Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Avetinho

#6476 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Avetinho »

Didier wrote: 04/05/2023 23:59
Avetinho wrote: 04/05/2023 23:43

Онај један твој пост Ћирилицом ми је баш био легао добро, па сам ѕбог тога и ја своју тастатуру пребацио на Ћирилицу. Онда ме неко питао како сам то урадио, је ли преко Google Translator, па сам му онда објаснио да није, и како треба, и у процесу поменуо и твој пост Ћирилицом. Ето то, и хвала ти још једном на инспирацији.

Едит: сад видим, није избрисан тај пост. Тема: Дешаванја у Србији, страна 2461, пост 61523

Ћирилица :thumbup: :bih:
Мени кад кликнем оде на неку другу страницу, ево сад сам нашао.

Ма мени су невјероватни људи који не желе користити ћирилицу и који причају како је то српско писмо. Иста прича је и са територијом, не дају им да се одвоје, а неће на кафу у Лукавицу да оду. Који курац ба, то је све моја земља, идем гдје хоћу и не дам им ћирилицу, нити било шта што је заједничко.

Иʍɖʍ н босɖɴvнчɣ ɴɖ mɖсmɖmɣϸн :D :D :D

Изнад пише како имам и босанчицу на татстатури.
Знам, одмах сам прочитао (за Босанчицу) :) Имаш ли линк за даунлоуд? А потражићу и сам.

А то, за Лукавицу и Бања Луку и Јахорину итд. и мене нервира. Пуна уста јединствене недјељиве, а доста нас се понаша као да је РС већ друга нека држава. Мени није и ја волим отић као на своје, што и јест.

Узгред, има у Лукавици онај одличан рибљи ресторан "Топлик", ја сам био пар пута и опет ћу, и фамилију и пријатеље повест.
Last edited by Avetinho on 05/05/2023 00:47, edited 1 time in total.
Didier

#6477 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Didier »

Avetinho wrote: 05/05/2023 00:42

Ма мени су невјероватни људи који не желе користити ћирилицу и који причају како је то српско писмо. Иста прича је и са територијом, не дају им да се одвоје, а неће на кафу у Лукавицу да оду. Који курац ба, то је све моја земља, идем гдје хоћу и не дам им ћирилицу, нити било шта што је заједничко.

Знам, одмах сам прочитао (за Босанчицу) :) Имаш ли линк за даунлоуд? А потражићу и сам.

А то, за Лукавицу и Банја Луку и Јахорину итд. и мене нервира. Пуна уста јединствене недјељиве, а доста нас се понаша као да је РС већ друга нека држава. Мени није и ја волим отић као на своје, што и јест.

Узгред, има у Лукавици онај одличан риблји ресторан "Топлик", ја са био пар пута и опет ћу, и фамилују и пријателје повест.
То ти је њима још један разлог да оду из Босне, јер забога Додик, СНСД, СДС, бла бла трућ...

Ја се тамо једнако добро проводим, иако сам из центра Сарајева, али Јахорина је и моја планина, јебе ми се шта чете мисле о томе. А има увијек и нормалних људи.

И да, пази на Љ и Њ :).
Avetinho

#6478 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Avetinho »

Didier wrote: 05/05/2023 00:45 {...}
И да, пази на Љ и Њ :).
Поправио сам, али касно ;-)
Avetinho

#6479 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Avetinho »

Didier wrote: 04/05/2023 23:59 (...)
(...)
Нɖшɖо!
belfy

#6480 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by belfy »

Avetinho wrote: 04/05/2023 23:43

Онај један твој пост Ћирилицом ми је баш био легао добро, па сам ѕбог тога и ја своју тастатуру пребацио на Ћирилицу. Онда ме неко питао како сам то урадио, је ли преко Google Translator, па сам му онда објаснио да није, и како треба, и у процесу поменуо и твој пост Ћирилицом. Ето то, и хвала ти још једном на инспирацији.

Едит: сад видим, није избрисан тај пост. Тема: Дешаванја у Србији, страна 2461, пост 61523

Ћирилица :thumbup: :bih:

interesantno... nevjerovatni su ti ljudi koji cirilicu gledaju kao srpsko pismo, dok ti punih usta pricas kako je njemacki jezik nacisticki... jel se ono kaze licemjer?
Dope_Man

#6481 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Dope_Man »

belfy wrote: 05/05/2023 21:32
interesantno... nevjerovatni su ti ljudi koji cirilicu gledaju kao srpsko pismo, dok ti punih usta pricas kako je njemacki jezik nacisticki... jel se ono kaze licemjer?
:lol: :thumbup:
mali_balon

#6482 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by mali_balon »

Dope_Man wrote: 05/05/2023 21:55
:lol: :thumbup:
Ma lik je smor i zeljan paznje....ne treba ga ozbiljno shvatati....nebitan lik koji bi da je bitan...sto bi narod reko upinje se
Avetinho

#6483 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Avetinho »

Ne bih da se petljam u lične razmirice, samo jedan mali osvrt na ovo gore.

Jezik i pismo -- dvije različite stvari. Latinično i Ćirilično pismo, oba su pisma jezika naroda (pazi: ne narodaa, kao u tri naroda, nego jednog naroda) Bosne i Hercegovine. Prepustiti Srbima (tj. četnicima kao Srpskom militantnom biću) da totalno prisvoji jedno Bosansko pismo je jednako ustupanju Banja Luke, Lukavice, i Jahorine, i odustati od njih kao ravnopravnih dijelova Bosne i Herzegovine. Slično bi bilo prepustiti simbole Islama militantnim Islamskim terorističkim grupama, ili simbole Hrvatske Ustškoj ideologiji, i to niko, ko je bar malo normalan, ne radi.

Ako to treba da se desi, i ako se desi, pa nam ih otmu (ovdje mislim i na teritoriju i na pismo), onda ću i ja preispitati svoj stav o tome da li je Ćirilica i moje pismo ili nije. Do tada jeste, ravnopravno sa Latinicom.

S druge strane, jezik itekako može biti "jezik agresora" (pa neko može upasti u zamku i upotrijebiti malo žešći izraz i u drugačijoj sintagmi). Kao što je bio kod nas slučaj s Njemačkim u Drugom Svjetskom Ratu, ili Ruski u Ukrajini.

(Ovaj post sam iznimno napisao Latinicom danas, tako da ga i one neznalice koje na sav glas vrište o "agresorskom" pismu, mogu razumjeti.)
Last edited by Avetinho on 05/05/2023 23:29, edited 1 time in total.
Piaty

#6484 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Piaty »

https://www.avaz.ba/showbiz/ljepotice/8 ... u-beogradu

"Džejla Ramović za "Avaz": Kada završim fakultet u Španiji, živjet ću u Beogradu"

Kad se isplati otići iz BiH Kad pobediš na Zvezdama granda.

Doduše, ovim je BiH najvjerovatninje na dobitku
belfy

#6485 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by belfy »

Avetinho wrote: 05/05/2023 22:51

Jezik i pismo -- dvije različite stvari. Latinično i Ćirilično pismo, oba su pisma jezika naroda (pazi: ne narodaa, kao u tri naroda, nego jednog naroda) Bosne i Hercegovine. Prepustiti Srbima (tj. četnicima kao Srpskom militantnom biću) da totalno prisvoji jedno Bosansko pismo je jednako ustupanju Banja Luke, Lukavice, i Jahorine, i odustati od njih kao ravnopravnih dijelova Bosne i Herzegovine. Slično bi bilo prepustiti simbole Islama militantnim Islamskim terorističkim grupama, ili simbole Hrvatske Ustškoj ideologiji, i to niko, ko je bar malo normalan, ne radi.

Ako to treba da se desi, i ako se desi, pa nam ih otmu (ovdje mislim i na teritoriju i na pismo), onda ću i ja preispitati svoj stav o tome da li je Ćirilica i moje pismo ili nije. Do tada jeste, ravnopravno sa Latinicom.

S druge strane, jezik itekako može biti "jezik agresora" (pa neko može upasti u zamku i upotrijebiti malo žešći izraz i u drugačijoj sintagmi). Kao što je bio kod nas slučaj s Njemačkim u Drugom Svjetskom Ratu, ili Ruski u Ukrajini.

(Ovaj post sam iznimno napisao Latinicom danas, tako da ga i one neznalice koje na sav glas vrište o "agresorskom" pismu, mogu razumjeti.)
ovo o cemu ti pises je sasvim druga tema. fulas cijeli stadion... ostali su vrlo jednostavno razumjeli. nema se, barem oko onoga sto sam ja napisao, nista previse razmisljati, a to se tebi desilo. stvar je sasvim jednostavna.
Blixen

#6486 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Blixen »

belfy wrote: 05/05/2023 21:32 interesantno... nevjerovatni su ti ljudi koji cirilicu gledaju kao srpsko pismo, dok ti punih usta pricas kako je njemacki jezik nacisticki... jel se ono kaze licemjer?
To su neke ozbiljne traume od Njemačke :D :D :D
skafiskafsnjak

#6487 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by skafiskafsnjak »

Avetinho wrote: 05/05/2023 22:51

Jezik agresora ? Znaci sve generacije Njemaca pa i trenutne su agresori?
Bodkin

#6488 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Bodkin »

Samo tesko debil moze reci da je pisno ili jezik agresorski. Osim ako ne kaze da je svaki jer historija traje vec jedno 3-4k godina
Avetinho

#6489 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Avetinho »

Avetinho wrote: 05/05/2023 22:51 S druge strane, jezik itekako može biti "jezik agresora" (pa neko može upasti u zamku i upotrijebiti malo žešći izraz i u drugačijoj sintagmi). Kao što je bio kod nas slučaj s Njemačkim u Drugom Svjetskom Ratu, ili Ruski u Ukrajini.

Стварно све манје и манје нас чита постове које коментаришемо. Дајте људи, мало напора, није то тешко.
skafiskafsnjak

#6490 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by skafiskafsnjak »

Avetinho wrote: 06/05/2023 14:23
Avetinho wrote: 05/05/2023 22:51 S druge strane, jezik itekako može biti "jezik agresora" (pa neko može upasti u zamku i upotrijebiti malo žešći izraz i u drugačijoj sintagmi). Kao što je bio kod nas slučaj s Njemačkim u Drugom Svjetskom Ratu, ili Ruski u Ukrajini.

Стварно све манје и манје нас чита постове које коментаришемо. Дајте људи, мало напора, није то тешко.
Nijedan jezik ne moze biti jezik agresora. To je generalizovanje.
Jedino ako se ne misli bukvalno na jezik nego na djela. Ali ovaj gore nije na to mislio.
konami666

#6491 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by konami666 »

Piaty wrote: 05/05/2023 23:19 https://www.avaz.ba/showbiz/ljepotice/8 ... u-beogradu

"Džejla Ramović za "Avaz": Kada završim fakultet u Španiji, živjet ću u Beogradu"

Kad se isplati otići iz BiH Kad pobediš na Zvezdama granda.

Doduše, ovim je BiH najvjerovatninje na dobitku
Lijepo je tamo, veliki grad a i dosta se obnavlja. To jest stare zgrade prvenstveno
Seyfo

#6492 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Seyfo »

Najbolje je da komplet Zvezde Granda prebace u Sarajevo. Ionako se najviše gleda iz BiH,prijavljuju se učesnici iz BiH, glasa se iz BiH,a pobjednici željno iščekuju selidbu u Beograd. Samo ako glavešine iz BG to pristanu .
Alles-Tamam

#6493 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Alles-Tamam »

Rasprava na stranici 260 vam je najbolji pokazatelj kada je vrijeme i zasto je vrijeme napustiti Bosnu
anelsol

#6494 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by anelsol »

Dok se neki pate ići ili ne ići, nekima je to vrlo jednostavno. Evo Emšo sve objasnio :D
Jedan prodavač pohvalio se da je za samo šest minuta prodao 11 ovaca. Emšo, petnaestogodišnji mladić, objasnio je zbog čega voli vašar.

"Ovo uđe u krv nekako, isto k'o nikotin. Ovo zavoliš i postaneš ovisan, razumiješ?", kazao je. Tvrdi da je za dobru robu uvijek lako pronaći mušteriju.

"Danas sam trebao biti na ekskurziji u Turskoj sa svojim jaranima. Ja sam rek'o: 'Neću.' Evo me, ovdje sam u Turbetu na derneku. Došao sam da se veselim s rajom, da pjevamo i da uživamo. Došao sam sa babom. Je*o tuđinu, ostani na svom. Gdje si, tu si. Pazi šta sam ti rek'o, to je pravo. Tuđina je tuđina", kazao je.

Iako neki kritikuju organizovanje vašara, činjenica je da je ovakav tip događaja popularan u Bosni i Hercegovini.
skafiskafsnjak

#6495 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by skafiskafsnjak »

Vjerovati cemo petnaestogodisnjaku :D

Tako je sine, aferim. Nemoj da maknes dalje od turbeta i ovaca :lol:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#6496 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by izvrsni direktor »

15godisnjak nalazi poredjenja sa nikotinom :D
anelsol

#6497 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by anelsol »

izvrsni direktor wrote: 07/05/2023 12:41 15godisnjak nalazi poredjenja sa nikotinom :D
Emšo kralj.
anelsol

#6498 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by anelsol »

skafiskafsnjak wrote: 07/05/2023 12:30 Vjerovati cemo petnaestogodisnjaku :D

Šta fali. Momak voli ovce i veselje.
skafiskafsnjak

#6499 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by skafiskafsnjak »

anelsol wrote: 07/05/2023 12:46
skafiskafsnjak wrote: 07/05/2023 12:30 Vjerovati cemo petnaestogodisnjaku :D

Šta fali. Momak voli ovce i veselje.
Pa nista .... njemu ne fali.
Ko bolje ne vidi, ne fali mu nista
moonca

#6500 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by moonca »

_id=18780509 wrote:07/05/2023 12:26 Tuđina je tuđina", kazao je.
. zna on . proputovao .. :oops: osjetio..
Post Reply