Baš.dale cooper wrote: ↑05/05/2023 15:02I ja sam Tuzlak i neko kome je član porodice ranjen na Kapiji i apsolutno se slažem.tranquil wrote: ↑05/05/2023 14:12
Kao Tuzlak koji je poznavao jedan broj stradalih 25.05., kada vidim kako neko predlaže inicijativnu vezanu za 25.05., a kojih se ne bi nikada sjetili da nije došlo do ove situacije sa današnjim danom žalosti, kojih se nikada ne bi sjetili da ih nije žuljala potreba da "šuknu" donosiocima jučerašnje odluke, mogu samo da kažem: odjebite od Tuzle i dvadeset petog, nemojte na tome sakupljati poene, da li vam je bilo šta sveto, bagro nemoralna, sjeme vam se zatrlo!Gadi mi se ovo uvlačenje žrtava, i naših
i ovih jučerašnjih iz Beograda u kaljužu dnevno političkih prepirki i pokušaja poentiranja nad političkim oponentima.
Generalno nisam uopće za dane žalosti, bez obzira za povod, i to iz više razloga. Zato se nisam ni uključivao u raspravu o današnjem danu žalosti, bio bih licemjer kada bih podržao nešto čemu se generalno protivim, a neću ni da se eksplicitno izjašnjavam protiv, da ljudi ne pomisle da sam jedan od ovih.
Ali me je uvlačenje Kapije u priču žestoko iznerviralo, pogotovo od strane stranke koja je godinama bila u vlasti, nekoliko prethodnih majeva, kada su mogli pokrenuti ovu inicijativu, da im je stvarno bilo do toga.
Ali ne, oni su čekali da pređu u opoziciju, čekali da nova vlast proglasi neki drugi dan žalosti, i da oni tek onda izvuku Kapiju, samo da bi kontrirali.
Dakle čisto, ljigavo korištenje Kapije u dnevnopolitičke svrhe. Što bi rekao Chmoljo, šilje kurac na mrtvoj djeci, i "njihovoj" i "našoj".
I to na papiru je potpis ni više ni manje nego još jednog Tuzlaka, Zlatana Begića. Znam da je dovoljno star da se sjeća Kapije - slučajno sam ga davno malo upoznao, na obuci u vojsci 1995., kada je bio normalan i jako dobar momak. Dakle dovoljno je star i da se sjeća Kapije i zna šta Kapija znači Tuzli, i dovoljno dugo je u visokoj politici, u stranci koja je bila dio vlasti, da je mogao da ovim povodom dosta toga već odavno da uradi.
Ali on je to uradio danas, ne zato što Kapija zaslužuje to, i mnogo više, nego samo zato da bi kontrirao trenutnoj vlasti.
Sramota, teška sramota.