Star Trek

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#3251 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Hej i Tuvok je preživio. :bih: :D
tranquil

#3252 Re: Star Trek

Post by tranquil »

dale cooper wrote: 22/04/2023 15:35 Žao mi je jedino što nije Shaw preživio na kraju. Ispade čovjek ljudina, vidi se da je svo vrijeme cijenio Sedmu.
U novoj seriji ako bude sedmin holodek jaran / savjetnik, ja zadovoljan. Svakako njegov stil vođenja ne bi bio dobar za seriju, ali kao holografski advocatus diaboli koji radi po sve po pravilima, i preko kojeg ona testira svoje out of box odluke, mogao bi biti zanimljiv.

Stvarno dobar novi lik, a ubiše ga, šteta.
dale cooper

#3253 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

tranquil wrote: 22/04/2023 15:43
dale cooper wrote: 22/04/2023 15:35 Žao mi je jedino što nije Shaw preživio na kraju. Ispade čovjek ljudina, vidi se da je svo vrijeme cijenio Sedmu.
U novoj seriji ako bude sedmin holodek jaran / savjetnik, ja zadovoljan. Stvarno dobar novi lik, a ubiše ga, šteta.
Nadam se samo da će odobriti novu seriju. Jebiga, trebali bi sa obzirom na mahom pozitivne reakcije na treću sezonu Picarda.

U drugim vijestima trailer za drugu sezonu Strange New Worlds izgleda odlično:

Section 31 serija će oficijelno postati film u kojem glumi novopečena oskarovka Michelle Yeoh u reprizi uloge Philippe Georgiou.

https://trekmovie.com/2023/04/18/breaki ... -tv-movie/

Ovaj film bi mogao biti početak druge faze u kojoj bi se uz serije snimali i tv filmovi iz Star Trek univerzuma.

https://trekmovie.com/2023/04/19/report ... paramount/
mali_balon

#3254 Re: Star Trek

Post by mali_balon »

Image
tranquil

#3255 Re: Star Trek

Post by tranquil »

Hahaha koja ekipa

agent_zero

#3256 Re: Star Trek

Post by agent_zero »

Kao po običaju, čekao sam da se sezona kompletira pa da odgledam treći dio Picarda.

Šta reći, zasad odlična!, nakon (zasad) bezveznog SNW.
Ateista

#3257 Re: Star Trek

Post by Ateista »

agent_zero wrote: 24/04/2023 15:12 Kao po običaju, čekao sam da se sezona kompletira pa da odgledam treći dio Picarda.

Za to moras biti bas cvrst karakter, da znas da je izasla nova epizoda star trek a da je ne skines da pogledas vec cekas. Ja to ne bih mogao izdrzati. :D
axe22

#3258 Re: Star Trek

Post by axe22 »

dale cooper wrote: 22/04/2023 15:53
tranquil wrote: 22/04/2023 15:43

U novoj seriji ako bude sedmin holodek jaran / savjetnik, ja zadovoljan. Stvarno dobar novi lik, a ubiše ga, šteta.
Nadam se samo da će odobriti novu seriju. Jebiga, trebali bi sa obzirom na mahom pozitivne reakcije na treću sezonu Picarda.

Section 31 serija će oficijelno postati film u kojem glumi novopečena oskarovka Michelle Yeoh u reprizi uloge Philippe Georgiou.

Ovaj film bi mogao biti početak druge faze u kojoj bi se uz serije snimali i tv filmovi iz Star Trek univerzuma.

Zar na kraju prve sezone SNW prva nije uhapsena?
dale cooper

#3259 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

axe22 wrote: 24/04/2023 15:39
dale cooper wrote: 22/04/2023 15:53

Zar na kraju prve sezone SNW prva nije uhapsena?
Jeste, vjerovatno ćemo vidjeti rasplet njenog slučaja na početku nove sezone.
iz zadnje klupe

#3260 Re: Star Trek

Post by iz zadnje klupe »

Mene fascinira koilko su ovdašnji forumski trekovci nespremni da kritikuju ono što po svemu iz aviona gledano zaslužuje da se naveliko kritikuje

Hajdmo ovako

7 i 8 epizoda treće sezone Picarda su možda i najintrigantnije episode nekog skorašnjeg Star treka, šta se krije iza CRVENIH VRATA, mogućnosti su neograničene, dalji razvoj moguć u milijardu nekih mogućih pravaca, samo nebo, ili bolje rečeno, beskonačni svemir je granica

i Šta bi ????

Hiljadu puta prežvakani, izrabljeni, do nepojmiljive dosade istrošeni *EBENI BORG!!!

Od milijarde mogućih fascinantnih pravaca u koje se finale moglo razviti, ono opet borg, ko da im nije bilo dosta u drugoj sezoni!!

Meni je ova treća sezona najgora, što je stvarno teško, pored onako loše prve i druge, ali iz razloga što mi je dala nadu da će ovo biti nešto novo,

I svi ovdašnji trekovci zadovoljni, jedno veliko no comment za njih :run:
Ateista

#3261 Re: Star Trek

Post by Ateista »

iz zadnje klupe wrote: 25/04/2023 12:27 Mene fascinira koilko su ovdašnji forumski trekovci nespremni da kritikuju ono što po svemu iz aviona gledano zaslužuje da se naveliko kritikuje

Hajdmo ovako

7 i 8 epizoda treće sezone Picarda su možda i najintrigantnije episode nekog skorašnjeg Star treka, šta se krije iza CRVENIH VRATA, mogućnosti su neograničene, dalji razvoj moguć u milijardu nekih mogućih pravaca, samo nebo, ili bolje rečeno, beskonačni svemir je granica

i Šta bi ????

Hiljadu puta prežvakani, izrabljeni, do nepojmiljive dosade istrošeni *EBENI BORG!!!

Od milijarde mogućih fascinantnih pravaca u koje se finale moglo razviti, ono opet borg, ko da im nije bilo dosta u drugoj sezoni!!

Meni je ova treća sezona najgora, što je stvarno teško, pored onako loše prve i druge, ali iz razloga što mi je dala nadu da će ovo biti nešto novo,

Kompletna serija je zamisljena kao nostalgicarska serija, koja pojavim stsrih poznatih likova udara na emocije onih koji su povezani sa njima jos iz svog djetinjstva, to je jasno ko dan.
Kako se recikliraju likovi, brodovi i slicno, ocekivano je i neprijatelji.
Picard je glavni lik serije, sto i samo ime govori, a borg njegov najveci neprijatelj koji je ostavio viki trag na njegov zivot, pa je i zbog toga ocekivano da sa tim zavrse.
Mogli su ici na nesto originalno, ali isli su na siguricu, ne zamjeram im to.
Zamjeram samo sto je rafi prezivjela, ili sto je uopste bila u ovoj sezoni i cijeloj seriji. :D
tranquil

#3262 Re: Star Trek

Post by tranquil »

Inače se u kvalitetnim i originalnim serijama uvodi novi veliki neprijatelj / negativac dvije epizode prije završetka serije, i onda je svemir granica. OK, svemir i 2 x 45 preostalih minuta.

U suprotnom cijela serija ne valja :lol:
agent_zero

#3263 Re: Star Trek

Post by agent_zero »

Ateista wrote: 24/04/2023 15:33
agent_zero wrote: 24/04/2023 15:12 Kao po običaju, čekao sam da se sezona kompletira pa da odgledam treći dio Picarda.

Za to moras biti bas cvrst karakter, da znas da je izasla nova epizoda star trek a da je ne skines da pogledas vec cekas. Ja to ne bih mogao izdrzati. :D
Iskreno, na jedvite jade.
dale cooper

#3264 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

tranquil wrote: 25/04/2023 17:57 Inače se u kvalitetnim i originalnim serijama uvodi novi veliki neprijatelj / negativac dvije epizode prije završetka serije, i onda je svemir granica. OK, svemir i 2 x 45 preostalih minuta.

U suprotnom cijela serija ne valja :lol:
Da, koliko bi bilo potrebno ekspozicije za takvo nešto da bi imalo smisla i novim i starim gledateljima. Ovo je bila oproštajna sezona
za TNG ekipu i išlo se na greatest hits kombinaciju, što uključuje i njihovog najpoznatijeg antagonistu.

Kakvog bi imalo smisla da su recimo bili Pah Wraiths u kombinaciji, što su mnogi fanovi (posebno oni DS9) teoretisali i zazivali?
Pah Wraiths, osim u DS9, nisu imali nikakvih dodirnih tačaka sa drugim Star Trek serijama, a posebice sa TNG i Picardom i bilo
bi jako teško napraviti povezanost. Ne, Borg je bio logično rješenje sa obzirom na ličnu konekciju sa Picardom i dovelo je seriju
do punog kruga.
Qler

#3265 Re: Star Trek

Post by Qler »

A kako ti je SNW bezveze, meni najbolji od svih ovih novih. STD je odron, Picard do trece sezone los, SNW jedini pravi ST, epizodičan i zabavan za pogledati.
agent_zero

#3266 Re: Star Trek

Post by agent_zero »

Meni je bezveze, scenarij mi je tanak, a pogotovo su mi je dio posade bezveze i bezličan.

Od ekipe jedino su ok kapetan, prva oficirka, šefica osiguranja i bolničarka. :D
agent_zero

#3267 Re: Star Trek

Post by agent_zero »

Jedna stvar koja mi je zasmetala gledajući treću sezonu Picarda - sva stara ekipa se međusobno tako lijepo i srdačno ispozdravljala, a Worf i Data ništa. Prva scena gdje su skupa je kada sjede na brodskom sastanku, a ulaze Data i i još neko s njim, dok Worf sjedi i ne obraća pažnju na njega.

Baš gaf scenarista.
belfy

#3268 Re: Star Trek

Post by belfy »

iz zadnje klupe wrote: 25/04/2023 12:27 Mene fascinira koilko su ovdašnji forumski trekovci nespremni da kritikuju ono što po svemu iz aviona gledano zaslužuje da se naveliko kritikuje

Hajdmo ovako

i Šta bi ????

ja mislim da je u ovome sto oznacih problem razumijevanja... a sa svim ostalim se, ponovo i apsolutno slazem sa Ateistom, a ovaj put i dale cooperom koji je spojlao skoro svaku epizodu prije nego sam je pogledao, ali ja na to ne obazirem paznju. samo ga mrzim sto se zanese i spojla... :D
dale cooper

#3269 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

belfy wrote: 28/04/2023 16:40

Hajdmo ovako

i Šta bi ????

ja mislim da je u ovome sto oznacih problem razumijevanja... a sa svim ostalim se, ponovo i apsolutno slazem sa Ateistom, a ovaj put i dale cooperom koji je spojlao skoro svaku epizodu prije nego sam je pogledao, ali ja na to ne obazirem paznju. samo ga mrzim sto se zanese i spojla... :D
Jebiga...jesam. :| Sorry ako sam ti pokvario ćejf. :|
spree

#3270 Re: Star Trek

Post by spree »

Jedini letdown je sto nije bilo Janeway :( . Ostalo sve vrhunski. Svima koji volimo ST je trebalo ovo.
iz zadnje klupe

#3271 Re: Star Trek

Post by iz zadnje klupe »

Ako je vecini zavrsnica sa Borgom bola zadovoljavajuca , ko sam ja da kazem da je *ranje 🥳
Nego glede janeway, ako sam u sta bio siguran, to jeda ce uz picarda ona voditi zavrsnu bitku u finalu,vise puta su je pomenuli, da se nije predomislila pred snimanje finalne episode 😁
A sad jedna pikenterija, ako jec bila ovde, izvinjavam se, tomoze biti jedanod razloga sto nije bilo janeway
Naime, kad se poceo emitovati Vojager, janeway je bila prvi zenski kapetan, sve su novine pisaleonjoj, cakje na snimanju posjetila ihilary clinton i cestirala jer pomaze women empowerment, uglavnom glavna zvijrzda
E onda oko trece sezone producenti, zeleci se pribliziti mladjoj , posebno muskoj populaciji, uveli sisatu seven ofnine, igledanost otisla u nebo
Od tog trenutka za novinareje postojala samo jedna zvijezda, seven od nine, a janeway su poceli ignorisati
Takav razvoj situacije,od glavnezvijezde do sporednog lika nije nikakodobro sjeo janeway i glumac koji jeglumio i chakotey je pricao da je snimanje scena gdje su njihdvije zsjedno bile ukadru bilo tako naelektrisano, da se napetodt mogla rezati uzraku i daje mnogo puta bila narubuincidenta, idajetako potrajalo sve do kraja snimsnja serije
Mozda su janewayi ponudili da nude u picardu, alijeodbila jerbi ponovo bila sa seven onnine, ato nijehtjela
Inace skoro samjevidio ujednomfolmusnimljenom prijepar godina, jestostarila, ali cini mi se manje nego beverly ljekarka
BHCluster

#3272 Re: Star Trek

Post by BHCluster »

Malo iz Roddenberry Arhive.

belfy

#3273 Re: Star Trek

Post by belfy »

dale cooper wrote: 28/04/2023 21:29
belfy wrote: 28/04/2023 16:40

Jebiga...jesam. :| Sorry ako sam ti pokvario ćejf. :|
ni najmanje drug copper. ni najmanje. :wink:
dale cooper

#3274 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

BHCluster wrote: 03/05/2023 15:41 Malo iz Roddenberry Arhive.

Ovo je sjajno odrađeno. Dođe kao neki post scriptum zadnje Picard sezone. Ne znam kako su izveli ovo sa Nimoyem, ali pretpostavljam
da je neka kombinacija body doubla i umjetne inteligencije. I starija i mlađa verzija izgledaju tako živo i uvjerljivo, da ne povjeruješ
da je Nimoy mrtav već 8 godina. I ostatak je super odrađen, izvlačenje olupine Enterprisea D sa Veridiana III. Posjeta Spocka grobu svog
najboljeg prijatelja. Baš emotivno, bez ijedne riječi izgovorene.
BHCluster

#3275 Re: Star Trek

Post by BHCluster »

Image
Last edited by BHCluster on 04/05/2023 12:06, edited 1 time in total.
Post Reply