Mislim da pusemo u istu stranu ali sa nekim razlicitim pogledima. Medjutim nije mi jasno, bar nisu to javno rekli koja su njihova potrazivanja od partnera. Znaci na drzavnom nivou imamo od jednih potrazivanje za tu nekakvu juznu konekciji za plin, od drugih potrazivanja za istocnu i svasta jos nesto. Mi smo se do sada izjasnili kao da to sve bude u okvirima zakona. Kakvo je to potrazivanje???? Pa valjda je jasno da ce biti u okvirima zakona, nismo valjda SDA???drug_profi wrote: ↑07/05/2023 00:35Pa nije Fortino ili Dinino da progoni i kaznjava kriminalce. To je posao tuzilastva, SIPE, MUP-a.kakabanja213 wrote: ↑06/05/2023 22:53
Vidio sam planirao nesto napisati i zaboravio. Jebiga spremam se za put, natezem Reala, treba mi za neku lovu, smijem se ovom Prpa ili HelaS, ako i on ima pojma ko je u kojem trenutku. Mada si i u ovom postu sto si ga kopirao mogao procitati koje bi bilo rjesenje za mene, biraca koji nema heroine ili eroine kojoj se zaklinje, prvenstveno zato sto je Trojka vise trebala Covicu nego on njoj.
I oni po pravilu moraju biti izvan uticaja politike. Naravno da nisu, mi to znamo. Ali na njih jos uvijek ne utice nova vlast, vec su ta tijela prepuna ljudi odanih upravo onima koje treba progoniti.
Ne mozes to prisivati novoj vlasti jarane. Nisi realan, nisi ni objektivan.
Na federalnom nivou imamo opet potrazivanje za promjenu izbornog zakona i to kao poceo je teci neki rok od 6 mjeseci. Znaci partner otvoreno kaze dao sam vam rok da nam to isporucite i to samo ako cemo mi biti zadovoljni. Opet sa nase strane nema nikakvih potrazivanja u principu ako ne zadoboljimo Covica donji smo.
Meni to nije normalan partnerski odnos.
Sto se tice Sipe, Mup-a, tu mora biti politicki uticaj jer ih oni i postavljaju. Legendarni Ramo Isak je tu postavljen da provodi politiku Vlade, bar se tako nadam.
Tuzislastvo je kod nas zakomplikivano, ali mislim da je Dino na jednom pressu rekao mogao sam ja Kajganicu reci hapsi to... e sad ako mu je Dino to mogao reci mozes misliti sta mu Mile moze reci. Tako da ni tuzilqstvo ne mozes odvojiti od politike.
Medjutim to su njihovi problemi, odnosi za koje se nadam da se nekako rijesiti na nase zadovoljstvo, ali u svemu tome meni je najvise zasmetao Fortin boli me kurac gaf sa onim tvitom jer ono je nesto sto ce sigurno oduzeti jedan dio glasaca, a mogao je uticati na njega.