Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

zdruzdjo

#44101 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Juce poslije podne, ukljucujem se na glavnu dzadu od cengic vile prema otoci. u susret mi ide dacia duster novija generacija sa otoke i isto se ukljucuje na glavnu dzadu.
Na lijevom tocku bukvalno visi balans stanga na 10 cm od asfalta. odvrnuta ili puknuta, ne znam. Da naleti na kakvu rupu ili lezeceg policajca, zakrkati/zapeti ce se u asfalt a onda ko zna kakav belaj se moze napraviti na cesti.
Naravno mid-30s hamsa vozi(a ko ce drugi u mojom dogodovstinama :-D ).
Zaholca se i fura mlada dobrih 70-ak a.
Sustignem je, zasviram i kroz prozor kazem joj da joj to visi i da je opasno. Kaze ma ok je to, ne sikirajte se. Reko napravicete belaj na cesti i ubiti nekoga ili sebe. ma kaze necu, vozim tako vec 3-4 mjeseca.
Maaajku jebem kroz 1000 majki.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#44102 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

dusebriznici i sustizanje ...isaret ...opasnost... :lol: :lol: :lol: gledaj ba svoja posla i vozi,sta te boli q sto nekom nesto visi il trese.
SpecialOffer

#44103 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by SpecialOffer »

U nedjelju vozim na relaciji Tz-Sa i palo je malo kise. Ljudi su usporili, kolone od po 15-20 auta, debelo ispod ogranicenja. Gore nego kad te kamion usporava.

Ili se se plase voziti po kisi ili sta je ne znam.
mali_balon

#44104 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

Juce djevojce n AP gleda svoja posla i kruzira lijevom trakom, nas 5 6 je iza nje i svak jok blica kako joj prilazi i pretice....priblizm se usporim i isaretom rukom suvozacici pokazem da vozi desnom, jer je vozacica bila skoncentrisana na voznju.....
Do idiota koji ne znaju odrazavti brzinu....do blicaca koji ti blicaju 5km iza da se sklonis jer oni kao preticu....
Godinama govoeim nisu za nas auta samo konjska zaprega....
HelaS

#44105 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by HelaS »

mali_balon wrote: 02/05/2023 09:20 Juce djevojce n AP gleda svoja posla i kruzira lijevom trakom, nas 5 6 je iza nje i svak jok blica kako joj prilazi i pretice....priblizm se usporim i isaretom rukom suvozacici pokazem da vozi desnom, jer je vozacica bila skoncentrisana na voznju.....
Do idiota koji ne znaju odrazavti brzinu....do blicaca koji ti blicaju 5km iza da se sklonis jer oni kao preticu....
Koliko ta djevojčica ne zna kako da koristi autoput, tako je ni instruktor nije naučio
zdruzdjo

#44106 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote: 02/05/2023 08:31 dusebriznici i sustizanje ...isaret ...opasnost... :lol: :lol: :lol: gledaj ba svoja posla i vozi,sta te boli q sto nekom nesto visi il trese.
jes vala, bas tako. Ko ga jeee kad nesto draufne pa krhne u nekoga koga je bolio q ..........ah nista.

Mada, ponekad bih za takve volio biti tu kad nesto otpadne, slomi se, pukne pa zavrsi u jarku, na sred ceste na nekom semaforu. Pa izadje i ono strucno se podviruje i zacudjeno zagleda sta je bilo.
bitanga_sa_otesa

#44107 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

zdruzdjo wrote: 02/05/2023 10:39

jes vala, bas tako. Ko ga jeee kad nesto draufne pa krhne u nekoga koga je bolio q ..........ah nista.

gledaj svoja posla ,bolje ti je,neko ce te nalausit ,mene da si tako spopadao zgurao bih te s ceste :-D
zdruzdjo

#44108 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote: 02/05/2023 10:43
gledaj svoja posla ,bolje ti je,neko ce te nalausit ,mene da si tako spopadao zgurao bih te s ceste :-D
Pretpostavljam da bi me kroz prozor gadjao masnim burekom i jogurtom u sofersajbu. Mozda i neka to-go-coffee bi se nasla pri ruci.
bitanga_sa_otesa

#44109 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

zdruzdjo wrote: 02/05/2023 12:20
Pretpostavljam da bi me kroz prozor gadjao masnim burekom i jogurtom u sofersajbu. Mozda i neka to-go-coffee bi se nasla pri ruci.
ne drzim hranu u autu i ne pijem kafu ,samo sitni alat kljuceve 32 i 24....
mali_balon

#44110 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

HelaS wrote: 02/05/2023 10:11
mali_balon wrote: 02/05/2023 09:20 Juce djevojce n AP gleda svoja posla i kruzira lijevom trakom, nas 5 6 je iza nje i svak jok blica kako joj prilazi i pretice....priblizm se usporim i isaretom rukom suvozacici pokazem da vozi desnom, jer je vozacica bila skoncentrisana na voznju.....
Koliko ta djevojčica ne zna kako da koristi autoput, tako je ni instruktor nije naučio
Da, ja se ko papagaj ponavljam da su instruktori najveci krivci za sranje u saobracaju
kabal1337

#44111 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

kandidatima je zabranjeno da idu na ap
ZoomZoomKiwi

#44112 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ZoomZoomKiwi »

Zašto to?

Ja sam sa svojim išao na M17, doduše tad nije bilo AP blizu Zenice.
zdruzdjo

#44113 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

mali_balon wrote: 02/05/2023 12:37

Da, ja se ko papagaj ponavljam da su instruktori najveci krivci za sranje u saobracaju
Tek sam nedavno sa sinom koji je polozio prije dvije godine prvi put pricao sta je imao a sta nije na obuci.

Ono sto me zblanulo
Nema ucenja kocenja na liniji naprijed /rikverc
Nema ucenja paralelnog parkiranja lijevo/desno :shock: :shock:
Nema polaganja na poligonu.
Kretanje pod rucnom se radi na uzbrdici na mojmilu koje je smjesna uzbrdica.

Uglavnom sve se svodi na uvjezbavanje "ruta".
A onda nekoga takvog ko polozi sa tim "ucenjem" pustis na cestu. I jos ode i tako svjez, kupi neko auto od 120+ Kw. Ma super.

Primjer. Moj instruktor tamo 1996-te je skontao da sam slab sa voznjom u rikverc. Svaki cas voznje, poslije poligona je bio da odemo na cigane upalim zmigavce, i rikvercom odvozim od mjesta gdje je "robot" do gorice. Cak i kroz onaj tunel na toj dionici u kojem tada nije bilo svjetla. Sretnem ga prosle godine na polaganju za A. Sada je u komisiji. ispricasmo se bas. Ispricam mu to pred par kandidata kako me naucio da vozim rikvercom. Kandidati razoragcenih ociju gledaju i ne vjeruju.
Rucna se uvjezbavala i polagala na uzbrdici pored ciglana prema kosevskom brdu.
mali_balon

#44114 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

EFD22 wrote: 02/05/2023 16:44 Zašto to?

pa placa se putarina :D
kabal1337

#44115 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

hoces da zaginu
mali_balon

#44116 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

zdruzdjo wrote: 02/05/2023 18:47

Tek sam nedavno sa sinom koji je polozio prije dvije godine prvi put pricao sta je imao a sta nije na obuci.

Ono sto me zblanulo
Nema ucenja kocenja na liniji naprijed /rikverc
Nema ucenja paralelnog parkiranja lijevo/desno :shock: :shock:
Nema polaganja na poligonu.
Kretanje pod rucnom se radi na uzbrdici na mojmilu koje je smjesna uzbrdica.

Uglavnom sve se svodi na uvjezbavanje "ruta".
A onda nekoga takvog ko polozi sa tim "ucenjem" pustis na cestu. I jos ode i tako svjez, kupi neko auto od 120+ Kw. Ma super.

Primjer. Moj instruktor tamo 1996-te je skontao da sam slab sa voznjom u rikverc. Svaki cas voznje, poslije poligona je bio da odemo na cigane upalim zmigavce, i rikvercom odvozim od mjesta gdje je "robot" do gorice. Cak i kroz onaj tunel na toj dionici u kojem tada nije bilo svjetla. Sretnem ga prosle godine na polaganju za A. Sada je u komisiji. ispricasmo se bas. Ispricam mu to pred par kandidata kako me naucio da vozim rikvercom. Kandidati razoragcenih ociju gledaju i ne vjeruju.
Rucna se uvjezbavala i polagala na uzbrdici pored ciglana prema kosevskom brdu.
Naravno, cilj je da kandidat odma polozi i da dodje drugi, jer je i medju njima, instruktorima i autoskolama velika jagma za kandidate....zato se samo uci ruta i pokazuju gdje je koji orijentir pri parkiranju.....zato se nabavljaju novija auta, svi ce prije poletiti da polazu u golfu 8 nego u fabiji, jer je to vecini kandidata jedina prilika u zivotu da provozaju auto mladje od 10g i onda taj kandidat sjeda u glofa 4 i belaj parkirat, belaj lrenut pod rucnom itd itd....
ZoomZoomKiwi

#44117 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ZoomZoomKiwi »

kabal1337 wrote: 02/05/2023 18:57

hoces da zaginu
Hahah, pa dobro, bolje onda kasnije da ginu, bez oznaka i instruktora. :mrgreen:
Ateista

#44118 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Ja mislim da je vise do sistema i nacina polaganja, koji omogucava da instruktori na taj nacin obucavaju kandidate i da to prolazi.
kabal1337

#44119 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

mali_balon

#44120 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

Ateista wrote: 02/05/2023 21:43

Ja mislim da je vise do sistema i nacina polaganja, koji omogucava da instruktori na taj nacin obucavaju kandidate i da to prolazi.
Naravno, ali tako je u svemu, sve kod nas je boli me kurac sistem....samo da ispadne iz mojih ruku.
ITNet

#44121 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ITNet »

Juce situacija, vozi mlada Auto skolu od 35kmh do 43kmh u krajnjoj ljevoj traci glavnom dzadom od RTV doma do Nedzarica, vozim iza nje kontam hajde mozda ce negdje lijevo skrenuti ali jok, instruktor sjedi pored nje i prica na telefon. Prestrojim se srednju traku i kako prolazim gledam u instruktora i svirnem jednom, kad on onako pricajuci na telefon preko nje sjede na sirenu jedno 5 puta kao meni sta je sta hoces neki fazon, ja popizdio zbog toga :-)

Prestrojim se ispred njih i spustim na 20kmh ispred Hece i laganini do radara na stupu, prebaci se ona u srednju traku i kao ubrza ona ubrzam i ja koliko i ona, prebacim se ja u krajnju desnu traku da pitam tog instruktora nesto. I pazi sad dolazimo na semaforu kod Energoinvesta nema nikoga prvi smo u svojim trakama, ja stanem jedno 3 auta ispred semafora samo da se poravnam sa ovim pacijentom, on je njoj rekao da stane jos skroz iza mene i ja ga gledam kroz otvoren prozor izbacio glavu reko sta je problem? Otvori prozor picko samo nesto da ti kazem ali jok ne smije nesta mase rukom.

Uglavnom ono sto sam htio da kazem bi glasilo, Curo izvini nemam nista protiv tebe samo zelim ovom tvome instruktoru da kazem da je mene moj instruktor ucio da se NE SMIJE voziti u krajnjoj lijevoj traci INACE a kamo li dobro ispod ogranicenja jer ne smijes ometati saobracaj, cak sta vise da sam na polaganju vozio ovako lijevom trakom PAO bi iste sekunde i vozdra.
Laplace

#44122 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

ITNet wrote: 04/05/2023 12:24 Juce situacija, vozi mlada Auto skolu od 35kmh do 43kmh u krajnjoj ljevoj traci glavnom dzadom od RTV doma do Nedzarica, vozim iza nje kontam hajde mozda ce negdje lijevo skrenuti ali jok, instruktor sjedi pored nje i prica na telefon. Prestrojim se srednju traku i kako prolazim gledam u instruktora i svirnem jednom, kad on onako pricajuci na telefon preko nje sjede na sirenu jedno 5 puta kao meni sta je sta hoces neki fazon, ja popizdio zbog toga :-)

Prestrojim se ispred njih i spustim na 20kmh ispred Hece i laganini do radara na stupu, prebaci se ona u srednju traku i kao ubrza ona ubrzam i ja koliko i ona, prebacim se ja u krajnju desnu traku da pitam tog instruktora nesto. I pazi sad dolazimo na semaforu kod Energoinvesta nema nikoga prvi smo u svojim trakama, ja stanem jedno 3 auta ispred semafora samo da se poravnam sa ovim pacijentom, on je njoj rekao da stane jos skroz iza mene i ja ga gledam kroz otvoren prozor izbacio glavu reko sta je problem? Otvori prozor picko samo nesto da ti kazem ali jok ne smije nesta mase rukom.

Uglavnom ono sto sam htio da kazem bi glasilo, Curo izvini nemam nista protiv tebe samo zelim ovom tvome instruktoru da kazem da je mene moj instruktor ucio da se NE SMIJE voziti u krajnjoj lijevoj traci INACE a kamo li dobro ispod ogranicenja jer ne smijes ometati saobracaj, cak sta vise da sam na polaganju vozio ovako lijevom trakom PAO bi iste sekunde i vozdra.
Ta je još i dobra. Ja neki dan (u Visokom, kao pješak) gledam auto školu kako nailazi na onaj semafor koji samo pokazuje brzinu i pratim: brzina se od 16 km/h lagano povećava na 18 km/h i tu ostaje tih stabilnih i vratolomnih 18km/h. Doduše, ograničenje je 40 na tom dijelu, valjda mora minimalno 20 ispod.
Laertes

#44123 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

Laplace wrote: 04/05/2023 14:49
ITNet wrote: 04/05/2023 12:24 Juce situacija, vozi mlada Auto skolu od 35kmh do 43kmh u krajnjoj ljevoj traci glavnom dzadom od RTV doma do Nedzarica, vozim iza nje kontam hajde mozda ce negdje lijevo skrenuti ali jok, instruktor sjedi pored nje i prica na telefon. Prestrojim se srednju traku i kako prolazim gledam u instruktora i svirnem jednom, kad on onako pricajuci na telefon preko nje sjede na sirenu jedno 5 puta kao meni sta je sta hoces neki fazon, ja popizdio zbog toga :-)

Ta je još i dobra. Ja neki dan (u Visokom, kao pješak) gledam auto školu kako nailazi na onaj semafor koji samo pokazuje brzinu i pratim: brzina se od 16 km/h lagano povećava na 18 km/h i tu ostaje tih stabilnih i vratolomnih 18km/h. Doduše, ograničenje je 40 na tom dijelu, valjda mora minimalno 20 ispod.
Nigdje nije kao Lukavac, tamo su jednocifreni brojevi.
Logovan

#44124 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Laplace wrote: 04/05/2023 14:49 Ta je još i dobra. Ja neki dan (u Visokom, kao pješak) gledam auto školu kako nailazi na onaj semafor koji samo pokazuje brzinu i pratim: brzina se od 16 km/h lagano povećava na 18 km/h i tu ostaje tih stabilnih i vratolomnih 18km/h. Doduše, ograničenje je 40 na tom dijelu, valjda mora minimalno 20 ispod.
Puno brze ja trcim.

Nikad tako nece nauciti.
Laplace

#44125 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Laertes wrote: 04/05/2023 15:22
Laplace wrote: 04/05/2023 14:49

Nigdje nije kao Lukavac, tamo su jednocifreni brojevi.
Srećom, nisam vozio kroz Lukavac više od deset godina.
Post Reply