Pa ako to radis da te zavole svakako nisi nadmocan.
Treba biti covjek.
Chmoljo wrote: ↑05/05/2023 08:58 od duboko ljudskog čina se pravi politika.
dobro je rekao Avdo: ne može bolesno društvo rađati zdravu djecu. jer, mi smo bolesno društvo ako ovakva stvar nađe način da se politizira. mi smo bolesno društvo ako šiljimo kurac na mrtvoj djeci.
jasno mi je da se sve može izrelativizirati. svaki zločin koji je ARBiH napravila može se izrelativizirati, samo je pitanje koliko nam u obraz može stati i jesmo li umislili da smo toliko moralno superiorni da tuđa nevina žrtva nije jednaka mojoj nevinoj žrtvi.
koga je briga šta će srbi u šumskoj ili srbiji misliti o tome što je i ovdje dan žalosti? ovo treba da je čin saosjećanja da i sebi pokažemo da nismo toliko otuđeni da nas ne dira tragedija bez presedana. i gdje nema garancija da se i nama ne može desiti.
I dalje nema odgovora zasto kad se desi u Srbiji ali ne i u Norveskoj? Zasto nam je Srbija bitnija?Mishelinke wrote: ↑05/05/2023 09:04Chmoljo wrote: ↑05/05/2023 08:58 od duboko ljudskog čina se pravi politika.
dobro je rekao Avdo: ne može bolesno društvo rađati zdravu djecu. jer, mi smo bolesno društvo ako ovakva stvar nađe način da se politizira. mi smo bolesno društvo ako šiljimo kurac na mrtvoj djeci.
jasno mi je da se sve može izrelativizirati. svaki zločin koji je ARBiH napravila može se izrelativizirati, samo je pitanje koliko nam u obraz može stati i jesmo li umislili da smo toliko moralno superiorni da tuđa nevina žrtva nije jednaka mojoj nevinoj žrtvi.
koga je briga šta će srbi u šumskoj ili srbiji misliti o tome što je i ovdje dan žalosti? ovo treba da je čin saosjećanja da i sebi pokažemo da nismo toliko otuđeni da nas ne dira tragedija bez presedana. i gdje nema garancija da se i nama ne može desiti.![]()
Reci im, ŠefeChmoljo wrote: ↑05/05/2023 08:58 od duboko ljudskog čina se pravi politika.
koga je briga šta će srbi u šumskoj ili srbiji misliti o tome što je i ovdje dan žalosti? ovo treba da je čin saosjećanja da i sebi pokažemo da nismo toliko otuđeni da nas ne dira tragedija bez presedana. i gdje nema garancija da se i nama ne može desiti.
dobro i zlo, sloboda izbora, cinis dobro iako ti nek misli zlo, ako ti pak misli zlo da li je ispravno nastaviti ciniti dobro ili zlo? sloboda izbora..naravn da su ravnopravni.
Sta misliš svaki put kad se sretnemo na ulici ja tebi spucam šamarčinu a ti se meni izvineš. Do kad bi tako, kad bi rekao dosta?sumirprimus wrote: ↑05/05/2023 09:16 u krcu smo brate i to zescem, generalno kakvo drustvo mi pravimo svojoj djeci?hejt nam je glavna emocija.sve nam smeta, i saucesce, i jezik i ako urad i ako nesto ne urade.
ne mozemo ovako dalje jbmu trunje.
ljudski je izjavit saucesce, bez obzira sta oni nama nisu, nema ali., i na kom god jeziku sva tri su ravnopravna, i tako.
naravno da ima odgovora samo se pojedincima ne dopada.
Da se dopunim, da li su jezici zaista ravnopravni na svakom pedlju ove drzave?sumirprimus wrote: ↑05/05/2023 09:24dobro i zlo, sloboda izbora, cinis dobro iako ti nek misli zlo, ako ti pak misli zlo da li je ispravno nastaviti ciniti dobro ili zlo? sloboda izbora..naravn da su ravnopravni.
u bošnjaka u ovom momentu nema osobe u politici, niti političke opcije koja zna čemu i na koji način da teži, vezano za ovo sa SrbijomHD_2015 wrote: ↑05/05/2023 09:29 Ne treba upadati u zamke iskazanoj starom rimskom poslovicom "Hljeba i igara", pa da raspravljamo o nebitnim temama.
Ekonomija i kvalitet života treba da je na prvom mjestu, a ne ko je izdajica, ko se kome uvlači.
Znači, Srbija:
- plinska interkonekcija;
- hidropotencijal Drine;
- uvoz/izvoz;
- Otvoreni Balkan;
- nadoknada ratne štete - Aliji nije padalo napamet da započne ovu temu;
- itd...
Ko će kontrolisati i kako? Ko će dobijati pare? Imamo li pravo na nadoknadu od Srbije za to što već 30+ godina koristi hdirocentrale na Drini? Itd... Znači, hajmo malo o bitnim i teškim temama.
Je li Otvoreni Balkan=velika srbija?
Svaka vlasti, pa i "nova" najviše voli kada se glasači opterete glupostima. To im omogućava nerad, kao što je i do sada bilo.
Zato sto je:
Tvoje pravo da tako plitko razmisljas, zadojen mrznjom.Prpa.ba wrote: ↑05/05/2023 09:42 Moralno superiorni ili ne, svima nam zele Tursku (kao sto kaze NiP-ov glasac Truba) ili pod zemlju.
Neki smo se osvijestili, a neki cete nastaviti da lutate i samoponizavate se na svakom koraku i u svakoj zivotnoj odluci koja je pred vama.
Tzv. Dan zalosti zbog desavanja u Srbiji nije u moje ime. Desavanja u agresorskoj Srbiji me ne zanimaju van konteksta gdje politicki uticu na BiH. Drustvo bazirano na negiranju genocida, slavljenju zlocina i militantnom pravoslavlju uvijek ce imati svoje probleme.
Meni je danas Dan sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva.