Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
A_A_AKCIJA

#101351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

bojan1982 wrote: 06/05/2023 10:17 Pa neka trojka potpise na drzavnom nivou, a ne na kantonalnom ili entitetskom. Ja mislim da bas tako treba.
Eto, vidiš kako može, kada se samo malo razmisli.

Vijeće ministara je Vlada BiH na državnom nivou. Kontaš?

Tamo će se i diskutovati i usaglasiti, ako bude dogovora. Na državnom nivou.
Ateista

#101352 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ateista »

bojan1982 wrote: 06/05/2023 10:16
Ateista wrote: 06/05/2023 10:12

Kako ko, ne volim generalizovati, ali dosta dijaspore uziva u blagodatima gradjanskog drustva a ovdje glasaju za konzervativce i fasiste koji veze nemaju sa gradjanskim drustvom.
Imam utisak da iz nekog razloga,vecina onih koji uopste glasaju daju glas fasistima, ostali vecinom nikako ni ne glasaju.
Na koje fasiste u BIH mislis? Sad ti generalizas... nekome je Čović a nekome Begic fasista.. ovi koje ti prozivaš .. oni bi da uvedu građanski model u BIH, isto ko na zapadu... eto, neka se sami ocituju..
Fasisti su sve nacionalne stranke - SDA, HDZ, SNSD i slicni.
Ako hoce gradjansku,zasto onda vecina dijaspore glasa za pomenute stranke? Misle da ce oni uvesti gradjanski model kao na zapadu...
Bodkin

#101353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

JohnnyS wrote: 06/05/2023 09:17
sehohari wrote: 06/05/2023 00:42

Ako bi mi neko još mogao objasniti gdje je tačno pobjeda?

Znači, Dino otišao da kleči u glavni grad RS-a da bi molio za deal - južna za istočna interkonekcija .
Faktički ponizio sebe (a time i nas) da bi dobio u zauzvrat podršku za hrvatski projekat.

Zli jezici bi rekli - cvijeće.
Glavni grad RS nije Banja Luka
Sta dijaspora zna o bh geografiji :D
Bodkin

#101354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

bojan1982 wrote: 06/05/2023 09:48
JohnnyS wrote: 06/05/2023 09:45 Dijaspora se ne bi napadala da po Švedskoj, Austriji i Norveškoj biraju njihove SDF nego sebi biraju NS, a nama SDF. Ako je netko iz Austrije glasao za hajderovce onda neka ovdje glasa za begiće
Znaci, onaj ko ne bira tvoju stranku, nema pravo na mišljenje?

Kazu pravnici, ako ne lazu, da svako ima pravo na iznošenje misljenja, cak i kad ono izaziva ogorcenje. Ne znam da li ima pravnika na temi.
Tacno. I zato ovi drugi imaju pravo na svoje misljenje o tom kvazipatriotizmu iz svecke
BAK-eV

#101355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BAK-eV »

mirza_15 wrote: 06/05/2023 09:57 A gdje je, konkretno, neko iz Trojke podržao formiranje novog preduzeća za uvoz gasa? Nije valjda da hiljaditi put od izbora zaspinujete nešto što se nije dogodilo? Ili vi vidite budućnost? Je li bacate kašike ili gledate u grah? I sutra, ako bude išlo preko BH Gasa ekipa koja je kao Fazlija fulala sve do sada neće osjetiti sram za spinovanje po forumu. A prpica se vrti ko ringišpil prosipajući spinove. Samo kada se vrtiš na ringišpilu logično je da sve fulaš kao Fazlija. Propade li trojka na prijevremenim lokalnim izborima :lol:

Dakle, konkretno, gdje je dokument ili barem izjava nekoga iz Trojke koji ukazuju na to da će se formirati nova firma koja će biti u vlasništvu kantona sa H većinom? Nije valjda da ne postoji? Vi ste sigurni da to ide pa očekujem da negdje postoji to na papiru ili barem u formi izjave.
U pravi su u vezi dokaza - nema tu nekog dokumenta.

Ali niko od Trojke ne spominje drzavnu firmu.
Cak stavise slika se Konakovic sa Milom i kazu, da su sve dogovorili.

Sta mislis, da li je MIle pristao na drzavnu firmu ili Konakovic na entitetsku?
Ha?
palermo

#101356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

HelaS wrote: 06/05/2023 09:55
palermo wrote: 06/05/2023 06:34 Ma dobro, ako cemo biti iskreni, ne smeta samproglasenoj forumskoj eliti to sto neko pise Iz inostranstva. Smeta im sto imaju drugacije misljenje od njih.
Pa ja bih sad iz glave mogao nabrojati deset nickova kojima nikad nije upucena zamjerka sto pisu a u inostransyvu su. Uostalom , samo kao primjer, ja ne vidjeh ijednom da je netko od samoproglasenie forumske elite rekao nesto nasem forumskom Svicarcu koji evo mjesecima seiri po ovoj temi I zagaduje je. Stavise, reklo bi se, dobrdosao clan, koji ima svoje mjesto u " analitickom promisljanju bh politicke stvarnosti"
Kolega, ja ću samo malo off, neće smetati.

Mlislim, hrvatski jezik jeste konstitutivan u BiH, i ravnopravan, ali jeste, malo je čudno da Istočnohercegovac, posebno Fejićev Mostarac, Bošnjak, piše hrvatskim pismom, barem onim riječima koje isključivo koriste Hrvati.
Istocnoherecgovac cokom..inace fetivi mostarac. Otkud ti da sam fejicevac. Mada me sa Fejicevom vezu mnoge stvari. A hrvayski jezik u mom pismenom izricaju, pa ima ga naravno.....I naci ces ga kod mene. I vidis da ga ne koriste iskljucivo Hrvati. Osim ako ne mislis da sam ubaceni hrvatski elemenat medju Bosnjake.
palermo

#101357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Bodkin wrote: 06/05/2023 10:26
bojan1982 wrote: 06/05/2023 09:48
Znaci, onaj ko ne bira tvoju stranku, nema pravo na mišljenje?

Kazu pravnici, ako ne lazu, da svako ima pravo na iznošenje misljenja, cak i kad ono izaziva ogorcenje. Ne znam da li ima pravnika na temi.
Tacno. I zato ovi drugi imaju pravo na svoje misljenje o tom kvazipatriotizmu iz svecke
Naravno, sve dotle dok ne koriste argument, sta ti imas pisati iz dijaspore.
Bodkin

#101358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

mk ultra wrote: 06/05/2023 10:17
Prpa.ba wrote: 06/05/2023 10:14

HDZ je blokirao federalni zakon o juznoj interkonekciji.

I
Nije istina
Sve je bilo pokrenuto i potpisano od strane BHGasa sa USAID i jos ovom nekom americkom agencijom

I znamo sta se desilo sa dirketorom bhgasa koji je letio za 2min sa te pocizije... SDA je sve to pokopala u startu, ne bi li samo preko turske dolazilo
Sad samo Azerbejdzanski gas i nama i Srbiji, a konekcija sa HR je jako jako bitna...
Jel fakat tacno da ovaj iznad konstanto prosipa lazi?
Bodkin

#101359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

palermo wrote: 06/05/2023 10:33
Bodkin wrote: 06/05/2023 10:26

Naravno, sve dotle dok ne koriste argument, sta ti imas pisati iz dijaspore.
To je ok. Redovno ide “ti si ovja ili onaj bot”. Nema nikakve razlike
mirza_15

#101360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

mirza_15 wrote: 06/05/2023 09:57 A gdje je, konkretno, neko iz Trojke podržao formiranje novog preduzeća za uvoz gasa? Nije valjda da hiljaditi put od izbora zaspinujete nešto što se nije dogodilo? Ili vi vidite budućnost? Je li bacate kašike ili gledate u grah? I sutra, ako bude išlo preko BH Gasa ekipa koja je kao Fazlija fulala sve do sada neće osjetiti sram za spinovanje po forumu. A prpica se vrti ko ringišpil prosipajući spinove. Samo kada se vrtiš na ringišpilu logično je da sve fulaš kao Fazlija. Propade li trojka na prijevremenim lokalnim izborima :lol:

Dakle, konkretno, gdje je dokument ili barem izjava nekoga iz Trojke koji ukazuju na to da će se formirati nova firma koja će biti u vlasništvu kantona sa H većinom? Nije valjda da ne postoji? Vi ste sigurni da to ide pa očekujem da negdje postoji to na papiru ili barem u formi izjave.

I ulozili su amandmane kojima se prebacuju prava i obaveze na tzv. HZHB gas. Firmu su vec napravili.

HDZ je predvodnik koalicije u kojoj sudjeluje tvoja stranka. Njihov stav se nije promijenio, a cvjetici ce se vec okretati kako se sirokobrijesko sunce bude kretalo.

Ja cu vam prvi cestitati ako juzna interkonekcija bude ingerencija BH Gasa.
Aha. Znači grah i kašike :thumbup:
I uopšte ti ne smeta da na osnovu graha i kašika zaključuješ i spinuješ jer grah i kašike su ti uvijek pokazale šta će biti kao recimo na prijevremenim lokalnim izborima.
sajber87

#101361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

bojan1982 wrote: 06/05/2023 09:16
sajber87 wrote: 06/05/2023 09:12

Ima li negdje neki dogovor odluka ili sl oko naziva te firme za uvoz i transport gasa ili su sve vlazni snovi sda hdz df ekipe, svakom iz svojih razloga. Iz trojke govore da zele bosnu bez entiteta pa se sda df botovi ne pale toliko na te izjave i nisu im vazne
Zivo me zaboli koja stranka je ne vlasti, ako je narod bira, tako da me te price, trojka, SDA, ... ne zanima. To ostavi za ove doskocice. Nije ni naziv firme bitan.

Nesto drugo pitam, zasto ne ide preko postojece firme za distribuciju? Valjda mozes shvatiti sta pitam.
Ima li odluka da ne ide ili samo mastas, nagadjas, unosis dezinformaciju, prenosis necije vlazne snove ili sta god vec
sajber87

#101362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Chmoljo wrote: 06/05/2023 09:19
escobar__ wrote: 06/05/2023 06:03

Puca vam kurac osim kad treba dizat lovu na šalteru Western Uniona koju šalju ti koji ne trebaju imat mišljenje o politici u zemlji čiji pasoš posjeduju.

Tad vam ne puca kurac.
:lol:

Meni je šalješ? Nemoj MOLIM TE eura više poslati. Ni ti ni bilo ko drugi. Ok?

U stvari, istina je da šaljete svojoj rodbini, a ne chmolji. A šaljete jer ste pobjegli od ove ljepote i rahatluka i jer vam rodbina ne može spojiti kraj sa krajem zbog ljepote i rahatluka za koje smatrate da bolje znste kako riješiti.

Inače, da odgovorim svim dupebrižnicima jer maše poentu. Nije u pitanju zabranjivanje. Forumaš @TheMule ima ozbiljan problem sa razlikovanjem osnovnih pojmova. U pitanju je moralisanje koje je u stvari licemjerje. Ne dajte ovo, ne dajte ono, srsmota je ovo, sramota je ono. Ok ba, dođite pa hajde da ne damo zakedno. A ne da ja ovdje korijenje moram jesti, da se dijasporac koji hrani svoji rodbinu i tako misli da je mene zadužio, ne bi osjećao poniženo. Stalo mi je do tih osjećanja.

A tako je licemjeran i kolega @palermo jer je ne jednom insistirao da mi ostali koji nismo iz hercegovine nemamo pojma "ko su" hrvati.

Ili kolega @Prpa.ba koji je vodio spisak učinjenih stvari za mandata trojke, koji je naprasno zaboravio i bez problema kaže da je trojka nesposovna i nije ništa uradila uz izgovor država je bitnija od bilo čega. Pa mu je valjda i svejedno ko je doveo do toga, beć je bitno ko je od sada vlast. Logično.

Manite me na rende kora. Što bi rekli ameri "put your money where your mouth is".

Ko je shvatio, shvatio. Koje preletio postove, piše sa agendom ili ko je ograničen taj nije, i ja tu ništa ne mogu.
:thumbup:
mirza_15

#101363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

BAK-eV wrote: 06/05/2023 10:29

U pravi su u vezi dokaza - nema tu nekog dokumenta.

Ali niko od Trojke ne spominje drzavnu firmu.
Cak stavise slika se Konakovic sa Milom i kazu, da su sve dogovorili.

Sta mislis, da li je MIle pristao na drzavnu firmu ili Konakovic na entitetsku?
Ha?
Ne dokazuje se postojanje namjere odsustvom kontra narativa. Zaključuješ na osnovu dogovora sa Dodikom koji sa realizacijom južne neće imati ništa. Čak negdje Dodik i spominje da po pitanju južne postoje razmimoilaženja u FBiH. To što Dino ne sere patriJotska sranja da bi se dopao širokim narodnim masama ne znači da je na nešto pristao. Isto se pisalo i za državnu imovinu.
palermo

#101364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

mirza_15 wrote: 06/05/2023 10:59

I ulozili su amandmane kojima se prebacuju prava i obaveze na tzv. HZHB gas. Firmu su vec napravili.

HDZ je predvodnik koalicije u kojoj sudjeluje tvoja stranka. Njihov stav se nije promijenio, a cvjetici ce se vec okretati kako se sirokobrijesko sunce bude kretalo.

Ja cu vam prvi cestitati ako juzna interkonekcija bude ingerencija BH Gasa.
Aha. Znači grah i kašike :thumbup:
I uopšte ti ne smeta da na osnovu graha i kašika zaključuješ i spinuješ jer grah i kašike su ti uvijek pokazale šta će biti kao recimo na prijevremenim lokalnim izborima.
Za jednu stvar sasvim sigurno ne trebaju grah I kasike. Kakva god bude odluka Vlade Federacije ti ces je braniti.
Prpa.ba

#101365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

mirza_15 wrote: 06/05/2023 10:59 Aha. Znači grah i kašike :thumbup:
Ne. Oci i zdrav razum.
Amandman II.

Članak 4. mijenja se i glasi:

U članku 4. u stavku 1. riječi: "BH-Gas" d.o.o. Sarajevo" zamjenjuju se riječima „“Južna plinska interkonekcija" d.o.o. Mostar"."

Obrazloženje

Ovim amandmanom riječi: "BH Gas" d.o.o. Sarajevo" zamjenjuju se riječima "Južna plinska interkonekcija" d.o.o. Mostar". Ovo bi bilo gospodarsko društvo (javno poduzeće) koje bi se osnovalo od strane županija kroz koje prolazi plinske trase i odvojci zajedno sa Federacijom BiH.
Sretno vam. Valja medju gradjane i braniti ovo.
tramvajtrojka

#101366 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 06/05/2023 11:06
Ne. Oci i zdrav razum.
Amandman II.

U članku 4. u stavku 1. riječi: "BH-Gas" d.o.o. Sarajevo" zamjenjuju se riječima „“Južna plinska interkonekcija" d.o.o. Mostar"."

Obrazloženje

Ovim amandmanom riječi: "BH Gas" d.o.o. Sarajevo" zamjenjuju se riječima "Južna plinska interkonekcija" d.o.o. Mostar". Ovo bi bilo gospodarsko društvo (javno poduzeće) koje bi se osnovalo od strane županija kroz koje prolazi plinske trase i odvojci zajedno sa Federacijom BiH.
jel medju one gradjane ne daj bosnjake lendooooo, ne daj islam lendoooo, i hajmo jedan tekbir za gradjansku BiH :mrgreen: :mrgreen:
sajber87

#101367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

escobar__ wrote: 06/05/2023 09:57
Chmoljo wrote: 06/05/2023 09:19 U stvari, istina je da šaljete svojoj rodbini, a ne chmolji. A šaljete jer ste pobjegli od ove ljepote i rahatluka i jer vam rodbina ne može spojiti kraj sa krajem zbog ljepote i rahatluka za koje smatrate da bolje znste kako riješiti.
Da, tačno.

Otišao sam iz zemlje upravo zbog toga što je tamo daleko od ljepote i rahatluka, a zahvaljujući politikama koje se tamo vode, primarno od SDA, a evo kako vidimo i od novih/starih snaga, preletača i metastaza.

No to ne znači da ne smijem imat svoje mišljenje na bilo koji temu kao građanin Bosne i Hercegovine. Na izborima sam prestao glasati prije pet, šest godina kad sam primjetio da stvari ne idu u dobrom pravcu, te izgubio nadu u to da je neko u stanju i ima volje napraviti nešto bolje - tada sam zapravo i odlučio otići.

SDAovac nisam (kako se ovdje počesto imputira ljudima koji kritikuju bilo šta što uradi trojka, četvorka, osmorka) - slobodno prečešljaj moje komentare ako želiš da se uvjeriš.

Gore navedeno mi je dovoljno da si dadnem za pravo da komentarišem šta hoću bez da me stranački botovi ovdje optužuju za nešto ili mi još govore da nemam pravo komentarisat ni radit bilo šta što se tiče domovine.

Za takve odjebaus u skokovima.
Sda ovac nisi, kazes za trojku nisi, vjerovatno si za df "patriote" jer njih ne pominjes, ali vjerovatno znas da je biti sa df sbih nes kao da si za sda. Ili nam predlazes da ne glasamo , da sda fanatici koji bi dan prije izbora da im bakir majku opsuje glasali za sda izasli i sa manjinom da nas zajasu iznova . Sda 30 godina siluje bosnu i bosnjake , trojka na vlasti u federaciji nekoliko dana i odmah su isti vracaj stare, procitana logika od svakog sa gramom mozga ili ko nije kupljen od kleptokoruptivne sda df ekipe. Sta nam predlazes, ponudi nam neko rjesenje, ovom narodu je dosta pametovanja sta neces nego da ponudis rjesenje za ono sto hoces.
mirza_15

#101368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Prpa.ba wrote: 06/05/2023 11:06
Ne. Oci i zdrav razum.
Amandman II.

Obrazloženje

Ovo usvojeno?
Ili ipak samo grah i kašike?
Novak20

#101369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

BH-gas je u startu opterećena firma, a u ruskom plinu nema budućnosti. Jedna tužba ili neki hir sa Istoka može veoma lako spriječiti bilo kakve razvojne projekte BH-gasa.

Ima logike osnovati hrvatsko - hercegovačku kompaniju za plin kada takvu imaju Srbi i Bošnjaci.

https://www.slobodnaevropa.org/a/bih-pl ... 52573.html
Na posljedice prelaska na plinovod Turski tok i financijski udarac koji može donijeti arbitražni spor sa mađarskim FGSZ-om, upozorava Almir Bečarević, bivši dugogodišnji direktor kompanije "BH Gas".

Bečarević je uvjeren da će Federacija BiH izgubiti spor od Mađara i procjenjuje da će uz troškove arbitraže i advokata, ukupna "odšteta" porasti na oko 23 miliona dolara.

To bi po njegovom mišljenju moglo ugroziti poslovanje kompanija "Energoinvest" i "BH Gas", kao i projekte koji bi BiH osigurali alternativne pravce za snabdijevanje plinom.

Shodno ranijem zaključku Vlade Federacije BiH, troškove arbitraže i pravnog zastupanja u Cirihu snosit će kompanije "Energoinvest" i "BH-Gas".
Bosna i Hercegovina nema zakon o plinu i električnoj energiji na državnom nivou kojim bi se ova oblast uredila. Donošenje zakona ne dozvoljava Republika Srpska, ocjenjujući kako se njime nadležnosti entiteta prenose na državu.
sajber87

#101370 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Ateista wrote: 06/05/2023 10:22
bojan1982 wrote: 06/05/2023 10:16

Na koje fasiste u BIH mislis? Sad ti generalizas... nekome je Čović a nekome Begic fasista.. ovi koje ti prozivaš .. oni bi da uvedu građanski model u BIH, isto ko na zapadu... eto, neka se sami ocituju..
Fasisti su sve nacionalne stranke - SDA, HDZ, SNSD i slicni.
Ako hoce gradjansku,zasto onda vecina dijaspore glasa za pomenute stranke? Misle da ce oni uvesti gradjanski model kao na zapadu...
Balkanski kasapin i haski optuzenik slobodan milosevic je kosovu nudio gradjanski model tada citava srbija da bude jedna izborna jedinica ali pametni albanci su znali da im je to podvala da cetnicka ideologija upravlja kosovom a time automatski i albancima na kosovu , bojkotovali su izbore skupljali saveznike oko sebe( ne ruse kako nam predlaze SDA Z ahiragic) nego amere i zapad i dobili su hvala bogu drzavu, a gdje je dosta kumovala cetnicka ideologija da brojniji vlada nad malobrojnijim umjesto da su sjeli i vidjeli sa albancima sta zele iako je tada devedesetih vec bilo kasno za to jer su srpski nacionalisti tlacili malobrojnije albance vijek citav
Prpa.ba

#101371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Evo glasnogovornik se oglasio, cvjetici da se postroje uz prilozenu argumentaciju. :mrgreen:

Vec vidim mirzu kako akciono u stilu objasnjava kako je SDA unistila BH Gas i sad nema druge nego formirati katolicko, zdravo preduzece, bez dugova, koje ce osigurati.. nesto. :mrgreen:

Okrenimo se zivotnim pitanjima, ljudi.
mirza_15

#101372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Novak20 wrote: 06/05/2023 11:24 BH-gas je u startu opterećena firma, a u ruskom plinu nema budućnosti. Jedna tužba ili neki hir sa Istoka može veoma lako spriječiti bilo kakve razvojne projekte BH-gasa.

Ima logike osnovati hrvatsko - hercegovačku kompaniju za plin kada takvu imaju Srbi i Bošnjaci.

https://www.slobodnaevropa.org/a/bih-pl ... 52573.html
Na posljedice prelaska na plinovod Turski tok i financijski udarac koji može donijeti arbitražni spor sa mađarskim FGSZ-om, upozorava Almir Bečarević, bivši dugogodišnji direktor kompanije "BH Gas".

Bečarević je uvjeren da će Federacija BiH izgubiti spor od Mađara i procjenjuje da će uz troškove arbitraže i advokata, ukupna "odšteta" porasti na oko 23 miliona dolara.

To bi po njegovom mišljenju moglo ugroziti poslovanje kompanija "Energoinvest" i "BH Gas", kao i projekte koji bi BiH osigurali alternativne pravce za snabdijevanje plinom.

Shodno ranijem zaključku Vlade Federacije BiH, troškove arbitraže i pravnog zastupanja u Cirihu snosit će kompanije "Energoinvest" i "BH-Gas".
Bosna i Hercegovina nema zakon o plinu i električnoj energiji na državnom nivou kojim bi se ova oblast uredila. Donošenje zakona ne dozvoljava Republika Srpska, ocjenjujući kako se njime nadležnosti entiteta prenose na državu.
Ako je SDA pristajala na podjelu na polju naftne, telekomunikacione, elektro i građevinske industrije ne znači da to treba uraditi i kada je gas u pitanju. BH Gas kao federalna firma treba da radi sve vezano za gas na području FBiH, a eventualno se može razgovarati o upravljačkim strukturama u istoj.
mirza_15

#101373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Prpa.ba wrote: 06/05/2023 11:31 Evo glasnogovornik se oglasio, cvjetici da se postroje uz prilozenu argumentaciju. :mrgreen:

Vec vidim mirzu kako akciono u stilu objasnjava kako je SDA unistila BH Gas i sad nema druge nego formirati katolicko, zdravo preduzece, bez dugova, koje ce osigurati.. nesto. :mrgreen:

Šta kažu grah i kašike?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#101374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mk ultra »

Gas promet pale je "privatno" preduzece srbija gasa
Novak20

#101375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Prpa.ba wrote: 06/05/2023 11:31 Evo glasnogovornik se oglasio, cvjetici da se postroje uz prilozenu argumentaciju. :mrgreen:

Nije važno koje je boje mačka nego je važno da efikasno lovi miševe. Eto, to je životno pitanje u situaciji u kojoj jesmo svi zajedno.
Locked