SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

laik1981

#65826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

splinter wrote: 05/05/2023 20:07
insaneinthebrain wrote: 05/05/2023 20:06

na avazu objavili da je Saburina
OK onda.
Nisam čitao tamo prilog, samo na Klixu.
Pise i na klixu, bar je pisalo kada sam citao..
splinter

#65827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

laik1981 wrote: 05/05/2023 20:09
splinter wrote: 05/05/2023 20:07

OK onda.
Nisam čitao tamo prilog, samo na Klixu.
Vidim sad
Nejse..Uglavnom otkud roditelj u hodniku kada je svima osim učenicima zabranjen ulaz u prostorije škole, jedini izuzetak je kad su nformacije ili roditeljski ili ako ne dođe po pozivu.
I ovdje je bilo dosta propusta, očito od strane uposlenih u školi.
laik1981

#65828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

splinter wrote: 05/05/2023 20:16
laik1981 wrote: 05/05/2023 20:09
Vidim sad
Nejse..Uglavnom otkud roditelj u hodniku kada je svima osim učenicima zabranjen ulaz u prostorije škole, jedini izuzetak je kad su nformacije ili roditeljski ili ako ne dođe po pozivu.
I ovdje je bilo dosta propusta, očito od strane uposlenih u školi.
Zabranjeno samo na papiru.
elSaik

#65829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by elSaik »

Kada se čita tekst ne može a da se ne utvrdi niz okolnosti koji su za jednu osnovu školu nedopustivo. Mimo same činjenice da neka žena slobodno hoda po školi i mlati djecu, iz opisa toka događaja u tekstu proizilazi kako je tek majka prebijenog dječaka zvala policiju i hitnu, A DA TO NIJE URADILA ŠKOLA. Dakle, niko od zaposlenih i nadležnih u školi nije reagovao na način da pozove policiju i hitnu, iako je u prostorijama te škole odrasla osoba tukla maloljetnog dječaka. To je mimo svih pravila, procedura, smjernica i naročito zdravog razuma.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#65830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Domar zaduzen za sve...osoba koja radi na vratima ima posao b posao c posao d...popravlja cesmu aparat za kavu itd...i nema ga na vratima
qlface

#65831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by qlface »

Ovo je supruga nekog krimosa ili političara 99%, gledaj kako joj se i identitet štiti jer "traje istraga", a i škola nijema dok majka nije reagovala.
laik1981

#65832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

elSaik wrote: 05/05/2023 20:48 Kada se čita tekst ne može a da se ne utvrdi niz okolnosti koji su za jednu osnovu školu nedopustivo. Mimo same činjenice da neka žena slobodno hoda po školi i mlati djecu, iz opisa toka događaja u tekstu proizilazi kako je tek majka prebijenog dječaka zvala policiju i hitnu, A DA TO NIJE URADILA ŠKOLA. Dakle, niko od zaposlenih i nadležnih u školi nije reagovao na način da pozove policiju i hitnu, iako je u prostorijama te škole odrasla osoba tukla maloljetnog dječaka. To je mimo svih pravila, procedura, smjernica i naročito zdravog razuma.
Nadlezni u skolama samo gledaju kako da zataskaju bilo kakav problem. U izvjestajima sve bajno.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#65833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

95% djece odlicno, a suplji ko sir.
Qler

#65834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Qler »

Ne znam šta je prethodilo ovome, moguće je da je i ovaj maltretirao njeno dijete, ili šta, ali ovo definitivno nije način. Jebo bi joj ja sveca za ovo...
armin071

#65835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by armin071 »

Qler wrote: 05/05/2023 21:48 Ne znam šta je prethodilo ovome, moguće je da je i ovaj maltretirao njeno dijete, ili šta, ali ovo definitivno nije način. Jebo bi joj ja sveca za ovo...
Ma samo u zatvor i spucati joj kaznu da joj i muž i .ebač plaćaju kredite narednih 10 godina i svaka naredna k.rava bi dobro promislila prije nego udari tuđe dijete…
Optimus09

#65836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Optimus09 »

Dijete pretuci,koja je to stoka.Nadam se da dijete ima nekog u familiji koji ce joj barem samarcinu opaliti.
Sumnjam da ce je ko teretiti,po ponasanju ima nekog iza sebe.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#65837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

qlface wrote: 05/05/2023 21:01 Ovo je supruga nekog krimosa ili političara 99%, gledaj kako joj se i identitet štiti jer "traje istraga", a i škola nijema dok majka nije reagovala.
Stiti se identitet njenog djeteta prvenstveno. Nije dovoljno samo ne navesti ime djeteta, nego i podatke pomocu kojeg se isto moze identifikovati.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#65838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Qler wrote: 05/05/2023 21:48 Ne znam šta je prethodilo ovome, moguće je da je i ovaj maltretirao njeno dijete, ili šta, ali ovo definitivno nije način. Jebo bi joj ja sveca za ovo...
Ako bi vec toliko eskaliralo, onda bih se pobio sa roditeljima. Al da mali nasilnik fino vidi kako mu roditelj moze samar popiti.

Ako ni tada ne bi prestalo, onda je vec rijec o sociopati poput ovog malog kecmanovica i onda je veci problem koji se ne moze bilo kakvim samaranjem rijesiti.
Laplace

#65839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

laik1981 wrote: 05/05/2023 19:57 Sta uraditi sa ovom psihopatom?

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /230505158
"U četvrtak, 27. aprila 2023., u hodniku jedne od OŠ u Sarajevu pretučen je D.R., učenik četvrtog razreda, od strane roditelja (mati) učenika iz njegovog odjeljenja. Nakon završetka nastave, D.R. je krenuo kući, ali ga je u hodniku škole dočekala majka dječaka iz njegovog odjeljenja, gurnuvši ga da se vrati u hodnik. Gurnula ga je niz nekoliko stepenica, te kada se pokušao ispraviti tako jako ga je ošamarila da je pao na pod. Krenula mu je krv na nos. Nakon toga uhvatila je dječaka jako za kosu, te nastavila udarcima o zid i pod. Fizičko zlostavljanje djeteta joj nije bilo dovoljno. Govorila mu je kako je njen sin pametniji, a svom sinu savjetovala da svaki dan D.R. govori da je glup i ružan. Kada je rekla da treba ljubiti patike njenom sinu, D.R. je pokušao to odbiti, ali ona ga je natjerala i na to poniženje.
Zašto iz škole nisu odmah nazvali policiju nego je to tek uradila majka pretučenog dječaka kad je došla?

Inače, u KS Ministarstvo obrazovanja (i čega još sve ne je) je roditeljima dala previše prava da se petljaju u rad škole pa, između ostalog, daju sebi za pravo da ušetaju u školu i provode neku svoju pravdu. Naročito su u osnovnim školama nastavnici obespravljeni, niko ne smije krivo pogledati nečijeg princa ili princezu (osim ako nastavnik ima "dobra leđa"). Mada, ni mnogi nastavnici nisu baš za pohvaliti, mora se priznati.

I šta je danas sa ljudima? Čim mu kažeš nešto što mu se ne svidi ili ga krivo pogledaš, odmah bi se tukao. Tolerancija nula.
Laplace

#65840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

mali_balon wrote: 05/05/2023 20:06
laik1981 wrote: 05/05/2023 19:57 Sta uraditi sa ovom psihopatom?

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /230505158

Kako je ta zena uslamu skolu, kako i zasto je nastavnica pustla djecaka da izadje, ili ga ja safatala na odmoru....ne da branim tu zivotinju ali sta je dovelo do ovog, treba tu jos ispitat pa sve odgovorne kazniti...mozda je djecak koji je dobio batine zadirkivao sina pa mama opominjala vidi ne pije vode pa uzela stvari i svoje ruke, ko sto bi mi svi kada vidimo da neki nece da rade svoj posao....dobro ne kazem da bi olesili tudju djecu tu bas moras biti mjamun nego makar sa roditeljima popricati...
Hocu da kazem culi smo jednu stranu price, trebalo bi cuti i drugu....naravno ne zelim umanjiti krivicu doticne mahaluse, njoj bi radio srednjevjekovne stvari....cuj djete od 9g mlatiti ne mogu da shvatim....
Dijete je krenulo kući poslije nastave, dakle časovi su bili završeni.

Inače, slažem se sa tobom u mnogim stvarima. U našim školama se mnogo šta gura pod tepih. Naročito me nervira to što se izbjegavaju izricati disciplinske mjere jer se smatra da se sve riješilo razgovorom. Ono, da se sve može riješiti razgovorom disciplinske mjere ne bi ni postojale. I ko je ikad (osim u holivudskom filmovima) razgovorom lošeg čovjeka pretvorio u dobrog? K'o fol on je dobar ali neshvaćen - how yes no!

Mnogo šta se gura pod tepih pa onda ne čudi kad se desi nešto ovakvo ili još gore.
mali_balon

#65841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Laplace wrote: 06/05/2023 09:35
mali_balon wrote: 05/05/2023 20:06
Kako je ta zena uslamu skolu, kako i zasto je nastavnica pustla djecaka da izadje, ili ga ja safatala na odmoru....ne da branim tu zivotinju ali sta je dovelo do ovog, treba tu jos ispitat pa sve odgovorne kazniti...mozda je djecak koji je dobio batine zadirkivao sina pa mama opominjala vidi ne pije vode pa uzela stvari i svoje ruke, ko sto bi mi svi kada vidimo da neki nece da rade svoj posao....dobro ne kazem da bi olesili tudju djecu tu bas moras biti mjamun nego makar sa roditeljima popricati...
Hocu da kazem culi smo jednu stranu price, trebalo bi cuti i drugu....naravno ne zelim umanjiti krivicu doticne mahaluse, njoj bi radio srednjevjekovne stvari....cuj djete od 9g mlatiti ne mogu da shvatim....
Dijete je krenulo kući poslije nastave, dakle časovi su bili završeni.

Inače, slažem se sa tobom u mnogim stvarima. U našim školama se mnogo šta gura pod tepih. Naročito me nervira to što se izbjegavaju izricati disciplinske mjere jer se smatra da se sve riješilo razgovorom. Ono, da se sve može riješiti razgovorom disciplinske mjere ne bi ni postojale. I ko je ikad (osim u holivudskom filmovima) razgovorom lošeg čovjeka pretvorio u dobrog? K'o fol on je dobar ali neshvaćen - how yes no!

Mnogo šta se gura pod tepih pa onda ne čudi kad se desi nešto ovakvo ili još gore.
I kada dodje do problema o tome se ne raspravlja sa roditeljima...imali neki problemcic u razredu, oko grupa na temsu, helem djeca se nesta nagovorila jedni drugima i to otislo na viber grupu gdje su pale malo teze rijeci...mi smo to pratili rekli curici da izadje iz grupe dalje nismo pratili..da bi jedan dan rekla da je razrednik pozvao roditelje od dvoje djece i da su razgovarali sto kako ne znamo...ne bi ni ovo znali da nam mala nije rekla
razrednik je trebao sazvati roditeljski, da dodju i djeca, i reci sta je bilo i da zajedno raspravimo i razgovaramo, Bitno je o ovim stvarima razgovarati, treba da se kaze sta je bilo, zvog cega je doslo do te neke prepirke...ali jok gurni pod tepih, ne talasan..... dzes to bruka, obrukalo me dijete, moje je zlatno itd itd...i onda dolazi do vrsnjackog nasilja itd its
Kako rekoj mi se uvijek zajebajemo sa posljedicama jer za prevenciju nemamo zivaca, znanji i kadra.....i para
zdruzdjo

#65842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Imao/Imam problem sa vrsnjackim nasiljem sa kcerkom.
Bila teze bolesna bas dug period(citav jedan razred je bila na online nastavi jer fzicki nije mogla biti u skoli) i kada se vratila u skolu, djecu je poceo da siba pubertet, grupice, klanovi.....
Ona ispala zbog odsustvovanja iz tih tokova. Ali sa svojim specificnim zivotnim stilom(odjevanje, muzika, umjetnost....) bila bas lijepa meta za peckanje, provociranje, vrijedjanje, pa i gore itd.
Nekoliko puta upozoravao razrednicu, pedagoga i direktora sta se desava bez da sam ikada direktno prozvao neko od djece, iako sam znao savrseno dobro ko je u tome. Nadajuci se da ce uraditi nesto. Htio fino da urade nesto.
Da napomenem, direktor je bivsi nastavnik iz te skole. Totalno nesposoban za taj posao. Stranacka imenovanja i tako to.
Uradice nesto, pricati ce, oni ce radionice, oni ce razgovori, druzenja.....bla bla. Sve ce oni, ali u prevodu nista nisu uradili.
Malo prebace na razrednicu pa ko fol ona poprica sa nekim vodjama tih grupica.
Bude ok mjesec pa opet. Djete svaki cas neraspolozeno iz skole.
Pa mi pricaj sa njom, malo motivaciono, malo silom da odgovori i ona na te stvari....ali.....mrka kapa.
Uglavnom jedan dan je u autu okinula plakati i tresti se pricajuci neke situacije.
Taj dan da sam kojim slucajem ja imao pistolj, a da je ona imala ikakav pristup tome, i da sam joj nekad pokazao kako se rukuje, garantujem zivotom da bi krisom uzela pistolj i namirila barem jedno 7-8 djece iz razreda.
Srecom nemam oruzje, jer mozda bih i ja u toj huji namirio nekoga.
Opet odem sutra u skolu i istresem imenom i prezimenom sviju pedagogici i kazem da je dosta i da vise necemo ici fino i diplomatski nego cemo i zavrtati ruke. I da cemo ici na visi nivo.
Taj isti dan navece iz skole se pojavila sa modricom na ruci.
Prekipilo mi je i otisao u hitnu po ljekarsko. Otisao u policiju u pola 12 navece i prijavio.
Tu mi podastru famozni zakon o krivicnoj neodgovornosti djece ispod 14 godina. Ali da se moze teretiti skola za neadekvatno postupanje za sve navedeno.
Kontaktirali tuzioca i on potvrdio. Prijava otisla.
Jedan dan suocavanje roditelja djece, mene i supruge, pedagoga, direktora, razrednice, i predstavnika iz policije.
Naravno roditelji graknuli kako oni garantuju da njihova djeca ne bi nikada tako nesto.
Nakon nekih sat vremena graktanja, ja skontam da nema svrhe raspravljati jer je besmisleno i neproduktivno.
Zahvalim se i odem. Oni su ostali iza mene jos. Tek par mjeseci kasnije cu saznati da su svi prisutni: dirketor, pedagog, razrednica, roditelji.....ali bez policije, jos razglabali o mojoj kcerki itd. Znaci BEZ MENE I SUPRUGE. Cak je islo i dotle da je ona "u vezi" sa nekom djevojcicom iz inostrantsva. Otisao kod psihologa, psihijatra, prijavio u ministarstvo obrazovanja, uzeo advokata i digao na veoma visok nivo. Djete otislo na "bolovanje" jer je psihijatar i psiholog snazno savjetovali da ne ide u skolu u to okruzenje.
Iz skole(u sprezi sa ministarstvom) se u djavola stvorili da ona krene da ide u skolu. Jer u tom slucaju bi se sve to "pomelo pod tepih"
Nije mi padalo na pamet da je saljem u skolu ni po koju cijenu. Pogotovo nakon sve golgote koju je prosla sa svojom bolescurom prije.
Jedan dan opet sastanak u koji je dosla i predstavnica iz ministarstva za obrazovanje i policija opet.
Trebali da se pojave i roditelji i iz centra za socijalni rad. Oni se nisu pojavili. Ova predstavnica iz ministarstva je ovaj put bila na nivou zadatka i naljepila sviju iz skole. Htjela je i ona da se vidi pa da eto djete krene u skolu. Rekao da mi ne pada na pamet ista bez odluke prihologa. Par dana nakon toga psiholog nam to i potvrdio. Rekao da se ne igramo i da djete u saljemo u tako toksicnu sredinu. Pogotovo sada.
Nakon toga sam pricao sa djetetom i ona sama htjela da predje u drugu skolu. Odveo je u par najblizih i ona probrala. Upisali je. Dolazi nasmijana iz skole, sto mi je bogatstvo.
Advokat je digao to sve na jos visi nivo. Ukljucen i ombdusmen. Iz skole se jednom oglasili i poslali spisak onoga sto su oni "radili". Milion nedosljednosti i nelogicnosti. Datumi zbrda-zdola. Kao imali razgovor sa mojom kcerkom kada ona nije bila u skoli i slicno.
Necu da skoli(ali i ministarstvu) pustim da im prodje bezbolno. Mala otisla u drugu skolu, mi se rjesili problema i idemo dalje kao i do sada.
Ombdusmeni su najavili da ce traziti od tuzilastva da se posalje inspekcija u skolu. Advokat najavio tuzbu direktoru za neadekvatno postupanje, to razglabanje kada smo mi otisli sa tog sastanka, i za fringiranje tih dopisa gdje se kao peru da su nesto radili.
Bilo kako bilo, malo protresamo drvo s vremena ne vrijeme. Ne mora nikakva vocka pasti, ali makar se ovi uhvate u strahu za grane bojeci se da ce pasti, a advokat je prijatelj.

Malo duzi post. Izvinite.
insaneinthebrain

#65843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

Koja je skola u pitanju. Ako nije tajna
video

#65844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by video »

Ono sto znam definitivno je to da dijecu NE TREBA ostavljati sistemu misleci da ce isti sve rijesiti i da sve drzi pod kontrolom.
NECE I NE MOZE!!!!!!

Dakle, boriti se za svoju dijecu jer ako nece roditelj, drugi sigurno nece.

Ne treba prepustati nista slucaju.
Laplace

#65845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

zdruzdjo wrote: 06/05/2023 15:42 Imao/Imam problem sa vrsnjackim nasiljem sa kcerkom.
Bila teze bolesna bas dug period(citav jedan razred je bila na online nastavi jer fzicki nije mogla biti u skoli) i kada se vratila u skolu, djecu je poceo da siba pubertet, grupice, klanovi.....
Ona ispala zbog odsustvovanja iz tih tokova. Ali sa svojim specificnim zivotnim stilom(odjevanje, muzika, umjetnost....) bila bas lijepa meta za peckanje, provociranje, vrijedjanje, pa i gore itd.
Nekoliko puta upozoravao razrednicu, pedagoga i direktora sta se desava bez da sam ikada direktno prozvao neko od djece, iako sam znao savrseno dobro ko je u tome. Nadajuci se da ce uraditi nesto. Htio fino da urade nesto.
Da napomenem, direktor je bivsi nastavnik iz te skole. Totalno nesposoban za taj posao. Stranacka imenovanja i tako to.
Uradice nesto, pricati ce, oni ce radionice, oni ce razgovori, druzenja.....bla bla. Sve ce oni, ali u prevodu nista nisu uradili.
Malo prebace na razrednicu pa ko fol ona poprica sa nekim vodjama tih grupica.
Bude ok mjesec pa opet. Djete svaki cas neraspolozeno iz skole.
Pa mi pricaj sa njom, malo motivaciono, malo silom da odgovori i ona na te stvari....ali.....mrka kapa.
Uglavnom jedan dan je u autu okinula plakati i tresti se pricajuci neke situacije.
Taj dan da sam kojim slucajem ja imao pistolj, a da je ona imala ikakav pristup tome, i da sam joj nekad pokazao kako se rukuje, garantujem zivotom da bi krisom uzela pistolj i namirila barem jedno 7-8 djece iz razreda.
Srecom nemam oruzje, jer mozda bih i ja u toj huji namirio nekoga.
Opet odem sutra u skolu i istresem imenom i prezimenom sviju pedagogici i kazem da je dosta i da vise necemo ici fino i diplomatski nego cemo i zavrtati ruke. I da cemo ici na visi nivo.
Taj isti dan navece iz skole se pojavila sa modricom na ruci.
Prekipilo mi je i otisao u hitnu po ljekarsko. Otisao u policiju u pola 12 navece i prijavio.
Tu mi podastru famozni zakon o krivicnoj neodgovornosti djece ispod 14 godina. Ali da se moze teretiti skola za neadekvatno postupanje za sve navedeno.
Kontaktirali tuzioca i on potvrdio. Prijava otisla.
Jedan dan suocavanje roditelja djece, mene i supruge, pedagoga, direktora, razrednice, i predstavnika iz policije.
Naravno roditelji graknuli kako oni garantuju da njihova djeca ne bi nikada tako nesto.
Nakon nekih sat vremena graktanja, ja skontam da nema svrhe raspravljati jer je besmisleno i neproduktivno.
Zahvalim se i odem. Oni su ostali iza mene jos. Tek par mjeseci kasnije cu saznati da su svi prisutni: dirketor, pedagog, razrednica, roditelji.....ali bez policije, jos razglabali o mojoj kcerki itd. Znaci BEZ MENE I SUPRUGE. Cak je islo i dotle da je ona "u vezi" sa nekom djevojcicom iz inostrantsva. Otisao kod psihologa, psihijatra, prijavio u ministarstvo obrazovanja, uzeo advokata i digao na veoma visok nivo. Djete otislo na "bolovanje" jer je psihijatar i psiholog snazno savjetovali da ne ide u skolu u to okruzenje.
Iz skole(u sprezi sa ministarstvom) se u djavola stvorili da ona krene da ide u skolu. Jer u tom slucaju bi se sve to "pomelo pod tepih"
Nije mi padalo na pamet da je saljem u skolu ni po koju cijenu. Pogotovo nakon sve golgote koju je prosla sa svojom bolescurom prije.
Jedan dan opet sastanak u koji je dosla i predstavnica iz ministarstva za obrazovanje i policija opet.
Trebali da se pojave i roditelji i iz centra za socijalni rad. Oni se nisu pojavili. Ova predstavnica iz ministarstva je ovaj put bila na nivou zadatka i naljepila sviju iz skole. Htjela je i ona da se vidi pa da eto djete krene u skolu. Rekao da mi ne pada na pamet ista bez odluke prihologa. Par dana nakon toga psiholog nam to i potvrdio. Rekao da se ne igramo i da djete u saljemo u tako toksicnu sredinu. Pogotovo sada.
Nakon toga sam pricao sa djetetom i ona sama htjela da predje u drugu skolu. Odveo je u par najblizih i ona probrala. Upisali je. Dolazi nasmijana iz skole, sto mi je bogatstvo.
Advokat je digao to sve na jos visi nivo. Ukljucen i ombdusmen. Iz skole se jednom oglasili i poslali spisak onoga sto su oni "radili". Milion nedosljednosti i nelogicnosti. Datumi zbrda-zdola. Kao imali razgovor sa mojom kcerkom kada ona nije bila u skoli i slicno.
Necu da skoli(ali i ministarstvu) pustim da im prodje bezbolno. Mala otisla u drugu skolu, mi se rjesili problema i idemo dalje kao i do sada.
Ombdusmeni su najavili da ce traziti od tuzilastva da se posalje inspekcija u skolu. Advokat najavio tuzbu direktoru za neadekvatno postupanje, to razglabanje kada smo mi otisli sa tog sastanka, i za fringiranje tih dopisa gdje se kao peru da su nesto radili.
Bilo kako bilo, malo protresamo drvo s vremena ne vrijeme. Ne mora nikakva vocka pasti, ali makar se ovi uhvate u strahu za grane bojeci se da ce pasti, a advokat je prijatelj.

Malo duzi post. Izvinite.
Te priče, radionice, new age kvazimetode rješavanja svačega a u stvari ničega su potpuno beskorisne, u najboljem slučaj se nasilnici malo primire i opet po starom. Isto kao i u svemu ostalome, npr. u saobraćaju: možeš ti njemu pričati, raditi radionice, stavljati fotografije razbijenih auta i šta god ti naumpadne, nema efekta dok ga ne odereš sa kaznama da mu se ne isplati kršiti propise.

Ja se ubih pričajući da se ne igramo škole i da se strogo držimo propisa, procedura i školskih politika, kakve god da su, i da se ništa ne trpa pod tepih. Kao da se borim sa vjetrenjačama. A kao nam neki od roditelja zlostavljanog djeteta dođe bijesan i nabrijan, uvjeren sam da će mene baciti u vatru da vadim situaciju, kao i uvijek do sada kad je bilo gusto.

I da, podržavam te da to izvedeš do kraja. Neka lete glave pa da se vidi ko je provjetni radnik a ko se igra škole.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#65846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

U naselju, u ulici ima 10ak djecaka koji se znaju, igraju lopte i tako. I bio jedan koji je sviju nesto zadirkivao, gurao, udarao. Kod mene su oba od početka instruisana sa dva pravila
1. Ne smiješ prvi poceti
2. Ne daj nikome da te zajebava, brani se zivotom
Kako na ulici, tako i u skoli.
(Skretali su mi paznju u skoli da ne mogu tako djeci govoriti u skoli, da se prvo jave uciteljici, pedagogu. Moj odgovor je bio, dok vi nesto uradite kod mene dijete moze bez zivota ostati.)

I jedan dan on meni prica kako se on brani da ga ovaj ne udari, ali nije vracao. I valjda je jednom bilo gombanje i ovaj sto sviju zafrkava ga ujede divljački da je djetetu 10 dana ugriz ostao. Bas krvnicki. I ja fino, slusaj me, sljedeci put kad te napadne, raznesi ga, pometi pod sa njim, rukama i nogama udaraj. Nije proslo dva dana, eto oca od malog, kaze prebio ga ovaj tvoj. I ja mu fino ispricam, pokazem ugriz i fino kazem kako njegov mali sviju maltretira, ali djeca nece da se zamjeraju jer se svi znaju iz ulice. Vise nikada, nikoga od tih 10ak djecaka ovaj nije dirao. Jel mu caca odrzao bukvicu ili su batine dale razultata ne znam, ali sad je sve ok :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#65847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Ja nisam imao tih problema jer sam oduvek bio fizicki najveci najvisi najtezi sa izgledom serijskog ubojice koji obozava bolesne filmove :mrgreen:
Mada sam prirodno nekonfliktan ali ako me dirnes bice krvi na plazi :mrgreen: i bilo je...kad sam se vratio u sarajevo biosam i najveci psovac bukadzija pa je mogla me prebiti samo skupina pd 4 5 frajera ako me uhvate
Moj je moto uvijek bio sledja iznenada i stolicom :mrgreen: po mogucstvu 3 na 1 sto je sigurno sigurno je
a
tako bih ucio da imam sinove

Bolje da ide snizeno vladanje i izbacivanje iz skolenego da zube skupljamo po podu i sijemo glavu
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#65848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Truba wrote: 06/05/2023 16:31
Moj je moto uvijek bio sledja iznenada i stolicom :mrgreen: po mogucstvu 3 na 1 sto je sigurno sigurno je
a
tako bih ucio da imam sinove

Bolje da ide snizeno vladanje i izbacivanje iz skolenego da zube skupljamo po podu i sijemo glavu
:lol: :lol: :lol:
zdruzdjo

#65849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

insaneinthebrain wrote: 06/05/2023 15:47 Koja je skola u pitanju. Ako nije tajna
Necu da reklamiram, jer je sve jos uvijek u procesu.
Stariji sin je zavrsio isto tu skolu i u to vrijeme je direktor bio ultra sposoban za sve. Besprijekoran. Zeljezna disciplina. Ali maksimalno pravican. Sve je znao sta se desava u skoli i najmanji
Gledao sam svojim ocima kako je nastavnicu narezilio na sred hodnika zbog necega i bukvalno je otjerao kod sebe u kancelariju. I to nije new age nastavnica nego jedna iz starog esalona. nisu u pravu, nisi. Pojedes kasu. Ali skola je bila olicenje discipline. Sada kako je dosao ovaj "mufljo", nije vise ni sjena one skole.
Neprepoznatljivo.
vjeshalica

#65850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

zdruzdjo wrote: 06/05/2023 17:23 .....
Nadam se da je djevojcica sada ok? 🥀

Davno sam zuc istresala na pokondirene prosvjetare. Oni su se u monstrume pretvorili zataskivajuci kojekakva sranja i turpijanja stalna kako nesto je plod djecije izmisljotine, a ne stvarni dogadjaj. Lupezi koji su kupili diplome,frkljale se zestoke stele da krenu da rade,a nisu sposobni pudlicu izvesti na livadu loko. Prema tome...dugo bi pisala, ali njihovo maslo nije za ramazana sto bi se reklo.
Post Reply