Hahahahhaah genijalnoPandakonda wrote: ↑08/05/2023 12:17 A ako ćemo mak na konac sto nije uslovio obaranje vlade ks za zakon o gasu ?![]()
Demokratska fronta Željko Komšić
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#59401 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
Novak20
#59402 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšić zna kako nešto ne može ali sumnjam da zna kako nešto može.
https://www.dnevnik.ba/vijesti/konakovi ... cu-2654036
https://www.dnevnik.ba/vijesti/konakovi ... cu-2654036
Na današnjoj press konferenciji povodom stotinu dana njegovog mandata na čelu Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, mediji su od Elmedina Konakovića zatražili i stav o Komšićevim tvrdnjama.
“Oduševljen sam idejama nekih koelga i idealističkim rješenjima, živim za dan kad će se to dogoditi. Potpuno podržavam inicijativu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i nadam se da će on ovih dana izaći sa tekstom zakona o plinu, da će nam osigurati parlamentarnu većinu i da ćemo mi to izglasati. Kada on to uradi, ja ću izaći salutirati i reći da je on genijalac koji vodi BiH u pravom pravcu. Ako neko od mene traži da čekajući bajkovita rješenja ne radim svoj posao – taj se vara”, odgovorio je šef bh. diplomacije.
Podsjetimo, južna plinska interkonekcija predviđa izgradnju plinovoda kojim bi se iz Hrvatske uvozio plin u BiH i tako riješila potpuna zavisnost zemlje od ruskog plina.
Istočna plinska interkonekcija predviđa uspostavljanje plinovoda iz Srbije preko Zvornika do Bijeljine.
Dodik je nedavno najavio kako ministri iz RS neće sudjelovati u radu Vijeća ministara BiH ukoliko se na dnevnom redu ne nađe pitanje istočne interkonekcije.
Situacija je razriješena u petak, na sastanku Konakovića i Dodika, na kojoj je dogovoreno da će se na sljedećoj sjednici Vijeća ministara BiH naći odluke o realizaciji istočne te južne plinske interkonekcije s Republikom Hrvatskom
- Prpa.ba
#59403 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
HNS doglavnik je mislio ugasiti Komsica, ali ce ipak Komsic ugasiti ne samo HNS doglavnika, nego i njegov sarajevski ogranak HNS-a.
"Nije problem. Ako ne znaju napisati zakon, napisati ćemo im. A što se tiče parlamentarne većine, pa valjda imaju parlamentarnu većinu po kojoj su imenovani", kazao je Komšić
-
sajber87
#59404 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa imenovana i prosla vlada od snsd hdz df sda pa se komsic nije sjetio da predlozi zakon, steta, koji demagogPrpa.ba wrote: ↑08/05/2023 15:31 HNS doglavnik je mislio ugasiti Komsica, ali ce ipak Komsic ugasiti ne samo HNS doglavnika, nego i njegov sarajevski ogranak HNS-a.![]()
"Nije problem. Ako ne znaju napisati zakon, napisati ćemo im. A što se tiče parlamentarne većine, pa valjda imaju parlamentarnu većinu po kojoj su imenovani", kazao je Komšić
- Login77777
#59405 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prpa.ba wrote: ↑08/05/2023 15:31 HNS doglavnik je mislio ugasiti Komsica, ali ce ipak Komsic ugasiti ne samo HNS doglavnika, nego i njegov sarajevski ogranak HNS-a.![]()
Prpa.ba wrote: ↑10/01/2020 18:26 Vucicu je mnogo blizi Komsic (stalno kmecanje, patetika, glumatanje, patriotski naboj, nula supstance..) nego Konakovic. Da se ne libi koristiti metodama, ne libi. Ali u Bandicevskom stilu. Patriotizam i "delamo".
Slazem se, iz perspektive nekoga kome potresi unutar bosnjackog birackog tijela nisu u interesu, da rast podrske NIP-u i Konakovicu u okviru centristicko-desnog birackog tijela jeste opasan. Vodi laganom gasenju uvijek sa SDA dogovorljivih SBB-a, DF-a i sada vec rahmetli SBiH. Vecine ce od sad pa nadalje, izuzimajuci kolaps Konakovica, biti jako tesko formirati, a era liberalnih transfera po Skupstinama privodi se kraju.
Ja vjerujem da u svakom slucaju idemo naprijed kao narod.![]()
- BHCluster
#59406 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Malo cinjenica:
Nako cega nastapaju uZP-ovci i zele nekokvo njiovo preduzece i to onako na lijepe oci. za istocnu interkonekciju nema nista koliko se meni cini osim Dodikovog rokchanja. Pa sad ako ce to sve proci sto se ne stavi na dnevni red i sjeverna interkonekcija ako im je vec toliko stalo do drzave.BH-Gas je nakon Studije gasifikacije Hercegovačko-neretvanskog, Zapadno-hercegovačkog kantona i Kantona 10, koja je završena 2009. godine, obezbijedio sredstva i do sada je izrađena slijedeća investiciono-tehnička dokumentacija: Studija predizvodljivosti sa preliminarnom analizom uticaja na okoliš i društvo (oktobar 2013); Analiza finansijske održivosti i analiza troškova i koristi (maj 2018); Idejni projekat (oktobar 2020); Studija izvodljivosti (oktobar 2020); Studija uticaja na okoliš i društvo (januar 2021); Okolinska dozvola (juni 2021).“ „Projekat još uvijek čeka urbanističku saglasnost i utvrđivanje javnog interesa, iako su zahtjevi poslati Federalnom ministarstvu prostornog uređenja u junu 2021. (urbanistička) i u oktobru 2021. (javni interes).
Last edited by BHCluster on 08/05/2023 15:46, edited 1 time in total.
-
HelaS
#59407 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
....ko više plati. Kao i Šuhra sa ČaršijeLogin77777 wrote: ↑08/05/2023 15:40![]()
![]()
Prpa.ba wrote: ↑10/01/2020 18:26 Vucicu je mnogo blizi Komsic (stalno kmecanje, patetika, glumatanje, patriotski naboj, nula supstance..) nego Konakovic. Da se ne libi koristiti metodama, ne libi. Ali u Bandicevskom stilu. Patriotizam i "delamo".
Slazem se, iz perspektive nekoga kome potresi unutar bosnjackog birackog tijela nisu u interesu, da rast podrske NIP-u i Konakovicu u okviru centristicko-desnog birackog tijela jeste opasan. Vodi laganom gasenju uvijek sa SDA dogovorljivih SBB-a, DF-a i sada vec rahmetli SBiH. Vecine ce od sad pa nadalje, izuzimajuci kolaps Konakovica, biti jako tesko formirati, a era liberalnih transfera po Skupstinama privodi se kraju.
Ja vjerujem da u svakom slucaju idemo naprijed kao narod.![]()
- Prpa.ba
#59408 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Flastercic iz HMS-a nikako da shvati da su Bosnjaci sposobni uciti iz svojih gresaka.
Ja se svojih postova do 02.10. stidim, jer se pokazalo da sam sve bio u krivu, a moji oponenti sve u pravu. Umjesto kao patrioti, Konakovic, Ademovic i svi redom su se ispostavili kao mala i bijedna klijentelisticka stranka HDZ-u koja nam sad prodaje Otvoreni Balkan i sve ostalo sto radi i Dritan u Crnoj Gori.
Sad nastavi kopirati stare objave i nadati se da me na neki nacin diskreditujes, dok tepas cetnicima i prijetis "kmecanjem help Baznija" Bosnjacima koji odbijaju biti "model Enis Beslagic".
Ja se svojih postova do 02.10. stidim, jer se pokazalo da sam sve bio u krivu, a moji oponenti sve u pravu. Umjesto kao patrioti, Konakovic, Ademovic i svi redom su se ispostavili kao mala i bijedna klijentelisticka stranka HDZ-u koja nam sad prodaje Otvoreni Balkan i sve ostalo sto radi i Dritan u Crnoj Gori.
Sad nastavi kopirati stare objave i nadati se da me na neki nacin diskreditujes, dok tepas cetnicima i prijetis "kmecanjem help Baznija" Bosnjacima koji odbijaju biti "model Enis Beslagic".
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#59409 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
4 godine u PS BiH nikad se za rijec nije javio i on ce pisat zakon 
- Styling
#59410 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vjerovatno će prepisati onaj nacrt koji već postoji. Neće ništa izmisliti novo. Samo se glupira.Prpa.ba wrote: ↑08/05/2023 15:31 HNS doglavnik je mislio ugasiti Komsica, ali ce ipak Komsic ugasiti ne samo HNS doglavnika, nego i njegov sarajevski ogranak HNS-a.![]()
- kakotakonikako
#59411 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prpa.ba wrote: ↑08/05/2023 15:31 HNS doglavnik je mislio ugasiti Komsica, ali ce ipak Komsic ugasiti ne samo HNS doglavnika, nego i njegov sarajevski ogranak HNS-a.![]()
- sinuhe
#59412 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Veliki strateg. Jes' im doskocio.
- 512MB
#59413 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Željko Komšić je dobio ogromnu količinu glasova i povjerenje građana da ne dopusti Konakovićevo puzajuće prenošenje nadležnosti u Čovićeve i Dodikove ruke, i da stoji na braniku države Bosne i Hercegovine.
- tranquil
#59414 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ogroman broj glasova, ali strančica mu kmeči iz opozicije.
I nije dobio glasove zbog kifle, nego šireći strah od Čovića.
Poslije ovog što su napravili sa Kapijom, prije ću glasati za HDZ ili SDA. Neka puše kurac i Begić i šef mu. Mamojebci, sve do jednog.
Ako bude pravde, nestaće k'o Haris, ionako je to taj model SDA potrošne robe, SDA potroši takve nakon nekoliko izbora, a ovima se približio rok trajanja.
I nije dobio glasove zbog kifle, nego šireći strah od Čovića.
Poslije ovog što su napravili sa Kapijom, prije ću glasati za HDZ ili SDA. Neka puše kurac i Begić i šef mu. Mamojebci, sve do jednog.
Ako bude pravde, nestaće k'o Haris, ionako je to taj model SDA potrošne robe, SDA potroši takve nakon nekoliko izbora, a ovima se približio rok trajanja.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#59415 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
šta kaže Smućko...kače nas mobilisat...zna li se šta 
- Login77777
#59416 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Login77777
#59417 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemas se ti sta stiditi. Sto bi nam predsjednik Komsoglu rekao „obraz Senade“. A kad toga nema, nema ni potrebe za stidom.Prpa.ba wrote: ↑08/05/2023 15:47 Flastercic iz HMS-a nikako da shvati da su Bosnjaci sposobni uciti iz svojih gresaka.
-
Škobo Habu
#59418 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Velik je uspjeh u životu kada postaneš replika Mahira Sokolije i borbe za "građansku državu" sa tekbirom na usnama. Golemo.Prpa.ba wrote: ↑08/05/2023 15:47 Flastercic iz HMS-a nikako da shvati da su Bosnjaci sposobni uciti iz svojih gresaka.
- Prpa.ba
#59419 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jutros radno u redakciji, jucer bila neka slava pa se odmaralo? 
-
Škobo Habu
#59420 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zar vi ne pratite državne praznike u Turskoj?
- Prpa.ba
#59421 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mozda proslavimo iduci vikend. 
-
Škobo Habu
#59422 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Danas propratite paradu u Moskvi, ipak je riječ o prvom Erdoganovom savezniku.
- Point.
#59423 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakve standardne gluposti i spinovi bombaša Buhe.
- BHCluster
-
Novak20
#59425 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A jest ovaj Nešić provokator.
Prvo popisi (ne)radnika u vrijeme džume, a sad napad na Komšića i to baš na dan "Zlatnih ljiljana".
https://hms.ba/nesic-pisao-komsicu-zna- ... ga-radite/
Prvo popisi (ne)radnika u vrijeme džume, a sad napad na Komšića i to baš na dan "Zlatnih ljiljana".
https://hms.ba/nesic-pisao-komsicu-zna- ... ga-radite/
Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić napisao je otvoreno pismo drugom bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću. Nešić ističe kako je pročitao i pogledao Komšićeve izjave u kojima najavljuje blokadu sklapanja međunarodnih sporazuma o izgradnji istočne i južne plinske interkonekcije i jezikom ucjena svoju suglasnost uvjetuje donošenjem Zakona o plinu na razini BiH.
Jezik ucjena
– Prije svega, trebali bi znati da ucjene u ovoj zemlji nikada nikome ništa nisu donijele, nego se do rješenja dolazi razgovorima i kompromisima. Bili ste i zastupnik u Zastupničkom domu PS BiH pa zašto niste progurali zakon kada je to tako jednostavno? Zašto osam godina ništa niste radili da se to pitanje riješi? Kuda bi ova zemlja otišla i kakve bi posljedice po građane bile kada bi i mi sada uzvratili Vašim jezikom ucjena i ispostavili svoj popis zahtjeva da bi dali suglasnost za projekte u FBiH? – pitao je Nešić.
Nešić je pitao Komšića i zna li koliko godina treba da se izgradi plinovodna mreža i da plinificiramo čitavu zemlju, i koliko će djece još oboljeti zbog zagađenja?
– Jeli Vas briga što nam svako treće djete ima astmu zbog zagađenja? Smeta Vam ruski plin iz Turskog toka, ali Vam smeta i azerbejdžanski iz Transjadranskog toka. Šta Vi predlažete? Kako da zaobiđemo susjede i kojim putem da dobijemo plin s Aljaske ili iz Katara i Irana? – napisao je Nešić.
Nešić je od Komšića tražio da prezentira jedan dokaz o famoznom ruskom utjecaju preko plina.
– Ne vidim da su Sarajlije postale rusofili zbog ruskog plina na koji se griju, a koji ste Vi, pretpostavljam, isključili u svom stanu!? Znate li uostalom i da Jadransko-jonskim plinovodom protiče plin iz azerbejdžanskih plinskih polja čiji je suvlasnik ruska kompanija? Kako to da oba plina valjaju zemljama EU, ali ne valjaju Vama? – pita Nešić.
Za koga radite?
Nešić tvrdi da odgovorna vlast ne samo da ne bi blokirala početak projekta za čiju realizaciju treba možda i desetljeće, nego bi već pravila plan kako da građanima i gospodarstvu pomogne i subvencionira prelazak na čiste energente koji će smanjiti zagađenje našeg okoliša i omogućiti da i zimi naša djeca udišu čist zrak.
– Divim se Vašoj proročkoj sposobnosti da i za deset godina u politici i vlasti vidite Milorada Dodika i Dragana Čovića. I na kraju, gospodine Komšiću, nisu naši građani ni naivni ni glupi. Zna se tko profitira izostankom plinifikacije i za koga radite. Profitiraju sponzori stranke čiji ste trabant koji su samo za ovu sezonu zgrnuli milijune na previsokim cijenama peleta. Štitite Vi, gospodine Komšiću proizvođače peleta a ne građane BiH, i to je jedina istina! Neka Vam je na čast – poručuje ministar Nešić.