EUROLIGA

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
WarrenGrozni

#1876 Re: EUROLIGA

Post by WarrenGrozni »

hrasno38 wrote: 04/05/2023 23:33

Gdje si ti prije kosarku gledao hljeba ti?? Musa je veceras odigrao strasnu utakmicu sto pokazuje na kraju i da je valorizaciono poslije Tavareza najbolji igrac. Dao je 4 poena sa sutem za dva 5/5, slobodna 1/1 i trice mu veceras nisu bile nasjajnije 1/5. Medjutim bio je prvi skakac Reala i poslije Rodrigeza najbolji asistent. Dok je Musa igrao u pocetku Real je vodio 14 razlike cim je izasao pali su na 3-4. Ako te neko pita Musa se najstandarniji igrac Reala kroz citavu sezonu na oba fronta i najbolji strijelac sa relativno malom minutazom. Najbolji je i izvodjac slobodnih bacanja i drugi igrac poslije Tavareza po valorizaciji. Ovo je u EL. U prvenstvu
Sto se tice ACB lige Musa je 4 strijelac prvenstva, sedmi igrac po valorizaciji itd itd a sam istrazuj dalje....

https://www.acb.com/estadisticas-indivi ... da_id/2022

Ti si jos jedan u nizu kojem je draze posrati se po nasem pa sve da je najbolji na svijetu a svim srceem hvaliti tudje pa makr bilo i losije. E da da gledas svaku utakmicu Reala znao bi da Deck igra toplo/hladno a Goss nije ni blizu Musi i Decku.
Da Musa može biti najbolji na svijetu, profilisao bi se kao Dončić odmah prvu sezonu u NBA.
Ili bi kao Jokić pokazao da i 40.pik može biti MVP.
Ima on sve, ali fali mu to nešto...

Ti tu pišeš i pravdaš njegove airballove zadnjim sekundama napadama.
Kad bude pogadjao u zadnjim sekundama utakmice, onda ćemo moći pričati o Musi kao evropskoj i svjetskoj klasi.

Ali mlad je on još, zelen...Za njega su ovakve utakmice neprocjenjivo iskustvo.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1877 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

WarrenGrozni wrote: 04/05/2023 23:54
hrasno38 wrote: 04/05/2023 23:33
Gdje si ti prije kosarku gledao hljeba ti?? Musa je veceras odigrao strasnu utakmicu sto pokazuje na kraju i da je valorizaciono poslije Tavareza najbolji igrac. Dao je 4 poena sa sutem za dva 5/5, slobodna 1/1 i trice mu veceras nisu bile nasjajnije 1/5. Medjutim bio je prvi skakac Reala i poslije Rodrigeza najbolji asistent. Dok je Musa igrao u pocetku Real je vodio 14 razlike cim je izasao pali su na 3-4. Ako te neko pita Musa se najstandarniji igrac Reala kroz citavu sezonu na oba fronta i najbolji strijelac sa relativno malom minutazom. Najbolji je i izvodjac slobodnih bacanja i drugi igrac poslije Tavareza po valorizaciji. Ovo je u EL. U prvenstvu
Sto se tice ACB lige Musa je 4 strijelac prvenstva, sedmi igrac po valorizaciji itd itd a sam istrazuj dalje....

https://www.acb.com/estadisticas-indivi ... da_id/2022

Ti si jos jedan u nizu kojem je draze posrati se po nasem pa sve da je najbolji na svijetu a svim srceem hvaliti tudje pa makr bilo i losije. E da da gledas svaku utakmicu Reala znao bi da Deck igra toplo/hladno a Goss nije ni blizu Musi i Decku.
Da Musa može biti najbolji na svijetu, profilisao bi se kao Dončić odmah prvu sezonu u NBA.
Ili bi kao Jokić pokazao da i 40.pik može biti MVP.
Ima on sve, ali fali mu to nešto...

Ti tu pišeš i pravdaš njegove airballove zadnjim sekundama napadama.
Kad bude pogadjao u zadnjim sekundama utakmice, onda ćemo moći pričati o Musi kao evropskoj i svjetskoj klasi.

Ali mlad je on još, zelen...Za njega su ovakve utakmice neprocjenjivo iskustvo.
A da skontao sam da si ti ljubitelj srpskog sporta Jokica, Partizana, Doncica za kojeg ste ubjedjeni da je trebao da igra za Srbiju itd itd. Musa je vec u prvoj sezoni u Realu poobarao sve rekorde Luke Doncica ali ne appda mi na pamet da ja napisem da je on bolji od Luke. On je imao samo pogresan put za razliku od Luke. U prosloj sezoni je bio MVP spanskog prvenstva i stiigao i u tome Doncica koji je samo jednom u tri godine bio MVP lige. I da skinuo je rekorde Doncica sa znatno manjom minutazom. Razlika izmedju Muse i Doncica je ta sto je Luka otisao spreman za NBA a Musa poletio ko junce umjesto da je uraadio isto kao i Luka i odigrao koju sezonu u nekom euroligasu.U svakom slucaju veceras je uz Tavareza statisticki najzasluzniji za izjednacivanje serije i da na klupi sjedi ozbiljan trener musa bi za 50% bio korisniji. Vjerujem da ce se desiti ono sto se prica i da ce ovog amatera Matea smjeniti sljedecu sezonu Skariolo koji obozava Musu.
spree

#1878 Re: EUROLIGA

Post by spree »

spree wrote: 02/05/2023 22:38 Prolazi ovo real. Najbolje sto su mogli uraditi je onaj eksces. Sad dobili ovu gustu. Sljedeću ce lakše. Kad se dodje do Madrida partizan ce vec na aparatima biti.
8-)
hrasno38

#1879 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

spree wrote: 05/05/2023 00:14
spree wrote: 02/05/2023 22:38 Prolazi ovo real. Najbolje sto su mogli uraditi je onaj eksces. Sad dobili ovu gustu. Sljedeću ce lakše. Kad se dodje do Madrida partizan ce vec na aparatima biti.
8-)
:thumbup:
WarrenGrozni

#1880 Re: EUROLIGA

Post by WarrenGrozni »

hrasno38 wrote: 05/05/2023 00:11

A da skontao sam da si ti ljubitelj srpskog sporta Jokica, Partizana, Doncica za kojeg ste ubjedjeni da je trebao da igra za Srbiju itd itd. Musa je vec u prvoj sezoni u Realu poobarao sve rekorde Luke Doncica ali ne appda mi na pamet da ja napisem da je on bolji od Luke. On je imao samo pogresan put za razliku od Luke. U prosloj sezoni je bio MVP spanskog prvenstva i stiigao i u tome Doncica koji je samo jednom u tri godine bio MVP lige. I da skinuo je rekorde Doncica sa znatno manjom minutazom. Razlika izmedju Muse i Doncica je ta sto je Luka otisao spreman za NBA a Musa poletio ko junce umjesto da je uraadio isto kao i Luka i odigrao koju sezonu u nekom euroligasu.U
Nisam ja birao Jokića ni za MVP, ni Dončića za All Starr.
Musa jednostavno nije taj kalibar, niti će ikad biti.
Jeste za Real i zasužio je produžetak ugovora. I biće sve bolji narednih godina.
Recimo, Hezonja može samo u Partizan narednu sezonu.

Iako je hrabar momak, Musa nema taj killer instikt.
Jeste on mlad, ali neki igrači i mladji od njega pokazivali su pokazuju to nešto...
Ja pamtim i Dražena Petrovića i Kukoča i Bodirogu i Djordjevića....To su likovi koji su donosili evropske titule u Musinim godinama, pa i mladji od njega kad su bili...
kakavdanakneiskustvu

#1881 Re: EUROLIGA

Post by kakavdanakneiskustvu »

xoklix wrote: 04/05/2023 23:13 Ko je ovaj čelo na SK ... Kaže Real imao sreće u obje utakmice kao skok Tavares i noktom zabija 2+1,a Madara 15 sekundi prije pogađa lopta u ruku i odbija se u Realov koš i to nije sreća :lol:

U petoj utakmici odlučuje da li će Partizan naći lijek za zonu Reala.
vjerovatno Miroslav Berić,bivši igrač
kakavdanakneiskustvu

#1882 Re: EUROLIGA

Post by kakavdanakneiskustvu »

Bodkin

#1883 Re: EUROLIGA

Post by Bodkin »

kakavdanakneiskustvu wrote: 05/05/2023 07:34
xoklix wrote: 04/05/2023 23:13 Ko je ovaj čelo na SK ... Kaže Real imao sreće u obje utakmice kao skok Tavares i noktom zabija 2+1,a Madara 15 sekundi prije pogađa lopta u ruku i odbija se u Realov koš i to nije sreća :lol:

U petoj utakmici odlučuje da li će Partizan naći lijek za zonu Reala.
vjerovatno Miroslav Berić,bivši igrač
Sta zna covjek, samo je svjetski prvak :D
hrasno38

#1884 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

WarrenGrozni wrote: 05/05/2023 00:35
hrasno38 wrote: 05/05/2023 00:11

A da skontao sam da si ti ljubitelj srpskog sporta Jokica, Partizana, Doncica za kojeg ste ubjedjeni da je trebao da igra za Srbiju itd itd. Musa je vec u prvoj sezoni u Realu poobarao sve rekorde Luke Doncica ali ne appda mi na pamet da ja napisem da je on bolji od Luke. On je imao samo pogresan put za razliku od Luke. U prosloj sezoni je bio MVP spanskog prvenstva i stiigao i u tome Doncica koji je samo jednom u tri godine bio MVP lige. I da skinuo je rekorde Doncica sa znatno manjom minutazom. Razlika izmedju Muse i Doncica je ta sto je Luka otisao spreman za NBA a Musa poletio ko junce umjesto da je uraadio isto kao i Luka i odigrao koju sezonu u nekom euroligasu.U
Nisam ja birao Jokića ni za MVP, ni Dončića za All Starr.
Musa jednostavno nije taj kalibar, niti će ikad biti.
Jeste za Real i zasužio je produžetak ugovora. I biće sve bolji narednih godina.
Recimo, Hezonja može samo u Partizan narednu sezonu.

Iako je hrabar momak, Musa nema taj killer instikt.
Jeste on mlad, ali neki igrači i mladji od njega pokazivali su pokazuju to nešto...
Ja pamtim i Dražena Petrovića i Kukoča i Bodirogu i Djordjevića....To su likovi koji su donosili evropske titule u Musinim godinama, pa i mladji od njega kad su bili...
Bolan nebio prvo ovo je tema o Euroligi, drugo savrseno me zaboli ona stvar za Jokicem i Doncicem. Mene interesuje sta po svijeetu rade BH igraci i ovo je BH forum. Ja zelim svu srecu i Joskicu i Doncicu i potpuno mi je jasno da su oni velike zvijezde i veliki igraci ali eto meni je Musa drazi jer predstavlja moju zemlju i najbolji je igrac najboljeg evropskog kluba...ili etoo da budem precizniji najbolji strijelac i drugi igrac. Daj Musi onu slobodu koju ima i koju je imao Doncic kod Lasa pa ces vidjeti da li je killer. Kod Pandze je imao tu slobodu sa svojom generacijom pa smo vidjeli kakav mu je ucinak bio i na evropskom i na svjetskom prvenstvu. Vidjeli smo i kakv mu je ucinak bio protiv veelike Francuske u Skenderiji. Vidjli smo i na EP da je bio najbolji BH strijelac kao sedmi, iza Jokica koji je bio sesti sa utakmicom vise i Doncica koji je bio cetvrti sa dvije utakmice vise...itd itd i na kraju krajeva u utakmici BiH I Slovenije Musa je statisticki povalio Doncica a nije Doncic Musu.
Ti pamtis te a ja pamtim mnogo duze i to su likovi koji su stvarani u jednoj zreloj sportskoj drzavi gdje je sport bio u samom vrhu prioriteta drzave za razliku od danasnej BiH u kojoj je Musa svoju karijeru poceo u Bukvinom Kosu a onda zahvaljujuci menadzeru napravio dosta gresaka u koracima.
Priglavke

#1885 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

Pobjeda fenera. 2:2
mirota

#1886 Re: EUROLIGA

Post by mirota »

Priglavke wrote: 05/05/2023 22:23 Pobjeda fenera. 2:2
ubili ih tricama u zadnjih par min.... 3 duela majstorice tj 5. tekme, bude topppp
giovanni008

#1887 Re: EUROLIGA

Post by giovanni008 »

Prevara od trenera kod Reala je izgleda dobila pomoc od strucnog staba i pomocnih trenera tako da je napokon doslo do odredjenih promjena u taktici izmedju ostalog u zonskoj odbrani koja je dosta limitirala Partizan u napadu.

Generalno Real je bolji od Partizana, ali dzaba sto si na papiru bolji ako na klupi imas neznalicu dok Partizan ima jednog od najboljih trenera Evrope.

Partizanu se vraca Punter dok je Deck out na duze vrijeme. S druge strane do srijede moguce je da se Poirier i Cornelie uvedu u sastav, cime bi dodatno bili pojacani pod kosem.

Hezonja se izgleda mislima vec preselio u Partizan, tako da nebi trebalo na njega nesto previse racunati!

Musa je za razliku od 3. tekme sad u zadnjoj bio odlican i jedan je od najzasluznijih za pobjedu u po Beograda, i pored nacionalistickih uvreda i prijetnji smrcu na njegov racun.

Mislim da je Partizan ispustio svoju sansu, tesko da ce Real dozvoliti da po treci put izgube kuci, jedino ako ova prevara od trenera ne pocne opet budalesati sa svojim nelogicnim izmjenama!
mirota

#1888 Re: EUROLIGA

Post by mirota »

giovanni008 wrote: 05/05/2023 22:47 Prevara od trenera kod Reala je izgleda dobila pomoc od strucnog staba i pomocnih trenera tako da je napokon doslo do odredjenih promjena u taktici izmedju ostalog u zonskoj odbrani koja je dosta limitirala Partizan u napadu.

Generalno Real je bolji od Partizana, ali dzaba sto si na papiru bolji ako na klupi imas neznalicu dok Partizan ima jednog od najboljih trenera Evrope.

Partizanu se vraca Punter dok je Deck out na duze vrijeme. S druge strane do srijede moguce je da se Poirier i Cornelie uvedu u sastav, cime bi dodatno bili pojacani pod kosem.

Hezonja se izgleda mislima vec preselio u Partizan, tako da nebi trebalo na njega nesto previse racunati!

Musa je za razliku od 3. tekme sad u zadnjoj bio odlican i jedan je od najzasluznijih za pobjedu u po Beograda, i pored nacionalistickih uvreda i prijetnji smrcu na njegov racun.

Mislim da je Partizan ispustio svoju sansu, tesko da ce Real dozvoliti da po treci put izgube kuci, jedino ako ova prevara od trenera ne pocne opet budalesati sa svojim nelogicnim izmjenama!
bgm bez Yabuselea i Decka bute gutavo...
Priglavke

#1889 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

@Mirota mislim da ce ipak Avramovic vise Partizanu nedostojati nego Realu Deck, Yabusele
Uostalom izgleda da je Real nasao recept a to je zonska odbrana.
Kako ce Partizan igrati protiv zone ostaje da vidimo, jer nema vise trica Smajlagica te pick and popa a i realova kontrola defensivnog skoka je jos bolja. Bolja odbrana utakmicu dobija i skok igra, a tu je Real trenutno u prednosti.
al-em

#1890 Re: EUROLIGA

Post by al-em »

Dodate panterovih 15-20 poena na ove dvije utkamice i dobit cete rezultat u madridu. Da je dek tu bilo bi napeto, ovako im fale dva igraca koja imaju po 30 min u prosjeku u bitnim mecevima.
hrasno38

#1891 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

al-em wrote: 06/05/2023 10:22 Dodate panterovih 15-20 poena na ove dvije utkamice i dobit cete rezultat u madridu. Da je dek tu bilo bi napeto, ovako im fale dva igraca koja imaju po 30 min u prosjeku u bitnim mecevima.
Nista Realu ne fali osim kvalitetnog trenera. Oni na svakoj poziciji imaju skoro podjednake igrace i ako se vrati Poirer tesko da Partizan moze ista uraditi. Real je preiskusna i preozbiljna ekipa da bi ispustila ovo sada sto im se pruzilo.Na poziciji Decka igraju Causeur, Randolf, Fernandez, Abalde, Hanga, Hezonja, Cornelie i Musa ako iskljucimo Yabussela.
Veci problemi za Real su na pozcijama playa i centara jer na poziciji playa imaju dva igraca sa bas masala godina a pozicijama centra pored ove dvoojica jos uvijek neiskusnog Ndiayea ali koji zna i te kako dobro odigrati ali ga Mateo ne zna iskoristiti.
Kako god da zavrsi nece biti nezasluzeno da bilo koja ekipa prodje dalje ali vidjet cete sljedecu sezonu ako ovaj ode a dodje ozbiljan trener koja ce razlika u igri Reala da bude. Uzgred Real hoce vec da pregovara o produzenju ugovora Muse iako ima ugovor jos i sljedecu sezonu.
Sto se tice Puntera on igra sezonu od ocaja do fenomenalnih partija i nikada mu se ne zna ali bi na njemu mogao odbranu odigrati Causeur koji je po meni najajci odbrambeni igrac Reala ali ga Mateo isto nije koristio posto je i on malo bajat.
RJ57

#1892 Re: EUROLIGA

Post by RJ57 »

3 od 4 četvrtfinala u game 5 …. izvrsno
hrasno38

#1893 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

ElRe

#1894 Re: EUROLIGA

Post by ElRe »

Generalno evropska klupska košarka nikad gora. Osim Žalgirisa, Barselone i Reala ostale ekipe su pune polovnih Amera. Mislim da Olimpijakos uzima ove godine titulu.
Barselona zbog trenera nema nikakvu šansu za titulu.
Dvorane izuzev derbija u najjačim ligama (Grčka i Španija) poluprazne, u ostalim ligama prazne.
Last edited by ElRe on 07/05/2023 16:13, edited 2 times in total.
hrasno38

#1895 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

Real danas sa drugom ekipom dobio petoplasiranu Unicaju. Nisu igrali Tavares, Poirer, Rodrigez, Rudi, Hezonja, Hanga i naravno Deck. Musa odlican 16 poena, dva skoka i 1 asistencija. Jabusele 28 poena i Ljulj 21. Jak je Real ko beton...
sikstinajn

#1896 Re: EUROLIGA

Post by sikstinajn »

daleko je Real od onog što bi treb'o biti.
i daleko od toga da je dobar....mislim , jest dobar ako je za ''biti dobar'' smanjen kriterij.
potrebna mu je rekonstrukcija i to , koliko vidim iz temelja.

pošteno govoreći, ako misle dobiti ove tamnopute beograđane u majstorici moraće krv propišat'.

isuviše zavise od Tavaresa.

fali im puno toga.
rodrigez, ljulj, rudi su istrošeni, pregaženi vremenom.
onog hezonju valjda više neće držat'.
musa....bogami je nedorečen pa i nepouzdan moglo bi se reći.
ili ako ne nepouzdan, onda zasigurno nedovoljno pouzdan igrač za Real.

da igraju protiv bilo koga drugog ne bih ni navijao za njih.
ovako....nadam se da će odraditi....
ove
8-)

biće koš za koš
WarrenGrozni

#1897 Re: EUROLIGA

Post by WarrenGrozni »

ElRe wrote: 07/05/2023 14:57 Generalno evropska klupska košarka nikad gora. Osim Žalgirisa, Barselone i Reala ostale ekipe su pune polovnih Amera. Mislim da Olimpijakos uzima ove godine titulu.
Barselona zbog trenera nema nikakvu šansu za titulu.
Dvorane izuzev derbija u najjačim ligama (Grčka i Španija) poluprazne, u ostalim ligama prazne.
Ne vidim ja ni u Realu mnogo Španaca, sem ona dva fosila.
Slično je i u Barceloni.

Nekad su najbogatiji evropski klubovi dovodili Amerikance, a danas samo najbogatiji mogu prištiti neku evropsku klasu od igrača, poput Mirotića recimo.
Kamo sreće da Žalgiris može danas u rosteru imati Valancijunasa ili Sabonisa. Ili Partizan Jokića i Bogdana Bogdanovića.
Ali to su davno prošla vremena.

Sastaviti kompetentan tim za Euroligu od većine domaćih je praktično nemoguće.
Pogotovo timovima koji nemaju garantovano učešće u Euroligi, pa da se može i žrtvovati sezona ili dvije, radi razvoja mladjih domaćih igrača.
hrasno38

#1898 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

sikstinajn wrote: 07/05/2023 22:53 daleko je Real od onog što bi treb'o biti.
i daleko od toga da je dobar....mislim , jest dobar ako je za ''biti dobar'' smanjen kriterij.
potrebna mu je rekonstrukcija i to , koliko vidim iz temelja.

pošteno govoreći, ako misle dobiti ove tamnopute beograđane u majstorici moraće krv propišat'.

isuviše zavise od Tavaresa.

fali im puno toga.
rodrigez, ljulj, rudi su istrošeni, pregaženi vremenom.
onog hezonju valjda više neće držat'.
musa....bogami je nedorečen pa i nepouzdan moglo bi se reći.
ili ako ne nepouzdan, onda zasigurno nedovoljno pouzdan igrač za Real.

da igraju protiv bilo koga drugog ne bih ni navijao za njih.
ovako....nadam se da će odraditi....
ove
8-)

biće koš za koš
1. Svaki veliki klub u biti zavisi od 1-2 najbolja igraca koji vuku ekipu.
2. Hezonja je imao izvrsnih partija na oba fronta i njega kad krene ona trpa do besvjesti
3. Musa je sa Tavrazeom statisticki najbolji igrac na oba fronta i najbolji strijelac na oba fronta i samo neko ko nema pojma o kosarci moze reci da je nedorecen. Toliko je nepouzdan da Real vec sada pregovara za produzenje njegovog ugovora iako jos i sljedecu sezonu ima potpisano.
4. Najtanja karika Reala je trener Mateo radi kojeg je izgubleno 95% utakmica i to komentarisu ljudi koji se razumiju u kosarkku na sve strane. Real ima dupli roster kvalitetnih igraca ali nema trenera koji bi to znao da uklopi i sklopi.
ElRe

#1899 Re: EUROLIGA

Post by ElRe »

WarrenGrozni wrote: 08/05/2023 10:04 Sastaviti kompetentan tim za Euroligu od većine domaćih je praktično nemoguće.
Takva je stvarnost. Ali nadati se da će pored Litvanaca i Španci, Grci, Italijani početi da igraju košarku i da se stvara nova generacija evropskih košarkaša. A vratiće se i Rusi jednog dana.
WarrenGrozni

#1900 Re: EUROLIGA

Post by WarrenGrozni »

Priglavke wrote: 06/05/2023 09:09 @Mirota mislim da ce ipak Avramovic vise Partizanu nedostojati nego Realu Deck, Yabusele
Uostalom izgleda da je Real nasao recept a to je zonska odbrana.
Kako ce Partizan igrati protiv zone ostaje da vidimo, jer nema vise trica Smajlagica te pick and popa a i realova kontrola defensivnog skoka je jos bolja. Bolja odbrana utakmicu dobija i skok igra, a tu je Real trenutno u prednosti.
Ne bih se ja previše uzdao u tu zonu.
Zona kao zona, može davati rezultate sve dok protivnik ne krene sipati trojke.
A Partizan je inače nakon Baskonie najbolja ekipa po procentu za 3 poena. I najbolje izvode slobodna bacanja.
To su segmenti gdje su podbacili u dvije beogradske utakmice, naročito u drugoj.
Post Reply