Narod i Pravda (Konakovic)

sajber87

#27651 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sajber87 »

kakabanja213 wrote: 09/05/2023 09:39
sajber87 wrote: 09/05/2023 08:39

Imas li ti negdje odluku oko formiranja kako kazes coviceve firme za uvoz gasa , imas li ista ili samo mutis i nagadjas, ovo za bosnjaka se nisam tebi obracao nego sta bi tvoja politika uradila bosnjacima da se kojim slucajem realizuje a hvala bogu nece
Otkud meni odluka. Medjutim nacin na koji si me upitao sugerise da ti imas odluku i da ce ta odluka pomoci Bosnjacima muslimanima da napokon dodju na svoje.
Pored toga dao sam ti i par cinjenica koje si ono lagano preskocio pa da ponovim da li se ikakav dogovor pravi i da li treba vjerovati liku koji je vec jednom unistio Aluminij Mostar (pored Soko Mostar) i na dobrom je putu da unisti EPHB? Da li ikako mozes izvesti zakljucak da taj tip radi za dobrobit Bosnjaka Muslimana za razliku od mene za kojeg si vec ustanovio, da bi moja politika unistila i raselila iste te Bosnjake Muslimane??? Recimo ja svako jutro zadnjih tridesetak godina, kada se pogledam u ogledalo ugledam plasticni dokaz sta je politika izuzimaca zatvorenika Covica uradila mom tijelu i to, licno, rukom covjeka, kojem taj izuzimac robova Covic, redovno sa citavim rukovodstvom svoje udruge gradjana pravi mise zadusnice za smiraj duse.
Nakon svegab toga jos uvijek vjerukem u koncept Trojke, ali samo koncept. Ovim trenutim izvodjacima za sada apsolutno nista ne vjerujem.
Ti si pominjao covicevu firmu , a ja cekam da vidim prijedlog, ne spinuj.
Covic je visegodisnji saveznik sda i df a, sve sto pominjes uradio je u saradnji sa te dvije stranke, sacekajmo da vidimo bar jedan mandat da li ce to dobiti od trojke ili ce ga trojka poslati u politicku penziju
sajber87

#27652 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sajber87 »

dulekrele wrote: 09/05/2023 09:44
sajber87 wrote: 09/05/2023 09:41

Reci nam ti trasu i sta je po tebi problem te trase, sta moze biti posljedica koje se plasis
Nije problem trasa vec procedura i ko je nosilac dogovaranja i odlucivanja. Ako tebi nije to drzava onda svaka diskusija sa tobom je suvisna.
Ako se nesto uzima drzavi sto je do sada imala ja sam u startu protiv, a ono sto vidim da je odluka vracena u drzavne institucije sto je dodik odbijao i govorio da ce entitet odluciti
kakabanja213

#27653 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kakabanja213 »

sajber87 wrote: 09/05/2023 09:44
kakabanja213 wrote: 09/05/2023 09:39
Otkud meni odluka. Medjutim nacin na koji si me upitao sugerise da ti imas odluku i da ce ta odluka pomoci Bosnjacima muslimanima da napokon dodju na svoje.
Pored toga dao sam ti i par cinjenica koje si ono lagano preskocio pa da ponovim da li se ikakav dogovor pravi i da li treba vjerovati liku koji je vec jednom unistio Aluminij Mostar (pored Soko Mostar) i na dobrom je putu da unisti EPHB? Da li ikako mozes izvesti zakljucak da taj tip radi za dobrobit Bosnjaka Muslimana za razliku od mene za kojeg si vec ustanovio, da bi moja politika unistila i raselila iste te Bosnjake Muslimane??? Recimo ja svako jutro zadnjih tridesetak godina, kada se pogledam u ogledalo ugledam plasticni dokaz sta je politika izuzimaca zatvorenika Covica uradila mom tijelu i to, licno, rukom covjeka, kojem taj izuzimac robova Covic, redovno sa citavim rukovodstvom svoje udruge gradjana pravi mise zadusnice za smiraj duse.
Nakon svegab toga jos uvijek vjerukem u koncept Trojke, ali samo koncept. Ovim trenutim izvodjacima za sada apsolutno nista ne vjerujem.
Covic je visegodisnji saveznik sda i df a, sve sto pominjes uradio je u saradnji sa te dvije stranke, sacekajmo da vidimo bar jedan mandat da li ce to dobiti od trojke ili ce ga trojka poslati u politicku penziju
Cuj spinovanje. Cinjenice su to. Ja trebam vjerovati da ce ga trojka poslati u politicku penziju? Sta on ima raditi u politickoj penziji. Trojka treba njega poslati u zatvor, zajedno sa Fadilom, Sebijom, Asimom, Bakirom, Kvesicem, Radom Bosnjakom, Bicakcicem, Zahiragicem, Hercegom, Hurdom, Kordicem.... svim dojucerasnjim suradnicima i suucesnicama u kriminalu.
sajber87

#27654 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sajber87 »

kakabanja213 wrote: 09/05/2023 09:51
sajber87 wrote: 09/05/2023 09:44

Cuj spinovanje. Cinjenice su to. Ja trebam vjerovati da ce ga trojka poslati u politicku penziju? Sta on ima raditi u politickoj penziji. Trojka treba njega poslati u zatvor, zajedno sa Fadilom, Sebijom, Asimom, Bakirom, Kvesicem, Radom Bosnjakom, Bicakcicem, Zahiragicem, Hercegom, Hurdom, Kordicem.... svim dojucerasnjim suradnicima i suucesnicama u kriminalu.
Politicka penzija je odlazak iz politike, a sad da li ide da cuva unucice ili u vojkovice to zna neko drugi, ne bi me iznenadila da je i druga opcija cak sto vise, vrijeme krupnih riba dolazi, a kmeka iz tog bazena je ogromna, samo citaj znakove pored puta i potrudi se da gledas stvari dugorocnije, trojka je nedelju dana vlast u federaciji a 100 dana u drzavi, , sacekajmo mandat od 4 godine pa sudimo o rezultatima
Point.

#27655 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Eki čekati 4 godine. :D

Ako se po jutru dan poznaje onda mrka kapa :-)
kakabanja213

#27656 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kakabanja213 »

sajber87 wrote: 09/05/2023 10:00
kakabanja213 wrote: 09/05/2023 09:51
Politicka penzija je odlazak iz politike, a sad da li ide da cuva unucice ili u vojkovice to zna neko drugi, ne bi me iznenadila da je i druga opcija cak sto vise, vrijeme krupnih riba dolazi, a kmeka iz tog bazena je ogromna, samo citaj znakove pored puta i potrudi se da gledas stvari dugorocnije, trojka je nedelju dana vlast u federaciji a 100 dana u drzavi, , sacekajmo mandat od 4 godine pa sudimo o rezultatima
Sta te ima iznenadjivati ili ne iznenadjivati. Valjda je koncept trojke u zatvore sa kriminalcima. Zar tu treba praviti neki kompromis. Bar Dino to prica ili je pricao. Hoce li im bar ruke zavrcati?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#27657 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Truba »

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/82 ... muraspahic

vidim jutros načelnik muzur javlja foto i rip reko sta je ovo ko je lik
nisam povezao pa sta bi jbt

RIP
sajber87

#27658 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sajber87 »

kakabanja213 wrote: 09/05/2023 10:28
sajber87 wrote: 09/05/2023 10:00
Sta te ima iznenadjivati ili ne iznenadjivati. Valjda je koncept trojke u zatvore sa kriminalcima. Zar tu treba praviti neki kompromis. Bar Dino to prica ili je pricao. Hoce li im bar ruke zavrcati?
Znaci ili hapsi sutra sve i da bude norveska ili nista vracaj stare posto niste rijesili sve za mjesec dana sto su ovi unistavali 30 godina. Sve u svoje vrijeme sto bi rekli sabura, trpio si sda 30 godina sa priljepcima svih boja valjda mozes trojku samo jedan mandat pa da procjenis.
kakabanja213

#27659 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kakabanja213 »

sajber87 wrote: 09/05/2023 12:03
kakabanja213 wrote: 09/05/2023 10:28
Znaci ili hapsi sutra sve i da bude norveska ili nista vracaj stare posto niste rijesili sve za mjesec dana sto su ovi unistavali 30 godina. Sve u svoje vrijeme sto bi rekli sabura, trpio si sda 30 godina sa priljepcima svih boja valjda mozes trojku samo jedan mandat pa da procjenis.
Ma kakvi mogu ja cekati. Sutra da budu izbori ja bih opet isto, kao i svih 30 godina. 1998 u Mostaru sam rekao prije bih lijevu ruku da mi odsjeku nego sto bih za SDA a kad je ljiljan morao "spasavati" drzavu pa ici sa njima sam rekao desnu nek odsjeku ali ne za DF.
Samo ovi sada bas gluposti pricaju a da nesto pametno rade i nenl rade tako nisubza hvaljenja. Licno svaki put osjetim saku u glavu kad spomenu za HDZ partneri, ali progutam zabu.
A sto se hapsenja tice ja ih ne bi hapsio sutra vec danas. Prestao sam glasati za SDP kad nisu pohapsili za 4 godie vlasti vecinu svojih tadasnjih partnera. Da se pitam ja bih Milu uhapsio cim prije. Nego ovaj narod plase nekakvim sukobima dusu im uzimaju. To hapsenje Mile bi proslo isto kao i ovi SDA prostesti pred parlamentom FBiH.
sajber87

#27660 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sajber87 »

kakabanja213 wrote: 09/05/2023 12:15
sajber87 wrote: 09/05/2023 12:03

Ma kakvi mogu ja cekati. Sutra da budu izbori ja bih opet isto, kao i svih 30 godina. 1998 u Mostaru sam rekao prije bih lijevu ruku da mi odsjeku nego sto bih za SDA a kad je ljiljan morao "spasavati" drzavu pa ici sa njima sam rekao desnu nek odsjeku ali ne za DF.
Samo ovi sada bas gluposti pricaju a da nesto pametno rade i nenl rade tako nisubza hvaljenja. Licno svaki put osjetim saku u glavu kad spomenu za HDZ partneri, ali progutam zabu.
Ovu pricu vode usa jer je sa izivljavanjem nacionalista i statusom quo zavrseno, zato je prvi korak skidanje sda df jer su bili najjaca karika u lancu kleptonacionalistickog izivljavanja, i preostale dvije karike ce doci na red. I ja sam mislio da ce zajedno ali sad se vidi da je odluka ipak jedan po jedan, sustina je da ce na kraju svi biti donji. Stvari ne idu preko noci a problem je sto smo mi nestrpljiv narod, kod nas je daj odmah jebo sutra sta ce biti , zato nam je ovako kako nam je, ali stvari su krenule naprijed i proces je nezaustavljiv.
kakabanja213

#27661 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kakabanja213 »

sajber87 wrote: 09/05/2023 12:24
Ovu pricu vode usa jer je sa izivljavanjem nacionalista i statusom quo zavrseno, zato je prvi korak skidanje sda df jer su bili najjaca karika u lancu kleptonacionalistickog izivljavanja, i preostale dvije karike ce doci na red. I ja sam mislio da ce zajedno ali sad se vidi da je odluka ipak jedan po jedan, sustina je da ce na kraju svi biti donji. Stvari ne idu preko noci a problem je sto smo mi nestrpljiv narod, kod nas je daj odmah jebo sutra sta ce biti , zato nam je ovako kako nam je, ali stvari su krenule naprijed i proces je nezaustavljiv.
Ne znam, sve je moguce ali nikome ne vjerujem.
breuer

#27662 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by breuer »

ako nam USA bude servirala rješenje, to će dakako biti nešto polovično i poslovično u obliku luđačke košulje...
sajber87

#27663 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sajber87 »

kakabanja213 wrote: 09/05/2023 13:13

Ne znam, sve je moguce ali nikome ne vjerujem.
I ne trebas , trebas samo gledati rezultate i biti strpljiv, ne desavaju se stvari preko noci, za neke treba vremena da bi se vidjeli benefiti, jedino sto sve nas treba da vodi je napredak bosne, a druga bitna stvar je njegovati cistu demokratiju a ne ovaj privid i prevaru u kojoj 25 godina zivimo gdje se izbori dobijaju izbornom kradjom i postizbornom korupcijom, a demokratija treba da mjenjanje i insistiranje na odgovornosti izabranih.
doktor78

#27664 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by doktor78 »

Neko bi Dini morao skrenuti pažnju da se ne prepucava s novinarima.
Hajde, za Av Av mogu donekle i razumjeti, ali evo i sa Bursaćem čini istu grešku.
Nije tvoje kao ministra da se baviš time.
Styling

#27665 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

dulekrele wrote: 09/05/2023 09:42 Auuu Konakovica. Sve je gluplji i gluplji. Jasno je da je debelo podkapacitiran i da je njegov vrh da kolutne loptu u fiskulturnu salu. Upada iz greske u gresku i sve ce ga skupo kostati na slijedecim izborima.
Ti možeš samo sanjati.
kakabanja213

#27666 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kakabanja213 »

Iz cegavti crpis optimizam da su Ameri krenuli u obracun sa nacionalistima nije mi jasno. Smit je promijenio pravila izbora jednom pa fulio, pa morao suspendirati Ustav, pa onda donio nekakvu odluku sa nekakve 3/5 koja opet ide u korist tim istim naciionalistima. U medjuvremenu izuzimac zarvorenika jednoglasno kao i u svim demokratijama biva izabran za predsjedjika HDZ sto znaci da od borbe brotivbostalih nacionalista jos zadugo nema nista.
Danas spektakl u Sarajevu, premetacina iistraga protiv ovog Hadzibajrica, po mom misljenju cista osveta. Znaci ne mislim da lik nije kriminalac ali sigurno nije veci od Seke i ekipe. Ali se izgleda nema muda. Takodjer se je moglo onog malog iz Zenice pitati ko mu je u torbi donosio 3 miliona kesa. Pa pokusati tog za nestoboptuziti ili uhapsiti. Osim ako mu Hadzibajric nije donosio lovu. Ali izgleda da je to bilo bitno dan dva.
Leverage

#27667 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

doktor78 wrote: 09/05/2023 16:13 Neko bi Dini morao skrenuti pažnju da se ne prepucava s novinarima.
Hajde, za Av Av mogu donekle i razumjeti, ali evo i sa Bursaćem čini istu grešku.
Nije tvoje kao ministra da se baviš time.
Bursać nije zlonamjeran, on se kao nebošnjak jednostavno ne može staviti u poziciju Bošnjaka. Njemu je u fokusu srpski šovinizam jer mu je to u dvorištu, a SDA lopovluk mu je sekundarnog karaktera jer mu to nije blisko. Slično smo i mi reagovali u slučaju Đukanovića, jednostavno ne govorimo iz iste pozicije. A Avdo Avdić je plaćenik.

To bi Konaković trebao da zna.
sajber87

#27668 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sajber87 »

kakabanja213 wrote: 09/05/2023 17:04

Iz cegavti crpis optimizam da su Ameri krenuli u obracun sa nacionalistima nije mi jasno. Smit je promijenio pravila izbora jednom pa fulio, pa morao suspendirati Ustav, pa onda donio nekakvu odluku sa nekakve 3/5 koja opet ide u korist tim istim naciionalistima. U medjuvremenu izuzimac zarvorenika jednoglasno kao i u svim demokratijama biva izabran za predsjedjika HDZ sto znaci da od borbe brotivbostalih nacionalista jos zadugo nema nista.
Danas spektakl u Sarajevu, premetacina iistraga protiv ovog Hadzibajrica, po mom misljenju cista osveta. Znaci ne mislim da lik nije kriminalac ali sigurno nije veci od Seke i ekipe. Ali se izgleda nema muda. Takodjer se je moglo onog malog iz Zenice pitati ko mu je u torbi donosio 3 miliona kesa. Pa pokusati tog za nestoboptuziti ili uhapsiti. Osim ako mu Hadzibajric nije donosio lovu. Ali izgleda da je to bilo bitno dan dva.
1. Zasto mislis da je smitova odluka losija od one sto smo imali, ja sam od rijetkih na forumu koji je podrzao svaku njegovu odluku
2. Covic kao i dodik trosi svoj posljednji politicki mandat,( kako i gdje ce ga zavrsiti to zna neko drugi) ali da je posljednji jeste
3. Pocetak rada pravne drzave, ovo su tek zacetci
4. Doci ce na red i krupne ribe rekao sam ti strpljen spasen iako ni hadzibajric nije ribica realno
5. Takodje ovo oko malog iz zenice i priznanja da mu je iz sda nudjeno 2 miliona nece proci samo tako, samo sto to ako ne bude kad neko od nas zamisli na treba da znaci da se nece desiti u buducnosti.
Roccohljup

#27669 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

:mrgreen: :-)
Poštovani ministre Konakoviću,

Nije mi poznato da je do sad sa pozicije moći vršen ovakav pritisak na novinare, pa hajde da vam odgovorim.

Dakle, ja sam vaš korektiv kao novinar i kolumnista, a ne vi moj. Vi ste uposlenik svih građana i građanki i na poziciji ste moći, koja vam daje privilegije, ali i odgovornosti. I to najveće moguće odgovornosti u jednoj državi jer ste Ministar vanjskih poslova. Vaš posao je najpodložniji kritikama i ovdje i bilo gdje u svijetu i to vam je jasno.

To prvo, a sad drugo i bitnije. Veliki Alber Kami je kazao kako je novinar misleće biće koje kritički promišlja stvarnost. Moj i vaš stav ne moraju biti jednaki, ali ja kao novinar moram napisati istinu. A pisao sam samo i jedino istinu i to citirajući vas i vaše izjave. Zašto vi izjavljujete to što izjavljujete, ne znam. Do vas je.

Isto tako do vas je i da ne patronizirate novinarima i da ne gušite slobodu misli i napisane riječi. Koliko sam prijetnji zbog istine dobio, mislim da i sami znate, kao što znate u kakvim okolnostima i uslovima živim u Banjaluci, upravo zbog pisanja istine, ali toje sad manje važno.

Ono što je važno je da pokušate maksimalno dobro raditi svoj posao, kao i ja svoj. Za svoj sam dobio neke od najvažnijih međunarodnih novinarskih nagrada, pa mogu kazati da znam ponešto o njemu.

Što se tiče vašeg poređenja sa nekim ljudima i nekim medijima, ja nisam niko od njih, ja sam Dragan Bursać, čovjek koji misli svojom glavom, kome je ideja vodilja - sloboda i koji nema oraha u džepovima.

Kažete, opasan je ovaj sistem koji se ruši. Ja sam kritički pisao o tom sistemu još dok ste vi kao član SDA bili dio tog sistem i mislim o njemu sve najgore. Mnogo gore od vas, vjerujte mi. Ali vi ste sad, gospodine Konakoviću, na vlasti i vi povlačite poteze od kojih zavisi budućnost vaše, ali i moje Bosne i Hercegovine.

Hvala vam još jednom i sasvim sam siguran da ćemo popiti kafu u Sarajevu ili bilo gdje kad se sretnemo!

Iskreno, Dragan Bursać
Point.

#27670 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Je li to sad i Dragan sdfa bot i režimski novinar :lol:
Haris.ba

#27671 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Ono kad gledas novog Baketa u nastajanju.
Student_u_Ostavci

#27672 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Student_u_Ostavci »

Zakuhao sa svima sem sa Čovićem i Dodikom :zzzz:
mirza_15

#27673 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Hasib Gerzic Laž je gospodine Gerziću da sam ikad rekao da podržavam Otvoreni Balkan. Stalno ponavljam da treba da se završi Berlinski proces da bi uopšte razgovarali o Otvorenom Balkanu. Laž je laž, bez obzira da li je prenosite vi, Bursać ili neko treći. Posebno je bitno naglasiti da je ta laž kreirana kako bi me mašinerija sistema koji pada pokazala kao čovjeka koji pogoduje Dodiku, Vučiću, Beogradu, Zagrebu. Ja ne trpim laž i branim se istinom. Smetalo to vama ili ne, ja ću tako nastaviti.
Dino - Facebook profil
Prpa.ba

#27674 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Vjerujte mojoj fb objavi a ne svojim ocima i usima. :mrgreen:
kakabanja213

#27675 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kakabanja213 »

sajber87 wrote: 09/05/2023 17:13
kakabanja213 wrote: 09/05/2023 17:04
1. Zasto mislis da je smitova odluka losija od one sto smo imali, ja sam od rijetkih na forumu koji je podrzao svaku njegovu odluku
2. Covic kao i dodik trosi svoj posljednji politicki mandat,( kako i gdje ce ga zavrsiti to zna neko drugi) ali da je posljednji jeste
3. Pocetak rada pravne drzave, ovo su tek zacetci
4. Doci ce na red i krupne ribe rekao sam ti strpljen spasen iako ni hadzibajric nije ribica realno
5. Takodje ovo oko malog iz zenice i priznanja da mu je iz sda nudjeno 2 miliona nece proci samo tako, samo sto to ako ne bude kad neko od nas zamisli na treba da znaci da se nece desiti u buducnosti.
Pa ova odluka je nigdje veze. Nista nije ucinio da bi nam pokazao da Covica moze bilo ko skinuti u bliskoj budicnosti. Takodjer nista nije ucinio da bi sprijecio da neko nesto blokira ako to bude zelio. Imao ke vrlo jednostavno rjesenje da ukine potpis od jednog od potpredsjednika. Zar nije jednostavnije da jedan od potpredsjenika ne moze vise nikad blokirati nego da se eventualno ide u nove izbore. Al hajde donio jento sto je donio ali molim te cisto objektivno zasto se nije smio upustiti u odluku da je dovoljan potpis samo jednog od dva potpredsjenika.
Post Reply