Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
madner

#100901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

apsidejzi wrote: 05/05/2023 07:57
madner wrote: 05/05/2023 07:51 Moralno nadmocan ne znaci da je svaki drugi stav nemoralan. Nije ok ko se raduje, ok da je neko indeferentan, nadmocan stav je proglasiti dan zalosti.
Ne zelim bit nadmocan nad srpskim seljacinama koji me svakako nece zavoljeti zbog tog cina.
Pa ako to radis da te zavole svakako nisi nadmocan.

Treba biti covjek.
DaysleepeR

#100902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DaysleepeR »

Spoiler
Show
Chmoljo wrote: 05/05/2023 08:58 od duboko ljudskog čina se pravi politika.

dobro je rekao Avdo: ne može bolesno društvo rađati zdravu djecu. jer, mi smo bolesno društvo ako ovakva stvar nađe način da se politizira. mi smo bolesno društvo ako šiljimo kurac na mrtvoj djeci.

jasno mi je da se sve može izrelativizirati. svaki zločin koji je ARBiH napravila može se izrelativizirati, samo je pitanje koliko nam u obraz može stati i jesmo li umislili da smo toliko moralno superiorni da tuđa nevina žrtva nije jednaka mojoj nevinoj žrtvi.

koga je briga šta će srbi u šumskoj ili srbiji misliti o tome što je i ovdje dan žalosti? ovo treba da je čin saosjećanja da i sebi pokažemo da nismo toliko otuđeni da nas ne dira tragedija bez presedana. i gdje nema garancija da se i nama ne može desiti.
Bravo
Grean

#100903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Grean »

Mishelinke wrote: 05/05/2023 09:04

dobro je rekao Avdo: ne može bolesno društvo rađati zdravu djecu. jer, mi smo bolesno društvo ako ovakva stvar nađe način da se politizira. mi smo bolesno društvo ako šiljimo kurac na mrtvoj djeci.

jasno mi je da se sve može izrelativizirati. svaki zločin koji je ARBiH napravila može se izrelativizirati, samo je pitanje koliko nam u obraz može stati i jesmo li umislili da smo toliko moralno superiorni da tuđa nevina žrtva nije jednaka mojoj nevinoj žrtvi.

koga je briga šta će srbi u šumskoj ili srbiji misliti o tome što je i ovdje dan žalosti? ovo treba da je čin saosjećanja da i sebi pokažemo da nismo toliko otuđeni da nas ne dira tragedija bez presedana. i gdje nema garancija da se i nama ne može desiti.
:thumbup:
I dalje nema odgovora zasto kad se desi u Srbiji ali ne i u Norveskoj? Zasto nam je Srbija bitnija?

Ispada da pobornicima ovog populistickog poteza sva djeca nisu ista.

Nece biti odgovora kao sto ga nije bilo ni do sad ali treba ponavljati pitanje.
mirsek

#100904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirsek »

Point. wrote: 05/05/2023 08:56 Koliko se moraš uvuči u HNS dupe da sada izgovaraš stijeg, športske i svibanj kao ona tetkica Edin Forto? Koja gnjidica i papučar
Kakav bijednik.
HelaS

#100905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

Reci im, Šefe :thumbup: :bih:
JohnnyS

#100906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Ne mogu, a da ne pohvalim društveni angažman fadilčadi i bakirčadi pa da su aktivni za svaku diskutabilnu odluku vladajućih. Da su bar takvi bili zadnje desetljeće
elSaik

#100907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by elSaik »

Vjerovatno mu osoba koja mu vodi tviter govori hrvatskim jezikom. Glupo jeste ali da se pripisuje "uvlačenju u dupe HNS-u" je besmisleno. :-)
sumirprimus

#100908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

JohnnyS wrote: 05/05/2023 09:10 Ne mogu, a da ne pohvalim društveni angažman fadilčadi i bakirčadi pa da su aktivni za svaku diskutabilnu odluku vladajućih. Da su bar takvi bili zadnje desetljeće
ote mi rijec sa tipki :D
KojiJa

#100909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KojiJa »

Mislim da je Forto samo kopirao saopštenje Predsjedavajuće VM.
sumirprimus

#100910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

u krcu smo brate i to zescem, generalno kakvo drustvo mi pravimo svojoj djeci?hejt nam je glavna emocija.sve nam smeta, i saucesce, i jezik i ako urad i ako nesto ne urade.
ne mozemo ovako dalje jbmu trunje.
ljudski je izjavit saucesce, bez obzira sta oni nama nisu, nema ali., i na kom god jeziku sva tri su ravnopravna, i tako.
skoronikako

#100911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skoronikako »

Jesu li jezici zaista ravnopravni?
Login77777

#100912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

JohnnyS wrote: 05/05/2023 09:10 Ne mogu, a da ne pohvalim društveni angažman fadilčadi i bakirčadi pa da su aktivni za svaku diskutabilnu odluku vladajućih. Da su bar takvi bili zadnje desetljeće
:lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#100913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

skoronikako wrote: 05/05/2023 09:18 Jesu li jezici zaista ravnopravni?
dobro i zlo, sloboda izbora, cinis dobro iako ti nek misli zlo, ako ti pak misli zlo da li je ispravno nastaviti ciniti dobro ili zlo? sloboda izbora..naravn da su ravnopravni.
Pryda

#100914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pryda »

sumirprimus wrote: 05/05/2023 09:16 u krcu smo brate i to zescem, generalno kakvo drustvo mi pravimo svojoj djeci?hejt nam je glavna emocija.sve nam smeta, i saucesce, i jezik i ako urad i ako nesto ne urade.
ne mozemo ovako dalje jbmu trunje.
ljudski je izjavit saucesce, bez obzira sta oni nama nisu, nema ali., i na kom god jeziku sva tri su ravnopravna, i tako.
Sta misliš svaki put kad se sretnemo na ulici ja tebi spucam šamarčinu a ti se meni izvineš. Do kad bi tako, kad bi rekao dosta?

I kad vec spomenu jezik, mi se zajebavamo sta neko piše po Twitteru a naša djeca imaju zabranu da uče bosanski jezik u državi Bosni i Hercegovini :bih:
Piaty

#100915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Piaty »

U kojim je jos drzavama, osim BiH, proglasen dan zalosti?

Zna li ko? Rusija, Crna Gora, Grcka...?
Last edited by Piaty on 05/05/2023 09:45, edited 2 times in total.
DaysleepeR

#100916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DaysleepeR »

Nekolicina balavaca nabijeni kvazi patriotizmom i nacionalizmom, uzrokovano seksualnom apstinencijom količinom postova stvara iluziju da je ljudima na izborima stalo do tih tema i prepucavanja.
Zaboravili su da je propaganda odmah nakon izbora bila da SDA sve listom uzima pa izgubi Tigar perjanica, još se nije otklopio koliko se poklpio po ušima.

Baš smarate.
HD_2015

#100917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HD_2015 »

Ne treba upadati u zamke iskazanoj starom rimskom poslovicom "Hljeba i igara", pa da raspravljamo o nebitnim temama.

Ekonomija i kvalitet života treba da je na prvom mjestu, a ne ko je izdajica, ko se kome uvlači.
Znači, Srbija:
- plinska interkonekcija;
- hidropotencijal Drine;
- uvoz/izvoz;
- Otvoreni Balkan;
- nadoknada ratne štete - Aliji nije padalo napamet da započne ovu temu;
- itd...

Ko će kontrolisati i kako? Ko će dobijati pare? Imamo li pravo na nadoknadu od Srbije za to što već 30+ godina koristi hdirocentrale na Drini? Itd... Znači, hajmo malo o bitnim i teškim temama.

Je li Otvoreni Balkan=velika srbija?

Svaka vlasti, pa i "nova" najviše voli kada se glasači opterete glupostima. To im omogućava nerad, kao što je i do sada bilo.

Mantra o slobodnom tržištu je samo izgovor vlasti da ne rade ništa. Zašto država ne kontroliše poskupljenja?
Last edited by HD_2015 on 05/05/2023 09:31, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#100918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Grean wrote: 05/05/2023 09:08

I dalje nema odgovora zasto kad se desi u Srbiji ali ne i u Norveskoj? Zasto nam je Srbija bitnija?

naravno da ima odgovora samo se pojedincima ne dopada.

zašto ljude dira nepravda prema palestincima, ali za južni sudan ih je baš boljelo dupe? zato što imaju neku poveznicu.

šta god da su srbi bošnjacima ili hrvatima radili, ili hrvati srbima, htjeli ne htjeli, činjenica je da smo živjeli u jednoj državi. i to ne kao posljedica kolonijalnih ili imperijalističkih procesa, nego zbog sličnosti, zajedničkog porijekla, malog prostora na kojem se nalazimo i zbog toga što se poznajemo, istog jezika, često zajedničkih okupatora.

ako ti je norvežanin mentalitetom bliži od nekog iz šapca ok. možda tebi. ali baci na pusti otok 100 ljudi iz bosne, 100 ljudi iz srbije i 100 ljudi iz norveške, ko će prije naći zajedničku?

meni je više postao iritantan oreol žrtve koji je iskorišten samo za jeftinu političku predizbornu priču, profilisanju udruženja čiji su se predstavnici oparili, krađu donacija i opravdavanju za sve što se ne radi na društvenom planu.

neki dan sam napisao: pobijeni u Buči su stara vijest, a kamoli naš armagedon. prokockano, prošlo, potrošeno. RS neće nestati, tu je. ti ljudi su tu, kakvi god da su, da bi imali budućnost sa njima se mora raditi. ako se ne želi, hajmo onda da i glasno kažemo, ko ima muda, da se odvajamo, ili da se spremamo da mi njih etnički čistimo. jer to su opcije. ako nemate muda da ih uzmete u obzir, ne čeprkajte po površini, nego gledajte šta se može izvući sa podijeljenim kartama, a da pritom ne sludimo narod i da život proveden ovdje nije život potrošen ni u šta.
skoronikako

#100919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skoronikako »

sumirprimus wrote: 05/05/2023 09:24
skoronikako wrote: 05/05/2023 09:18 Jesu li jezici zaista ravnopravni?
dobro i zlo, sloboda izbora, cinis dobro iako ti nek misli zlo, ako ti pak misli zlo da li je ispravno nastaviti ciniti dobro ili zlo? sloboda izbora..naravn da su ravnopravni.
Da se dopunim, da li su jezici zaista ravnopravni na svakom pedlju ove drzave?
Ateista

#100920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ateista »

Vec sam pisao na drugoj temi, nije tacno da ovo nema veze sa nama i da nas boli za djecu u srbiji. Da se desava u americi mozemo reci da nema veze, ali ni smo svi na balkanu, jedan slican mentalitet koliko god to neki negirali.
Ja se nadam da grijesim, ali pitanje je dana kada ce se ovako nesto desiti i kod nas, jer i kod nas je previse vrsnjackog nasilja, psihicki nestabilne djece i odraslih i puno oruzja, plus kad uzmemo u obzir kopiranje i to sto je ovaj mnogima dao ideju. Varaju se oni koji misle da smo mi nesto bolji od njih, da kod nas nema poremecenih osoba koje su za ovako nesto sposobne i slicno.
Vec je pomenuto da ovdje ima dosta ljudi koji imaju rodbinu i prijatelje u srbiji. Tacno je da je glavni motiv RS-a to sto oni smatraju da su dio srbije, ali ne mozemo sve kroz to gledati, cinjenica je da i mnogi iz federacije imaju tamo rodbinu i prijatelje.
Sto se tice price o srebrenici i ubijenoj djeci sarajeva, treba biti realan da u srbiji to gledaju kao politicko pitanje i tesko je ocekivati da oni zbog toga proglase dan zalosti, to je bar jasno. Ovo je zlocin koji nema veze sa politikom, i valjda bar tu mozemo biti ljudi i ne petljati politiku.
Da li ce srbija proglasiti dan zalosti za neki slican slucaj u BiH u buducnosti, to ne znam, nadam se da nikad necemo ni saznati, ali mi smo pokazali da kao drzava mozemo biti solidarni i uradili smo svoj dio. Hoce li oni uzvratiti istom mjerom i cijeniti to je druga prica, svakako to ne smije biti motiv za donosenje ovakvih odluka vec iskljucivo postovanje prema zrtvama.
Last edited by Ateista on 05/05/2023 09:43, edited 1 time in total.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#100921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mk ultra »

HD_2015 wrote: 05/05/2023 09:29 Ne treba upadati u zamke iskazanoj starom rimskom poslovicom "Hljeba i igara", pa da raspravljamo o nebitnim temama.

Ekonomija i kvalitet života treba da je na prvom mjestu, a ne ko je izdajica, ko se kome uvlači.
Znači, Srbija:
- plinska interkonekcija;
- hidropotencijal Drine;
- uvoz/izvoz;
- Otvoreni Balkan;
- nadoknada ratne štete - Aliji nije padalo napamet da započne ovu temu;
- itd...

Ko će kontrolisati i kako? Ko će dobijati pare? Imamo li pravo na nadoknadu od Srbije za to što već 30+ godina koristi hdirocentrale na Drini? Itd... Znači, hajmo malo o bitnim i teškim temama.

Je li Otvoreni Balkan=velika srbija?

Svaka vlasti, pa i "nova" najviše voli kada se glasači opterete glupostima. To im omogućava nerad, kao što je i do sada bilo.
u bošnjaka u ovom momentu nema osobe u politici, niti političke opcije koja zna čemu i na koji način da teži, vezano za ovo sa Srbijom
Bodkin

#100922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

Grean wrote: 05/05/2023 09:08

Zato sto je:
30% srba u drzavi
Rodbinske veze sa barem 20% bosnjaka u drzavi preko sandzaka
Prvi susjed

Jos glupih pitanja?
Bodkin

#100923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

elSaik wrote: 05/05/2023 09:11 Vjerovatno mu osoba koja mu vodi tviter govori hrvatskim jezikom. Glupo jeste ali da se pripisuje "uvlačenju u dupe HNS-u" je besmisleno. :-)
Ovo je naprrdni nivo razmisljanja za botove sa teme
Da twitter nalog premijera moze pisati na jedan od zvanicna jezika drzave bih
Prpa.ba

#100924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Moralno superiorni ili ne, svima nam zele Tursku (kao sto kaze NiP-ov glasac Truba) ili pod zemlju.

Neki smo se osvijestili, a neki cete nastaviti da lutate i samoponizavate se na svakom koraku i u svakoj zivotnoj odluci koja je pred vama.

Tzv. Dan zalosti zbog desavanja u Srbiji nije u moje ime. Desavanja u agresorskoj Srbiji me ne zanimaju van konteksta gdje politicki uticu na BiH. Drustvo bazirano na negiranju genocida, slavljenju zlocina i militantnom pravoslavlju uvijek ce imati svoje probleme.

Meni je danas Dan sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva.
Ateista

#100925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ateista »

Prpa.ba wrote: 05/05/2023 09:42 Moralno superiorni ili ne, svima nam zele Tursku (kao sto kaze NiP-ov glasac Truba) ili pod zemlju.

Neki smo se osvijestili, a neki cete nastaviti da lutate i samoponizavate se na svakom koraku i u svakoj zivotnoj odluci koja je pred vama.

Tzv. Dan zalosti zbog desavanja u Srbiji nije u moje ime. Desavanja u agresorskoj Srbiji me ne zanimaju van konteksta gdje politicki uticu na BiH. Drustvo bazirano na negiranju genocida, slavljenju zlocina i militantnom pravoslavlju uvijek ce imati svoje probleme.

Meni je danas Dan sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva.
Tvoje pravo da tako plitko razmisljas, zadojen mrznjom.
Sreca pa se bar trenutno takvi kao ti ne pitaju.
Locked