Dešavanja u Srbiji

vjeshalica

#60876 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vjeshalica »

Pa imate vijeće roditelja i policiju,šta čekate? Imena i prezimena,niste vi duzni na konto svoje djece cuvati tudje monstrume i brinuti se za njih pored onih koji su ih napravili?
General War

#60877 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

vjeshalica wrote: 03/05/2023 22:09
Neriya wrote: 03/05/2023 22:01

:-) Koje zadruge odgajaju djecu po USA?
Isto da na Balkanu ima svaki mjesec po nekoliko pucnjava u školama, pa su igrice, zadruge, streljaštva, karate i sl. krivi za tragedije i nasilja. :roll:
Lovački mit o perfektnoj i nepogrešivoj Americi. Navedi šta njih odgaja da prave krvoprolića svaki dan.
Ma kakve zadruge...roditelji i porodice unistene...televizor i politika odgajaju djecu, kako tamo tako i 'vamo.
Neriya

#60878 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Neriya »

Student_u_Ostavci wrote: 03/05/2023 12:52 Jako nemile scene iz susjedne države,
nije ni čudo s obzirom šta sve djeca danas gledaju po tiktoku i kakvi likovi su tamo popularni :zzzz:
:thumbup: Vala nek si im reko, fuj taj tiktok iz susjedne države, samo tekbirat i nema nasilja¨!!
General War

#60879 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

Učenik otkrio motiv masakra u školi u Beogradu
Načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić, kazao je večeras da je dječak, koji je pucao u OŠ "Vladimir Ribnikar", u izjavi u policiji rekao da je "psihopata koji treba da se smiri".
Milić je naveo da se dječak nalazio u Policijskoj upravi za Grad Beograd i da je upravo "otišao u jednu zdravstvenu ustanovu za lečenje maloletnih lica, uz prisustvo radnika Centra za socijalni rad".

Milić je za RTS ponovio da je napadač sam pozvao policiju i obavijestio ih o zločinu.

"Izjavio je da ga je u izvršenju toga uhvatio strah, panika i čudno disanje, i da mu je izgledalo da je ispravno da pozove policiju i prijavi. Od kako sam 1998. pristupio MUP-u, ni ja niti niko od zaposlenih na uviđaju, nismo čuli ili videli da se ovako nešto u našoj Srbiji dogodilo, a svakako se nadam da se neće ponoviti", rekao je on.

"U razgovoru u prisustvu Centra za socijalni rad, K.K. je izjavio da je bio ignorisan od strane društva u kojem se nalazio, i da je kroz svoj društveni život bio izopšten od komunikacije i igre na odmoru ili ekskurziji, i da ga je to navelo da kroz svoje misli i radnje učini to", rekao je Milić.

Na pitanje da li je napadač sam napravio četiri molotovljeva koktela koja su pronađena u njegovoj torbi, načelnik PU za Grad Beograd je odgovorio da napadač nije imao namjeru da njima nekoga zapali.

"Kako je rekao, želeo je njima da napravi neku vrstu zida ili barijere na ulazu, kako policija ili bilo ko drugi ne bi mogao da uđe unutra i pruži pomoć", naveo je Milić.

Dodao je da je u posljednje vrijeme primećen porast korištenja hladnog oružja kod maloljetnika.

"Oni gledaju i razmišljaju kakve povrede i čime da nanesu, mnoga deca to zloupotrebljavaju. Zato smo tražili da se sankcije za njih povećaju za te stvari. Prirodno je da treba da postoji odgovornost", rekao je načelnik beogradske policije.

BNTV
palermo

#60880 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by palermo »

vjeshalica wrote: 03/05/2023 22:25 Pa imate vijeće roditelja i policiju,šta čekate? Imena i prezimena,niste vi duzni na konto svoje djece cuvati tudje monstrume i brinuti se za njih pored onih koji su ih napravili?
I sta ce biti kada ih prijavis policiji. Hoces da ti kqzem, oznacit ces svoje dijete I ono ce postati permanentna zrtva siledzija, a sto je najgore niko ili mozda tek poneko ce se usuditi da mu pomogne.
Neriya

#60881 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Neriya »

Bobi wrote: 03/05/2023 13:26 Jel otac uhapšen? Jedno 15-20 godina zatvora za njega.Mali ce ici u maloljetnički, ne mogu mu ni sudit za ubistvo. Kanije jedno 40 godina i njemu. Reviziju oruzja kod civila napravit. Treba sad raditi da se to više ne ponovi ako se sve bude kilavo rješavalo opet ce biti belaj.
Zašto bi njega u zatvor? Ti mu već presudio bez dokaza i suda? :-) :roll:
vjeshalica

#60882 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vjeshalica »

palermo wrote: 03/05/2023 22:32
vjeshalica wrote: 03/05/2023 22:25 Pa imate vijeće roditelja i policiju,šta čekate? Imena i prezimena,niste vi duzni na konto svoje djece cuvati tudje monstrume i brinuti se za njih pored onih koji su ih napravili?
I sta ce biti kada ih prijavis policiji. Hoces da ti kqzem, oznacit ces svoje dijete I ono ce postati permanentna zrtva siledzija, a sto je najgore niko ili mozda tek poneko ce se usuditi da mu pomogne.
Ili će neko od roditelja pobudaliti kao onaj lik u osnovnoj što mu je unuk Solakovicev maltretiro kcerku, pa podivljo na vratima jer mali sadista voli da se zajebava, ili ce ga neko zatuci majzlom u haustoru? Postoji nesto i anonimno i postoji nacin da se plasira u javnost sta tih par debilcica u povoju rade, da tvoje dijete ne bude njihova zrtva. Ili ipak treba ćebovati roditelje?
boshniak

#60883 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by boshniak »

palermo wrote: 03/05/2023 22:13 Ja cu opet kao papagaj. Vrsnjacko nasilje I nemogucnost da se na njega odgovori je najveci izvor slucajeva kao sto je ovaj.
Jos se nije desili ( ja se barem ne sjecam) da je skolski nasilnik napravio ovakav masakr. Zasto bi ga I pravio kad on ima nacin da se.ispolji, opali par samara svojoj zrtvi, nagura ga u ormar I veseo ode kuci. Onaj koji je dobio samare razmislja o tome.kako to izdrzati. Neki ( vecina) izdrzi ( uz posljedice koje ga mogu pratiti citav zivot) neki pokusaju samoubistvo, a neki idu ovim danasnjim putem.
Dostupnost ili nedostupnosy oruzja u ovakvim sluacqjevima.je prilicno irelevantna, iako sam ja uvijek za zabranu drzanja oruzja.
Slažem se sa dijelom oko vršnjačkog nasilja, ali dostupnost oružja je bila ključna u ovoj tragediji. Da nije imao pristup oružju ova tragedija se ne bi desila, ili bar ne u ovoj mjeri. U najgorem slučaju mogao je napasti hladnim oružjem sto je opet bezazleno u odnosu na ovo što je učinio.
Nano22

#60884 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Nano22 »

Gledaj sta se snima na Tik Toku. :-x :-x
I kako da postanu normalni :?

Last edited by Nano22 on 03/05/2023 22:39, edited 1 time in total.
General War

#60885 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

TojoOptics wrote: 03/05/2023 19:11 Ma, brani maloga jer mu majka radi u ministarstvu.
...ne izmisljaj, i mati je uhapsena isto
vjeshalica

#60886 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vjeshalica »

boshniak wrote: 03/05/2023 22:36
Slažem se sa dijelom oko vršnjačkog nasilja, ali dostupnost oružja je bila ključna u ovoj tragediji. Da nije imao pristup oružju ova tragedija se ne bi desila, ili bar ne u ovoj mjeri. U najgorem slučaju mogao je napasti hladnim oružjem sto je opet bezazleno u odnosu na ovo što je učinio.
Dovoljno nije glup da ne nadje nacina da se dokopa oruzja. On je jednostavno profilisan kroz "uglednog roditelja" koji znamo kako danas pogledaju na svijet oko sebe. Nije sam od sebe nastao u ovom formatu.
General War

#60887 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

palermo wrote: 03/05/2023 22:13 Ja cu opet kao papagaj. Vrsnjacko nasilje I nemogucnost da se na njega odgovori je najveci izvor slucajeva kao sto je ovaj.
Jos se nije desili ( ja se barem ne sjecam) da je skolski nasilnik napravio ovakav masakr. Zasto bi ga I pravio kad on ima nacin da se.ispolji, opali par samara svojoj zrtvi, nagura ga u ormar I veseo ode kuci. Onaj koji je dobio samare razmislja o tome.kako to izdrzati. Neki ( vecina) izdrzi ( uz posljedice koje ga mogu pratiti citav zivot) neki pokusaju samoubistvo, a neki idu ovim danasnjim putem.
Dostupnost ili nedostupnosy oruzja u ovakvim sluacqjevima.je prilicno irelevantna, iako sam ja uvijek za zabranu drzanja oruzja.
...pa de citajte pobogu, mali napravio molotovljeve koktele...da nije pistolja, bilo bi drugo...mali se spremio na belaj.
dječak sa šibicama

#60888 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dječak sa šibicama »

Nikada necu razumjeti rezon "a sta je prethodilo", jesu li ga maltretirale ovih 7 djevojcica koje je hladnokrvno ubio?

Kakvo bolan vrsnjacko nasilje kao alibi, klinac je hladnokrvno isplanirao zlocin, crtao pravce kretanja, pripremio oruzje, dosao u skolu pobio desetak ljudi docekao policiju i na pitanje zna li sta je uradio, hladno rekao "znam, ima toliko i toliko mrtvih". Jos im objasnio zasto nije odradio posao do kraja.

I sad ce se izvuci jer ima manje od 14. godina.

Recite roditeljima zrtava kako je on jadnicak bio maltretiran, poslusajte tonski snimak lik je ko specijalac upao i ubijao sve redom, a pojedini mu traze opravdanja. Pa jbt.
palermo

#60889 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by palermo »

OK, slazem se, mada onaj ko hoce nadje nacin da izvrsi djelo.
Mozda bi potpqlio pozar pa bi vilo dvostruko vise zrtava....rekoh ja sam zabranu drzanja oruzja po kucama, ali to ne.rjesava problem
vjeshalica

#60890 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vjeshalica »

General War wrote: 03/05/2023 22:39
TojoOptics wrote: 03/05/2023 19:11 Ma, brani maloga jer mu majka radi u ministarstvu.
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=2327592
Ona je zatim dodala da majka dečaka nije uhapšena kako su pojedini mediji preneli.

"Otac dečaka je zadržan do 48 sati nakon čega će ga saslušati tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koji ga terete za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti".
Ko sad izmišlja?
madner

#60891 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by madner »

Dobro specificno je sto ovi luzeri bez oruzja ne mogu nista.

Nije jos napad uradio popularni sportista.
vjeshalica

#60892 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vjeshalica »

dječak sa šibicama wrote: 03/05/2023 22:41 Nikada necu razumjeti rezon "a sta je prethodilo", jesu li ga maltretirale ovih 7 djevojcica koje je hladnokrvno ubio?

Kakvo bolan vrsnjacko nasilje kao alibi, klinac je hladnokrvno isplanirao zlocin, crtao pravce kretanja, pripremio oruzje, dosao u skolu pobio desetak ljudi docekao policiju i na pitanje zna li sta je uradio, hladno rekao "znam, ima toliko i toliko mrtvih". Jos im objasnio zasto nije odradio posao do kraja.

I sad ce se izvuci jer ima manje od 14. godina.

Recite roditeljima zrtava kako je on jadnicak bio maltretiran, poslusajte tonski snimak lik je ko specijalac upao i ubijao sve redom, a pojedini mu traze opravdanja. Pa jbt.
Ko prica o maltretiranju? Ti znas prije struke sto je dijete sa nepunih 14 pobudalilo? Svaka cast, prejebo si konzilij ljekarski.
elcaliente

#60893 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by elcaliente »

Da nije imao pistolj naparavio bi cijevnu bombu kao onaj malac u Americi. Planovi za pravljenje dostupni na netu.
Ubio bi dvadesetero.
laik1981

#60894 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by laik1981 »

Mogu misliti koliko je snobizma u ovoj skoli. Sve djeca nekih pjevaca, sporista, voditelja, doktora i sl. Svi zeljni dokazivanja ciji je veci.
Haris.ba

#60895 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haris.ba »

palermo wrote: 03/05/2023 22:32
Njeno dinete je vec odradilo glavni posao. Reklo je roditelju ono sto treba. I sad je odgovornost roditelja da nadje najbolji nacin da zastiti svoje dijete.
General War

#60896 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

madner wrote: 03/05/2023 19:26 Nas stiti to sto je osnovna celija drustva jos uvijek koliko toliko ziva.
...ako mislis na porodicu to rapidno se gubi, al bas rapidno posebno kod generacija 1980+
dječak sa šibicama

#60897 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dječak sa šibicama »

Bmk zbog cega je "dijete pobudalilo", debil je u crno zavio desetak porodica, ja bi mu presudio na licu mjesta da se mene pita.
elcaliente

#60898 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by elcaliente »

dječak sa šibicama wrote: 03/05/2023 22:50 Bmk zbog cega je "dijete pobudalilo", debil je u crno zavio desetak porodica, ja bi mu presudio na licu mjesta da se mene pita.
Dobro je pa te niko nista ne pita. :D
Niti kod kuce niti na forumu.
madner

#60899 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by madner »

General War wrote: 03/05/2023 22:50
madner wrote: 03/05/2023 19:26 Nas stiti to sto je osnovna celija drustva jos uvijek koliko toliko ziva.
...ako mislis na porodicu to rapidno se gubi, al bas rapidno posebno kod generacija 1980+
Naravno i to je zapadni utjecaj. Ima sve svoje pluseve i minuse.
General War

#60900 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

vjeshalica wrote: 03/05/2023 22:43
General War wrote: 03/05/2023 22:39

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=2327592
Ona je zatim dodala da majka dečaka nije uhapšena kako su pojedini mediji preneli.

"Otac dečaka je zadržan do 48 sati nakon čega će ga saslušati tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koji ga terete za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti".
Ko sad izmišlja?
https://www.rtvbn.com/4043059/uhapsena- ... u-beogradu
https://n1info.ba/regija/vucic-priveden ... -beogradu/
Vučić: Privedena i majka dječaka koji je počinio masakr u školi Beogradu
Ne znam, reci ti meni
Post Reply