Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
skoronikako

#100876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skoronikako »

Neke ljude ces recimo opametiti kada ocistis smece za njima, a druge ces pak samo navesti na razmisljanje da ima drugih budala koji ce cistiti za takvima.

Dokazivati da si moralno bolji od ljudi koji na temu genocida u Srebrenici pocnu pricati o Naseru Oricu nema smisla.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#100877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

Rodbinske veze sa srbijom
A i politicke
I nacionalne
Su ogromne

Ne ignorirajte postojanje ogromnog broja srba u bih

Srbija nama nije sudan
plavi_E

#100878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Sarajevo se danas sjeća svoje ubijene djece: Smrt kao svakodnevnica i traume za cijeli život

A zbog cega su botovi Trojke i Chovica protiv da danas bude dan zajednichke zalosti i u BiH i u Srbiji za nashu i za njihovu pobijenu djecu? Posto niko od njih to ne predlaze za predpostaviti je da su protiv.
Last edited by plavi_E on 05/05/2023 08:12, edited 1 time in total.
Truba

#100879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

Rat je za podforuma devesesete
512MB

#100880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Truba wrote: 05/05/2023 08:08 Rodbinske veze sa srbijom
A i politicke
I nacionalne
Su ogromne

Srbija nama nije sudan
Kamo sreće da je Sudan, Srbija je nama neprijateljska zemlja, koja je prije dbadesetak godina pomagala domaće Srbe u sprovođenju Genocida nad Bošnjacima, koja i dan danas negira taj isti Genocid i podržava separatističke struje u državi BiH koje negiraju Bošnjake kao narod i Bosanski jezik.

Ali hej nema veze, budimo dobre komšije, pružimo još jedan obraz, to je ono baš kršćanski, što kaže Nerko...
Truba

#100881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

512MB wrote: 05/05/2023 08:13
A i politicke
I nacionalne
Su ogromne

Srbija nama nije sudan
Kamo sreće da je Sudan, Srbija je nama neprijateljska zemlja, koja je prije dbadesetak godina pomagala domaće Srbe u sprovođenju Genocida nad Bošnjacima, koja i dan danas negira taj isti Genocid i podržava separatističke struje u državi BiH koje negiraju Bošnjake kao narod i Bosanski jezik.

Ali hej nema veze, budimo dobre komšije, pružimo još jedan obraz, to je ono baš kršćanski, što kaže Nerko...
Tebi je neprijateljska njemacka zbog anslusa 1938

Rat je za teme podfpruma devedesete
Preseli se u tursku pa neces sanjat krscane
apsidejzi

#100882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by apsidejzi »

elk wrote: 05/05/2023 07:57 Hapsidaisy je takav, sjecam se jos zivo briljantnih partitura na temi o koroni :D . Iako je ovo odvratno sto sad pise. A nije kadir.

Retardirana su poredjenja sa turskom, sad, francuskom.. Retardirana.
Apsi je realistican. Sve sto je rekao za vrijeme korone ispostavilo se kao ispravno i na kraju su svi uvidili isto to. Ja i dan danas zastupam isti stav po pitanju korone, ukrajine a i ovog zlocina. Mozda je "prerano" ali je definitivno realisticno. Svi seru u vezi ove djece, a nikog zapravo nije briga. A dan zalosti i gmizanje pod srbima ce ostati zapamceno. Zato mi je i krivo sto nam je djon obraz i sto nemamo ni malo ponosa. Sto Crna Gora ili Makedonija nisu uvele dan zalosti? Zato sto im se jebe za Srbijom. Samo mi moramo na sedzdu pasti.
SmokingMan

#100883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

A šta je velio?
apsidejzi

#100884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by apsidejzi »

A i politicke
I nacionalne
Su ogromne

Srbija nama nije sudan
Srba koji ne zele da su u BiH u velikom broju. RS bi svakako proglasila dan zalosti i to bi bilo OK i ocekivano. Ovo je pokusaj trojke da pruzi ruku prijateljstva srbima. No pokusaj je kontraproduktivan samo oni toga nisu svjesni. Srbi ih zbog toga nece vise voliti. Trojka ne razumije kako (politicki) srbi funkcionisu. Oni smatraju da su nadmocni i da se drugi njima trebaju klanjati i postovati ih. Ako to ne urade, kaznice ih zestoko. Ko to nije naucio onda je on glup. Ista politika kao i ruska politika. Dok si s nama dobar si ali sam ne mozes biti. Ti si nase vlasnistvo. Ako umislis da nisi, onda cemo ti pokazati sa svom artiljerijom koju imamo. Sta je rat u Ukrajini nego upravo to.

I ti sad sa proglasavanjem dana zalosti njima kazes da si njihov rob. Tako to oni vide. Trojka to vidi kao cin prijateljstva, ali cekaj dok trojka zatrazi nesto sto se srbima ne svidi. Dobice jednu veliku K....
tap3ah75

#100885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tap3ah75 »

Ko donosi odluke u Vijeću ministara?
Ko je konkretno odlučio da je dan žalosti?
giannibelif

#100886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

Pojedinci treba da nađu ili žene ili momke pa da ga ne drve konstantno. Potez kao potez je ruka pružena prema Zapadu prije svega, a tek onda prema Srbiji. Neobičan i čudan manevar, ali je potez povučen i osluškuje se feedback.
apsidejzi

#100887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by apsidejzi »

tap3ah75 wrote: 05/05/2023 08:37 Ko donosi odluke u Vijeću ministara?
BOsnjaci koji su glasali ZA.
tap3ah75

#100888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tap3ah75 »

apsidejzi wrote: 05/05/2023 08:44
tap3ah75 wrote: 05/05/2023 08:37 Ko donosi odluke u Vijeću ministara?
Imaju li imena ili iz koje su stranke ti koji su donijeli odluku.

Jesu li to ovi?
Vijeće ministara BiH čine predsjedatelj i ministri, i to:
- ministar vanjskih poslova,
- ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa,
- ministar financija i trezora,
- ministar komunikacija i prometa,
- ministar civilnih poslova,
- ministar za ljudska prava i izbjeglice,
- ministar pravde,
- ministar sigurnosti
- ministar obrane
apsidejzi

#100889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by apsidejzi »

giannibelif wrote: 05/05/2023 08:41 Pojedinci treba da nađu ili žene ili momke pa da ga ne drve konstantno. Potez kao potez je ruka pružena prema Zapadu prije svega, a tek onda prema Srbiji. Neobičan i čudan manevar, ali je potez povučen i osluškuje se feedback.
Evo ja cu isturi glavu na pladanj pa zapamtimo ovo sto sam napisao: Nece se desiti nista. Nece biti nikakav feedback. Ova vijest nece odjeknuti u Srbiji. Ponasace se kao da se nista nije dogodilo. Ti mislis da si uradio nesto veliko, oni to vide kao tvoju obavezu da uradis.

Zamisli jednu patrijarhalnu porodicu u kojem zena titra pred muzem i sve radi po kuci sto misli da treba da uradi. Nada se jadnica da ce je on voliti zato sto je dobra prema njemu. A iz njegove perspektive, ona radi samo ono sto i treba da radi. Zena treba da bude u kuhinji i treba da cisti kucu. To je njena uloga. Nije joj zahvalan, ne voli je ni vise ni manje. Bosna treba da bude provincija Srbije i tuguje njene tuge, raduje se njenim uspjesima, da povremeno primi pokoju pljusku a kad se Srbija napali da rasiri noge i primi ga sprijeda i sazada.

Sad igramo ulogu koju treba da igramo. Tugujemo njene tuge.
apsidejzi

#100890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by apsidejzi »

tap3ah75 wrote: 05/05/2023 08:45
apsidejzi wrote: 05/05/2023 08:44
Imaju li imena ili iz koje su stranke ti koji su donijeli odluku.

Jesu li to ovi?
Vijeće ministara BiH čine predsjedatelj i ministri, i to:
- ministar vanjskih poslova,
- ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa,
- ministar financija i trezora,
- ministar komunikacija i prometa,
- ministar civilnih poslova,
- ministar za ljudska prava i izbjeglice,
- ministar pravde,
- ministar sigurnosti
- ministar obrane
Bez bosnjaka ne bi bilo odluke. Imena i stranke su nebitne. Ako su pak vecinski srpska imena pa sami mogu donijeti odluku, onda je to opet odluka bosnjaka da im daju te poluge vlasti.
Dimu1927

#100891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dimu1927 »

nisam znao da je u srbiji bio 1601 dan zalosti, za svako ubijeno dijete po jedan
Bodkin

#100892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

apsidejzi wrote: 05/05/2023 08:49
giannibelif wrote: 05/05/2023 08:41 Pojedinci treba da nađu ili žene ili momke pa da ga ne drve konstantno. Potez kao potez je ruka pružena prema Zapadu prije svega, a tek onda prema Srbiji. Neobičan i čudan manevar, ali je potez povučen i osluškuje se feedback.
Evo ja cu isturi glavu na pladanj pa zapamtimo ovo sto sam napisao: Nece se desiti nista. Nece biti nikakav feedback. Ova vijest nece odjeknuti u Srbiji. Ponasace se kao da se nista nije dogodilo. Ti mislis da si uradio nesto veliko, oni to vide kao tvoju obavezu da uradis.

Zamisli jednu patrijarhalnu porodicu u kojem zena titra pred muzem i sve radi po kuci sto misli da treba da uradi. Nada se jadnica da ce je on voliti zato sto je dobra prema njemu. A iz njegove perspektive, ona radi samo ono sto i treba da radi. Zena treba da bude u kuhinji i treba da cisti kucu. To je njena uloga. Nije joj zahvalan, ne voli je ni vise ni manje. Bosna treba da bude provincija Srbije i tuguje njene tuge, raduje se njenim uspjesima, da povremeno primi pokoju pljusku a kad se Srbija napali da rasiri noge i primi ga sprijeda i sazada.

Sad igramo ulogu koju treba da igramo. Tugujemo njene tuge.
Kako takav strucnjak nije u nekoj drzavnoj agenciji za odnose sa srbijom?
dek

#100893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dek »

Bravo za 3jku, briljiraju iz dana u dan.
giannibelif

#100894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

Hajde da vidimo kako ide diplomatija kad se makne dalje od Biserinih kolica u Bingu na Šipu.
Bodkin

#100895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

I musa kojem su majku jebali prije 5 dana stavi poruku suosjecanja na insta al stare prdonje sa 50+ i dalje furaju svoju 90e pricu
Point.

#100896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Koliko se moraš uvuči u HNS dupe da sada izgovaraš stijeg, športske i svibanj kao ona tetkica Edin Forto? Koja gnjidica i papučar
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#100897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

od duboko ljudskog čina se pravi politika.

dobro je rekao Avdo: ne može bolesno društvo rađati zdravu djecu. jer, mi smo bolesno društvo ako ovakva stvar nađe način da se politizira. mi smo bolesno društvo ako šiljimo kurac na mrtvoj djeci.

jasno mi je da se sve može izrelativizirati. svaki zločin koji je ARBiH napravila može se izrelativizirati, samo je pitanje koliko nam u obraz može stati i jesmo li umislili da smo toliko moralno superiorni da tuđa nevina žrtva nije jednaka mojoj nevinoj žrtvi.

koga je briga šta će srbi u šumskoj ili srbiji misliti o tome što je i ovdje dan žalosti? ovo treba da je čin saosjećanja da i sebi pokažemo da nismo toliko otuđeni da nas ne dira tragedija bez presedana. i gdje nema garancija da se i nama ne može desiti.
tap3ah75

#100898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tap3ah75 »

Point. wrote: 05/05/2023 08:56 Koliko se moraš uvuči u HNS dupe da sada izgovaraš stijeg, športske i svibanj kao ona tetkica Edin Forto? Koja gnjidica i papučar
Gdje to?
Ili kad to?

EDIT: našao sam ... tviter
Mishelinke

#100899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

Chmoljo wrote: 05/05/2023 08:58 od duboko ljudskog čina se pravi politika.

dobro je rekao Avdo: ne može bolesno društvo rađati zdravu djecu. jer, mi smo bolesno društvo ako ovakva stvar nađe način da se politizira. mi smo bolesno društvo ako šiljimo kurac na mrtvoj djeci.

jasno mi je da se sve može izrelativizirati. svaki zločin koji je ARBiH napravila može se izrelativizirati, samo je pitanje koliko nam u obraz može stati i jesmo li umislili da smo toliko moralno superiorni da tuđa nevina žrtva nije jednaka mojoj nevinoj žrtvi.

koga je briga šta će srbi u šumskoj ili srbiji misliti o tome što je i ovdje dan žalosti? ovo treba da je čin saosjećanja da i sebi pokažemo da nismo toliko otuđeni da nas ne dira tragedija bez presedana. i gdje nema garancija da se i nama ne može desiti.
:thumbup:
Ateista

#100900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ateista »

Chmoljo wrote: 05/05/2023 08:58 od duboko ljudskog čina se pravi politika.

:thumbup:
Locked