Kad je protivnik na poduGeneral War wrote: ↑02/05/2023 16:00To u konacnici nije dobro ni za zene niti muskarce...mi genetski tako ne funkcionisemo
Pridruzi se u nogatanju
Kad je protivnik na poduGeneral War wrote: ↑02/05/2023 16:00To u konacnici nije dobro ni za zene niti muskarce...mi genetski tako ne funkcionisemo
...to znaci sam sebe, nema ovdje pobjednika, i Andrew ce promjeniti pricu u pedesetim- sezdesetim...a zene deset godina ranijeTruba wrote: ↑02/05/2023 16:49Kad je protivnik na poduGeneral War wrote: ↑02/05/2023 16:00
To u konacnici nije dobro ni za zene niti muskarce...mi genetski tako ne funkcionisemo
Pridruzi se u nogatanju
Ovo nesto ko Dr. Phil za muskarce.
jbg, ti makar u americi valjda razumijes koliko ljudi idu po raznim savjetovalistima.jeza u ledja wrote: ↑02/05/2023 17:37Ovo nesto ko Dr. Phil za muskarce.![]()
Boze, ko gleda ovakve gluposti i zanima se sta ce neki celebritiji palamuditi.![]()
Ovo su selebritiji kojima je jedino zanimanje da budu selebritiji. Nije pitanje teme, vec o tome ko prica. Da ne ulazimo uopste u to sta prica.General War wrote: ↑02/05/2023 17:55jbg, ti makar u americi valjda razumijes koliko ljudi idu po raznim savjetovalistima.jeza u ledja wrote: ↑02/05/2023 17:37
Ovo nesto ko Dr. Phil za muskarce.![]()
Boze, ko gleda ovakve gluposti i zanima se sta ce neki celebritiji palamuditi.![]()
70%+ zena u USA su pokretaci razvoda, nije bas da je tema benigna
mnogo je na svijetu besposlenih debilajeza u ledja wrote: ↑02/05/2023 17:37
Neces vjerovat ali kaze da je lik najtrazeniji na google-tu...pa ti vidi.jeza u ledja wrote: ↑02/05/2023 18:14Ovo su selebritiji kojima je jedino zanimanje da budu selebritiji. Nije pitanje teme, vec o tome ko prica. Da ne ulazimo uopste u to sta prica.General War wrote: ↑02/05/2023 17:55
jbg, ti makar u americi valjda razumijes koliko ljudi idu po raznim savjetovalistima.
70%+ zena u USA su pokretaci razvoda, nije bas da je tema benigna
Ko ovakve stvari gleda jbt i od ovakvih ljudi trazi savjet...![]()
PA eto de mi nabroj jednog UN ambasadora dobre volje a da nije celebrity?jeza u ledja wrote: ↑02/05/2023 18:21 Evo vidim ovaj lik je "poceo karijeru" tako sto je bio ucesnik Big Brother-a.
Pa mislim, ono....![]()
evo me,tu samGeneral War wrote: ↑02/05/2023 18:34 jesi ikad vidio nekog tinejdjera da je htio izgledati kao smecar ?
bitanga_sa_otesa wrote: ↑02/05/2023 18:38evo me,tu samGeneral War wrote: ↑02/05/2023 18:34 jesi ikad vidio nekog tinejdjera da je htio izgledati kao smecar ?![]()
Jel popularniji od Kim Kardashian ili su tu negdje?General War wrote: ↑02/05/2023 18:28Neces vjerovat ali kaze da je lik najtrazeniji na google-tu...pa ti vidi.jeza u ledja wrote: ↑02/05/2023 18:14
Ovo su selebritiji kojima je jedino zanimanje da budu selebritiji. Nije pitanje teme, vec o tome ko prica. Da ne ulazimo uopste u to sta prica.
Ko ovakve stvari gleda jbt i od ovakvih ljudi trazi savjet...![]()
Kao sto rekoh u nekom drugom postu, nije A T iznikao iz nicega, vec iz socioloskih promjena na zapadu koje unistavaju porodicu u stvaraju jako nesretne ljude sto hodaju oko tebe.
Ovaj svijet i jeste parodija, problem je sto su mnogi prihvatili tu parodiju pod lifestyle.jeza u ledja wrote: ↑02/05/2023 18:41Jel popularniji od Kim Kardashian ili su tu negdje?General War wrote: ↑02/05/2023 18:28
Neces vjerovat ali kaze da je lik najtrazeniji na google-tu...pa ti vidi.
Kao sto rekoh u nekom drugom postu, nije A T iznikao iz nicega, vec iz socioloskih promjena na zapadu koje unistavaju porodicu u stvaraju jako nesretne ljude sto hodaju oko tebe.![]()
Jasno mi je da nije iznikao iz nicega. Iznikao je radi potrebe odredjene grupe muskaraca za self-helpom kao sto je lijepo objasnio Nowicki stranicu ranije, te zbog kao sto rece bitanga iznad, pojave interneta, smjera u kojem je otisao entertainment industry, reality showova i slicnih pizdarija.
I dalje ne mogu da shvatim kako neko gleda ovakve gluposti, i valjda klima glavom jes jes vidis mudro zbori.U kakvom svijetu zivimo jbt, isto parodija....
Najveca ironija je sto sve ovo zajedno, ova prica, se doima kao utociste za emocionalno ugrozene ili nezrele osobe, dok se istovremeno predstavlja kroz pricu o nekakvom pretpostavljenom maskulinizmom. Lafo tough guy.Vidim spominjete ovo nesto "Top G", i onda vidim da ovaj spominje u kontekstu, ja sam puko od smijeha ako mi vjerujes.
Isto sitcom neki jbt.![]()
Jel ovaj lik UN ambasador dobre volje?General War wrote: ↑02/05/2023 18:34PA eto de mi nabroj jednog UN ambasadora dobre volje a da nije celebrity?jeza u ledja wrote: ↑02/05/2023 18:21 Evo vidim ovaj lik je "poceo karijeru" tako sto je bio ucesnik Big Brother-a.
Pa mislim, ono....![]()
msm jedna od osnovnih ljudskih karakteristika je proiciranje, jesi ikad vidio nekog tinejdjera da je htio izgledati kao smecar ili direktor banke?
Upravo tako. A ovaj lik je najbolji primjer za to.General War wrote: ↑02/05/2023 18:45Ovaj svijet i jeste parodija, problem je sto su mnogi prihvatili tu parodiju pod lifestyle.jeza u ledja wrote: ↑02/05/2023 18:41
Jel popularniji od Kim Kardashian ili su tu negdje?![]()
Jasno mi je da nije iznikao iz nicega. Iznikao je radi potrebe odredjene grupe muskaraca za self-helpom kao sto je lijepo objasnio Nowicki stranicu ranije, te zbog kao sto rece bitanga iznad, pojave interneta, smjera u kojem je otisao entertainment industry, reality showova i slicnih pizdarija.
I dalje ne mogu da shvatim kako neko gleda ovakve gluposti, i valjda klima glavom jes jes vidis mudro zbori.U kakvom svijetu zivimo jbt, isto parodija....
Najveca ironija je sto sve ovo zajedno, ova prica, se doima kao utociste za emocionalno ugrozene ili nezrele osobe, dok se istovremeno predstavlja kroz pricu o nekakvom pretpostavljenom maskulinizmom. Lafo tough guy.Vidim spominjete ovo nesto "Top G", i onda vidim da ovaj spominje u kontekstu, ja sam puko od smijeha ako mi vjerujes.
Isto sitcom neki jbt.![]()
...polako, ima jos puta pred tobom ondajeza u ledja wrote: ↑02/05/2023 18:48Jel ovaj lik UN ambasador dobre volje?General War wrote: ↑02/05/2023 18:34
PA eto de mi nabroj jednog UN ambasadora dobre volje a da nije celebrity?
msm jedna od osnovnih ljudskih karakteristika je proiciranje, jesi ikad vidio nekog tinejdjera da je htio izgledati kao smecar ili direktor banke?![]()
Meni je moj sin jutros rekao da zeli biti smecar.![]()
![]()
Vodim ga u obdaniste i on ugledo smetljare, i oni bas stali da mu pokazu kako ona masina uhvati kantu i istrese je. A mali ono vauuuu
![]()
![]()
Ne znam brate da sam vidio ijednog tinejdzera da zeli izgledati bilo kao smecar ili kao direktor banke.![]()
Tinejdzer koji pak zeli izgledati i ponasati se kao ovaj muflon....ee, mozda bas to bas ti o kojim govoris koji su produkt raspalih struktura zajednice i porodice?![]()
...Ok ali opet ne smanjuje njegovu ulogu niti poruku...ja jedno mogu reci blago onome ko nemora se oko kardasiana ili AT...i inih...zivot prilogadjavati.jeza u ledja wrote: ↑02/05/2023 18:49Upravo tako. A ovaj lik je najbolji primjer za to.General War wrote: ↑02/05/2023 18:45
Ovaj svijet i jeste parodija, problem je sto su mnogi prihvatili tu parodiju pod lifestyle.
Kakvog puta? To ti iz iskustva dugogodisnjeg roditelja ili sta?General War wrote: ↑02/05/2023 19:17...polako, ima jos puta pred tobom ondajeza u ledja wrote: ↑02/05/2023 18:48
Jel ovaj lik UN ambasador dobre volje?![]()
Meni je moj sin jutros rekao da zeli biti smecar.![]()
![]()
Vodim ga u obdaniste i on ugledo smetljare, i oni bas stali da mu pokazu kako ona masina uhvati kantu i istrese je. A mali ono vauuuu
![]()
![]()
Ne znam brate da sam vidio ijednog tinejdzera da zeli izgledati bilo kao smecar ili kao direktor banke.![]()
Tinejdzer koji pak zeli izgledati i ponasati se kao ovaj muflon....ee, mozda bas to bas ti o kojim govoris koji su produkt raspalih struktura zajednice i porodice?![]()
![]()
Zivis u Americi, ne vjerujem da si toliko neinformisan kako stvari stoje tu, nije AT se naslanjao na situaciju u Bosni...koja nista nije bolja nego kod tebe...
Naravno da umanjuje i njegovu ulogu i poruku.General War wrote: ↑02/05/2023 19:20...Ok ali opet ne smanjuje njegovu ulogu niti poruku...ja jedno mogu reci blago onome ko nemora se oko kardasiana ili AT...i inih...zivot prilogadjavati.
Ne kontaš ti i dalje, jelde.General War wrote: ↑02/05/2023 16:12Okej, ali ja ne govorim o tebi...nije ni AT iz bosne pa komentarisemo, valjda je to univerzalna "zapadna" vrijednost...ne znam sto mi sad nabrajas kakav si ti i tvoja porodica, ako funkcionise-cestitam. Ovdje se prica o nekim fenomenima sto je i napravilo A T ili Woke pokrete koji im je suprotnost...to je tvoj privatni zivot.tranquil wrote: ↑02/05/2023 16:02
Apsolutno nemam pojma kakve veze rat u Ukrajini ima. Ja nisam dobio nikakav poziv u vojsku, i uz dijete sam, a ne šaljem čekove iz daljine, niti gledam svoje dijete samo na Facebooku, ako i to, i to je sve što trebam znati o ovoj temi. I to nema veze ni sa jednom feministicom niti sa bilo kakvim feminističkim stavom. Da one ne postoje, ili da je njihova stranka jedina na vlasti, to ništa ne bi promijenilo u mojoj porodici, niti bi promijenilo bilo šta u jednoj normalnoj porodici.
Vidim da tebe te stvari žuljaju, ali bio malo ili nimalo ili u potpunosti u pravu, to ne mijenja osnovnu činjenicu: Donator sperme nije otac, nego onaj koji odgaja dijete.
Imam osjecaj da ih takvih ima i na ovoj temi.tranquil wrote: ↑02/05/2023 19:34Ne kontaš ti i dalje, jelde.General War wrote: ↑02/05/2023 16:12
Okej, ali ja ne govorim o tebi...nije ni AT iz bosne pa komentarisemo, valjda je to univerzalna "zapadna" vrijednost...ne znam sto mi sad nabrajas kakav si ti i tvoja porodica, ako funkcionise-cestitam. Ovdje se prica o nekim fenomenima sto je i napravilo A T ili Woke pokrete koji im je suprotnost...to je tvoj privatni zivot.
Ne kači mene ni woke ni AT, ne zato jer sam ja supermen koji je uredio svoj život, nego sam u istom košu sa 99% čovječanstva.
A ne živim u Bosni, nego na zapadu.
TRA koji su primjer woke ekstremizma, ili AT kao druga strana medalje, mogu imati uticaj samo na svoje fanove, kojih i nije toliko. To su terminalno online ljudi koji misle da je broj lajkova i followera relevantan u stvarnosti, miješaju online život i stvarnost, i stvarno misle da je misgendering trans osobe jednaka genocidu, ili da će drag kraljice pretvoriti njihovu nepostojeću djecu u pešovane.
U realnom životu ima incidenata, u svakom pravcu, ali ni blizu toliko da se hvatamo za glavu kako društvo propada zbog krajnje desnice ili lijevice.
Sami njegujete vlastitu paranoju, a realno samo sami sebi odmažete, primjenom loših ekstremističkih savjeta. U slučaju Tate-a, kao što sam već rekao, ti savjeti imaju kratkoročne feelgood efekte, a dugoročno setupiraju muškarce za "forever alone" scenario. Dugoročni efekat je neporodičan, ogorčen starac.
Zivotni put tj iskustvo, nikad ne prestajes uciti ni kao roditelj a ni tvoj...na taj put mislim.jeza u ledja wrote: ↑02/05/2023 19:33Kakvog puta? To ti iz iskustva dugogodisnjeg roditelja ili sta?General War wrote: ↑02/05/2023 19:17
...polako, ima jos puta pred tobom onda![]()
Zivis u Americi, ne vjerujem da si toliko neinformisan kako stvari stoje tu, nije AT se naslanjao na situaciju u Bosni...koja nista nije bolja nego kod tebe...
Ne znam kako drukcije da ti objasnim - lik je tenkre. Valja gluposti o kojima ni sam nema pojma. Treba ga ismijavati, a ne diviti mu se.