Mozda je jedina nacin da se ispali iz Bosne bio promjena spola. Mnogi Azijati to rade kao ugrozeni su jer zele promjenu spola ali ovi njihovi lokalni ne daju. Pa onda ide kuknjava za vizu i dolazak na zapad. Ona, on nije ni vazno na kraju vazno je da te ne zapisavaju mokracom i mlijekom iz fona.
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- hatemondays
#6401 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
Retro0000
#6402 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Šta ti tražiš ovdje u mojoj temi? Ja sam mislio da sve šta ja započnem tebi ne valja, a sada si još ovdje došao i stavio svoj post, sa kojom svrhom? Da se uvjerim da ne voliš moju temu? Zbog čega već sada ne počneš sa pripremama u vezi posjete Australije?konami666 wrote: ↑30/04/2023 21:45Sve je super samo si trebala kupiti stan vani prvo, mnogo bolja investicija a i sigurnije tržište. Pa kasnije u Bosni ako bude potrebe.forumskivojnik wrote: ↑30/04/2023 21:39
Da, jako je interesantno kako se forumasi odnose prema drugom forumasu, na odredjenim temama, ako se predstavlja kao ona ili kao on.
Na pocetku te teme nakon par vulgarnih uvreda pocela sam pisati sa on i taj oblik verbalne komunikacije je nestao![]()
U medjuvremenu sam na poslu stigla gdje se danas nalazim, a ustedjelo se i nesto novca koji sam imala potrebu smisleno "parkirati" uz sigurnu "oplodnju" a to je bila investicija kupovine stana u Sarajevu koji ce se uz sigurnu dobit prodati kada dodje vrijeme za to.
Nakon par godina ponovo se sjetim ovog foruma zbog informacija o kupovini nekretnine, cijenama, investitorima, agencijama.
Taj raniji period sam svjesno "zaboravila", ali vulgarne uvrede su se promptno vise puta ponovile pa cak i psovanje moje majke.
Sto opet znaci da je falusoidni fasizam duboko ukorijenjen u bh drustvu.
Obzirom da je sav stres jednog pocetnika iza mene, na ovaj forum navratim pocesto po dnevnu dozu misljenja o dijasporcima, njihovim neuspjesima i "jadnom" zivotu u dijaspori.
Jos ako Svabe usvoje prijedlog dvojnog drzavljanstva,.... uz taj pasos otvorena su mi skoro sva vrata zemalja i medicinskih institucija koje mene zanimaju a uz to bih imala i bh drzavljanstvo. I da, moj zivot ce time postati jos "jadniji" i jos "bjedniji".
Isto kao i zivot komsijskog sina iz Sarajeva koji u BiH nakon zavrsetka medicine nije mogao dobiti posao i gle cuda, evo ga ovdje vec par mjeseci radi na uniklinici na kardiohirurgiji gdje vrse transplantacije srca. Nakon 6 god. on ce postati kardiohirurg a u BiH nije mogao dobiti posao ni na jednom konkursu jer se unaprijed znalo ciji sin ili kcerka ce dobiti to mjesto.
Da li ce on ikada pomisliti da se vrati u BiH?
Da li cu se ja ikada za stalno vratiti u Bih?
-
konami666
#6403 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
konami666
#6404 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
https://www.klix.ba/biznis/privreda/nje ... /230430025
Nastavlja se evakuacija sa balkana, da li mi neko može objasniti šta je fazon sa ovim kvotama, koji profil radnika/poslova ima pravo da aplicira? Kako se ovo razlikuje od normalne radne dozvole ili plave karte?
Nastavlja se evakuacija sa balkana, da li mi neko može objasniti šta je fazon sa ovim kvotama, koji profil radnika/poslova ima pravo da aplicira? Kako se ovo razlikuje od normalne radne dozvole ili plave karte?
-
bumerangss
#6405 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Cim prije tim bolje treba bježati na zapad!
Za sve je bolje i za onog ko ide jer gire mu nece sigurno biti nego sto je ovdje a bolje je i inima koji ostaju jer ce se time prije nesta morati desiti ili da krenemo nabolje ili da doživimo kolaps i ekonomski i demigrafski...
Za sve je bolje i za onog ko ide jer gire mu nece sigurno biti nego sto je ovdje a bolje je i inima koji ostaju jer ce se time prije nesta morati desiti ili da krenemo nabolje ili da doživimo kolaps i ekonomski i demigrafski...
- anelsol
#6406 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Evo u mene u komšiluk doselila porodica Italijana. Jedan Talijan koji je oženjen za jednu našu tu već odavno živi, pa su vjerovatno došli nekako preko njega.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- anelsol
#6408 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Da. Mostar. Ne znam kako da se ponašam
-
mali_balon
-
Seyfo
#6410 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Bježi od njih i ne osvrći se...ima tih tako sekti,plate im da žive ko zna gdje sa nekom misijom..bježi što dalje ..
- liyf
- liyf
#6412 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ima li neka tema specifično za pitanje dijasporaca o uvjetima življenja na zapadu i ta sranja? Imam jedno pitanje, koliko se eura potroši mjesečno na hranu za jednu osobu u Minhenu, gradovima oko Minhena?
- Ozimician
#6413 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Vjerujem da ima tema, ali ova je najaktivnija, s tim da često ode u off-topic pa treba par dana hlađenja.
Pitanje vezano za hranu je vrlo rastegljivo, i u BIH neko jede ovo, neko ono, neko kupuje premium proizvode, neko robne marke od marketa... itd.
Uglavnom računaj da su cijene u supermarketima u Njemačkoj svugdje manje-više iste (jedino povrće zna varirati), kao i u BIH.
Kupovina hrane u supermarketu će ti biti najmanja briga što se tiče života u Njemačkoj. Cijene su otprilike kao i u BIH, premium marke su jeftinije nego u BIH, basic marke su skuplje, mada ima dobar izbor kvalitetnih robnih marki koje su povoljne. Sredstva za higijenu su također često jeftinija nego u BIH. Ono što je značajno skuplje nego u BIH jeste meso i povrće + meni je meso i povrće u BIH puno ukusnije. U prosjeku, subjektivno bih rekao da je kupovina u supermarketu u Njemačkoj 10-20% skuplja nego u BIH, što je neznatno i Njemačka je od svih zapadnih zemalja najpovoljnija u tom segementu.
U Njemačkoj stalno imaš i neke akcije i ako dobro pratiš akcije u više marketa i nije ti mrsko više marketa obilaziti, možeš baš dosta uštedjeti.
Sretno.
-
Alles-Tamam
#6414 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
https://www.1prospekte.de/prospekt/edek ... 055?page=1
Prelistaj prospekat za recimo Edeku i to je to otprilike za svaku radnju u Njemackoj (par feninga gore ili dole)
stim da uvijek imas nekih snizenja ili stranica gdje mozes naci povoljnih stvari.
https://www.motatos.de/
https://www.lebensmittel-sonderposten.de/
ili aplikacija "to good to go" gdje razne radnje i restorani nude robu koju bi inace bacili a potpuno je ispravna

- anelsol
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6416 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Bezbeli se upoznali u medjugorju
Ili je ona radila u talijanskom caritasu
Ili je ona radila u talijanskom caritasu
- liyf
#6417 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Hvala tebi i @Alles-Tamam. Kolega ide za koji mjesec akobogda, a hrana mu je najveća briga. Računa da se "ne isplati" da ode jer će hrana biti skupa. Hvala vam puno opet obojici!Ozimician wrote: ↑01/05/2023 19:41Vjerujem da ima tema, ali ova je najaktivnija, s tim da često ode u off-topic pa treba par dana hlađenja.
Pitanje vezano za hranu je vrlo rastegljivo, i u BIH neko jede ovo, neko ono, neko kupuje premium proizvode, neko robne marke od marketa... itd.
Uglavnom računaj da su cijene u supermarketima u Njemačkoj svugdje manje-više iste (jedino povrće zna varirati), kao i u BIH.
Kupovina hrane u supermarketu će ti biti najmanja briga što se tiče života u Njemačkoj. Cijene su otprilike kao i u BIH, premium marke su jeftinije nego u BIH, basic marke su skuplje, mada ima dobar izbor kvalitetnih robnih marki koje su povoljne. Sredstva za higijenu su također često jeftinija nego u BIH. Ono što je značajno skuplje nego u BIH jeste meso i povrće + meni je meso i povrće u BIH puno ukusnije. U prosjeku, subjektivno bih rekao da je kupovina u supermarketu u Njemačkoj 10-20% skuplja nego u BIH, što je neznatno i Njemačka je od svih zapadnih zemalja najpovoljnija u tom segementu.
U Njemačkoj stalno imaš i neke akcije i ako dobro pratiš akcije u više marketa i nije ti mrsko više marketa obilaziti, možeš baš dosta uštedjeti.
Sretno.
-
moonca
#6418 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Briga je stan/ posao... 
- liyf
- Ludzak
#6420 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Od onog trenutka od kada se za 1 Maj počelo okretati ražanj. Znači trebalo je još odavno
-
doboj71
#6421 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne brini ti,za dobre pare napisace hodza zapis i protiv italijanskih sihira.
- madner
#6422 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Treba ovaj autoput pogurat, hoce covjek do vikendice na moru i odmah guzva. 
- Dope_Man
#6423 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Da bi se prijavio uopste na zdravstvo tamo, moras donijeti iz BiH potvrdu da si se odjavio. Bar tak9 je meni u Austriji bilo, i ne kod drzavljanstva vec u procesu a obicno dobijanje boravisne dozvole/vize sam u zdravstveno morao odnijeti papir iz Sarajeva kojim ovi potvrdjuju da sam kod njih odjavljen.
- Ozimician
#6424 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
U Njemačkoj nije tako, nikog koga poznajem to nije morao donositi kao dokaz.Dope_Man wrote: ↑01/05/2023 23:16Da bi se prijavio uopste na zdravstvo tamo, moras donijeti iz BiH potvrdu da si se odjavio. Bar tak9 je meni u Austriji bilo, i ne kod drzavljanstva vec u procesu a obicno dobijanje boravisne dozvole/vize sam u zdravstveno morao odnijeti papir iz Sarajeva kojim ovi potvrdjuju da sam kod njih odjavljen.
Zdravstvena se svakako ukida jer, u najboljem slučaju može potrajati koji mjesec (ako si osiguran preko biroa), čim se prestaneš javljati na biro - ukida se.
@lavi
-
broj dva
#6425 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tvoje je pitanje, tema je svacija. Tek da budem picajzla...