Ma nek je on primio kurčatovajednonogi_Jack wrote: ↑06/05/2023 10:26Trenutno je zauzet počasnim protokolima...
Za doprinos razvoju nuklearne fizike." Putinov prijatelj odlikovao je Kadirova medaljom Kurčatov
Šef Čečenije Ramzan Kadirov dobio je zlatnu medalju Igora Kurčatova, jednu od najznačajnijih nagrada Ruske akademije nauka. O tome je čečenski lider govorio na svom Telegram kanalu.
Nagradu je Kadirovu uručio prijatelj predsjednika Vladimira Putina, fizičar Mihail Kovalčuk, tokom posjete Groznom.
„Sa velikim zadovoljstvom sam primio medalju I. V. Kurchatov od Mihaila Valentinoviča za njegov izuzetan doprinos razvoju Nacionalnog istraživačkog centra Kurčatov institut. Velika mi je čast što sam dobio tako visoko priznanje od eminentnog instituta”, napisao je Kadirov.
Zlatna medalja Kurčatova dodjeljuje se za izuzetan rad u oblasti nuklearne fizike i nuklearne energije od 1962. godine.
Koje su zasluge Kadirova za nuklearnu fiziku, nije precizirano.
Čuj koje. Neizmjerne.![]()
Rovovska bitka, u kojoj je naš ratnik sam uništio 6 osvajača.
Rad 30. zasebne mehanizovane brigade nazvane po knezu Konstantinu Ostrozkom
Papperger je dao izjavu nakon posjeta povjerenika EU za industriju Thierryja Bretona tvornici Rheinmetall u Unterlüßu. Breton je ponovio obećanje EU da će opskrbiti Ukrajinu topničkim streljivom za odbijanje ruske invazije.
"Ovaj cilj se mora postići brzo, jer intenzivne borbe dovode Ukrajinu u opasnost da ostane bez streljiva", rekao je Breton.
Ima li ovo kakve veze s tim?
Za one koji ne gledaju detaljno. Jedan mali isječak sa snimka kojeg je postavio sanski.SanskiBiser wrote: ↑06/05/2023 19:33
SpoilerShow[media] [/media]Rovovska bitka, u kojoj je naš ratnik sam uništio 6 osvajača.
cini mi se da je ova brigada je na ratistu oko Bahmuta vec duze vremena.
je li sve isti fajt? u prvom dijelu vidim da je ohladio onog u sredini. kakav pogodak posred čela jbt.SanskiBiser wrote: ↑06/05/2023 19:33
SpoilerShow[media] [/media]Rovovska bitka, u kojoj je naš ratnik sam uništio 6 osvajača.
e to, to. kako ga ohladi...CrveniKuk wrote: ↑06/05/2023 21:17Za one koji ne gledaju detaljno. Jedan mali isječak sa snimka kojeg je postavio sanski.SanskiBiser wrote: ↑06/05/2023 19:33
SpoilerShow[media] [/media]
Chmoljo wrote: ↑06/05/2023 21:37je li sve isti fajt? u prvom dijelu vidim da je ohladio onog u sredini. kakav pogodak posred čela jbt.SanskiBiser wrote: ↑06/05/2023 19:33
SpoilerShow[media] [/media]
onda poslije pritrčava i vidim da je dvojicu izroko i možda trećeg dokosurio?
Fedorov kaže da se ruska "evakuacija" iz okupiranog dijela Zaporoške oblasti odvija prebrzo, a na kontrolnom punktu Čongar, na putu od Melitopolja do Krima, formirali su se ogromni redovi.
Postoji i mogućnost da će okupatori nešto učiniti civilima i za to okriviti ukrajinske snage.
Iz Tokmaka, od petka autobusi ili kolone autobusa polaze svakih 20-30 minuta i u njima je samo trećina civila, a ostali su prerušeni vojnici. Većina ovih autobusa ide u Berdjansk, civili su tamo ostavljeni, a vojska se dalje odvozi u Mariupolj. U Tokmaku se već formiraju redovi za kruh, a na većini benzinskih pumpi je nestalo goriva.
U Melitopolju vidimo sljedeću sliku: od juče sa lokacije gimnazije i Trga pobjede autobusi voze uglavnom kolaboracioniste. Neprijatelj je danas napustio i neke administrativne zgrade. Na primjer, zgradu propagandnog kanala Z-TV, izvršni komitet gradskog vijeća Melitopolja i druge administrativne zgrade. Neprijatelj tamo takođe spaljuje svu dokumentaciju. Okupatori su tako izazvali mahnitu paniku i duge kolone. Za prelazak na Krim čeka se najmanje pet sati.

mašina brt.SanskiBiser wrote: ↑06/05/2023 21:52
Opis na telegramu je da je lik sam likvidirao 6 vojnika, isti je rov, prvi dio rova je gdje su trojica bila i gdje je vojnik dobio pogodak u glavu, vidi se po odjeci ovaj Ukrajinac nosi crnu neku majicu ispod pancira i dalje napred u tom rovu - kad se prodje lokacija gdje su ta trojica bila - su bila druga tri ruska vojnika koje je iznenadio, video je rezan vjerovatno i kontam da nisu htjeli prikazati sta se desilo sa preostala dva vojnika tamo gdje je jedan pogodjen u glavu jer ovaj Ukrajinac je bas nemilosrdan.![]()
Breaking: 11.05. jedva preživjelo barem 5-6 plaćenika kuhara od prvobitnih 50-60 hiljada, nakon 9 mjeseci napada na Bakhmut.