Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
I u Prištini odaju počast ubijenima u Beogradu
Ispred Narodnog pozorišta u Prištini okupljeni pale sveće u znak počasti žrtvama smrtonosnog napada koji se dogodio 3. maja u Beogradu.
Paljenje sveća u Prištini organizovali su organizatori i učesnici festivala "Miredita, dobar dan" koji je počeo 4. maja u Prištini.
"To je tragedija koja se dogodila u susednoj zemlji, ona nam nužno izaziva traumu, emociju, konfuziju", rekao je Kuštrim Kolići, organizator festivala "Miredita, dobar dan", čiji je cilj da publika Kosova upozna srpsku umetničku i društvenu scenu.
"Ovaj događaj nas je mnogo iznenadio. Dakle, nešto tako se nikada nije dogodilo. Institucije su ponovo propale. Celo društvo treba da reši problem posedovanja oružja", rekao je David Šujdović, koji je izašao da zapali sveće.
Osmero učenika i radnik osiguranja ubijeni su 3. maja, kada je 13-godišnjak otvorio vatru u osnovnoj školi u Beogradu.
FOTO: RSE / Arben Hoti
piupiu wrote: ↑06/05/2023 13:17
Kako ovo riješiti?
kažu da je privedena.
Nisam sigurna da od toga ima velike koristi. Izadje i vrati se toj svojoj grupi, ovu djecu očito niko ne nadgleda. Snimak je imbecilan, a i zastrašujući.
agent_zero wrote: ↑06/05/2023 17:55
Vučić je ako ništa dobro rekao da će se sve učiniti da ova dva zlikovca i monstruma više nikad je ugledaju svjetlost dana.
Ne znam samo kako on to misli izvesti, ako govorimo o demokratiji i pravnoj državi?
Vučić je ako ništa dobro rekao da će se sve učiniti da ova dva zlikovca i monstruma više nikad je ugledaju svjetlost dana.
Ne znam samo kako on to misli izvesti, ako govorimo o demokratiji i pravnoj državi?
Vucic je obicni dramoser koji zeli izgledati kao da je na strani naroda, glumi cak i da ga zanima citav slucaj.
vucic je budala, sigurna sam da ce malog drzati u ludnici.prosto moraju, ne smiju ga pustiti vani da ponovo ne ubije. nista od njegovog zivota. na neki nacin on i njegova porodica su zivi mrtvaci.sestri mu je tek 10g. ovaj drugi ce dobiti maksimalnu kaznu od 20 godina( da je napunio 21g.dobio bi dozivotnu) i ne vjerujem da ce ga pomilovati. sa 41g on je slobodan covjek. ako se vrati u selo kako ce biti roditeljima ubijenih mladica i djevojke ne mogu ni da zamislim.
Pa normalno da ne moze vucic nista. Lupa gluposti i misli da sa svojim populizmom se dodvori stanovnistvu nakon ubistava. Po zakonu ovaj iz mladenovca max 20 godina a kosta ce vjerojatno u ludnici zavrsiti.
mayab wrote: ↑06/05/2023 18:24
Pa normalno da ne moze vucic nista. Lupa gluposti i misli da sa svojim populizmom se dodvori stanovnistvu nakon ubistava. Po zakonu ovaj iz mladenovca max 20 godina a kosta ce vjerojatno u ludnici zavrsiti.
500 ljudi gleda tu malu uživo , Baka prase i Nugato svaki put kad upale live 10 k djece gleda , razni Hatići , Faće , Zemanići su idoli i odgajaju im djecu preko tik toka .
Nama sa 14 god nije trebao stari sakrivati pištolj u sef , mogao ga je na stolu ostaviti a da ga ne smijemo ni pogledati a ne uzeti u ruke .