Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
HelaS

#101151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

A_A_AKCIJA wrote: 05/05/2023 22:48
zippoo87 wrote: 05/05/2023 22:43 fakat mu SDA i sateliti nudili 3 miliona KM u kesu za glas
Da, momak je odbio i otišao u inostranstvo na odmor.

Kada je došao u Sarajevo, zvali ga iz OHR-A na sastanak da ga upozore da znaju za njegov slučaj, do u detalje, da ne mora da se boji odmazde SDA, ali i da zna da mu je murija ako se polakomi.

Da li je progovorio neki insajder iz SDA sada kada tone brod, ne zna se. Odatle info o Voloderu iz Cesta.
Sve su stranke pune "zapisničara" :D
tandmand

#101152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Novak20 wrote: 05/05/2023 22:35
A_A_AKCIJA wrote: 05/05/2023 22:00 Nego, haj da se vratimo na pikanterije formiranja vlasti.

Najsvježiji detalji.

Koalicija SDFA-SzaBiH-NES je dogovorila detalje saradnje na jednom iftaru malo prije 20. Aprila, u sarajevskom hotelu evropskog naziva.

Sastanku su pored SDA prvog tima, prisustvovali Haris Silajdžić, Semir Efendić, Ogrešević i posebno zanimljivo, Mahir Mešalić :D . Sada je malo jasniji njegov angažman i međedsko upiranje.

Uglavnom, podijeljeni resori, ministarstva, direktorska mjesta, najsitniji detalji...

Emrić iz NES-a je trebao biti premijer Federacije.
Peštek iz SzaBiH ministar sporta.

Do samog dana sjednice Skupštine, mislili su da ne postoji većina Trojke. Očekivali su fijasko i bruku uživo. Sve oko Uzunovića iz Fudine stranke je istina. Također, istina je da su ga iz OHR-a upozorili da znaju za milione, i da će, pošto je odluka o izmjeni krivičnog zakona već donesena, biti na udaru tog zakona.

Nakon propasti plana, Efendić je dobio po nosu od članova stranke. Mnogi su ostali kratkih rukava i krivili njega. Pravdao se, nudio ostavku...

Najbitnije, stranci su vratili interes za BiH. HDZ je bio pod velikim pritiskom da ne ide sa SDA. Bukvalno su im zavrtali ruke.

Poznavanje ovih detalja o čitavom procesu govori da se i njihove obavještajne službe itekako bave našom politikom i da znaju jako puno toga i da tako donose odluke šta, kako i koga podržati.
Minder politika na aparatima.

Netko se ipak sjetio da pravi zapisnike sa minder sastanaka, a da zapisničar nije Osmica. :D

Što se tiče HDZ, sumnjam da im je trebalo zavrtati ruke. HDZ želi kao i stranci da SDA plati nepotrebno zavlačenje, a DF populizam i radikalizaciju.
A nisu nikad u HDZ posumnjali kada ih stranci iskoriste protiv SDA, da su možda oni sljedeći.
Kada na kraju dođu po Dodika više neće imati ko da se protivi.
HDZ i Schmidt su izvršioci jedna taktičke faze a šta je krajni strateški cilj USA to niko ne zna.
HDZ i Zagreb su dobili Federaciju na upravljanje ali dokle će biti Federacije?
Ako će USA praviti taj neki Open Balkan ili neku drugu vrstu regionalne zajednice, svima njima je ići na smetljište.
Ta neka podrška izbornom zakonu i političkom sistemu na kršćanskim principima može biti varljiva, jer Anglosaksonci su ipak evangelistički svijet a ne katolički.
Neka se evropska kršćanska desnica čuva Amerike i kad poklone donose. :mrgreen:
A_A_AKCIJA

#101153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

tandmand wrote: 05/05/2023 22:54

Netko se ipak sjetio da pravi zapisnike sa minder sastanaka, a da zapisničar nije Osmica. :D

Što se tiče HDZ, sumnjam da im je trebalo zavrtati ruke. HDZ želi kao i stranci da SDA plati nepotrebno zavlačenje, a DF populizam i radikalizaciju.
A nisu nikad u HDZ posumnjali kada ih stranci iskoriste protiv SDA, da su možda oni sljedeći.
HDZ i Schmidt su izvršioci jedna taktičke faze a šta je krajni strateški cilj USA to niko ne zna.
Ako će USA praviti taj neki Open Balkan ili neku drugu vrstu regionalne zajednice, svima njima je ići na smetljište.
Ta neka podrška izbornom zakonu i političkom sistemu na kršćanskim principima može biti varljiva, jer Anglosaksonci su ipak evangelistički svijet a ne katolički.
Rijetko iskren post jednog SDAovca.

Vrijedi ga čitati više puta, nosi mnoge poruke.
MuaDib

#101154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MuaDib »

U SBiH traje pravi rat, između nedoraslog Efendića i struktura koje ne žele da se vodi politika nezamjeranja SDA i kvazideološkog žongliranja izvan polja političke odgovornosti.
Efendićeva samovolja i političko neznanje koje prekriva verbalnom arogancijom mnoge je ostavilo u neobranom grožđu i osudilo na tavorenje u opoziciji, u kojoj će se potpuno asimilirati i postati produžena ruka SDA.
Haris.ba

#101155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Danas ispred jedne osnovne skole nisu odrzali priredbu koju su djeca spremala sedmicu. Trebala djeca pjevati pjesmu "samo da rata ne bude" da obiljeze djecije zrtve u Sarajevu. Skola odlucila da zbog dana zalosti nije primjereno izvoditi navedenu pjesmu.

Napredujemo.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#101156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Haris.ba wrote: 05/05/2023 23:04 Danas ispred jedne osnovne skole nisu odrzali priredbu koju su djeca spremala sedmicu. Trebala djeca pjevati pjesmu "samo da rata ne bude" da obiljeze djecije zrtve u Sarajevu. Skola odlucila da zbog dana zalosti nije primjereno izvoditi navedenu pjesmu.

Napredujemo.
Sta reci, koju poruku poslati
video

#101157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

E cuj pestek za ministra :run:

A zato je onako ogresevic pametovao :lol:

Sarajevska sbih je sahranila sopstvenu stranku.

Ponavljam, mislim da nece ostati na ovome. Ima tu i pametnih osoba sa mandatima na raznim nivoima
Last edited by video on 05/05/2023 23:13, edited 1 time in total.
sajber87

#101158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

A_A_AKCIJA wrote: 05/05/2023 22:58
tandmand wrote: 05/05/2023 22:54

Rijetko iskren post jednog SDAovca.

Vrijedi ga čitati više puta, nosi mnoge poruke.
Sto bi se reklo jedan po jedan, samo sto prvima sto su vec nogirani ova dva druga sto dolaze na red nisu vazna ako njih nema, tj nista im nije vazno ako to znaci da svoje ljepljive prstice moraju skloniti sa javnog novca firmi upravnih odbora itd. Sda df ekipi je interes bosne i bosnjaka zadnja rupa na svirali.
uglavnomja

#101159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by uglavnomja »

haris.ba

koja skola?

izvor informacije?
u ovom trenutku bi to objavio svaki medij, pocinjuci od klixa

:-)
Last edited by uglavnomja on 05/05/2023 23:18, edited 1 time in total.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#101160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

uglavnomja wrote: 05/05/2023 23:16 koja skola?

izvor informacije?
u ovom trenutku bi to objavio svaki medij, pocinjuci od klixa

:-)
izvor informacija - bro trust me :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#101161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

:lol:

ma ja, HDZ ima visoko moralne motive i vrlo su gadljivi na populizam i radikalizaciju.

:lol: :lol: :lol:
splinter

#101162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by splinter »

Just relax...
JohnnyS

#101163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Chmoljo wrote: 05/05/2023 23:18

:lol:

ma ja, HDZ ima visoko moralne motive i vrlo su gadljivi na populizam i radikalizaciju.

:lol: :lol: :lol:

Pa to su sve redom katolici, logično da ih krasi visok moral :D

Prije će biti da imaju toliko dokaza o kriminalu na svim nivoima da mogu držati ucijenjenima brat bratu deset tisuća članova HDZa pa da moraju raditi što im se kaže
mirza_15

#101164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

video wrote: 05/05/2023 23:10 E cuj pestek za ministra :run:

Ponavljam, mislim da nece ostati na ovome. Ima tu i pametnih osoba sa mandatima na raznim nivoima
Šteta što je onaj Čavalić u SBiH. Meni djeluje da je jako korektan lik koji se bavi životnim pitanjima i nudi konkretna rješenja.
video

#101165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

mirza_15 wrote: 05/05/2023 23:24

Šteta što je onaj Čavalić u SBiH. Meni djeluje da je jako korektan lik koji se bavi životnim pitanjima i nudi konkretna rješenja.
Nije on jedini u PFBiH. Ima ih i u SKS.
House

#101166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by House »

dino pravi lider :thumbup: :bih:

prvi put da neko ukroti medu iz laktaša.
sajber87

#101167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

A_A_AKCIJA wrote: 05/05/2023 22:00 Nego, haj da se vratimo na pikanterije formiranja vlasti.

Najsvježiji detalji.

Koalicija SDFA-SzaBiH-NES je dogovorila detalje saradnje na jednom iftaru malo prije 20. Aprila, u sarajevskom hotelu evropskog naziva.

Sastanku su pored SDA prvog tima, prisustvovali Haris Silajdžić, Semir Efendić, Ogrešević i posebno zanimljivo, Mahir Mešalić :D . Sada je malo jasniji njegov angažman i međedsko upiranje.

Uglavnom, podijeljeni resori, ministarstva, direktorska mjesta, najsitniji detalji...

Do samog dana sjednice Skupštine, mislili su da ne postoji većina Trojke. Očekivali su fijasko i bruku uživo. Sve oko Uzunovića iz Fudine stranke je istina. Također, istina je da su ga iz OHR-a upozorili da znaju za milione, i da će, pošto je odluka o izmjeni krivičnog zakona već donesena, biti na udaru tog zakona.

Nakon propasti plana, Efendić je dobio po nosu od članova stranke. Mnogi su ostali kratkih rukava i krivili njega. Pravdao se, nudio ostavku...

Najbitnije, stranci su vratili interes za BiH. HDZ je bio pod velikim pritiskom da ne ide sa SDA. Bukvalno su im zavrtali ruke.

Poznavanje ovih detalja o čitavom procesu govori da se i njihove obavještajne službe itekako bave našom politikom i da znaju jako puno toga i da tako donose odluke šta, kako i koga podržati.

Treba opet ponoviti, smitovim izmjenama najvise je za buducnost osakacen hdz jer im prakticno treba 14 od 18 u klubu hrvata( 5 dolaze iz kantona sa bosnjackom vecinom), prakticno sada i sa cak 70% glasova u hrvatskom birackom tijelu mogu ispasti iz vlasti na nivou federacije ako dobiju iole ozbiljnu opoziciju u hrvatskom korpusu. Ipak sve pod uslovom da nema kupovine poslanika , sto ce se rijesiti buducim izmjena izbornog zakona( presude evropskog suda, ustavnog suda, uvodjenje skenera video nadzora elektronika itd). Hdz u slijedi zestoko pretumbavanje a covicu politicka penzija, on je sledeci samo mi djeluje malo pametniji pa mi se cini da ce se sam povuci ali vidjecemo.
House

#101168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by House »

bravo hadžija. :thumbup:

bakir bi prodao buk bijelu, istočni gasovod i šta sve ne.
sajber87

#101169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Najsvježiji detalji.

Ovako sam nesto pretpostavljao i prognozirao, hvala na informacijama(narocito za pikanterije oko sda df sbih nes gubitnika) :thumbup: :bih:
zippoo87

#101170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zippoo87 »

mirza_15 wrote: 05/05/2023 23:24

Cavalic je ekonomista i odlican covjek.Sa Farukom Hadzicem radi stalno na ekonomskim pitanjima i politikama.
Nadam se da ce nova parlamentarna vecina nesto od njegovih prijedloga i usvojiti,jer covjek zna posao.
Chmoljo

#101171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

JohnnyS wrote: 05/05/2023 23:22Pa to su sve redom katolici, logično da ih krasi visok moral :D

Prije će biti da imaju toliko dokaza o kriminalu na svim nivoima da mogu držati ucijenjenima brat bratu deset tisuća članova HDZa pa da moraju raditi što im se kaže
ma mislim ono ba, nije ovo velika zemlja da se ne zna ko, kako, zašto.

što bi se reklo, čim on meni selam u službenim prostorijama odmah gledam koju će prevaru smisliti. tako i novopečeni katolici, jel se pozove na europejstvo, pitam se koji balkanski krkanluk sakriva.

često se sjetim tirade one budaletine Mektića kad kaže za Špirića: koji je to lik, čim ga nema tri dana, leži potrbuške i smišlja neku prevaru :lol:

tako manje više većina njih.

HDZ bi dapače, stope trebao DFu ljubiti, jer im završava predizbornu kampanju, a ljigavost DF prema onima koje kao brane se vidi kada forsira dan žalosti za Kapiju, jer su se sada toga sjetili kada treba glumiti SDA kuju, dok je njihov simpatizer koji drži kafić Tito organizovao derneke za 25. maj i vatromet, e tada se to nije nešto forsiralo.

al hajde de. sve pod kožu može.
Chmoljo

#101172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

sajber87 wrote: 05/05/2023 23:38

Treba opet ponoviti, smitovim izmjenama najvise je za buducnost osakacen hdz jer im prakticno treba 14 od 18 u klubu hrvata( 5 dolaze iz kantona sa bosnjackom vecinom), prakticno sada i sa cak 70% glasova u hrvatskom birackom tijelu mogu ispasti iz vlasti na nivou federacije ako dobiju iole ozbiljnu opoziciju u hrvatskom korpusu. Ipak sve pod uslovom da nema kupovine poslanika , sto ce se rijesiti buducim izmjena izbornog zakona( presude evropskog suda, ustavnog suda, uvodjenje skenera video nadzora elektronika itd). Hdz u slijedi zestoko pretumbavanje a covicu politicka penzija, on je sledeci samo mi djeluje malo pametniji pa mi se cini da ce se sam povuci ali vidjecemo.
još "samo" pet drugih.
sajber87

#101173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Chmoljo wrote: 05/05/2023 23:48
sajber87 wrote: 05/05/2023 23:38

još "samo" pet drugih.
5 dolazi iz kantona sa bosnjackom vecinom i oni nisu hdz, na njih hdz ne moze da racuna, ostaje 14 od 18 za koje se hdz bori sa svojom opozicijom. Smitovim odlukama moraju da dobiju najmanje 75% biraca u hrvatskom birackom tijelu inace mogu da lagano ispadnu iz federalne vlasti, prakticno bilo koja ozbiljnija opozicija kod hrvata moze da ih nogira jer stranke sa hrvatskim predznakom nemaju kapacitet u predstavnickom(gradjanskom domu). Smitove odluke su odlicne pod uslovom da nema kupovine poslanika ali i to ce biti rijeseno uz presude evropskih sudova , naseg ustavnog suda kao i uvodjenju skenera video nadzora itd. Kmeka protiv smita dolazi od najvece opasnosti za bosnu i bosnjake , sda df pijavice
video

#101174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

Ihhhh, dzaba si toliko kucao
Ipak znas elementarne stvari :D
A_A_AKCIJA

#101175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Chmoljo wrote: 05/05/2023 23:44 ljigavost DF prema onima koje kao brane se vidi kada forsira dan žalosti za Kapiju, jer su se sada toga sjetili kada treba glumiti SDA kuju, dok je njihov simpatizer koji drži kafić Tito organizovao derneke za 25. maj i vatromet, e tada se to nije nešto forsiralo.
Fakat, dobro si se ovoga sjetio
Locked