Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
NediM17
#102001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prvi korak ukidanje ovog sajbera87. 
-
KojiJa
- madner
#102003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sasvim je jasno zasto je Dino morao biti taj koji ce sahraniti SDA.
Da ima imalo napadne povrsine, SDA bi se mogla odbraniti.
Da ima imalo napadne povrsine, SDA bi se mogla odbraniti.
- anelsol
#102004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da IZ, ima mnogo nedostataka, ima mnogo pogrešnih poteza, često su i pristrasni na političkom nebu, ali da li je sve to čini kriminalnom organizacijom kako to vele ovi iz Ljutog doca. Da li smo ja i ti kao članovi te organizacije po automatizmu kriminalci. To se zove dehumanizacija, i ako se ti nisi našao ugrožen, ja vjeruj jesam jer živim tik do njih, osjetio sam na vlastitoj koži njihov fašizam i znam kako razmišljaju.A_A_AKCIJA wrote: ↑08/05/2023 18:16Hajmo vako.
Ja sam Bošnjak, prakticirajući vjernik, član IZ decenijama i ne osjećam se satanizirano, ugroženo niti bilo šta od toga.
Ono gdje se osjećam diskriminirano jeste što IZ ne toleriše moje političko opredjeljenje. Tačnije, jer su u IZ itekako pod utjecajem SDA. U ovoj hajci na NiP su se stavili na stranu SDA, umjesto da predstavljaju sve muslimane.
To nije neka paušalna izjava, nego se može dokazati dvostrukim članstvom visokih dužnosnika SDA i IZ. Od Sakiba Softića, Bičakčića, Muderiza pa nadalje.
Svi medijski istupi IZ apsolutno ignorišu silna podmetanja, laži i defamaciju koja dolazi od SDA. Nigdje se nisu osvrnuli na brutalna vrijeđanja islamskog identiteta članova i simpatizera NiP. Evo, nagrada ko nađe osudu nazivanja Dine Konakovića lažnim hadžijom, munafikom, ili nazivanja čitave skupine nas nemuslimanima.
Ko god je musliman zna koliki je grijeh reći za drugog muslimana da nije musliman.
Svaki musliman bi trebalo da zna da je ugled i čast drugog muslimana vrijednija od Kabe. IZ bi morala da se pozabavi ovim. To nije miješanje u politiku, nego njihov posao.
IZ sve vrijeme ove hajke, u kojoj se prijeti oružjem, mitraljezima, dolaskom i odvođenjem u noć, nije niti jednom osudila ovo ponašanje.
Upravo suprotno. Kurdić i Bušatlić objavljuju članke u kojima prijete izdajnicima!
Ali zato nisu šutili kada je Novalić uhapšen.
Dakle, gomila činjenica dokazuje da je IZ pod kontrolom SDA i da rade ono što im se iz SDA naredi.
Politički uticaj se kroz nju prožimao od njenog nastanka pa do danas, a bit će tako i u buduće. Nije da mi se to sviđa, ali to jednostavno tako. I SDA i SBiH svojevremeno i JMO svojevremeno je imao svoje delegate na skupštini IZ, pa imat će ili ima i NiP, ali to je ne čini kriminalnom organizacijom. Rahmetli Zukorlić je bio i političar i muftija, pa je bio kandidat za Reisa.
Kada se institucija koja je autentična organizacija muslimana u BiH, a prvenstveno Bošnjaka, koja je nastala prije svih političkih pokreta i koja će ih vjerovatno nadživjeti, nazove kriminalnom organizacijom znam koliko je sati.
-
plavi_E
#102005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Inache rijech "Haker" je bosanskog porijekla i nastala je od rijechi "dohakat". 
- tandmand
#102006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kokanković mlati praznu slamu, kao neka ženturača kad se navije. Ne gasi se. Treba na radio da drži kakav podcast a ne da se bavi izdajom.
Želi ono što je u nadležnosti države BIH isporučiti Zapadnohercegovačkom kantonu.
Sve što prelazi granicu države treba da je u nadležnosti države.
Šta je sljedeće? Da po konsocijacijskom modelu kantoni koji se nalaze na državnoj granici preuzmu posao granične policije i carine?
Konsocijacijsko-oktroisana vlada, formirana po konsocijacijskim demokršćanskim načelima radi na realizaciji plana, kojeg ni oni sami nisu svjesni.
Jednostavno, ne vide širu sliku, tunelizirani pogled.
Želi ono što je u nadležnosti države BIH isporučiti Zapadnohercegovačkom kantonu.
Sve što prelazi granicu države treba da je u nadležnosti države.
Šta je sljedeće? Da po konsocijacijskom modelu kantoni koji se nalaze na državnoj granici preuzmu posao granične policije i carine?
Konsocijacijsko-oktroisana vlada, formirana po konsocijacijskim demokršćanskim načelima radi na realizaciji plana, kojeg ni oni sami nisu svjesni.
Jednostavno, ne vide širu sliku, tunelizirani pogled.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#102007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne razumijem po čemu je to Komšić nešto loše uradio?
Sasvim je razumno blokirati bilo kakav novi postupak dok se makar ne kaže tačno ko će biti distributer/tranportno preduzeće na novim plinovodima. Njegova moguća odluka da ne da pristanak na odobrenje za interkonekcije je legitimna odluka iza koje sigurno stoji većina njegovih birača.
Konakovićevi zlonamjerni komentari prema tome su veoma nepromišljeni. Očigledno je da u dijelu bh. javnosti postoji strah da će prije svega preko južne interkonekcije napravljeno još jedno Čovićevo sredstvo za ucjenu Bošnjaka u FBiH.
Njegova izjava da se eto ne mogu naći potrebne ruke za to samo dalje pothranuje te strahove. Ako "nije momenat" za državni zakon o gasu, koji je i uslov za ulazak u EU, onda je vjerovatno i da će prilikom izbora preduzeća za transport gasa južnom interkonekcijom uslijediti isti taj odgovor.
Sasvim je razumno blokirati bilo kakav novi postupak dok se makar ne kaže tačno ko će biti distributer/tranportno preduzeće na novim plinovodima. Njegova moguća odluka da ne da pristanak na odobrenje za interkonekcije je legitimna odluka iza koje sigurno stoji većina njegovih birača.
Konakovićevi zlonamjerni komentari prema tome su veoma nepromišljeni. Očigledno je da u dijelu bh. javnosti postoji strah da će prije svega preko južne interkonekcije napravljeno još jedno Čovićevo sredstvo za ucjenu Bošnjaka u FBiH.
Njegova izjava da se eto ne mogu naći potrebne ruke za to samo dalje pothranuje te strahove. Ako "nije momenat" za državni zakon o gasu, koji je i uslov za ulazak u EU, onda je vjerovatno i da će prilikom izbora preduzeća za transport gasa južnom interkonekcijom uslijediti isti taj odgovor.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#102008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kao građanin Kantona Sarajevo u svojoj kući imam priključak na plin, koji se koristi za grijanje i toplu vodu. Prilikom boravka u BiH redovno trošim i na godišnjem nivou plaćam 1000 KM Sarajevogasu.
Kao korisnik gasa imam itekako pravo pričati o ovoj tematici, možda i više od nekoga ko nije na trasi plinovoda, pa taman nemao stalni boravak u BiH.
Imam sasvim legitimno pravo tražiti sistem u kojem od mojih 1000, 500 ili 700 maraka trećina ne završi indirektnim kanalima u džepu razbijača mostarskih mahala po istočnoj strani grada i drugih separatističkih organizacija.
- tandmand
#102009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kokanović, jedan od likova iz trojke koji svakodnevno mlati protiv SDA a dok to radi izdaje državu, radi upravo ono zbog čega je Fadilj osuđen.sehohari wrote: ↑08/05/2023 19:58 Ne razumijem po čemu je to Komšić nešto loše uradio?
Kokanović je hladno pristao da se u Zapadnohercegovačkom kantonu formira neka Herceg Bosna - Malina Gas, koja će distribuirati plin.
Kao turista u RH ne smiješ po zakonu ni sendvič unijeti a nama će Herceg Bosna - Malina Gas da preko granice uvozi, onako kako oni to hoće, energent zbog kojeg se vode ratovi, na kraju krajeva i ovaj u Ukrajini.
Je li se Kokanović raspitao ko je nadležan i po kojem zakonu za uvoz plina u Njemačku. Kako to ide sa Sjevernim tokom, ukapljenim plinom iz USA. Je li u Njemačkoj to u nadležnosti "nikoga" ili možda neke lokalne zajednicem zajednici općina i slično?
Last edited by tandmand on 08/05/2023 20:09, edited 1 time in total.
-
sajber87
#102010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ocekivati da ce snsd potpisati sve sto mi pozelimo je naivno kao sto je naivno pomisliti da ce nasa strana potpisati sve sto snsd zeli. Prihvatiti ove dvije interkonekcije je po meni kompromisno rjesenje jer napokon bi se dobila alternativa dosadasnjem izivljavanju i zavrtanju gasa kako pozeli neko u rs u. Zakon o gasu bi bila najbolja opcija ali niko iz rs a je ne bi potpisao ni vlast ni opozicija, hdz bi ali to nije dovoljno. Ostaje jedino smit ali mislim da smit nece to uraditi jer vjerovatno zna da ce to biti jedan od uslova kako se budemo priblizavali eu. Po meni vaznije je dobiti zakon o drzavnoj imovini gdje bi drzava bila titular a nizi nivoi korisnici i tu mislim da bi smit mogao reagovati u buducnosti.kakabanja213 wrote: ↑08/05/2023 19:17Pa pa valjda ce partneri glasati. Jesu li to teska pitanja koja treba ostaviti po strani, za bolja vremena. Sta su onda laksa?? Povecanje plata je izgleda najlakse pitanje.sajber87 wrote: ↑08/05/2023 18:46 Jedina sansa da se donese zakon o gasu u ovom trenutku je da ga smit donese osim ako zeljko komsic ne ubjedi snsd sds pdp vukanovica stevandica itd Zakon o gasu bi bila najbolja opcija samo da se kaze kako i na koji nacin. Konakovic je danas rekao da je zakon o gasu najbolja opcija samo treba reci ko ce iz rs a da glasa za to nije vazno da li je vlast ili opozicija. Niko ne bi ruku dao za taj zakon na zalost. Druga opcija je da i dalje dobijamo gas preko zvornika i sa ventilom na palama koji nam zavrnu kako im se digne. Zakon o gasu ce se morati donijeti u buducnosti kako se budemo priblizavali eu a sada mozemo samo ostati bez moguce alternative i ucjenama sa pala. Do nas je
- tandmand
#102011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovako se to radi u Njemačkoj što se tiče zakona:
27. januar 2022
Konzorcij Sjeverni tok 2 objavio je da je osnovao njemačku podružnicu Gas for Europe, koja će biti vlasnik i operater njemačkog dijela kontroverznog gasovoda i time otvoriti put za dobijanje dozvole u Njemačkoj.
Njemačka Federalna mrežna agencija zaustavila je u novembru postupak izdavanja dozvole budući da, prema njemačkim zakonima, operater gasovoda mora biti njemačka tvrtka.
Sjedište njemačke podružnice je u Schwerinu, objavio je u srijedu (27. januara) koncern koji čine ruski gasni div Gazprom, francuski Engie, austrijski OMV, britanski Shell i njemački Uniper i Wintershall DA.
Last edited by tandmand on 08/05/2023 20:18, edited 2 times in total.
- Ozimician
#102012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa dobro, može Schmidt i koalicioni partneri da izvrše pritisak na SNSD - sad je najbolji trenutak za to, jer Dodik nema prebijene više.sajber87 wrote: ↑08/05/2023 20:09Ocekivati da ce snsd potpisati sve sto mi pozelimo je naivno kao sto je naivno pomisliti da ce nasa strana potpisati sve sto snsd zeli. Prihvatiti ove dvije interkonekcije je po meni kompromisno rjesenje jer napokon bi se dobila alternativa dosadasnjem izivljavanju i zavrtanju gasa kako pozeli neko u rs u. Zakon o gasu bi bila najbolja opcija ali niko iz rs a je ne bi potpisao ni vlast ni opozicija, hdz bi ali to nije dovoljno. Ostaje jedino smit ali mislim da smit nece to uraditi jer vjerovatno zna da ce to biti jedan od uslova kako se budemo priblizavali eu. Po meni vaznije je dobiti zakon o drzavnoj imovini gdje bi drzava bila titular a nizi nivoi korisnici i tu mislim da bi smit mogao reagovati u buducnosti.kakabanja213 wrote: ↑08/05/2023 19:17
Pa pa valjda ce partneri glasati. Jesu li to teska pitanja koja treba ostaviti po strani, za bolja vremena. Sta su onda laksa?? Povecanje plata je izgleda najlakse pitanje.
-
HelaS
#102013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kad si potpisivao ugovor o snabdijevanju prirodnog gasa sa Sarajevodasom, nisi potpisao pravo da tebe neko pita i da tebi neko pravda utrošak novca od tog snabdijevanja. Nemaš takvo pravo ni u toj tvojoj Njemačkoj, pa se ostavi te socijalističke retorike da svi imamo pravo na sve.sehohari wrote: ↑08/05/2023 20:04 Kao građanin Kantona Sarajevo u svojoj kući imam priključak na plin, koji se koristi za grijanje i toplu vodu. Prilikom boravka u BiH redovno trošim i na godišnjem nivou plaćam 1000 KM Sarajevogasu.
Kao korisnik gasa imam itekako pravo pričati o ovoj tematici, možda i više od nekoga ko nije na trasi plinovoda, pa taman nemao stalni boravak u BiH.
Imam sasvim legitimno pravo tražiti sistem u kojem od mojih 1000, 500 ili 700 maraka trećina ne završi indirektnim kanalima u džepu razbijača mostarskih mahala po istočnoj strani grada i drugih separatističkih organizacija.
Obzirom da ja na godišnjem nivou plaćam 1.001 KM Sarajevogasu, po tvojoj logici, ja imam više prava od tebe
A i Nijemci, kad ti jednom mjesečno pošalju socijalni novac na račun u banci, ne pitaju te gdje ćeš ga i kome rasporediti, nemaju pravo.
- Prpa.ba
#102014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa i nemamo svi prava na sve. Katolici imaju pravo da traze, a Bosnjaci, sudeci po HNS forumasima, nemaju pravo da kazu ne moze. 
- Grean
#102015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisam siguran za istocnu konekciju, tu mozda nema razlike u odnosu na sadasnje stanje pa i nije neki korak unazad mada je propustena prilika za korak naprijed ali pristajanje da ti umjesto federalne firme u cijoj je vec nadleznosti transport gasa napravis nekakvu kantonalnu bi bilo neodbranjivo.Kadrovi HDZ-a BiH u institucijama BiH i Federacije BiH ne žele podržati ovaj projekat, ukoliko kontrolu nad transportom gasa iz južne interkonekcije bude kontrolisalo federalno javno preduzeće BH-gas. Stoga oni traže da se ova kompanija, kao jedina federalna kompanija zadužena za transport gasa, izbaci iz zakona.
HDZ-ovi delegati su, stoga, predložili osnivanje novog preduzeća koje bi osnovali Zapadnohercegovački, Kanton 10 i Srednjobosanski kanton. U junu prošle godine, delegati HDZ-a u Domu naroda FBiH dostavili su amandmane na Zakon o gasovodu “Južna interkonekcija Bosna i Hercegovina i Hrvatska”
Ne bi mogao ni najveceg levata ubijediti da to nije korak unazad i rasprodaja ovo malo jada od nadleznosti sto imas.
- anelsol
#102016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sad će i građanima dati mogućnost da kupuju obveznice, samo je pitanje ko će ih htjeti otkupiti. Očajna situacija:Ozimician wrote: ↑08/05/2023 20:16Pa dobro, može Schmidt i koalicioni partneri da izvrše pritisak na SNSD - sad je najbolji trenutak za to, jer Dodik nema prebijene više.sajber87 wrote: ↑08/05/2023 20:09
Ocekivati da ce snsd potpisati sve sto mi pozelimo je naivno kao sto je naivno pomisliti da ce nasa strana potpisati sve sto snsd zeli. Prihvatiti ove dvije interkonekcije je po meni kompromisno rjesenje jer napokon bi se dobila alternativa dosadasnjem izivljavanju i zavrtanju gasa kako pozeli neko u rs u. Zakon o gasu bi bila najbolja opcija ali niko iz rs a je ne bi potpisao ni vlast ni opozicija, hdz bi ali to nije dovoljno. Ostaje jedino smit ali mislim da smit nece to uraditi jer vjerovatno zna da ce to biti jedan od uslova kako se budemo priblizavali eu. Po meni vaznije je dobiti zakon o drzavnoj imovini gdje bi drzava bila titular a nizi nivoi korisnici i tu mislim da bi smit mogao reagovati u buducnosti.
Iz Vlade najavljuju da će, uredbama, uskoro pokušati da podstaknu stanovništvo da kupuje obveznice i akcije, izvještava RTRS.
Da neko uzme obveznicu u Republici Srpskoj, bila bi mu kamata 100 ili 200 odsto veća nego što su depoziti - istakao je premijer Republike Srpske Radovan Višković.
-
sajber87
#102017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vjerovatnoca da a bilo ko iz rs a(svejedno vlast ili opozicija) glasa sada za zakon o gasu jednaka je da ti isti glasaju za zakon o drzavnoj imovini u bosanskom parlamentu gdje je drzava vlasnik imovine. Imovina je kljuc svega ovo oko gasa ce doci na red prije ili kasnije. Nama treba juzna interkonekcija da se povezemo na gas koji nije ruski, alternativa je da ti zavrcu gas na palama kao do sada. Ako zelis to onda blokiraj, a opet jedina pomoc ti moze doci sa zapada a juzna interkonekcija je americki projekat. Evo neka komsic ili ko god kaze kako bez zapadne podrske mogu ista uraditi kapa do poda. Nego ovdje je sda df logika zatezi do pucanja a onda zovi ohr amere da rjesavaju a ti digni noge u zrak tenderisi i kradi sto mozes od zapadnih kredita koji pune budzete. Misle ameri budale i glupaci da ih sitne jajare mogu zajebavati, e bas zato su ih punom i nogirali, zele biti uz bosnu ali ne uz sda df bosnuOzimician wrote: ↑08/05/2023 20:16Pa dobro, može Schmidt i koalicioni partneri da izvrše pritisak na SNSD - sad je najbolji trenutak za to, jer Dodik nema prebijene više.sajber87 wrote: ↑08/05/2023 20:09
Ocekivati da ce snsd potpisati sve sto mi pozelimo je naivno kao sto je naivno pomisliti da ce nasa strana potpisati sve sto snsd zeli. Prihvatiti ove dvije interkonekcije je po meni kompromisno rjesenje jer napokon bi se dobila alternativa dosadasnjem izivljavanju i zavrtanju gasa kako pozeli neko u rs u. Zakon o gasu bi bila najbolja opcija ali niko iz rs a je ne bi potpisao ni vlast ni opozicija, hdz bi ali to nije dovoljno. Ostaje jedino smit ali mislim da smit nece to uraditi jer vjerovatno zna da ce to biti jedan od uslova kako se budemo priblizavali eu. Po meni vaznije je dobiti zakon o drzavnoj imovini gdje bi drzava bila titular a nizi nivoi korisnici i tu mislim da bi smit mogao reagovati u buducnosti.
- Grean
#102018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I ti koji si ovdje po mom slobodnom ubjedjenju po zadatku pod krinkom da RS nece pristati na drzavni zakon predlazes da se i federalni nivo degradira pa da se juzna konekcija svede na kanton, ko' treba nam vise nego HDZ-u.sajber87 wrote: ↑08/05/2023 20:52 Vjerovatnoca da a bilo ko iz rs a glasa sada za zakon o gasu jednaka je da ti isti glasaju za zakon o drzavnoj imovini u bosanskom parlamentu gdje je drzava vlasnik imovine. Imovina je kljuc svega ovo oko gasa ce doci na red prije ili kasnije. Nama treba juzna interkonekcija da se povezemo na gas koji nije ruski, alternativa je da ti zavrcu gas na palama kao do sada. Ako zelis to onda blokiraj, a opet jedina pomoc ti moze doci sa zapada a juzna interkonekcija je americki projekat. Evo neka komsic ili ko god kaze kako bez zapadne podrske mogu ista uraditi kapa do poda. Nego ovdje je sda df logika zatezi do pucanja a onda zovi ohr amere da rjesavaju a ti digni noge u zrak tenderisi i kradi sto mozes od zapadnih kredita koji pune budzete. Misle ameri budale i glupaci da ih sitne jajare mogu zajebavati, e bas zato su ih punom i nogirali, zele biti uz bosnu ali ne uz sda df bosnu
Sve sto si rekao za istocnu bio je uvod za juznu, prilicno sam siguran. Sto ne pomisli makar da Amerikanci mogu zavrnuti ruku Covicu ako ne mogu ovima iz RS-a, sto ti to ne pade na pamet kao opcija?
- dulekrele
-
NediM17
#102020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo utrnite, opustite sfinktere porucuje ujka sajber.
- kamberovica polje
#102021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jes, plin dolazi bescijevno direkt u BiH.
Sva sreća da HDZ u RH i Srbi u Srbiji nemaju kontrolu nad plinovodom...
- Student_u_Ostavci
-
Vaya
#102023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Genijalan clanak...sve objasnjava...
Znaci u prevedenom od konekcija nema nista, jer to nece proci u Predsjednistvu...
Nisam znao koja je procedura kada se kreiraju i realiziraju medjunarodni sporazumi, tako da dok ne usvoji Zakon o gasu na drzavnom nivou i dok se ne definise da JI ne bude iskljucivo radio BH Gas, te sa njom i rukovodio nakon pustanja u promet, mogu samo reci jedno - BLOKIRAJ LJILJANE ZLATNI I DO SUDNJEG DANA AKO BUDE TREBALO...
-
Bodkin
#102024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tom logikom onaj iz mostara zeli neki mostargassehohari wrote: ↑08/05/2023 20:04Kao građanin Kantona Sarajevo u svojoj kući imam priključak na plin, koji se koristi za grijanje i toplu vodu. Prilikom boravka u BiH redovno trošim i na godišnjem nivou plaćam 1000 KM Sarajevogasu.
-
sajber87
#102025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako mi kazes gdje sam rekao da se juzna konekcija svede na jedan kanton bio bi ti zahvalan. Ne znam da li je tebi jasno da ameri nemaju nista protiv istocne i da su to otvoreno rekli a guraju juznu. Postoji alternativa nikad da se nista ne promjeni i da zavisimo od dobre volje nekoga sa pala koji drzu ruku na ventilu ruskog gasa koji jedini sada imamo. Pa zavrnuli su ameri ruku covicu jer je ovaj htio da ide sa sda i df opet jer bi dobio puno vise, ali ujka sem je rekao ne ne antizapadni sda df idu na klupu za rezervne igrace a dolaze nasi saveznici. Jos jedan dokaz da je USA na strani bosneGrean wrote: ↑08/05/2023 21:04I ti koji si ovdje po mom slobodnom ubjedjenju po zadatku pod krinkom da RS nece pristati na drzavni zakon predlazes da se i federalni nivo degradira pa da se juzna konekcija svede na kanton, ko' treba nam vise nego HDZ-u.sajber87 wrote: ↑08/05/2023 20:52Vjerovatnoca da a bilo ko iz rs a glasa sada za zakon o gasu jednaka je da ti isti glasaju za zakon o drzavnoj imovini u bosanskom parlamentu gdje je drzava vlasnik imovine. Imovina je kljuc svega ovo oko gasa ce doci na red prije ili kasnije. Nama treba juzna interkonekcija da se povezemo na gas koji nije ruski, alternativa je da ti zavrcu gas na palama kao do sada. Ako zelis to onda blokiraj, a opet jedina pomoc ti moze doci sa zapada a juzna interkonekcija je americki projekat. Evo neka komsic ili ko god kaze kako bez zapadne podrske mogu ista uraditi kapa do poda. Nego ovdje je sda df logika zatezi do pucanja a onda zovi ohr amere da rjesavaju a ti digni noge u zrak tenderisi i kradi sto mozes od zapadnih kredita koji pune budzete. Misle ameri budale i glupaci da ih sitne jajare mogu zajebavati, e bas zato su ih punom i nogirali, zele biti uz bosnu ali ne uz sda df bosnuSpoilerShow
Sve sto si rekao za istocnu bio je uvod za juznu, prilicno sam siguran. Sto ne pomisli makar da Amerikanci mogu zavrnuti ruku Covicu ako ne mogu ovima iz RS-a, sto ti to ne pade na pamet kao opcija?