Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

clio_dci120

#61251 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

belfy wrote: 01/05/2023 20:41
clio_dci120 wrote: 01/05/2023 20:27 Koja je budalistana ona rampa na Smetovima, pa sto ce onda sto i stolice, neka i to nose. Kako ce stariji ljudi, ljudi sa manjom djecom. To je bilo jedino izletiste gdje covjek moze pobjeci koliko toliko od zagadjenog zraka. Ona rampa je jedna velika sramota, stavljena pod izgovorom ekologije, a pravi razlog je da se sjeda u onaj vehabijski resotran...
rampa je tu, ipak, nesto duze od tog vehabijskog restorana. da je sve normalno ne bi bila potrebna, ali se do sada vise puta dokazalo da je tu sa dobrim razlogom. i, kakve veze sto i stolice imaju sa rampom? da nece auto sjesti malo da odmori?
Prije nego napises nesto vezano za stolice, otidji pa vidi sluze li svrsi vise...nemaju tri covjeka da se vide gore.
Uvijek sam svoje smece uredno kupio, znaci nisam bacao gore u kante, jer znam da ce cuke raznjeti, nego ponesem kuci.
I nije ok da bude postavljena rampa, jer je to jedino mjesto gdje neko iz Zenice moze otici na cist zrak, i ako nosi stvari za piknik, kako ce to sve ponijeti pjesek. Svoj sto, stolice, loptu djetetu, jer ne idu svi guziti na Smetove. Hajd objasni mi ti kako to covjek sve da ponese gore uz ono brdo i na kojem drugom mjestu da sjedne i zapali rostilj...
Pa znao sam vikendom sa drugom ponijeti gotovu hranu, pa gore jesti i uvijek nosim svoj sto i stolice, jer ne volim gore one stolove koristiti.
Zbog seljaka i debila na motorima, kvadovima i nemogucnosti procesuiranja onih koji bacaju smece, trebamo svi ispastati.

I evo kada je rampa bila, idem stalno na Smetove, mozda kratko jedan period i odmah je bila skinuta. Od kada znam za sebe i Smetove, uvijek se gore autom islo.
belfy

#61252 Re: Zeničani

Post by belfy »

clio_dci120 wrote: 01/05/2023 21:49
belfy wrote: 01/05/2023 20:41

rampa je tu, ipak, nesto duze od tog vehabijskog restorana. da je sve normalno ne bi bila potrebna, ali se do sada vise puta dokazalo da je tu sa dobrim razlogom. i, kakve veze sto i stolice imaju sa rampom? da nece auto sjesti malo da odmori?
Prije nego napises nesto vezano za stolice, otidji pa vidi sluze li svrsi vise...nemaju tri covjeka da se vide gore.
Uvijek sam svoje smece uredno kupio, znaci nisam bacao gore u kante, jer znam da ce cuke raznjeti, nego ponesem kuci.
I nije ok da bude postavljena rampa, jer je to jedino mjesto gdje neko iz Zenice moze otici na cist zrak, i ako nosi stvari za piknik, kako ce to sve ponijeti pjesek. Svoj sto, stolice, loptu djetetu, jer ne idu svi guziti na Smetove. Hajd objasni mi ti kako to covjek sve da ponese gore uz ono brdo i na kojem drugom mjestu da sjedne i zapali rostilj...
Pa znao sam vikendom sa drugom ponijeti gotovu hranu, pa gore jesti i uvijek nosim svoj sto i stolice, jer ne volim gore one stolove koristiti.
Zbog seljaka i debila na motorima, kvadovima i nemogucnosti procesuiranja onih koji bacaju smece, trebamo svi ispastati.

I evo kada je rampa bila, idem stalno na Smetove, mozda kratko jedan period i odmah je bila skinuta. Od kada znam za sebe i Smetove, uvijek se gore autom islo.
mah, znas sta, posto ti izgleda da znas bolje ne bih ja puno tu da ti smetam, ali... (bas kao ono "nisam za SDA, ali..." - bukvalno) ona staza je pjesacka staza. da je zamisljena kao nesto za kretanje auta valjda bi bila i dvosmjerna, jer kako ces se vratiti... a onda samim tim i dovoljno siroka, isto tako iscrtana i... ono najnebitnije, uradjena sa trotoarima kojima bi se pjesaci trebali kretati.

eh, sada... ako si ti putem svojih roditelja i/ili prijatelja stekao neku drugu spoznaju to je do njih, zaista nije do tebe. ali, eto, sada znas... mozes biti bolji, jel tako?
kuglanje_ze

#61253 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

@belfy objasnio :thumbup: :izet:
Rothmans

#61254 Re: Zeničani

Post by Rothmans »

Rampa se obilazi bez problema. Nezz sta je problem ?
clio_dci120

#61255 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

belfy wrote: 01/05/2023 23:13
clio_dci120 wrote: 01/05/2023 21:49

mah, znas sta, posto ti izgleda da znas bolje ne bih ja puno tu da ti smetam, ali... (bas kao ono "nisam za SDA, ali..." - bukvalno) ona staza je pjesacka staza. da je zamisljena kao nesto za kretanje auta valjda bi bila i dvosmjerna, jer kako ces se vratiti... a onda samim tim i dovoljno siroka, isto tako iscrtana i... ono najnebitnije, uradjena sa trotoarima kojima bi se pjesaci trebali kretati.

eh, sada... ako si ti putem svojih roditelja i/ili prijatelja stekao neku drugu spoznaju to je do njih, zaista nije do tebe. ali, eto, sada znas... mozes biti bolji, jel tako?
Ako sam dobro razumio ti si otisao iz Ze, hvala Bogu..nadam se da ces tamo gdje si otisao ostati i da se neces ovamo vracati. Hvala Merkelovoj sto nam procisti grad od dezurnih filozofa. Haj pozz.
Last edited by clio_dci120 on 02/05/2023 07:43, edited 1 time in total.
clio_dci120

#61256 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Rothmans wrote: 02/05/2023 07:24 Rampa se obilazi bez problema. Nezz sta je problem ?
Onim putem jedva odem gore, ionako mi bude zao auta, jos hajvani vilene iza tebe kad usporis preko onih rupa... ne znam kako se obidje rampa? Preko trave? Ne bi zelio na taj nacin da obilazim rampu, a i nemam vozilo za takvo nesto...

Evo fakat gdje covjek sad da ode predvece da sjedne, nemas nista osim propalog Bistricaka, koji je duplo udaljen od grada za razliku od Smetova.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#61257 Re: Zeničani

Post by anex »

Jel fakat moraš autom do spomenika?
clio_dci120

#61258 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

anex wrote: 02/05/2023 07:56 Jel fakat moraš autom do spomenika?

Ma ne moram moj anex, hiljadu pita sam znao ostaviti auto, pa prohodati. Ljeti volim otici gore kada sam vikendom ovdje, navece sa drustvom rostilj i laganica. Kulturno pokupimo smece i nazad, niko nikome ne smeta.
Ne mozes stvari nositi gore u rukama. Isto primjetio sam dosta.ljudi dodje sa malom djecom gore da sjedne na livadu, hajd sad ponesi stvari.
Ja nisam za rampu, neki jesu, zato naci neku rjesenje na sredini i gotovo...
Realno, gore stvari nisu uredjene, zimi pale rositlje na parkingu, zauzimaju mjesto, kada rampe nije bilo divljali su sa kvadovima i motorima, ali to je opet policijs mogla rijesiti.
Sada je svakako put prelos, i to bez pretjerivanja. Jednostavno toliki grad, a nemas gdje navece otici izaci i sjesti na otovrenom. Pobornik onog kafica nisam, jer su cijene sarajevske, meni nije problem sjesti, ali ono treba biti pristupacno prosjecnoj zenickoj porodici sa dvoje djece...hajd sjedi sa dvoje djece, nece te racun izaci ispod cvaje...
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#61259 Re: Zeničani

Post by anex »

Slažem se s tobom, lokacija je extra dobra za izlet s familijom, djecom i sl. Treba skontat novu pješačku stazu a da ova ostane samo za auta...jer jebeno je kad pješak ide tom stazom a rohan koji je salio gajbu sjedne u svog pasata i dadne ga na gas....Ne gleda on nit vidi ima li koga ispred....
Rothmans

#61260 Re: Zeničani

Post by Rothmans »

clio_dci120 wrote: 02/05/2023 07:40 Onim putem jedva odem gore, ionako mi bude zao auta, jos hajvani vilene iza tebe kad usporis preko onih rupa... ne znam kako se obidje rampa? Preko trave? Ne bi zelio na taj nacin da obilazim rampu, a i nemam vozilo za takvo nesto...

Evo fakat gdje covjek sad da ode predvece da sjedne, nemas nista osim propalog Bistricaka, koji je duplo udaljen od grada za razliku od Smetova.
Ma ne treba ti lada niva . Otprilike ko da se penjes na trotoar, nista veci napor za auto. Ja idem s fokusom bez problema po metra od rampe. Treba narodu zabranit da izlaze s autima,al zato burzujcici i ljaksoni sa cetverotockasima i kroserima da uzoru ono gore, how yes no...
BlackCaviar

#61261 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

Belfy je fino objasnio, nikad ono nije bilo predvidjeno za auta al haj, al posto je narod takav kakav jest, zato je rampa tu sad. Jos je treba malo prosirit da ne mogu ovi fordasi ic :D
Horcrux

#61262 Re: Zeničani

Post by Horcrux »

https://www.klix.ba/biznis/privreda/med ... /230502045

Citam to gore i kontam sta ono bi sa ZEPSom?
scarr

#61263 Re: Zeničani

Post by scarr »

Horcrux wrote: 02/05/2023 11:02 https://www.klix.ba/biznis/privreda/med ... /230502045

Citam to gore i kontam sta ono bi sa ZEPSom?
Sta ono bi sa Zenicom? Sta ono bi sa svim dobrim stvarima, pa sad imamo karinu od carsije?
Hercegoviina

#61264 Re: Zeničani

Post by Hercegoviina »

Gdje da u zenici uradim pragove na autu a da nije preskupo
N.N.

#61265 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Zenica je cucnula kao Melcin horoz :D

Haman se i Hennessy zatvorio !?
Steta,nekada se lijepo vrijeme provodilo tamo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#61266 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

N.N. wrote: 02/05/2023 13:11
Otkud to :?
Casual's

#61267 Re: Zeničani

Post by Casual's »

N.N. wrote: 02/05/2023 13:11 Zenica je cucnula kao Melcin horoz :D

Malo otvori, malo zatvori. Sprat ne radi dvije godine skoro. Kao problemi sa pronalaskom konobara.
N.N.

#61268 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Ma kako je Muris otisao van BiH, palo je to sve.

Kako sam cuo, svirke dosta poskupile, oni nemaju velicinu prostora da si izvuku neku dobit pa su i to ukinuli.

Nema zarade, nema konobara, radili porodicno Kole i zena mu. :mrgreen:
I eno klapna.

Da li ce u ljeto opet otvarati, ne znam.
ShnjaZZZ

#61269 Re: Zeničani

Post by ShnjaZZZ »

Sjećam se da sam jednom uletio tamo i pokušao kafu popit no puno ko šibica bilo, pa i na spratu čak, više nisam ni pokušavao. Heeej ima tome i 5 godina sigurno, možda i više malo...

Isto Gatto u koroni, ulazim oko 10 kad na vratima ne da mi Nune ući, kao pun kafić nema mjesta. I ja se s njim tu svađam i dok se mi nekih 5 min raspravljamo izašlo je nekih 6-7 ljudi on i dalje ne da. Kad sam čuo da je u dugovima i da se Gatto zatvorio nije bilo sretnijeg čovjeka od mene.

Mada nisam sretan jer je Zenica mrtav grad izuzev dva mjeseci ljeti.
sagitariusZE

#61270 Re: Zeničani

Post by sagitariusZE »

Casual's wrote: 02/05/2023 13:23
N.N. wrote: 02/05/2023 13:11 Zenica je cucnula kao Melcin horoz :D

Malo otvori, malo zatvori. Sprat ne radi dvije godine skoro. Kao problemi sa pronalaskom konobara.
Sumnjam da ce ga isti vlasnik ponovo otvoriti, a realno sami su krivi, ne mozes ti vise davati konobaru 600KM platu, ne ide to!A iako je zatvoren, svaki dan je tu Jasmin Duvnjak, mozda on planirati kupiti ili je vec kupio…
IagoAspas

#61271 Re: Zeničani

Post by IagoAspas »

sagitariusZE wrote: 02/05/2023 13:57
Casual's wrote: 02/05/2023 13:23
Sumnjam da ce ga isti vlasnik ponovo otvoriti, a realno sami su krivi, ne mozes ti vise davati konobaru 600KM platu, ne ide to!A iako je zatvoren, svaki dan je tu Jasmin Duvnjak, mozda on planirati kupiti ili je vec kupio…
Kupio, Armin će to da vodi uz Čelik i biće slastičarna.. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#61272 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

N.N. wrote: 02/05/2023 13:24 Ma kako je Muris otisao van BiH, palo je to sve.

Kako sam cuo, svirke dosta poskupile, oni nemaju velicinu prostora da si izvuku neku dobit pa su i to ukinuli.

Nema zarade, nema konobara, radili porodicno Kole i zena mu. :mrgreen:
I eno klapna.

Da li ce u ljeto opet otvarati, ne znam.
Kad je Muris otisao :?

Ostao onda samo Kole, Hajduk se povukao davno jelde?

Fina je ta klapa bila u i oko Henesija, sve regularni momci, ali eto rasuše se i oni. Ismar je u Sarajevu, Haris i Sandi su mozda jedini ostali u Zenici.
N.N.

#61273 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Otisao Murke ima i 2 godine, u Porec :mrgreen:
Hajduk je davno to njima prepustio...pa je i Hajduk isao u Njemacku, vracao se, nezzz sada gdje je...

Sani je otisao cim se ozenio...hahagaga

I td :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#61274 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Nisam znao :roll:

Ma Mure je njima bio alfa i omega, jasno mi je sto su cucnuli bez njega. Ali i doslo je do smjene generacija, to se tacno vidi.

Raja koja je izlazila u Henesi se pozenila i/li raselila, a ova nova omladina ima neke svoje furke i hladno im shishte jajca, ko sto su i meni prije 15-20 godina shishtala za kafanama nad cijim su zatvaranjem naricale starije generacije :mrgreen:

Jebote ne rade vise ni Henesi, ni Gato, ni Ten, moja 3 omiljena objekta m :-) :run:
ZoomZoomKiwi

#61275 Re: Zeničani

Post by ZoomZoomKiwi »

Ja sam gotivio i Raffaello dok se nije puštala domaća muzika tamo.

Ekipa iz Control Music fino svirala skoro svaki vikend.

Rambo, Lima, Kole radili, baš je bilo top.

Nema toga više, sad su shisha barovi valjda moderni. I samo narodnjak roka gdje ga prije ni u snu nisi mogao čuti. Valjda je tu para, šta ti ja znam.
Post Reply