu ga braniti.
Login77777

#102384 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Point. wrote: 10/05/2023 10:40
Jasno je meni da bi ti volio da je u BiH kao kod vasi prijatelja rusa i kineza (izjava Haris Z.) ali ovo je jos demokratija i ne mozes nikog ucutati. Ako ti ne odgovaraju druga misljenja mozes na neki forum kojeg vodi putin ili neko iz kine. :bih:

O čemu ti lažeš i petljaš? Je li Palermo ikad rekao išta pozitivno za ruse i kineze? Spinujete izjavu parmaka Zahirovića koju je iznijeo u svoje lično ime a nikako u ime stranke ili nekog programa dok u je u isto vrijeme trojkin koalicioni relaksivač Čović govorio o potrebi većem okretanju BiH ka Moskvi dok je ŽK zatvarao vrata putinoruskom štakoru od ambasadora a jedan novi Dodik, kojem Kiflica tepa, odlikuje Putka.

Ima nas koji nemaju pamćenje zlatne ribice.
Jesam rekao gdje da podrzava ruse? Rekao sam da je BiH demokratska drzava i da on nece nikome moci braniti da iznese svoje misljenje. Posto je gore napisao da u ozbiljnoj drzavi mi ne bi mogli iznjeti svoje misljenje. Na sta sam mu ja rekao da ide kod prijatelja rusa i kineza (izjava Haris Z).
Jer ovdje on nece nikome zabraniti da govori sto zeli. Nije ovo drzava Bakira i SDA da on nekom nesto moze zabraniti.
Opet ne citas pravilno.
Login77777

#102385 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

agent_zero wrote: 10/05/2023 10:26

Dokle ide taj bezobrazluk sda botina na ovom formu, da bi ono moderisali ko smije pisati i šta smije pisati. Još im fali onaj Student, kojem je svaki peti post na tom fonu.
Svasta nesto bi oni nama radili da mogu. Sva sreca pa se pitaju kao Refik Lendo.
Pandakonda

#102386 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

Jesu li se to zaigrali kauboji ? :D
Jordan1961

#102387 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

palermo wrote: 09/05/2023 22:45
Prpa.ba wrote: 09/05/2023 20:53 Od momenta kad smo naceli temu gasa, do momenta kada su se racionalni, kozmopolitski relaksirani umovi vec priviknuli na kantonalno preduzece po principu "haj, sta fali, ali SDffAaaa" nije prosla ni sedmica.

Dinokio ce nas uvesti u Otvoreni Balkan, a necemo ni znati. :mrgreen:

Pa sta drugo ocekujes. Sad kad bude izborni zakon tek ces vidjeti obrazlozenja I pravdanja. Al rekoh par puta, ne.mozes na silu postati drzavotvoran narod. Ili jesi ili nisi, ili imas to u sebi ili nemas. A men se cini da se ipak nema.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/30 ... _foto.html
Vec je pocelo. Niko da kaze da presuda koju spominje gospoja ne postoji. Da ponovim: ne postoji.
Ima li iko iz Trojke da ovo spomene, tek da smiri javnost.
Ne mozes ti relaksirati odnose provodjenjem nepostojecih presuda.
Ako nisu dovoljno relaksirani time da je Hrvatu zagarantovano mjesto u Predsjednistvu BiH u skladu sa Ustavom i Izbornim zakonom, time sto su Hrvati u institucijama BiH i FBiH zaposleni iznad zakonski predvidjene kvote, koristenjem neustavne terminologije u svakodnevnoj komunikaciji itd, onda ih nece relaksirati ni dodatno podilazenje HDZ-u i ispunjavanje njihovih zelja jer se zna odprilike gdje je njihov kraj - reinkarnacija HZHB i dokidanje i ovo malo drzave BiH sto je ostalo.
Point.

#102388 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Login77777 wrote: 10/05/2023 12:14
Point. wrote: 10/05/2023 10:12

Ja ovoj Šiši ne vjerujem ni sekunde. Agresivan je i antipatičan.
Pa ne govori ovo u vezi Lende samo Siske. Eto imas i taj screen gdje o tome govore. Bio je i jedan drugi izvor koji je tacno opisao Lendu i kako je hapsen od ARBiH. Lik je bio JNA agresor na RBiH.
Ni prvih ni zadnji. Imas i onog smrada Ajnadzica.
Nije mi jasno zasto imas potrebu ga braniti.
Ne branim ga uopšte nego mi vremenska linija, koja je dostupna na netu, ne štima sa tvojom tvrdnjom.
Point.

#102389 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Login77777 wrote: 10/05/2023 12:19
Point. wrote: 10/05/2023 10:40
O čemu ti lažeš i petljaš? Je li Palermo ikad rekao išta pozitivno za ruse i kineze? Spinujete izjavu parmaka Zahirovića koju je iznijeo u svoje lično ime a nikako u ime stranke ili nekog programa dok u je u isto vrijeme trojkin koalicioni relaksivač Čović govorio o potrebi većem okretanju BiH ka Moskvi dok je ŽK zatvarao vrata putinoruskom štakoru od ambasadora a jedan novi Dodik, kojem Kiflica tepa, odlikuje Putka.

Ima nas koji nemaju pamćenje zlatne ribice.
Jesam rekao gdje da podrzava ruse? Rekao sam da je BiH demokratska drzava i da on nece nikome moci braniti da iznese svoje misljenje. Posto je gore napisao da u ozbiljnoj drzavi mi ne bi mogli iznjeti svoje misljenje. Na sta sam mu ja rekao da ide kod prijatelja rusa i kineza (izjava Haris Z).
Jer ovdje on nece nikome zabraniti da govori sto zeli. Nije ovo drzava Bakira i SDA da on nekom nesto moze zabraniti.
Opet ne citas pravilno.
Kad je El Bake branio slobodu govora ne kontam.
Last edited by Point. on 10/05/2023 13:02, edited 1 time in total.
Jordan1961

#102390 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

Styling wrote: 10/05/2023 06:37
Jordan1961 wrote: 10/05/2023 02:46
Nazalost, jedina gora opcija od ove sada je da se nereformisana SDA vrati. Ako u medjuvremenu nakon Trojke ista od drzave ostane.
A drzava se ne moze raspasti po savovima jer nije iz komada sastavljena. Topovima, zlocinima itd. jeste kasapljena ali je ipak opstala kao (kakva-takva) drzava. Zato to ne ide bas tako lako kako bi Srbija tj. Hrvatska htjele.
Vama očigledno smeta svaka promjena i napredak. Navikli da živite u SDA žabokrečini pa vas hvata panika šta sada kada dođu reforme i promjene. Širite i primate se na šuplju o izdaji i raspadu države a priori, jer se neko usudio da nešto konačno pokrene, a da pri tome ne znate navesti niti jedan primjer vaše tvrdnje šta je to što su “prodali” i “izdali”.
Bitno je mantrati o izdaji, pa možda se kod nekoga i primi priča.
Kojom logikom tvoj mozak radi i kako sklapa zakljucke meni ostaje nepoznanica.
No za pocetak, evo ti za pocetak par primjera "prodaje i izdaje" koje si trazio:
1) Trojka (tada jos osmorka) je svojim glasovima izglasala 4. Dodikovog delegata u klubu Srba u PS BiH (odgovori je li ili nije)
2) Trojka (tada jos sestorka) je HNS-u prepustila sva ministarska mjesta u Vladi FBiH iz reda Hrvata (Trojkinim botovima je glavni odgovor "..... to je radila i SDA..." kao da im prije toga puna usta nisu bila price "o novim pregovaracima s kicmom" a ne znaju reci sta su to novo ti pregovaraci donijeli, iako za razliku od SDA u svom sastavu imaju multietnicke stranke, medju poslanicima u skupstinama federalnim i drzavnim imaju poslanike iz reda hrvatskog naroda (koje SDA nije imala) itd. Kako su dobili ministre iz kvote srpskog naroda? Zasto?
3) Sva tri predsjednika stranaka Trojke su javno izjavila da nece podrzati privremeno rjesenje VP. I sta se desilo kada je to rjesenje donijeto? Jesu li pogazili tj. izdali svoje vlasite rijeci?
Malo li je izdaje za prvih 100 dana? Kako stvari stoje, ovo je mila majka sta bi moglo uslijediti. Ali da ne prejudiciram.
Obrazli bot bi sada naravno odgovorio kontraargumentima. Ali to se ovdje rijetko vidja.
Point.

#102391 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Kao Vulin kod Vuchicha.

Dobro to zapamti.
Bakir jeste glup ali teško mi povjerovati da je toliko paglu da u ovom vremenu teži ka agresorima sa Istoka.

Vidjećemo.
Jordan1961

#102392 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

agent_zero wrote: 10/05/2023 09:26
Almir_ wrote: 10/05/2023 07:02 Izdaja drzave pocinje od obiljezavanja njenih znacajnih datuma.
Ili se ne pojavis ili pocnes sa danom zalosti susjedne ti drzave koja nije nikad odustala od Velike srbije.
Druga stvar na drzavnom nivou Sda i Df su postavili stav,i nema gasovoda bez zakona i bez pitanja drzave BiH.
U Mostaru izborni zakon Ne, i u vezi gasovoda ista stvar.
Trojka ce to isporuciti jer se osjecaju duzni prema Hdz i Covicu.
Samo je pitanje veliko koliko ce nas zaduzuti,i kako cemo to vratiti.
Nisu stranci se aktivirali sto nas vole,nego imaju svoj interes.
Dijete, kao i većina djece ovdje što piše koja su rođena u ratu i nakon rata, izdaja države je počela još početkom 90tih, a zadnji ekser u kovčeg su joj zabili tvoj omiljeni dedo Alija s Kovača i Haris Siladžić u Dejtonu.

A ti sad palamudi o tom što si napisao do kraja života.
Nisu to bili zadnji ekseri. Bilo ih je i u medjuvremenu (Haris je zakucao i jedan sa Reformom policije, Lagumdzija i Niksic sa Zakonom o prebivalistu, Tihic sa Prudskim (ne)sporazumom - taj se ekser malo ukrivio pa ispao a evo zadnje ce izgleda zabijati Trojka ovih dana.
Svako je dao svoj skorman doprinos.
Student_u_Ostavci

#102393 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Ali ovo licemjerje u vezi Zahine izjave je tragikomično :lol:

Ne smeta im kada se priča o velikosrBskom projektu zvanom OB kao odlasku na tulumbe u susedstvo, ne smeta im kada se još jedan velikosrBskoruski projekat zvani istočna konekcija predstavlja kao dobar projekat za državu BiH, ništo to ne smeta ali zato Zahina izjava je okretanje Rusiji i radikalizacija. Pa imate li malo obraza, minimum barem? :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#102394 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 10/05/2023 13:01
Bakir jeste glup ali teško mi povjerovati da je toliko paglu da u ovom vremenu teži ka agresorima sa Istoka.

Vidjećemo.
Covjek prodao reviziju presude za genocid agresorima sa istoka covjece
Point.

#102395 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 10/05/2023 13:07

Vidjećemo.
To znam, govorim u ovom vaktu čežnuti za Kepecovom kremljskom kitom.

Zar u priču o reviziji jednu od glavnih uloga ne igra i Aljoša?

Je li moguće pokrenuti novu tužbu sa pravim ljudima?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#102396 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 10/05/2023 13:08

To znam, govorim u obom vaktu čežnuti za Kepecovom kremljskom kitom.
I to je na stolu sa glupim i kratkovidim covjekom kao sto je on. Rado bi on bio Putkov gubernator na ovo fildzan drzave sto je ostalo. Zaha je tu da pusti probni balon.
laik1981

#102397 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

To znam, govorim u ovom vaktu čežnuti za Kepecovom kremljskom kitom.

Takvi likovi idu tamo gdje ce se osjecati sigurnije, a igraju za onoga ko im vise ponudi.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#102398 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Kao Vulin kod Vuchicha.

Dobro to zapamti.

Vidjećemo.
nije stvar u gluposti, nego u nagonu za preživljavanjem.

pa frajer toliko puta čeznutljivo spoimnjao pozicije koje imaju HDZ i SNSD, kao apsolutni vladari u svom korpusu. ne kontajući da su im to istovremeno i slabosti, al hajd...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#102399 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Zvizdic je bio skupa sa hodzom Softicem u delegaciji koja je isla pusit kurac Vucicu.

Koliko znam svi rokovi su prosli, gotovo je.
Haris.ba

#102400 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 10/05/2023 13:15 Zvizdic je bio skupa sa hodzom Softicem u delegaciji koja je isla pusit kurac Vucicu.

Koliko znam svi rokovi su prosli, gotovo je.
Sta mislite je li Dino upitao Zvizdica sta o tome kada je primao u stranku?
Locked