Dešavanja u Srbiji
- JavierBosnia
#60501 Re: Dešavanja u Srbiji
Rekose sad na press konferenciji da je detaljno ovo sve planirao
Izabrao danas jer je historija koju je njegovo odjeljenje imalo kao prvi cas bila najbliza ulazu, usao upucao cuvara, a zatim i 2 ili 3 djece koji su bili dezurni. Otisao odmah do kabineta i sa ulaza pucao u nastavnicu i neke ucenike, a onda otisao u drugi kabinet kako sam shvatio.
Imao je spisak djece koje zeli da ubije i isao je po njih, kada je zavrsio izasao u dvoriste gdje su ga i nasli. Smisljeno i planirano
Izabrao danas jer je historija koju je njegovo odjeljenje imalo kao prvi cas bila najbliza ulazu, usao upucao cuvara, a zatim i 2 ili 3 djece koji su bili dezurni. Otisao odmah do kabineta i sa ulaza pucao u nastavnicu i neke ucenike, a onda otisao u drugi kabinet kako sam shvatio.
Imao je spisak djece koje zeli da ubije i isao je po njih, kada je zavrsio izasao u dvoriste gdje su ga i nasli. Smisljeno i planirano
-
1Dante1
#60502 Re: Dešavanja u Srbiji
Mogu mislit koliki je pritisak kod kuce trpio kad ga je jedinica ovoliko potresla. Dodaj na to maltretiranje u skoli, promociju nasilja na svakom koraku i et sta dobijes.
-
broj dva
#60503 Re: Dešavanja u Srbiji
Isaiah4110 wrote: ↑03/05/2023 13:12 Nedostatak Boga u zivotima ljudi je najveci problem danas...nema Boga, ima nemira, nervoze, depresije, tuge, bijesa, ocaja....bilo da osoba ima 15 ili 55 godina...a te stvari dovode do samoubistva ili zlocina...ovo je tragedija i tuga, ali ova nova generacija djece i omladine su totalni slabici i mekusci! Kako ratna djeca nisu "popucala" a sta su prozivjela da im roditelje ubijaju pred ocima, kako nasi roditelji nisu "popucali" gledali su kako da nam obezbijede malo hrane tokom rata, brinuli se za sve, siromastvo, granate, stres i briga cijeli dan, ne mogu ni zamisliti kako je bilo u gradovima u kojima se vise granatiralo i ubijalo...nikakvo vrsnjacko nasilje i zlostavljanje ne moze biti izgovor za ovakvo djelo i nema opravdanja...kao sto ni internet zlostavljanje nije izgovor i razlog da neko sebi oduzme zivot...sta bi neka silovana djevojka onda trebala mitraljez i na ulicu svakog muskarca izresetati? Ovo sto je ovaj uradio nema opravdanja unisti zivot i sebi i roditeljima i bratu/sestri ukoliko ih ima...a pogotovo unisti
Nikad više ljudi u bogomoljama, nikad veći budžeti u klera, nikad više boga u ustima lidera i političara. Uzalud jer boga nema.
Last edited by broj dva on 03/05/2023 13:59, edited 1 time in total.
-
breuer
#60504 Re: Dešavanja u Srbiji
zato im je "religioznost" nikad veća...kao i kod nas...Student_u_Ostavci wrote: ↑03/05/2023 13:54Srbija je baš u žestokom kanalu što se tiče vrijednosti. Sodoma i gomora.
Mi smo opasno počeli da naginjemo na tu stranu i krajnje je vrijeme da se zaustavimo.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- House
#60506 Re: Dešavanja u Srbiji
jbt. kako je roditeljima ubijene djece
horor.
-
Isaiah4110
#60508 Re: Dešavanja u Srbiji
broj dva wrote: ↑03/05/2023 13:58Ici u vjerski objekat svaki dan, stalno govoriti da zivis po vjeri i da si vjernik, ne kockas, ne pijes, postis itd i tvoj osobni odnos s Bogom, tvoj pogled na Boga, tvoja vjera u Njega i Njegovu pomoc kad ti zatreba je neka sasvim, sasvim, sasvim, druga stvar...Isaiah4110 wrote: ↑03/05/2023 13:12 Nedostatak Boga u zivotima ljudi je najveci problem danas...nema Boga, ima nemira, nervoze, depresije, tuge, bijesa, ocaja....bilo da osoba ima 15 ili 55 godina...a te stvari dovode do samoubistva ili zlocina...ovo je tragedija i tuga, ali ova nova generacija djece i omladine su totalni slabici i mekusci! Kako ratna djeca nisu "popucala" a sta su prozivjela da im roditelje ubijaju pred ocima, kako nasi roditelji nisu "popucali" gledali su kako da nam obezbijede malo hrane tokom rata, brinuli se za sve, siromastvo, granate, stres i briga cijeli dan, ne mogu ni zamisliti kako je bilo u gradovima u kojima se vise granatiralo i ubijalo...nikakvo vrsnjacko nasilje i zlostavljanje ne moze biti izgovor za ovakvo djelo i nema opravdanja...kao sto ni internet zlostavljanje nije izgovor i razlog da neko sebi oduzme zivot...sta bi neka silovana djevojka onda trebala mitraljez i na ulicu svakog muskarca izresetati? Ovo sto je ovaj uradio nema opravdanja unisti zivot i sebi i roditeljima i bratu/sestri ukoliko ih ima...a pogotovo unisti
Nikad više ljudi u bogomoljama, nikad veći budžeti u klera, nikad više boga u ustima lidera i političara. Uzalud jer boga nema.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- DaysleepeR
#60510 Re: Dešavanja u Srbiji
Isaiah4110 wrote: ↑03/05/2023 14:03Što je više boga, to je više fokusa na neki drugi svijet, a život na ovom svijetu ima sve manje vrijednosti.
Onda ni ljudski život ne vrijedi ništa, jer, svakako ima onaj vječni na drugom svijetu, pa šta ima veze, ili sretan pa je što prije napustio patnju ovog svijeta...
Manite se boga, to nam je i donijelo sve ove nesreće
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- madner
- relativno84
#60514 Re: Dešavanja u Srbiji
Spoiler
Show

- Roccohljup
#60515 Re: Dešavanja u Srbiji
evo nakon dugog iščekivanja, članak u NYT o vezama vučiča i belivuka
https://www.nytimes.com/2023/05/03/maga ... erbia.html
https://www.nytimes.com/2023/05/03/maga ... erbia.html
-
sumirprimus
#60517 Re: Dešavanja u Srbiji
evo poceli i ovi o zapadnim vrednostima
- billy organ
#60518 Re: Dešavanja u Srbiji
nacionalizam, pravoslavlje, turbofolk, fudbalske i kosarskarske utakmice, starlete, splavovi, citulje, krimosi ... i onda kazu da su im krive "zapadne vrednosti".
-
Nano22
#60519 Re: Dešavanja u Srbiji
Uhapšen otac dječaka koji je izvršio masakr u Beogradu, zajedno išli u streljanu i trenirali gađanje
to je to nije tek tako znao rukovati sa pistoljem.
I koji ce mu qrc pistolj na otvorenom? Zasto nije ga zakljuco gdje ??
Kobejagi bio u sefu.
to je to nije tek tako znao rukovati sa pistoljem.
I koji ce mu qrc pistolj na otvorenom? Zasto nije ga zakljuco gdje ??
Kobejagi bio u sefu.
"Otac dječaka tvdi da su oba pištolja bila zaključana u sefu pod šifrom. No, očito je dijete imalo šifru čim je došlo u posjed pištolja, kao i municije", kazao je Gašić.
Last edited by Nano22 on 03/05/2023 14:27, edited 2 times in total.
- muha_sa
#60520 Re: Dešavanja u Srbiji
Ovo je uzrok
https://nova.rs/vesti/politika/njujork- ... buducnost/
Ovog malog zlikovca treba u ludaru zatvorenog tipa doživotno zakljucat a ocu mu jedno 30 kuka murije odrezat.
https://nova.rs/vesti/politika/njujork- ... buducnost/
Ovog malog zlikovca treba u ludaru zatvorenog tipa doživotno zakljucat a ocu mu jedno 30 kuka murije odrezat.
- tranquil
#60521 Re: Dešavanja u Srbiji
Bio sam spreman staviti pare da je ovakav nekakav scenario, i bio sam u pravu.
A i streljana. Koja to streljana dopušta maloljetnicima da pucaju vatrenim oružjem? Tata doktor ubacio novčanicu, sve prolazi.
- manuchao91
#60522 Re: Dešavanja u Srbiji
ajde moim vas pucao sam i ja sa ocem iz pištolja pa nisam otišo u skolu bijat osobe iako sam dozivljavao psihicko maltretiranje .
Ko da je otac njegov isao s namjerom da mu dijete izvrsi najveci masakr u povijesti SRB skola ...
- Ateista
#60523 Re: Dešavanja u Srbiji
Jos uvijek mozemo samo nagadjati o tome zasto je doslo do ovoga,vali jedno je sigurno - roditelji, nastavnici i pedagozi u skoli su debelo zakazali.
Sta god da je motiv, roditelji bi moralo biti bas dobro otudjeni od djeteta da ne primijete da se nesto desava i da ne reaguju, ne odnosi se samo na ovaj slucaj vec na biko koji slican,samoubistva djece i slicno. To je veliki poraz roditelja sto nisu vidjeli da se nesto desava, ovo ne moze tek tako slucajno da se desi. O propustu da dijete ima pristup oruzju da ni ne govorim, zna se da onaj ko posjeduje oruzje isto mora osigurati da djeca ni bilo ko drugi nema pristup istom, otac je sa razlogom uhapsen.
Pedagozi i nastavnici su zakazali isto tako sto nisu primijetili nikakve znakove, pogotovo pedagozi bi trebali biti obuceni za tako nesto da prepoznaju i da reaguju, to je njihov posao i ovo je i njihov veliki propust.
Da sam na mjestu nekog pd roditelja kojem je dijete nastradalo ili ranjeno, tuzio bih skolu i pedagoge zbog ovog propusta.
Sta god da je motiv, roditelji bi moralo biti bas dobro otudjeni od djeteta da ne primijete da se nesto desava i da ne reaguju, ne odnosi se samo na ovaj slucaj vec na biko koji slican,samoubistva djece i slicno. To je veliki poraz roditelja sto nisu vidjeli da se nesto desava, ovo ne moze tek tako slucajno da se desi. O propustu da dijete ima pristup oruzju da ni ne govorim, zna se da onaj ko posjeduje oruzje isto mora osigurati da djeca ni bilo ko drugi nema pristup istom, otac je sa razlogom uhapsen.
Pedagozi i nastavnici su zakazali isto tako sto nisu primijetili nikakve znakove, pogotovo pedagozi bi trebali biti obuceni za tako nesto da prepoznaju i da reaguju, to je njihov posao i ovo je i njihov veliki propust.
Da sam na mjestu nekog pd roditelja kojem je dijete nastradalo ili ranjeno, tuzio bih skolu i pedagoge zbog ovog propusta.
- tranquil
#60524 Re: Dešavanja u Srbiji
Nije išao s namjerom, nego je išao sa nebrigom. On je naučio sina kako da puca, ostavio mu je oružje dostupno, nije ga generalno naučio kako da se nosi sa problemima, i nije primjetio trenutne probleme koje mu je sin imao. Ko je kriv, ako ne on? Ili ćemo opet početi o američkim filmovima i kompjuterskim igrama, ili farmama i zadrugama koje generacija ubice i ne gleda?manuchao91 wrote: ↑03/05/2023 14:32ajde moim vas pucao sam i ja sa ocem iz pištolja pa nisam otišo u skolu bijat osobe iako sam dozivljavao psihicko maltretiranje .
Ko da je otac njegov isao s namjerom da mu dijete izvrsi najveci masakr u povijesti SRB skola ...
- Ateista
#60525 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne znaci da je otac htio da mu sin to uradi, ali on je maloljetnika koji ocito nije bas psihicki stabilan obucio kako da rukuje oruzjem i izgleda da mu je omogucio da ima pristup oruzju. Veliki dio krivice je na njemu.manuchao91 wrote: ↑03/05/2023 14:32ajde moim vas pucao sam i ja sa ocem iz pištolja pa nisam otišo u skolu bijat osobe iako sam dozivljavao psihicko maltretiranje .