OB se svodi samo na jedinstveni ekonomski prostor u kojem bi mi opet maksimalno popusili foru je smo najnekonkurentniji, a sistem je takav da ce uraditi sve da budemo jos nekonkurentiji. U ovakvom odnosu snaga za nasu privredu bi bilo pogibeljno ozbiljnije ulaziti u price o OB.A_A_AKCIJA wrote: ↑09/05/2023 10:49OB je previše ozbiljna priča,.da je ovako usput tabirimo.Ajatolah_ wrote: ↑09/05/2023 10:37 Ja dosad nisam vidio nikakve konkretne argumente ni za ni protiv OB, niti je razumljivo objašnjeno javnosti šta to podrazumijeva, obje strane sve svode na čisti populizam. Ovo za olakšana putovanja su gluposti, jer već možemo putovati bez pasoša, osim ako ne misle skroz ukloniti granične prijelaze. A i histerija oko srpskog sveta je vjerovatno pretjerana, jer na kraju krajeva, ako smo i mi za pregovaračkim stolom, ne može nas niko natjerati da sve bjanko potpišemo bez obzira sviđa li nam se ili ne. I članice EU mogu staviti veto na šta hoće a i dobiti izuzetke iz određenih pravila, a da se to ne može s nekakvim ekonomskim sporazumom s Albanijom i Srbijom.
Zavisno od detalja, može biti velika Srbija, može biti kratica do EU.
Sve zavisi šta se ispregovara.
Đavo je u detaljima
Ja sam drugacije shvatio Konakovca juce. Rekao je prvo zavrsiti sa berlinksim procesom, pa onda pricati o ob. Koliko sam upratio on je u potpunosti bio protiv ob, tako da je njegova prica od juce djelovala bas cudno ili se samo radi o politickim igricama i blefovima. Kako god prica o nekakvih 5 miliona "bosnjaka muslimana" mu bas nije trebala.