Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
laik1981

#101726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Ma mogu svirati qrcu. Zavrsiti zapoceto. Rastjerati bagru sa rukovodecih pozicija u javnim kompanijama, odvojiti ih od budzeta i tendera, pa neka se guse u vlastitom ocaju. Odziv na kojekakve proteste koje su organizovali u zadnje vrijeme dovoljno govori o podrsci naroda toj izdajnicko-kriminalnoj organizaciji. Ostalo jos par botova koji ne mogu da se pomire sa porazom i koji svoja muda pojedose od muke. Uzivanje je slusati njihovu kmeku.
JohnnyS

#101727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Truba wrote: 07/05/2023 15:53 Konak ih rastavlja na faktore

Bolesna je konstrukcija pitanja koja smo dobili iz SDFA o Istočnoj i Južnoj interkonekciji.

Postavili su tezu kako je Istočna interkonekcija uvođenje ruskog gasa u Bosnu i Hercegovinu, kao da se sve do sad grijemo na gas iz arapskih zemalja, američki ili neki drugi.

Kreiraju tezu da će sad u RS-u, zamislite, imati način da zaustave isporuku plina Sarajevu, Visokom i još nekim dijelovima BiH.

Istina je da se GRIJEMO NA RUSKI GAS GODINAMA I DA POSTOJI VENTIL U ZVORNIKU KOJI NAM JE VEĆ NEKOLIKO PUTA ZAVRNUT, mi druge opcije do sad nismo imali.

Lažu, a šta bi drugo, kako bi se stekao dojam da “izdajnička Trojka” uvodi Rusiju i njihov gas u BiH.

Još su gori kad je riječ o Južnoj interkonekciji.
Američki ukapljeni plin sa otoka Krk koji bi u BiH trebao stići pravcem Zagvozd -Imotski – Posušje – Tomislavgrad - Zenica sa odvajanjem dijela za Mostar.

Kažu da će nas HDZ ako realizujemo ovaj projekat u kojem bi se olakšalo građanima na pomenutoj trasi snabdjevanje plinom, privreda bi bila još konkurentnija, a smanjili bi ovisnost o ruskom gasu, ucjenjivati plinom za Izborni zakon ??!

Ništa ne gradite, njihova je poruka, nek’ se ljudi mrznu, a privreda plaća cijene energenata onako kako su u SDFA zamislili famozno poskupljenje struje od preko 300% koje smo Aner Žuljević i ja zajedno sa ostalim kolegama zaustavili amandmanima.

Najstrašnija je poruka da bi se možda mogao pitati “neko njihov, tamo u njihovom Mostaru”, kako nam poručuju.

Tu se mi potpuno razlikujemo.
Pristajanje SDFA na koncept da su “njihovi” Mostar i Banja Luka, najgore je što se našoj zemlji može desiti.

Mi na to nikad nećemo pristati, moji su kao što ne svojatam ni Sarajevo, Tuzlu, Zenicu, Bihać.

Naši su, svih normalnih građana ove prelijepe zemlje.

Samo lažu, a šta drugo da rade oni koji kradu?

Imaju razlog da budu nervozni, znaju dobro šta su godinama radili dok su se krili iza zaštite naših nacionalnih interesa.

Znaju da to više niko neće sakrivati, naprotiv.

I gradiće se u ovoj lijepoj zemlji, gradiće se na svakom njenom pedlju jer nam je svaki pedalj jednako važan.

Nećemo dozvoliti da nam oni koji su trgovali državom i njenim institucijama lažima nabace narativ da smo mi oni koji trguju.

Raskrinkali smo dio njihovih prevara, korupcijskih skandala, lažnih diploma, tendera, zaposljavanja, sad ćemo sve ono što su radili na nivou Federacije BiH.

O onda ih “Harkane” djelima potpuno porazimo.

Ali HVO je srušio stari most
Bodkin

#101728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

Ko li je jos prije vristao protiv nametnutih odluka VPa :D
Grean

#101729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Grean »

Styling wrote: 07/05/2023 07:37
sehohari wrote: 06/05/2023 23:11 Žalosno da neko ovdje misli kako je taj snimak samo pušten zbog trojke, a ono od ljudi koji već godinama sav svoj trud i svoje vrijeme troše ne bi li širili informacije o ratnim i post-ratnim događanjima, prije svega prema mlađim naraštajima.

Moralni bijednici.

Ovo isto vrijedi i za one koji ovdje traže nekakve reakcije Konakovića i sl.

Ne miješajte svoje dnevno-političke pipeterije u ovo.
Šta nam je novo i revolucionarno otkrio ovaj snimak?
Da je reis opasan za mir a Plenkovic neko kome treba ugadjati....bez pogovora nasih novih predstavnika koji su promjena za boljitak. Bez ijednog osvrta do sad na sve od strane Schmita, ambasada, HDZ-a jednog i drugog. Jedina tema je potrosena SDA i u tom je sav alibi.
staaarinavijac

#101730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by staaarinavijac »

Naravno da postoji velika vjerovatnoća da naredne mjere koje bi donio Šmit , EU , Amerika može dovesti do svođenja Bošnjaka na vjersku zajednicu satjeranu u neki rezervat bez bitnog političkog uticaja , ALI ...
šta je to zadnjih dvadesetak godina SDA-diplomatija uradila i lobirala po svijetu kako bi okrenula regionalne i evropske politčke tokove u korist Bošnjaka i suverene BiH ? ... ili makar spriječila današnje politčke tendencije suparnika i neprijatelja BiH ?
Vaya

#101731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

staaarinavijac wrote: 07/05/2023 16:46 Naravno da postoji velika vjerovatnoća da naredne mjere koje bi donio Šmit , EU , Amerika može dovesti do svođenja Bošnjaka na vjersku zajednicu satjeranu u neki rezervat bez bitnog političkog uticaja , ALI ...
šta je to zadnjih dvadesetak godina SDA-diplomatija uradila i lobirala po svijetu kako bi okrenula regionalne i evropske politčke tokove u korist Bošnjaka i suverene BiH ? ... ili makar spriječila današnje politčke tendencije suparnika i neprijatelja BiH ?
Jebo vas SDA vise, odvojite se vise od te suplje...SDA je opozicija na svakom nivou, ponasajte se kao vlast, jer to i jeste... narod je glasao za vas zato sto ste k'o mahniti vikali i drecili do neba, kako je SDA ne valja, kako je SDA ukrala, prevarila i sjebala...narod vas je bas radi toga i izabrao da ne bude kao sto je kod SDA i zato radite nesto...svaka jebena stvar koju ste uradili pogtesno u zadnjih 6 mjeseci, bilo je ali SDA je 20 godina & SDA je 30 godina...jebe se ljudima da je milion godina, radi neke poteze koje ce sprijeciti to...

Pusili ste ga na dnevnoj osnovi i niste izlazili iz OHR-a i americke ambasade dok vam nisu dali vlast...sad mrs nazad Schmidtu i Murphyu i lizite guzice dok nacista nije razjebao ustavno ovu drzavu do temelja...
Vaya

#101732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Truba wrote: 07/05/2023 15:53 Konak ih rastavlja na faktore

Bolesna je konstrukcija pitanja koja smo dobili iz SDFA o Istočnoj i Južnoj interkonekciji.

Postavili su tezu kako je Istočna interkonekcija uvođenje ruskog gasa u Bosnu i Hercegovinu, kao da se sve do sad grijemo na gas iz arapskih zemalja, američki ili neki drugi.

Kreiraju tezu da će sad u RS-u, zamislite, imati način da zaustave isporuku plina Sarajevu, Visokom i još nekim dijelovima BiH.

Istina je da se GRIJEMO NA RUSKI GAS GODINAMA I DA POSTOJI VENTIL U ZVORNIKU KOJI NAM JE VEĆ NEKOLIKO PUTA ZAVRNUT, mi druge opcije do sad nismo imali.

Lažu, a šta bi drugo, kako bi se stekao dojam da “izdajnička Trojka” uvodi Rusiju i njihov gas u BiH.

Još su gori kad je riječ o Južnoj interkonekciji.
Američki ukapljeni plin sa otoka Krk koji bi u BiH trebao stići pravcem Zagvozd -Imotski – Posušje – Tomislavgrad - Zenica sa odvajanjem dijela za Mostar.

Kažu da će nas HDZ ako realizujemo ovaj projekat u kojem bi se olakšalo građanima na pomenutoj trasi snabdjevanje plinom, privreda bi bila još konkurentnija, a smanjili bi ovisnost o ruskom gasu, ucjenjivati plinom za Izborni zakon ??!

Ništa ne gradite, njihova je poruka, nek’ se ljudi mrznu, a privreda plaća cijene energenata onako kako su u SDFA zamislili famozno poskupljenje struje od preko 300% koje smo Aner Žuljević i ja zajedno sa ostalim kolegama zaustavili amandmanima.

Najstrašnija je poruka da bi se možda mogao pitati “neko njihov, tamo u njihovom Mostaru”, kako nam poručuju.

Tu se mi potpuno razlikujemo.
Pristajanje SDFA na koncept da su “njihovi” Mostar i Banja Luka, najgore je što se našoj zemlji može desiti.

Mi na to nikad nećemo pristati, moji su kao što ne svojatam ni Sarajevo, Tuzlu, Zenicu, Bihać.

Naši su, svih normalnih građana ove prelijepe zemlje.

Samo lažu, a šta drugo da rade oni koji kradu?

Imaju razlog da budu nervozni, znaju dobro šta su godinama radili dok su se krili iza zaštite naših nacionalnih interesa.

Znaju da to više niko neće sakrivati, naprotiv.

I gradiće se u ovoj lijepoj zemlji, gradiće se na svakom njenom pedlju jer nam je svaki pedalj jednako važan.

Nećemo dozvoliti da nam oni koji su trgovali državom i njenim institucijama lažima nabace narativ da smo mi oni koji trguju.

Raskrinkali smo dio njihovih prevara, korupcijskih skandala, lažnih diploma, tendera, zaposljavanja, sad ćemo sve ono što su radili na nivou Federacije BiH.

O onda ih “Harkane” djelima potpuno porazimo.
Pretpostavljam da slijedeci put kad Dodik naredi svojim da ne dolaze na sjednice parlamenta i VM jer nije data saglasnost aerodrom Trebinje, nas vrli stručnjak Konakovic ce da izadje na tv i da kaze, kako je ipak bolje imati vise aerodroma, nego manje, jer ce to poboljsati ekonomiju i protok robe i putnika? Mislim, ne znam, ali pretpostavljam da će to biti temeljna teza njegove suplje...
kamberovica polje

#101733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kamberovica polje »

Vaya wrote: 07/05/2023 16:52
staaarinavijac wrote: 07/05/2023 16:46 Naravno da postoji velika vjerovatnoća da naredne mjere koje bi donio Šmit , EU , Amerika može dovesti do svođenja Bošnjaka na vjersku zajednicu satjeranu u neki rezervat bez bitnog političkog uticaja , ALI ...
Jebo vas SDA vise, odvojite se vise od te suplje...SDA je opozicija na svakom nivou, ponasajte se kao vlast, jer to i jeste... narod je glasao za vas zato sto ste k'o mahniti vikali i drecili do neba, kako je SDA ne valja, kako je SDA ukrala, prevarila i sjebala...narod vas je bas radi toga i izabrao da ne bude kao sto je kod SDA i zato radite nesto...svaka jebena stvar koju ste uradili pogtesno u zadnjih 6 mjeseci, bilo je ali SDA je 20 godina & SDA je 30 godina...jebe se ljudima da je milion godina, radi neke poteze koje ce sprijeciti to...

Pusili ste ga na dnevnoj osnovi i niste izlazili iz OHR-a i americke ambasade dok vam nisu dali vlast...sad mrs nazad Schmidtu i Murphyu i lizite guzice dok nacista nije razjebao ustavno ovu drzavu do temelja...
Ma ja, ajmo zaboravit posljednjih 30 godina i krenut ispočetka...al u kurcu.

Kreće se iz debelog, blatnog, govnjavog minusa.
Vaya

#101734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

kamberovica polje wrote: 07/05/2023 16:55
Vaya wrote: 07/05/2023 16:52

Ma ja, ajmo zaboravit posljednjih 30 godina i krenut ispočetka

...al u kurcu
Pa jesil vlast jebote? Zadnjih 8 godina mi je Dino mozak probio kako kad sjebe SDA i kad se skine Seka sa cela KCUS-a, da cemo prosperirati... Evo skino si ih, idi radi poso jebote... Dali su vam stranci vlast, idi te trazite od njih sad da ne rastoce zemlju skroz...

Pa neces mi valjda sada kada si i postao vlast konacno, naredne 4 godine trubiti o SDA?!?!
kamberovica polje

#101735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Vaya wrote: 07/05/2023 16:59
kamberovica polje wrote: 07/05/2023 16:55

Ma ja, ajmo zaboravit posljednjih 30 godina i krenut ispočetka

...al u kurcu
Pa jesil vlast jebote? Zadnjih 8 godina mi je Dino mozak probio kako kad sjebe SDA i kad se skine Seka sa cela KCUS-a, da cemo prosperirati... Evo skino si ih, idi radi poso jebote... Dali su vam stranci vlast, idi te trazite od njih sad da ne rastoce zemlju skroz...

Pa neces mi valjda sada kada si i postao vlast konacno, naredne 4 godine trubiti o SDA?!?!
Aj ne pravi se lud...
Koliko je aktualna koalicija u vlasti?
Kada je vlast formirana?
Hoćeš čuda? Idi u biblioteku i čitaj bajke kako se jednim potezom štapića, tikva pretvara u kočiju, a govno u čokoladu.
Edit:
Osim toga niko, ko je pri zdravoj pameti, ne očekuje ništa posebno od nove vlasti jer je ljestvica postavljena toliko nisko da novi mogu samo sjedit i šutit 4 godine, bili bi bolji od ovih štetočina koji su uništili par generacija ove zemlje...
Last edited by kamberovica polje on 07/05/2023 17:08, edited 2 times in total.
Bossona

#101736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bossona »

tandmand wrote: 07/05/2023 15:34 Nema druge, morat će Schmidt smislit kako da se nametne drugi Reis.

U višestranačkoj demokratiji i sekularnoj pravno uređenoj državi vjerske zajednice bi trebale biti neutralne i vanpolitičke pa tako i IZBIH bi MORALA uvažavati slobodnu volju građana kada su u pitanju izbori. U Bosni od njenog osnivanja SDA je bila i ostala političko krilo IZBiH dok su svi drugi Bošnjaci iz drugih stranaka u njihovim bolesnim mozgovima munafici i otpadnici prema kojima se odnose maćehinski. Ovo višedecenijsko političko favoriziranje korumpirane i krimomafijške veleizdajničke SDA sekte od strane IZBiH je u službi podjele i slabljenje Bošnjaka i protiv građanske i višestranačke ravnopravnosti i neutralnosti.

Ovaj bezobrazluk bi u demokratskim i pravno uređenim državama bio skandal neviđenih razmjera ali kako mnogi s razlogom kažu tamo gdje počinje Bosna prestaje logika. Prisjektimo se Bakirove izjave kada je organizovao Erdoganov skup u Zetri na kojem je izjavio da je Allah Bošnjacima podario njegovog babuku Aliju pa je u tom fonu i SDA Stranka Dragog Al(ije)laha.
https://www.youtube.com/watch?v=OnAzp1VHJwk

SDA je zlo koje treću deceniju ubija i dijeli Bosnu i Bošnjake uz aminovanje IZBIH i bratsko saveznišvo HDZ-UZP ovaca i SDS-SNSD ovaca.

Image

Pod trodecenijskim budnim okom i pod kontrolom SDA od Alijinog UDBA-ša Vezira Cerića do Bakirovog Kavazovića IZBiH bila i ostala u službi SDA a ne vjernika jer njima je kao i SDA novac "Bog u koji vjeruju i kome se mole"
Reis Kavazović: Nije dobro da jedan narod bira drugome narodu predstavnike!
Front01.10.18
https://www.zenicablog.com/kavazovic-ni ... om-narodu/
Image
Image
Image
Last edited by Bossona on 07/05/2023 17:09, edited 1 time in total.
Vaya

#101737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

kamberovica polje wrote: 07/05/2023 17:04
Vaya wrote: 07/05/2023 16:59

Aj ne pravi se lud...
Kada je vlast formirana?
Hoćeš čuda? Idi u biblioteku i čitaj bajke kako se jednim potezom štapića tikva u kočiju pretvara, a govno u čokoladu.
Druze, ja govorim o realnim stvarima...ne pricam da se ocekuje da se popravi u roku 6 mjeseci ono sto se sjebavalo godinama...
Ali ako do sada nisi izlazio iz ambasada i OHR-a zbog vlasti, očekujem da sada isto radis i da sprijecis nova ustavna sjebavanja ove drzave od Schmidta, a to vam ne bi trebalo biti problem jer ste njihova kucad i mezimcad, jer su vas oni i stvorili... Je li nerealno ovo?
kamberovica polje

#101738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Vaya wrote: 07/05/2023 17:09
kamberovica polje wrote: 07/05/2023 17:04
Aj ne pravi se lud...
Kada je vlast formirana?
Hoćeš čuda? Idi u biblioteku i čitaj bajke kako se jednim potezom štapića tikva u kočiju pretvara, a govno u čokoladu.
Druze, ja govorim o realnim stvarima...ne pricam da se ocekuje da se popravi u roku 6 mjeseci ono sto se sjebavalo godinama...
Ali ako do sada nisi izlazio iz ambasada i OHR-a zbog vlasti, očekujem da sada isto radis i da sprijecis nova ustavna sjebavanja ove drzave od Schmidta, a to vam ne bi trebalo biti problem jer ste njihova kucad i mezimcad, jer su vas oni i stvorili... Je li nerealno ovo?
Zašto si nervozan?
Vaya

#101739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

kamberovica polje wrote: 07/05/2023 17:15
Vaya wrote: 07/05/2023 17:09
Zašto si nervozan?
Znaci kada postavim konkretno i jasno pitanje, sa jasno definisanim problemom cija se rjesenja traze u nadolazecem vremenu i za ciji se potencijalni neuspjeh ne moze izvuci sa recenicom - "Pa i SDA je tako 30 godina..." - onda sam od jednom oznacen kao nervozan... :roll:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#101740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bobi »

Vaya wrote: 07/05/2023 17:21
kamberovica polje wrote: 07/05/2023 17:15
Zašto si nervozan?
Znaci kada postavim konkretno i jasno pitanje, sa jasno definisanim problemom cija se rjesenja traze u nadolazecem vremenu i za ciji se potencijalni neuspjeh ne moze izvuci sa recenicom - "Pa i SDA je tako 30 godina..." - onda sam od jednom oznacen kao nervozan... :roll:
Kako misliš da neko u par mjeseci riješi nerad i javašluk 30 godina :D ?
Vaya

#101741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Bobi wrote: 07/05/2023 17:26

Oj jebem ti...
Znaci vratis se samo 2 posta iznad, samo 2 i nista vise...te ces pricitati moj odgovor na tvoje besmisleno pitanje, koje je vec vise puta postavljeno...
Bobi
Forum administrator

#101742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bobi »

Vaya wrote: 07/05/2023 17:32

Oj jebem ti...
Znaci vratis se samo 2 posta iznad, samo 2 i nista vise...te ces pricitati moj odgovor na tvoje besmisleno pitanje, koje je vec vise puta postavljeno...
Pa nisi ništa konkretno odgovorio :D.
Vaya

#101743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Bobi wrote: 07/05/2023 17:35
Vaya wrote: 07/05/2023 17:32

Oj jebem ti...
Uzmes ponovo naucis abecedu, pa mozda i skontas... :-)
Bobi
Forum administrator

#101744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bobi »

Vaya wrote: 07/05/2023 17:38
Bobi wrote: 07/05/2023 17:35

Uzmes ponovo naucis abecedu, pa mozda i skontas... :-)
Ako imate dokaze i činjenice koje podržavaju vaše tvrdnje, onda je važno da ih podijelite na način koji će biti razumljiv drugima :skoljka: .
giannibelif

#101745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

Morate znati da izliječenje kreće kad sebi priznate da imate problem, a problem "Dino, Nerko i Forto" nećete kuknjavom riješiti. Imate bar deset godina da riješite tegobe.
Login77777

#101746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Ove SDF forumase nije nista sramota. :lol:
Login77777

#101747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

agent_zero wrote: 07/05/2023 15:17
Login77777 wrote: 07/05/2023 15:01

A guze bi dali da ih HDZ sutra u koaliciju pozove. I to opravdavali sa „odbranom drzave“. :lol:
30 godina sda političkog, ekonomskog i socijalnog genocida bošnjaka je tzv. "odbrana države".

Sda zlo treba počupati iz korijenja, a ostatke popaliti.

Btw, avatar ti je vrhunski :lol:
Natjerala me ova ekipa oko prpe. Toliko kmeke nije nikad bilo na forumu. :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#101748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Ja opet kažem, SDA botići su nametnuli narativ da se ne treba niko porediti sa SDA.

Nonsens vrhunskih razmjera.

Naravno da se treba porediti sa SDA, a ne sa strankama iz naprednijih zemalja.

Izmedju koga biramo? Pa između SDA i ovih sada.

Kada izlazimo na izbore, je li upoređujemo onošto je uradila SDA ili njemački demokršćani u odnosu na trojku ili ko je već na drugoj strani?

Je li to trojka i SDA dolaze iz nekih drugih biračkih baza ili se biraju iz iste biračke mase?

Pa naravno da se treba porediti SDA. Jer ako ne budu ovi, biće SDA. To ne znači da trebaju biti ko SDA, ali da se trebaju porediti, naravno da trebaju. I to neprestano treba ponavljati.

Kada biraš, porediš ono što ti je na raspolaganju. A kako rekoh, CDU, zeleni ili američki republikanci nisu baš u opticaju.

A posebna je stvar da su i botovi tolilo svjesni koliki su konji u SDA, da pokušavaju nametnuti ovaj narativ da se to što manje vidi, jer su i oni svjesni da se uopšte ne mora biti posebno sposoban da se bude bolji od SDA.
palermo

#101749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Pa.rijesit ce se. Podijeli se Bosna I Hercegovina ( makar.ostale vanjske granice kao neki provizorij) i problem je rijesen.

Nigdje ne.pise da ti ili ja moramo biti zadovoljni rjesenjem
palermo

#101750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 07/05/2023 18:29 Ja opet kažem, SDA botići su nametnuli narativ da se ne treba niko porediti sa SDA.

Nonsens vrhunskih razmjera.

Naravno da se treba porediti sa SDA, a ne sa strankama iz naprednijih zemalja.

Izmedju koga biramo? Pa između SDA i ovih sada.

Kada izlazimo na izbore, je li upoređujemo onošto je uradila SDA ili njemački demokršćani u odnosu na trojku ili ko je već na drugoj strani?

Je li to trojka i SDA dolaze iz nekih drugih biračkih baza ili se biraju iz iste biračke mase?

Pa naravno da se treba porediti SDA. Jer ako ne budu ovi, biće SDA. To ne znači da trebaju biti ko SDA, ali da se trebaju porediti, naravno da trebaju. I to neprestano treba ponavljati.

Kada biraš, porediš ono što ti je na raspolaganju. A kako rekoh, CDU, zeleni ili američki republikanci nisu baš u opticaju.

A posebna je stvar da su i botovi tolilo svjesni koliki su konji u SDA, da pokušavaju nametnuti ovaj narativ da se to što manje vidi, jer su i oni svjesni da se uopšte ne mora biti posebno sposoban da se bude bolji od SDA.
Apsolutno. Jedino sto nisam siguran da ce to poredjenje biti od koristi trojki. Osim u slucaju radikalne promjene politile u odnosu na trenutnu. Ni za to nije kasno.
Locked