FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Maja The Bee

#87551 Re: FK Željezničar

Post by Maja The Bee »

Charuga wrote: 03/05/2023 00:04 Coca je na kraju napao Sabriju zbog nekih drugih stvari, ne zbog suđenja.
Reci i nama da znamo.
insaneinthebrain

#87552 Re: FK Željezničar

Post by insaneinthebrain »

ako je istina, a ne vjerujem da ne bi bila. vjerovatno mogu i drugi igraci potvrditi. onda ne znam koji je smisao vise igrati i takmiciti se pored vice krmeta i retardiranih sudija. cemo sve ovo vodi kad radi ko sta hoce. i sta ti tu mozes, nista. samo suspenzije zaraditi :roll:

https://www.klix.ba/sport/nogomet/cocal ... /230503121
splinter

#87553 Re: FK Željezničar

Post by splinter »

Da se ne zaboravi !

Nisu te tada uništili oni koji su gađali tenkovima.
Neće ni danas oni koji potpaljuju vatre iznutra . . .

luckylaka

#87554 Re: FK Željezničar

Post by luckylaka »

Koliko negativnosti na temi.Nije jos sve gotovo,hajmo se okrenuti Velezu.Pobjeda nam opet daje neke sanse a za derbi jbga NEMA se sta izgubiti a oni moraju dobiti.Mozda ih iznenadimo,haj znaj
smurf

#87555 Re: FK Željezničar

Post by smurf »

Bravo! Yebo kukanje, k'o tetke kak'e, samo se nesto zalimo i jadamo. Razumijem da se ne mozemo pomiriti sa losom situacijom ali moramo li na svakom koraku isticati samo to negativno? Meni je recimo za pohvalu sto igramo na kraju vikenda/praznika, ne kvare nam vikend :lol:
razumibezumlje

#87556 Re: FK Željezničar

Post by razumibezumlje »

Sto nema svijetla na sjeveru ?
Bambino Blu

#87557 Re: FK Željezničar

Post by Bambino Blu »

Volim Želju zivotom, al smo prelosi, ovo veceras je vise sretno nego spretno.
Tromblon

#87558 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Da ne bi sudije ne bi ga nikad zabili. Odigraš odlično prvo poluvrijeme i nestaneš u drugom. Vile bile na našoj strani i idemo ih dobiti u petak.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#87559 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Losi smo uzas, nista ni sa cim. Napokon jedna diskutabilna odluka u nasu korist. Bojim se klanja u reziji sudija na Kosevu.
insaneinthebrain

#87560 Re: FK Željezničar

Post by insaneinthebrain »

Neces igrati evropu. To je vec odavno poznato. Al nek smo pobijedili. Da nisam dzabe dolazio
splinter

#87561 Re: FK Željezničar

Post by splinter »

Teško da ćemo igrati Evropu vi tome smo najviše sami krivi.
Ali ipak svaka pobjeda na našoj Grbavici ima značaj.
Konačno da dvojac Dženis - Haračić nešto konkretno urade u napadu. :thumbup:
kakotakonikako

#87562 Re: FK Željezničar

Post by kakotakonikako »

Cestitke za zasluzenu pobjedu. :thumbup:
luckylaka

#87563 Re: FK Željezničar

Post by luckylaka »

Opet ista prica necemo ovo necemo Ono.Hocemo.Ako uzmemo bod na Kosevu jednom nogom smo u europi.Velez mora dobiti Sa zbog cetvrtog mjesta nama dolazi Posusje mogli bi biti izjednaceni prije zadnjeg kola.Valjda ce Sloboda do tada ispasti pa I'm nece trebati.Kosevo je izazov,jeste da su bolji,jaci Al mora se bod izvuci kako tako
spree

#87564 Re: FK Željezničar

Post by spree »

splinter wrote: 07/05/2023 22:31 Teško da ćemo igrati Evropu vi tome smo najviše sami krivi.
Ali ipak svaka pobjeda na našoj Grbavici ima značaj.
Konačno da dvojac Dženis - Haračić nešto konkretno urade u napadu. :thumbup:
Ne mogu vjerovati da ovo pisem, ali bolji su od are i krpe :skoljka:
Bambino Blu

#87565 Re: FK Željezničar

Post by Bambino Blu »

luckylaka wrote: 08/05/2023 01:37 Opet ista prica necemo ovo necemo Ono.Hocemo.Ako uzmemo bod na Kosevu jednom nogom smo u europi.Velez mora dobiti Sa zbog cetvrtog mjesta nama dolazi Posusje mogli bi biti izjednaceni prije zadnjeg kola.Valjda ce Sloboda do tada ispasti pa I'm nece trebati.Kosevo je izazov,jeste da su bolji,jaci Al mora se bod izvuci kako tako
Ok je to sve matematicki i teoretski ali iskreno nismo zasluzili evropu da igramo sa ovom (ne)igrom....
Maja The Bee

#87566 Re: FK Željezničar

Post by Maja The Bee »

Bambino Blu wrote: 08/05/2023 21:05
luckylaka wrote: 08/05/2023 01:37 Opet ista prica necemo ovo necemo Ono.Hocemo.Ako uzmemo bod na Kosevu jednom nogom smo u europi.Velez mora dobiti Sa zbog cetvrtog mjesta nama dolazi Posusje mogli bi biti izjednaceni prije zadnjeg kola.Valjda ce Sloboda do tada ispasti pa I'm nece trebati.Kosevo je izazov,jeste da su bolji,jaci Al mora se bod izvuci kako tako
Ok je to sve matematicki i teoretski ali iskreno nismo zasluzili evropu da igramo sa ovom (ne)igrom....
A Borac je zaslužio :D
luckylaka

#87567 Re: FK Željezničar

Post by luckylaka »

Bambino Blu wrote: 08/05/2023 21:05
Ma zasluzili ili ne da se nje docepati.Naravno bice tesko Ali dok god ima sanse nadati se.Sarajevo je u ovoj ligu level vise nas Ali oni strahuju vise od nas.Njima ce Velez uzeti bodove a ni Musemic nece skinuti gace..Nase je samo da preoremo kosevo
elSaik

#87568 Re: FK Željezničar

Post by elSaik »

Samo Europa, pa bilo kako. Titule također. Kao da poslije X godina iko pamti jel' bilo zasluženo ili ne. Kao da iko pamti kako je Modriča postala prvak. Ili da će iko pamtiti kako Borac ide u Europu.
Bambino Blu

#87569 Re: FK Željezničar

Post by Bambino Blu »

elSaik wrote: 09/05/2023 13:16 Samo Europa, pa bilo kako. Titule također. Kao da poslije X godina iko pamti jel' bilo zasluženo ili ne. Kao da iko pamti kako je Modriča postala prvak. Ili da će iko pamtiti kako Borac ide u Europu.
Ma ja znam da barem mi Zeljovci nismo nikad bili ko pitari daj da nam se docepati pa kako god, jebo ti taj mentalitet, ako nesto nismo zasluzili nismo realno, nije ni ova uprava to zasluzila jer ako odu u evropu bit ce pojeo vuk magarca eto imate evropu vidite mi smo dobri i nisi nista ni rijesio ni dobio. Da je ostala ona borba ne igra vec borba iz prvog dijela polusezone ja bih prvi rek'o bravo zasluzeno radom i borbom, al ovo realno nije za evropu al eto uvuko se i kod nas pitarski mentalitet daj pa kako god...

I nije borac zasluzio normalno da nije, al necemo onu furati kud svi tu i mali mujo, Zeljo je uvijek bio iznad tog malogradjaskog levela 8-)
Leverage

#87570 Re: FK Željezničar

Post by Leverage »

Svi pamte kako je Željo kriv jer je Sloboda ispala iz lige, iako su sve imali u svojim rukama.

Znači bukvalno im odgovaralo da izgube i svejedno su ispali. I kriv je Željo. To će se pamtiti narednih 100 godina.

Eto.
Maja The Bee

#87571 Re: FK Željezničar

Post by Maja The Bee »

Bambino Blu wrote: 09/05/2023 16:26 I nije borac zasluzio normalno da nije, al necemo onu furati kud svi tu i mali mujo, Zeljo je uvijek bio iznad tog malogradjaskog levela
Ma da, treba pustiti druge da uzmu milione na prevaru, a mi eto fini, pa nismo zaslužili igrom, iako nijednu utakmicu nismo kupili.
luckylaka

#87572 Re: FK Željezničar

Post by luckylaka »

Maja The Bee wrote: 10/05/2023 00:19
Bambino Blu wrote: 09/05/2023 16:26 I nije borac zasluzio normalno da nije, al necemo onu furati kud svi tu i mali mujo, Zeljo je uvijek bio iznad tog malogradjaskog levela
Ma da, treba pustiti druge da uzmu milione na prevaru, a mi eto fini, pa nismo zaslužili igrom, iako nijednu utakmicu nismo kupili.
Kakvi bolan milioni u europi.Pa ovi nasi su vise u gubitku izlaskom u europi nego dobitku.Jedno kolo,dva I to je to.Nema tu para.Da se Malo dalje plasirati pa hajde,ovako te sutnu zidari,konobari
elSaik

#87573 Re: FK Željezničar

Post by elSaik »

Bambino Blu wrote: 09/05/2023 16:26
elSaik wrote: 09/05/2023 13:16 Samo Europa, pa bilo kako. Titule također. Kao da poslije X godina iko pamti jel' bilo zasluženo ili ne. Kao da iko pamti kako je Modriča postala prvak. Ili da će iko pamtiti kako Borac ide u Europu.
Ma ja znam da barem mi Zeljovci nismo nikad bili ko pitari daj da nam se docepati pa kako god, jebo ti taj mentalitet, ako nesto nismo zasluzili nismo realno, nije ni ova uprava to zasluzila jer ako odu u evropu bit ce pojeo vuk magarca eto imate evropu vidite mi smo dobri i nisi nista ni rijesio ni dobio. Da je ostala ona borba ne igra vec borba iz prvog dijela polusezone ja bih prvi rek'o bravo zasluzeno radom i borbom, al ovo realno nije za evropu al eto uvuko se i kod nas pitarski mentalitet daj pa kako god...

I nije borac zasluzio normalno da nije, al necemo onu furati kud svi tu i mali mujo, Zeljo je uvijek bio iznad tog malogradjaskog levela 8-)
Pa kako nije za Europu ako si u igri za Europu. Ne znam ni s kim se to poredimo pa da naše nije za Europu a nečije jeste. :? Ako nama fks bježi samo 2 boda a ispred smo šb i veleža, kako to da su oni zaslužili da igraju u Europi a mi ne... Svakako, mi kad smo i imali igru za Europe, tamburali su nas, tako da je suštinski svejedno, ha ispao odmah sa dobrom igrom ha sa lošom igrom, na isto ti dođe.

A što se tiče pitarskom mentaliteta, ne znamo što se vrijeđamo, ali da je kojim slučajem svojevremeno u Krupi na poluvremenu dogovorena neka vrsta saradnje da malo popuste u drugom poluvremenu, danas bi i naš klub bio u sasvim drugoj situaciji. Zbog jednog gola, jedne titule, jednog izlaska u LP itd... Nego svi rade u svom interesu samo mi šatro pošteni. A onda pet-deset godina poslije opet se nas najviše proziva kako smo nepošteno osvajali i ovo malo što smo osvojili u zadnjih 15 godina. :D
Maja The Bee

#87574 Re: FK Željezničar

Post by Maja The Bee »

luckylaka wrote: 10/05/2023 03:53
Maja The Bee wrote: 10/05/2023 00:19

Kakvi bolan milioni u europi.Pa ovi nasi su vise u gubitku izlaskom u europi nego dobitku.Jedno kolo,dva I to je to.Nema tu para.Da se Malo dalje plasirati pa hajde,ovako te sutnu zidari,konobari
Nije bolan, nego bona :D :D :D

Nije to baš tako. To se Želji desilo s izlaskom u Evropu tokom pandemije, ali generalno se zaradi barem 300-400 hiljada eura s jednim pretkolom, a s više pretkola i više. Pogledaj premije pa ćeš vidjeti.
Maja The Bee

#87575 Re: FK Željezničar

Post by Maja The Bee »

elSaik wrote: 10/05/2023 09:11 A što se tiče pitarskom mentaliteta, ne znamo što se vrijeđamo, ali da je kojim slučajem svojevremeno u Krupi na poluvremenu dogovorena neka vrsta saradnje da malo popuste u drugom poluvremenu, danas bi i naš klub bio u sasvim drugoj situaciji. Zbog jednog gola, jedne titule, jednog izlaska u LP itd... Nego svi rade u svom interesu samo mi šatro pošteni. A onda pet-deset godina poslije opet se nas najviše proziva kako smo nepošteno osvajali i ovo malo što smo osvojili u zadnjih 15 godina.
Ne samo u Krupi, nego smo tako mogli barem još tri titule navući, možda i četiri. Jedna od takvih je u posljednjem kolu u Širokom Brijegu 2003. godine, pa zatim ona sezona koju je Slavko izgubio, pa i ta s Adžemom, a da ne govorim o premiranju Radnika protiv Zrinjskog. Dakle, četiri titule smo izgubili u zadnjim kolima.

Ako pogledaš tabele od poslije rata, Željo je mnogo puta bio drugi, i to za nekoliko bodova. Ovako nas bez razloga prozivaju, a da smo bili pametni, imali bismo danas 11 titula, a ne sedam, i sve bi mnogo drugačije izgledalo.
Post Reply