Pa slazem se donekle, mada meni bas ne izgleda da je to u domenu incidenta i paranoje.tranquil wrote: ↑02/05/2023 19:34Ne kontaš ti i dalje, jelde.General War wrote: ↑02/05/2023 16:12
Okej, ali ja ne govorim o tebi...nije ni AT iz bosne pa komentarisemo, valjda je to univerzalna "zapadna" vrijednost...ne znam sto mi sad nabrajas kakav si ti i tvoja porodica, ako funkcionise-cestitam. Ovdje se prica o nekim fenomenima sto je i napravilo A T ili Woke pokrete koji im je suprotnost...to je tvoj privatni zivot.
Ne kači mene ni woke ni AT, ne zato jer sam ja supermen koji je uredio svoj život, nego sam u istom košu sa 99% čovječanstva.
A ne živim u Bosni, nego na zapadu.
TRA koji su primjer woke ekstremizma, ili AT kao druga strana medalje, mogu imati uticaj samo na svoje fanove, kojih i nije toliko. To su terminalno online ljudi koji misle da je broj lajkova i followera relevantan u stvarnosti, miješaju online život i stvarnost, i stvarno misle da je misgendering trans osobe jednaka genocidu, ili da će drag kraljice pretvoriti njihovu nepostojeću djecu u pešovane.
U realnom životu ima incidenata, u svakom pravcu, ali ni blizu toliko da se hvatamo za glavu kako društvo propada zbog krajnje desnice ili lijevice.
Sami njegujete vlastitu paranoju, a realno samo sami sebi odmažete, primjenom loših ekstremističkih savjeta. U slučaju Tate-a, kao što sam već rekao, ti savjeti imaju kratkoročne feelgood efekte, a dugoročno setupiraju muškarce za "forever alone" scenario. Dugoročni efekat je neporodičan, ogorčen starac.
Andrew Tate ALL ABOUT
- General War
#526 Re: Andrew Tate ALL ABOUT
- General War
- jeza u ledja
#528 Re: Andrew Tate ALL ABOUT
Lol
Hajd da i to cujem.
Ti si dosta stariji od koga? Nejasan si jarane.
Ili si ti ovaj neporodicni, ogorceni starac, kojeg tranquil spominje?
- General War
#529 Re: Andrew Tate ALL ABOUT
jeza u ledja wrote: ↑02/05/2023 21:17Lol![]()
Hajd da i to cujem.![]()
Ili si ti ovaj neporodicni, ogorceni starac, kojeg tranquil spominje?
Jarane tebi treba sa digitronom sve u jednadjbama objasnjavat izgleda
Udjes u diskusiju oko generalnih stvari na zapadu i specificnom temom, ti to nekako svedes na licni nivo.
- jeza u ledja
#530 Re: Andrew Tate ALL ABOUT
Mozes li me molim te uputiti na post gdje sam ja prvi nesto sveo na licni nivo?General War wrote: ↑02/05/2023 21:34jeza u ledja wrote: ↑02/05/2023 21:17
Lol![]()
Hajd da i to cujem.![]()
Ili si ti ovaj neporodicni, ogorceni starac, kojeg tranquil spominje?![]()
Jarane tebi treba sa digitronom sve u jednadjbama objasnjavat izgleda![]()
Udjes u diskusiju oko generalnih stvari na zapadu i specificnom temom, ti to nekako svedes na licni nivo.
- tranquil
#531 Re: Andrew Tate ALL ABOUT
Ja sam sveo na lični nivo, i možda samo zbog toga zaslužujem da me patronizira na ovaj način. Mada sam, kada sam navodio svoj primjer, rekao u stilu "ja i 99% čovječanstva", da bih mu objasnio koliko je svijet histeričnih (i histrioničnih) celebrity-a u koji on vjeruje, daleko od stvarnosti i normalnog života većine ljudi.
Bilo kako bilo, nije prvi koji je na ovom forumu, u ovom kontekstu, u tačno ovakvoj raspravi, upotrijebio to zlosutno "vidjećeš ti već". Raven to trubi godinama - stariji forumaši, znate na šta mislim, "čekić pada i drobi feminizam" i slične stvari, od strane lika koji je imao sličnu filozofiju.
To "vidjećeš, mlad si", u rječniku ljudi sa ovom filozofijom znači "možda si sada sretan, ali prije ili poslije žena će te napustiti ili zbog zaraze feminizmom, ili će naći većeg lovatora, uzeće ti dijete, pare, stan, kola, sve, i tada ćeš se sjetiti mojih riječi i shvatićeš da sam bio u pravu".
To je otprilike to, samo je general sažeo na "vidjećeš, klinac", dok je raven pisao, kako ih je volio nazvati, "proto-eseje".
U realnosti, svačije iskustvo je drugačije, i ako je neko imao takav slučaj, ne mora odmah projicirati da će se to desiti svima, pa i meni, pogotovo zato što, zbog mojih godina koje je general vjerovatno potcijenio, a koje ipak ne bih objelodanjivao, a ima ih, sve su manje šanse da mi se dese problemi koji kače "mlade ljude".
Bilo kako bilo, nije prvi koji je na ovom forumu, u ovom kontekstu, u tačno ovakvoj raspravi, upotrijebio to zlosutno "vidjećeš ti već". Raven to trubi godinama - stariji forumaši, znate na šta mislim, "čekić pada i drobi feminizam" i slične stvari, od strane lika koji je imao sličnu filozofiju.
To "vidjećeš, mlad si", u rječniku ljudi sa ovom filozofijom znači "možda si sada sretan, ali prije ili poslije žena će te napustiti ili zbog zaraze feminizmom, ili će naći većeg lovatora, uzeće ti dijete, pare, stan, kola, sve, i tada ćeš se sjetiti mojih riječi i shvatićeš da sam bio u pravu".
To je otprilike to, samo je general sažeo na "vidjećeš, klinac", dok je raven pisao, kako ih je volio nazvati, "proto-eseje".
U realnosti, svačije iskustvo je drugačije, i ako je neko imao takav slučaj, ne mora odmah projicirati da će se to desiti svima, pa i meni, pogotovo zato što, zbog mojih godina koje je general vjerovatno potcijenio, a koje ipak ne bih objelodanjivao, a ima ih, sve su manje šanse da mi se dese problemi koji kače "mlade ljude".
- General War
#532 Re: Andrew Tate ALL ABOUT
pomjesao sam te sa drugim forumasem, sorijeza u ledja wrote: ↑02/05/2023 21:53Mozes li me molim te uputiti na post gdje sam ja prvi nesto sveo na licni nivo?General War wrote: ↑02/05/2023 21:34
![]()
Jarane tebi treba sa digitronom sve u jednadjbama objasnjavat izgleda![]()
- General War
#533 Re: Andrew Tate ALL ABOUT
Nazalost, na ovo sam mislio posto sam otkako sam se vratio u civilstvo prosto okruzen takvim dogadjajima da je za nepovjerovati, i nemoj misliti da sam nesto zloslutan vec sto jednostavno nema niko kontrolu nad zivotom i nikad nije kasno za zajeb i ono "ne moze se to meni desiti", puno je otrovnog svijeta oko nas...ali si pravilno skontao sta sam htio upozoriti.tranquil wrote: ↑02/05/2023 22:25 Ja sam sveo na lični nivo, i možda samo zbog toga zaslužujem da me patronizira na ovaj način. Mada sam, kada sam navodio svoj primjer, rekao u stilu "ja i 99% čovječanstva", da bih mu objasnio koliko je svijet histeričnih (i histrioničnih) celebrity-a u koji on vjeruje, daleko od stvarnosti i normalnog života većine ljudi.
U realnosti, svačije iskustvo je drugačije, i ako je neko imao takav slučaj, ne mora odmah projicirati da će se to desiti svima, pa i meni, pogotovo zato što, zbog mojih godina koje je general vjerovatno potcijenio, a koje ipak ne bih objelodanjivao, a ima ih, sve su manje šanse da mi se dese problemi koji kače "mlade ljude".![]()
ne mislim da ste klinci vec posto rekoste ili Jez da ima dijete u obdanistu...valjda ih niste dobili u pedesetim
Sto se tice AT, koloiko ja ga kontam je da covjek prvo radi na sebi pa sve ostalo...sto je Ok.
- jeza u ledja
#534 Re: Andrew Tate ALL ABOUT
tranquil je kriv.General War wrote: ↑02/05/2023 22:30pomjesao sam te sa drugim forumasem, sorijeza u ledja wrote: ↑02/05/2023 21:53
Mozes li me molim te uputiti na post gdje sam ja prvi nesto sveo na licni nivo?
Ja samo hocu da udje u tefter kako sam ja samo mlad u dusi.
- jeza u ledja
#535 Re: Andrew Tate ALL ABOUT
Pa....recimo da mu komotno mogu biti deda.General War wrote: ↑02/05/2023 22:37 ne mislim da ste klinci vec posto rekoste ili Jez da ima dijete u obdanistu...
- General War
#536 Re: Andrew Tate ALL ABOUT
...i onda Ti nesto protiv ATajeza u ledja wrote: ↑02/05/2023 22:39Pa....recimo da mu komotno mogu biti deda.General War wrote: ↑02/05/2023 22:37 ne mislim da ste klinci vec posto rekoste ili Jez da ima dijete u obdanistu...![]()
- tranquil
#537 Re: Andrew Tate ALL ABOUT
Nisam baš toliko, barem se tješimjeza u ledja wrote: ↑02/05/2023 22:39Pa....recimo da mu komotno mogu biti deda.General War wrote: ↑02/05/2023 22:37 ne mislim da ste klinci vec posto rekoste ili Jez da ima dijete u obdanistu...![]()
- jeza u ledja
#538 Re: Andrew Tate ALL ABOUT
Sto? Sta on ima reci na tu temu?
Jednostavno nisam mislio da je pametno praviti djecu mlad. Bar ne za mene. Jest da to ima i svojih prednosti, ali i mnogo vise mana. Bar za nekoga ko je iz Bosne.
Da sam na Zapadu odrastao i imao sve servirano mozda bi se na to odlucio i jedno 10-ak godina ranije.
- jeza u ledja
#539 Re: Andrew Tate ALL ABOUT
I mi smo, ali nismo odmah pravili djecu jbg.
Doduse ne znam nikoga ko je postao deda/baka jbg.
- General War
#540 Re: Andrew Tate ALL ABOUT
Pa valjda AT ima 36 godina i nema djece ( ili ima)jeza u ledja wrote: ↑02/05/2023 22:47Sto? Sta on ima reci na tu temu?![]()
Jednostavno nisam mislio da je pametno praviti djecu mlad. Bar ne za mene. Jest da to ima i svojih prednosti, ali i mnogo vise mana. Bar za nekoga ko je iz Bosne.![]()
Da sam na Zapadu odrastao i imao sve servirano mozda bi se na to odlucio i jedno 10-ak godina ranije.
Nisam ni ja trcao, slicnog smo razmisljanja.
- jeza u ledja
#541 Re: Andrew Tate ALL ABOUT
General War wrote: ↑02/05/2023 23:33Pa valjda AT ima 36 godina i nema djece ( ili ima)jeza u ledja wrote: ↑02/05/2023 22:47
Sto? Sta on ima reci na tu temu?![]()
Jednostavno nisam mislio da je pametno praviti djecu mlad. Bar ne za mene. Jest da to ima i svojih prednosti, ali i mnogo vise mana. Bar za nekoga ko je iz Bosne.![]()
Nisam ni ja trcao, slicnog smo razmisljanja.
Tate confirmed that he has between 10 and 12 kids and also expressed his intention to have up to 20 kids in total.
https://www.sportskeeda.com/mma/news-do ... r-s-family
Mada, vjerovatno laze al dobro.
- jeza u ledja
#543 Re: Andrew Tate ALL ABOUT
A zasto nema majicu?
- Plavo-bijeli
#544 Re: Andrew Tate ALL ABOUT
vruće mu
- jeza u ledja
#545 Re: Andrew Tate ALL ABOUT
Ne moze da si priusti erkondisn?
- Plavo-bijeli
#546 Re: Andrew Tate ALL ABOUT
Nema gdje da se kupi Nestea tamo
-
MUNAFIK
#548 Re: Andrew Tate ALL ABOUT
Ova omladina tamo ocito ima nekih psihickih problema.
Izgleda kao sa lik ispituje studente a ljudi izgledaju kao neki likovi sa plakata teen magazina za raju od 15 godina... A to sam primjetio na slicnim snimcima po kampusima... Omladina je bas upala u neku opasnu krizu, i svi takvi furaju da su WOKE...
I naravno svako ko ne moze uradit 2 skleka MRZI Tatea što pokazatelj necega.
-
ProgramskiJezik
#549 Re: Andrew Tate ALL ABOUT
Pa djeci treba neka "Father" figure u zivotu jer to ocito nisu dobili od prave osobe dok su uzrastali onda traze svoje muske / maskuline vrijednosti u drugima kao Andrew Tate.MUNAFIK wrote: ↑05/05/2023 09:09
Izgleda kao sa lik ispituje studente a ljudi izgledaju kao neki likovi sa plakata teen magazina za raju od 15 godina... A to sam primjetio na slicnim snimcima po kampusima... Omladina je bas upala u neku opasnu krizu, i svi takvi furaju da su WOKE...
Ja ne razumijem kako on moze biti ikome idol, totalno je nerealan lik iz razloga sto prvo ima Milione i pare citav zivot, drugo frajer je odrasto u luksuzu koji 99% ljudi nikad nece doziviti.. umjesto da se traze idoli od likova koji su od 0 napravili nesta u zivotu mi gledamo milionere kao idole neke.. reci mi jednu razliku njega i nekog celebrity-a iz Zadruge ili neke te nase trash Reality show zvijezde.. ?
- tranquil
#550 Re: Andrew Tate ALL ABOUT
Ako ti ljudi izgledaju nerealno, postoji jako logično objašnjenje za to, i vrlo blizu si njega...MUNAFIK wrote: ↑05/05/2023 09:09