Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Telemach

#18076 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

stajeba wrote: 30/04/2023 20:10 Poštovanje Telemach,
Nazire li se mogućnost povećanja internet brzine putem wireless opreme (antena) u ruralnim područjima, barem do 15mbps?
Pozdrav @stajeba,
Najveća brzina dostupna putem MMDS internet pristupa trenutno iznosi do 18/1 Mbps i dostupna je u okviru Duo Total Net L paketa po cijeni od 71.45 KM na mjesečnoj osnovi. Navedeni paket osim internet usluge omogućuje i praćenje TV sadržaja putem Total TV satelitske platforme uz sljedeće sadržaje: Total TV Extra, HBO, Cinemax, Club X, CineStar TV Premiere HD, BN TV pakete, pristup EON TV usluzi putem računara, laptopa, mobitela ili tableta, te Video klub uslugu putem EON TV platforme i sljedeće Video Klub kataloge: AXN Now + Nova S + Nova Plus + Pikaboo Play + Vavoom Play + Epic Drama + Diva + E! + SciFi + Minimax + Nick+ History C&I + Hopster + National Geographic + My Baby TV + CineStar Premiere Plus + Pickbox Now + Zauder + Dorcel+ Cinemix+ IDJKids Play + Viasat Explore + Viasat Nature + Viasat History + Da Vinci Kids + Sport Klub. Također Vam je omogućen pristup UniFi i UniFi Travel internet pristupu. Ukoliko ste zainteresovani za prelazak na navedeni paket, budite slobodni da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
stajeba
Grijem se na: sex
Vozim: svoj fazon
Horoskop: je za nevjernike

#18077 Re: Telemach BH

Post by stajeba »

Da li je moguće bez tih paketa dignuti sa 8 na 18? Tv ne gledam nikako.
fusion_ba

#18078 Re: Telemach BH

Post by fusion_ba »

Sad vidim da se u video klubu pojavio novi katalog OFF+
Nemam pojma otkad je tu
Telemach

#18079 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

stajeba wrote: 30/04/2023 21:10 Da li je moguće bez tih paketa dignuti sa 8 na 18? Tv ne gledam nikako.
Pozdrav @stajeba,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona. Kolege iz tima za brigu o korisnicima će Vas pozvati u što kraćem roku i za Vas prezentovati dostupne mogućnosti.
Telemach

#18080 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

fusion_ba wrote: 02/05/2023 00:14 Sad vidim da se u video klubu pojavio novi katalog OFF+
Nemam pojma otkad je tu
Pozdrav @fusion_ba,
Video Klub SVOD katalog OFF+ je dostupan Telemach i Total TV korisnicima od 25.04.2023. godine. U navedenom katalogu su dostupni filmovi prikazani na prošlogodišnjem Omladinskom Film Festivalu. Kompanija Telemach je generalni sponzor ovogodišnjeg Omladinskog Film Festivala, te u skladu sa tim u katalogu OFF+ će biti dostupni filmovi i sa ovogodišnjeg festivala, nakon završetka istog. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
stajeba
Grijem se na: sex
Vozim: svoj fazon
Horoskop: je za nevjernike

#18081 Re: Telemach BH

Post by stajeba »

Telemach wrote: 02/05/2023 09:38
stajeba wrote: 30/04/2023 21:10 Da li je moguće bez tih paketa dignuti sa 8 na 18? Tv ne gledam nikako.
Pozdrav @stajeba,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona. Kolege iz tima za brigu o korisnicima će Vas pozvati u što kraćem roku i za Vas prezentovati dostupne mogućnosti.
Hvala Vam, otići ću u centralu Telemacha pa ću ih kontaktirati u vezi slučaja, jer trenutno nisam doma. Hvala.
Telemach

#18082 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

stajeba wrote: 02/05/2023 17:23 Hvala Vam, otići ću u centralu Telemacha pa ću ih kontaktirati u vezi slučaja, jer trenutno nisam doma. Hvala.
Pozdrav @stajeba,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
tandmand

#18083 Re: Telemach BH

Post by tandmand »

Da li nekome u zadnje vrijeme mrzne EON na PC. Kod mene na 3 računara, ništa nije dirano, samo se Firefox updetovao.

Što se tiče konekcije općenito, odlična.
vkmiro

#18084 Re: Telemach BH

Post by vkmiro »

tandmand wrote: 03/05/2023 18:54 Da li nekome u zadnje vrijeme mrzne EON na PC. Kod mene na 3 računara, ništa nije dirano, samo se Firefox updetovao.

Probaj otiči na postavke EONa / slika i zvuk / i tamo sa auto stavi na 2. Meni je pomoglo.
Ivicaaaa

#18085 Re: Telemach BH

Post by Ivicaaaa »

Samo da kažem da kod mene zasada Telemach odlično radi.Imam punu bežičnu wifi brzinu.Kad bi vratili Arene bili bi još bolji!
Telemach

#18086 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Ivicaaaa wrote: 04/05/2023 16:51 Samo da kažem da kod mene zasada Telemach odlično radi.Imam punu bežičnu wifi brzinu.Kad bi vratili Arene bili bi još bolji!
Pozdrav @Ivicaaaa,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Drago nam je da ste zadovoljni radom i ponudom Telemach usluga i servisa. Trudit ćemo se da i ubuduće opravdamo povjerenje koje ste nam ukazali. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
pepeljara

#18087 Re: Telemach BH

Post by pepeljara »

Dragi Telemach :)

Toliko vam je los wifi sa vasih rutera da me sramota i reci da nakon 3-4 hard restarta i dalje na 20 cm od rutera steka EON :D
Onda nakon vishe intervencija u zadnjih par godina kad prekipi - kratko se koriguje i jovo na novo :)

Zar je ogroman problem za firmu koja zaradjuje stotine miliona da unaprijedi svoje poslovanje ?

Korisnik > 13 godina i problemi vazda sa WIFI.
Jbte, kod stare bhtelekom onaj smjesni kineski pa mislim da je izmislio signal za vas :)

Ovo se odnosi na WIFI signal sa svih vasih rutera koje dajete :)

Valjda nekad u zivotu ulozite i u taj segment :)

svako dobro.
Telemach

#18088 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

pepeljara wrote: 04/05/2023 20:55 Dragi Telemach :)

Toliko vam je los wifi sa vasih rutera da me sramota i reci da nakon 3-4 hard restarta i dalje na 20 cm od rutera steka EON :D

Zar je ogroman problem za firmu koja zaradjuje stotine miliona da unaprijedi svoje poslovanje ?

Jbte, kod stare bhtelekom onaj smjesni kineski pa mislim da je izmislio signal za vas :)

svako dobro.
Pozdrav @pepeljara,
Kompanija Telemach, kao i svaka druga kompanija na svijetu koja nudi internet pristup, garantuje stabilnu internet konekciju i brzinu propisanu paketom, isključivo uz spajanje računara ili laptopa putem mrežnog kabla standarda CAT5e ili novijeg i uz gigabitnu mrežnu karticu u računaru ili laptopu. Na rad WiFi mreže ne možemo utjecati, niti za nju garantovati kao niti jedan drugi operater. Ukoliko postoje odstupanja u radu internet usluge putem mrežnog kabla, rado ćemo izvršiti provjere i otkloniti poteškoće u radu internet usluge. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Mishelinke

#18089 Re: Telemach BH

Post by Mishelinke »

Onda nakon vishe intervencija u zadnjih par godina kad prekipi - kratko se koriguje i jovo na novo :)

svako dobro.
Telemach nema nikakve veze sa wifi-em, kao niti jedan drugi operater u svijetu.
semirsar

#18090 Re: Telemach BH

Post by semirsar »

Mishelinke wrote: 04/05/2023 20:58
Spoiler
Show

svako dobro.
Uz duzno postovanje kolega, nema ni moj provajder, ali... zamislite, na starom zte hepeku ja imam signal na parkingu i to sa 6-og sprata, sto li to kolega? :mrgreen:
Do provajdera je, samo nek se ustedi dje ne treba, ha ja. :skoljka:
pepeljara

#18091 Re: Telemach BH

Post by pepeljara »

Mishelinke wrote: 04/05/2023 21:17
pepeljara wrote: 04/05/2023 21:04

Vi ste Telemach ?
Advokat?
Odvjetnik zanovjetnik :D
:thumbup:
Naravno da je indirektno do providera - jer daju ovih par uredjaja koji su iz prve ruke losijaneri do bola.
Mishelinke

#18092 Re: Telemach BH

Post by Mishelinke »

semirsar wrote: 04/05/2023 21:18
Mishelinke wrote: 04/05/2023 20:58
Spoiler
Show
Uz duzno postovanje kolega, nema ni moj provajder, ali... zamislite, na starom zte hepeku ja imam signal na parkingu i to sa 6-og sprata, sto li to kolega? :mrgreen:
E kakav sam ja imao Paradigm router 2006. godine, mislim da je jedan od rijetkih koji je imao wifi opciju i to sa vanjskom antenom. Standard je bio 802.11b i imao je domet preko 200 metara. Tad je mogao, jer sam u cijeloj opštini jedino ja imao wifi. Danas nije moguće jer je puno mreža i bilo kakav legalan router neće imati veliki domet.
Ako o ilegalnim rješenjima pričamo, to je nešto drugo, ali poenta je da ni na prvo, a ni na drugo, operater nema, niti može imati bilo kakav uticaj.
semirsar

#18093 Re: Telemach BH

Post by semirsar »

Mishelinke wrote: 04/05/2023 21:22
semirsar wrote: 04/05/2023 21:18

E kakav sam ja imao Paradigm router 2006. godine, mislim da je jedan od rijetkih koji je imao wifi opciju i to sa vanjskom antenom. Standard je bio 802.11b i imao je domet preko 200 metara. Tad je mogao, jer sam u cijeloj opštini jedino ja imao wifi. Danas nije moguće jer je puno mreža i bilo kakav legalan router neće imati veliki domet.
Ako o ilegalnim rješenjima pričamo, to je nešto drugo, ali poenta je da ni na prvo, a ni na drugo, operater nema, niti može imati bilo kakav uticaj.
ZTE ZXHN H367N, dobio od provajdera 2018-te i dan danas radi bRez problema, o kakvoj mrtvoj ilegali govoris?
Itekako provajder more imati utjecaj, kako, pa nabaviti malo kvalitetnije uredjaje, a ne tusiti grobove preko kojih su se utalili i kurto i murto, kuzis.
kakaljin

#18094 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

semirsar wrote: 04/05/2023 21:29

ZTE ZXHN H367N, dobio od provajdera 2018-te i dan danas radi bRez problema, o kakvoj mrtvoj ilegali govoris?
Itekako provajder more imati utjecaj, kako, pa nabaviti malo kvalitetnije uredjaje, a ne tusiti grobove preko kojih su se utalili i kurto i murto, kuzis.
Tako je oprater ulozi u kvaliteniju opremu i onda nema ovakvih problema, operater onda da opremu sa kojom korisnici nece imati problema i imace kvalitetne sve funkcije koju nudi oprema. Tako isto kod mene je router od opratera koji perfektno radi wifi i daje punu brzinu preko wifi-a i naravno ima veoma dobar domet u cijelom stanu.
tandmand

#18095 Re: Telemach BH

Post by tandmand »

vkmiro wrote: 04/05/2023 00:00
tandmand wrote: 03/05/2023 18:54 Da li nekome u zadnje vrijeme mrzne EON na PC. Kod mene na 3 računara, ništa nije dirano, samo se Firefox updetovao.

Probaj otiči na postavke EONa / slika i zvuk / i tamo sa auto stavi na 2. Meni je pomoglo.
U Operi EON radi savršeno glatko ...

Problem se u Firefoxu izgleda pojavio nakon neke nadogradnje.
tandmand

#18096 Re: Telemach BH

Post by tandmand »

svako dobro.
Imam od Telemacha Cisco router i WI-FI je dobar, bolji od jako dobrog TP-Link routera koji dodatno koristim kao AP (Access Point) da bi proširio WIFI po kući. Evo par postova gore, ja sam se žalio da EON šteka, ali se ispostavilo da je do Firefoxa, kada sam EON stavio na Operu preglednik .... osjećaj je kao da šaltam na TV-u.
A ako baš nisi zadovoljan WIFIem sa routera, jednostavno ga iskljucis u postavkama i na ethernet port prikačiš neki AP, ali baš Access Point a ne opet neki router. AP je namjenjen samo za WIFI, nema routerskih funkcija ali mu zato WIFI probija. Imas onih malih kao kutija cigara, bitno da samo ima jedan ethernet ulaz za mrežni kabal i riješio si problem.

Image
Ivicaaaa

#18097 Re: Telemach BH

Post by Ivicaaaa »

kakaljin wrote: 04/05/2023 21:35
Tako je oprater ulozi u kvaliteniju opremu i onda nema ovakvih problema, operater onda da opremu sa kojom korisnici nece imati problema i imace kvalitetne sve funkcije koju nudi oprema. Tako isto kod mene je router od opratera koji perfektno radi wifi i daje punu brzinu preko wifi-a i naravno ima veoma dobar domet u cijelom stanu.
Tako je isto kod mene na Ubee modem roughteru od Telemacha.
crnivrag

#18098 Re: Telemach BH

Post by crnivrag »

Kvaka je u tom "ZTE", jer se koristi modem iz Kine koji nije predviđen za EU tržište.

Na EU tržištu postoji zakon koji kaže da zbog određene regulative i sigurnosti po zdravlje svi routeri moraju smanjiti jačinu WiFi antena na do maksimalno 60% jačine, te zbog toga domet naravno drastično opada.

Ovaj zakon nije aktuelan u Aziji i Americi.
kakaljin

#18099 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

crnivrag wrote: 04/05/2023 23:00
Kvaka je u tom "ZTE", jer se koristi modem iz Kine koji nije predviđen za EU tržište.

Na EU tržištu postoji zakon koji kaže da zbog određene regulative i sigurnosti po zdravlje svi routeri moraju smanjiti jačinu WiFi antena na do maksimalno 60% jačine, te zbog toga domet naravno drastično opada.

Ovaj zakon nije aktuelan u Aziji i Americi.
Iskreno ne znam za to, de mi daj taj zakon da vidim i da vidim taj zakon kod nas, pa da onda znamo sta nam je ciniti svima za dalje za slabiji wifi do koga je. Da postoji taj zakon tesko da bi bilo koji operater nudio opremu koja krsi te zakone.
crnivrag

#18100 Re: Telemach BH

Post by crnivrag »

kakaljin wrote: 04/05/2023 23:05 Iskreno ne znam za to, de mi daj taj zakon da vidim i da vidim taj zakon kod nas, pa da onda znamo sta nam je ciniti svima za dalje za slabiji wifi do koga je. Da postoji taj zakon tesko da bi bilo koji operater nudio opremu koja krsi te zakone.
https://documentation.meraki.com/MR/Rad ... nformation

Dakle EU naredila da maksimalna jačina smije biti do 100mW.
Post Reply