"Teorija svega"

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
teodati

#401 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Avetinho wrote: 01/05/2023 18:51 Jehovac Teodor.

Jehovac, to gore je hipoteza, koju tek valja dokazivati. Ali zato ja vidim dokaz jedne druge teorije koja na tvoju žalost nije TEORIJA SVEGA nego TEORIJA NIČEGA u Teodorovoj glavi. Nju si bez ikakve sumnje uspio dokazati.
A koji to dokaz imaš o tome, jel to što ne razumiješ ništa o čemu je pričam, zbilja jaki dokaz! :lol:
teodati

#402 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Piaty wrote: 01/05/2023 18:47 Nešto sinoć gledam nekakav forum iz Hrvatske i tamo je neki teoNEŠTO (teodor, teofil...) imao slične teorije, teorija o 2 Boga i tako nešto.
Kakva koincidencija
Ne postoje dva Boga, vidim da uopće ne shvaćaš o čemu ja pričam, ali neka, ima vremena, e da!
suspect_zero

#403 Re: "Teorija svega"

Post by suspect_zero »

Joj @belfy ako nije 6 tačno ću prebit' učiteljicu od malog :evil: :lol: ...."prvo riješimo operaciju množenja i dijeljenja, do toga prepisujemo.....bla-bla"

P.S. ovo da se pika kao pomoć :lol:
teodati

#404 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Jel vi ljudi shvaćate jednu stvar, da svi mi sa svim dimenzijama postojimo u JEDNOJ pravoj BESKONAČNOSTI koja zbilja postoji, jer nemoguće je da cjelokupna stvarnost IMA kraj, jer bi onda to bila neka druga stvarnost a ne ova naša.

Zato MORAMO znati SVA svojstva koja ta beskonačnost ima, od toga KAKO postoji, koji OBLIK ima, koje veličine SVE ima, na koji način onda se stvaraju FIZIČKE dimenzije, jer pravog čuda oko toga nema, eto.

Znači moramo krenuti ISTRAŽIVATI sve o beskonačnosti, jer je to jedini pravi Bog (doduše neosobne naravi), koji postoji i od čega smo svi nastali, e da!
Avetinho

#405 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

teodati wrote: 01/05/2023 19:00
Avetinho wrote: 01/05/2023 18:51 Jehovac Teodor.

Jehovac, to gore je hipoteza, koju tek valja dokazivati. Ali zato ja vidim dokaz jedne druge teorije koja na tvoju žalost nije TEORIJA SVEGA nego TEORIJA NIČEGA u Teodorovoj glavi. Nju si bez ikakve sumnje uspio dokazati.
A koji to dokaz imaš o tome, jel to što ne razumiješ ništa o čemu je pričam, zbilja jaki dokaz! :lol:
Ne treba meni nikakav drugi dokaz od onog koji si ti velikodušno ponudio. Na taj način dokazana TEORIJA NIČEGA u Teodorovoj glavi od danas je početna tOčka svih drugih teorija.
teodati

#406 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Avetinho wrote: 01/05/2023 19:17
teodati wrote: 01/05/2023 19:00

Ne treba meni nikakav drugi dokaz od onog koji si ti velikodušno ponudio. Na taj način dokazana TEORIJA NIČEGA u Teodorovoj glavi od danas je početna tOčka svih drugih teorija.
Ok, vidi se da ti nemaš ništa pametnoga za reći a kamoli DOKAZATI, živio! :-D
belfy

#407 Re: "Teorija svega"

Post by belfy »

teodati wrote: 01/05/2023 18:59
belfy wrote: 01/05/2023 18:52
hoces da ti direktno i konkretno dokazem da nisi u pravu!? huh, za nesto takvo ce ipak trebati vise od jednog posta... tacnije - okruglo dva, ako budes posten sugovornik pa budes meni davao odgovore, kao i ja tebi. ti si sada postavio meni ovaj zadatak, pa cu ja tebi dati isto tako jedan i vec nakon dva posta cemo jako lako to moci zakljuciti. evo da pocnemo:
u jednacini 2+2x2 = X, tacan rezultat je:
1.) X = 8
2.) X = 6

koje je tvoj odgovor? pod 1. ili 2.? (slobodno se mozes posluziti i internetom ili koristiti pomoc kolega).
Smiješan si, to i malo dijete ZNA da je 6, ali ti meni nisi konkretno odgovorio ni na što, jesi shvatio da se odnos između stranica i dijagonala kocke SMANJUJE konstantno, kako se ide u sve MANJE i manje, očito nisi, pa se sada pitaj AKO postoji najmanji prostor KOJI je omjer između njih, eto lagani zadatak za logičara i matematičara, samo kažem, e da! :-D
odlicno. rekao sam da ce trebati dva posta da se ovo raznjasni, jel tako? moje iduce pitanje je, opet jednostavno, bas kao i prethodno... kako znas da je 6, a ne 8?
teodati

#408 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

"Kojim brojem treba podijeliti beskonačno da se dobije konačan broj?"

Eto jedno lagano pitanje za dobre matematičare.

Tko će prvi? :)
teodati

#409 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

belfy wrote: 01/05/2023 19:23

Smiješan si, to i malo dijete ZNA da je 6, ali ti meni nisi konkretno odgovorio ni na što, jesi shvatio da se odnos između stranica i dijagonala kocke SMANJUJE konstantno, kako se ide u sve MANJE i manje, očito nisi, pa se sada pitaj AKO postoji najmanji prostor KOJI je omjer između njih, eto lagani zadatak za logičara i matematičara, samo kažem, e da! :-D
odlicno. rekao sam da ce trebati dva posta da se ovo raznjasni, jel tako? moje iduce pitanje je, opet jednostavno, bas kao i prethodno... kako znas da je 6, a ne 8?
Nema zagrade da bi se prvo zbrajalo, a i logika to dokazuje što je točno, imaš nečega dva i još nečega dva puta po dva, pitaš dječja pitanja, a NISI mi odgovorio na moje, sada je na tebi red, eto ponavljam pitanje:

"Jesi shvatio da se odnos između stranica i dijagonala kocke SMANJUJE konstantno, kako se ide u sve MANJE i manje, očito nisi, pa se sada pitaj AKO postoji najmanji prostor KOJI je omjer između njih, eto lagani zadatak za logičara i matematičara, samo kažem."

Kada odgovoriš na ovo možemo dalje, eto, ja sam na tvoje odgovorio, e da! 8-)
Last edited by teodati on 01/05/2023 19:37, edited 1 time in total.
teodati

#410 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

teodati wrote: 01/05/2023 19:35
Last edited by teodati on 01/05/2023 19:38, edited 1 time in total.
Avetinho

#411 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

teodati wrote: 01/05/2023 19:20
Avetinho wrote: 01/05/2023 19:17

Jehovac, ne znam zašto se ljutiš, a trebao bi biti sretan! Svi tvoji napori da bar kakvu budalu ubijediš u svoju teoriju svega su popadali u vodu kao meteorska kiša, a -- vidi sad -- služeći se istim dokazima koje si za tu teoriju ponudio, uspio si potpuno i nedvosmisleno dokazati jednu drugu, TEORIJU NIČEGA u Teodorovoj glavi. Ja mislim to je veliki uspjeh.
teodati

#412 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Avetinho wrote: 01/05/2023 19:38
teodati wrote: 01/05/2023 19:20

Jehovac, ne znam zašto se ljutiš, a trebao bi biti sretan! Svi tvoji napori da bar kakvu budalu ubijediš u svoju teoriju svega su popadali u vodu kao meteorska kiša, a -- vidi sad -- služeći se istim dokazima koje si za tu teoriju ponudio, uspio si potpuno i nedvosmisleno dokazati jednu drugu, TEORIJU NIČEGA u Teodorovoj glavi. Ja mislim to je veliki uspjeh.
Opet dokazuješ kako nemaš pojma o filozofiji, a tko koga ovdje u bilo što ubjeđuje, ja samo iznosim neke sitnice iz teorije, niti nekoga tjeram da to čita a još manje da sve to prihvati, druga je stvar što neki kao ti ni OSNOVU ne shvaćaju o čemu pričam, ali biti će još takvih, kein problem, e da!
teodati

#413 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Da, najbolje da svi počnemo vjerovati u BAJKE o Velikom prasku i evoluciji, i da je čovjek od majmuna nastao, a obje teorije na ama baš ništa konkretno NE ZNAJU odgovoriti, trebali bi biti tiho i ništa se ne pitati, i ko budale samo ponavljati kao papagaji za nekim poznatim znanstvenikom, bilo nam to logično ili ne, e pa PROŠLA su ta vremena lipi moji, budućnost pripada slobodnim misliocima, koji ne robuju nikakvim dogmama ni znanosti ni bilo koje religije, sve ostalo će vrijeme pomesti za sobom, laži uvijek prije ili kasnije nestanu, a ostane samo i jedino ISTINA, e da! :thumbup:
Avetinho

#414 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

Jehovac, kažem ti fino da moraš biti ponosan. Nije lako dakazivati da negdje postoji ništa. Hajde to još i nekako, ali u glavi, koja ima svoje fizičke dimenzije, e to je bilo nevjerovatno, ali ti si ipak sa onolikom ponuđenom količinm dokaza uspio sviju uvjeriti.

Molim jedan spontani apluz za Jehovca Teodora, za uspješno dokazivanje TEORIJE NIČEGA u Teodorovoj glavi.
Avetinho

#415 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

To je pitanje preteško za Jehovca, a i protivi se haosu u njegovoj glavi.
Neriya

#416 Re: "Teorija svega"

Post by Neriya »

teodati wrote: 31/03/2023 00:33 Evo dva lagana pitanja za pametne glavice:

"Koga Bog još nije vidio?"

"Imamo 3 najmanja prostora, koji nemaju ništa manje u sebi, vodoravno su jedan pored drugoga, jedan je u sredini, seveda, i pitanje je KAKO da onaj u sredini bude cijeli u dodiru i sa lijevim i sa desnim najmanjim prostorom, a da OSTANE NA ISTOME MJESTU, e da?"

Ovo je pitanje za super pametne, samo kažem!

ENGAGE! 8)
Usisa druga dva prostora :lol:
Šta je ovo jbte, kako završih ovdje :lol: :lol:
Neriya

#417 Re: "Teorija svega"

Post by Neriya »

"Imamo 3 najmanja prostora, koji nemaju ništa manje u sebi, vodoravno su jedan pored drugoga, jedan je u sredini, seveda, i pitanje je KAKO da onaj u sredini bude cijeli u dodiru i sa lijevim i sa desnim najmanjim prostorom, a da OSTANE NA ISTOME MJESTU, e da?"

ENGAGE! 8)
Da li su poredani tako da se dodiruju? Da li su istog oblika, da li ih možemo micati, šta znači cijeli u dodiru, da li je taj u sredini umotan u ta dva sa svih strana ili samo po jedna stranica dodiruje druga dva???? :lol: :lol:
e, da, seveda i tebi :D
belfy

#418 Re: "Teorija svega"

Post by belfy »

Nema zagrade da bi se prvo zbrajalo, a i logika to dokazuje što je točno, imaš nečega dva i još nečega dva puta po dva, pitaš dječja pitanja, a NISI mi odgovorio na moje, sada je na tebi red, eto ponavljam pitanje:

"Jesi shvatio da se odnos između stranica i dijagonala kocke SMANJUJE konstantno, kako se ide u sve MANJE i manje, očito nisi, pa se sada pitaj AKO postoji najmanji prostor KOJI je omjer između njih, eto lagani zadatak za logičara i matematičara, samo kažem."

ti pises stvari koje te nisam pitao. evo, nabrojao si sve zasto je to tako, ali nisi odgovorio na moje jednostavno pitanje. evo, sada cu ti pojednostaviti prosirivanjem istog ovime sto si sam napisao:
kako ti znas kako treba da zbrajas ili mnozis i da li su zagrade bitne?

budi dosljedan i prvo odgovori na ovo sto te pitam, pa da ti pokazem u dva posta zasto si u krivu. prvi smo vec odradili. evo, ovaj ovdje post ti je potpuno nepotreban i ne odgovara na moje jednostavno pitanje koje sam ti postavio. sam si trazio da ti dokazem. sada samo budi posten u komuniciranju.

P.S. evo, ja obecavam da cu nakon toga napisati i gdje grijesis u ovome napisanom iznad.
teodati

#419 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

belfy wrote: 01/05/2023 20:49

ti pises stvari koje te nisam pitao. evo, nabrojao si sve zasto je to tako, ali nisi odgovorio na moje jednostavno pitanje. evo, sada cu ti pojednostaviti prosirivanjem istog ovime sto si sam napisao:

budi dosljedan i prvo odgovori na ovo sto te pitam, pa da ti pokazem u dva posta zasto si u krivu. prvi smo vec odradili. evo, ovaj ovdje post ti je potpuno nepotreban i ne odgovara na moje jednostavno pitanje koje sam ti postavio. sam si trazio da ti dokazem. sada samo budi posten u komuniciranju.

P.S. evo, ja obecavam da cu nakon toga napisati i gdje grijesis u ovome napisanom iznad.
Htio bi filozofirati a ne znaš, eto, dječje pitanje postavljaš na koje sam ti dva puta odgovorio, sada ti meni odgovori ak hoćeš, i ne moraš jer i tako ne znaš što sam te pitao, garant!
teodati

#420 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Neriya wrote: 01/05/2023 20:29

ENGAGE! 8)
Usisa druga dva prostora :lol:
Šta je ovo jbte, kako završih ovdje :lol: :lol:
U tome je poanta, nitko nikoga ne usisa, središnji je na ISTOM mjestu a CIJELI se dodiruje sa oba, i s lijeve i desne strane, kako to? :?
teodati

#421 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Neriya wrote: 01/05/2023 20:39

ENGAGE! 8)
Da li su poredani tako da se dodiruju? Da li su istog oblika, da li ih možemo micati, šta znači cijeli u dodiru, da li je taj u sredini umotan u ta dva sa svih strana ili samo po jedna stranica dodiruje druga dva???? :lol: :lol:
e, da, seveda i tebi :D
Sve piše, nema stranica nijedan od tih prostora, dakle središnji se dodiruje sa oba i to CIJELI, ali se ne miče, isto kao ni ona druga dva.

Jako zanimljivo pitanje iz metafizike, samo kažem.

Tko to otkrije, otkrio je jednu od najvećih tajni same beskonačnosti, a to nije nimalo lagani zadatak, dapače!
teodati

#422 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

"Kojim brojem treba podijeliti beskonačno da se dobije konačan broj?"

Gdje su matematičari, ovo je barem lagano pitanje za njih.

Ili? :)
teodati

#423 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Samo onako usput da vam kažem, mene nitko ni u svemiru a ni izvan njega NE MOŽE pobijediti što se postanka svega tiče, jer ZNAM sve o tome, tako da se badava trudite da nađete bilo koju grešku u mojoj "teoriji svega", ali ajde da ne bude dosadno, POKUŠAJTE naći bilo koju grešku, eto dajem svakome za to priliku, ali treba konkretno to dokazati, može po bilo kojem pitanju ili mojoj tvrdnji iz teorije.

ENGAGE!

:thumbup:
belfy

#424 Re: "Teorija svega"

Post by belfy »

teodati wrote: 01/05/2023 21:21
belfy wrote: 01/05/2023 20:49

Htio bi filozofirati a ne znaš, eto, dječje pitanje postavljaš na koje sam ti dva puta odgovorio, sada ti meni odgovori ak hoćeš, i ne moraš jer i tako ne znaš što sam te pitao, garant!
nemoj se duriti i ne budi dijete, nego mi jednostavno odgovori na jednostavno pitanje koje sam ti podvukao iznad.

da te podsjetim, ako vec tako brzo zaboravljas, iako ti je dovoljno da skrolas samo malo unazad i provjeris, da si ti trazio da ti ja dokazem da nisi u pravu. ja pristao na TVOJ zahtjev i rekao da cu to dokazati u dva posta ako mi odgovoris kao normalan sugovornik. prvi dio je prosao sasvim u redu. ne vidim zasto ti ovaj drugi predstavlja toliki problem. pitanje je sasvim jednostavno... ako ima neki dio koji te buni ili koji ne razumijes dovoljno je da to kazes i ja cu pokusati preformulisati pitanje. a, da ponovim pitanje opet, ovaj put jos krace i jednostavnije:
kako ti znas da sabires ili mnozis?
teodati

#425 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

belfy wrote: 01/05/2023 21:47
teodati wrote: 01/05/2023 21:21

nemoj se duriti i ne budi dijete, nego mi jednostavno odgovori na jednostavno pitanje koje sam ti podvukao iznad.

da te podsjetim, ako vec tako brzo zaboravljas, iako ti je dovoljno da skrolas samo malo unazad i provjeris, da si ti trazio da ti ja dokazem da nisi u pravu. ja pristao na TVOJ zahtjev i rekao da cu to dokazati u dva posta ako mi odgovoris kao normalan sugovornik. prvi dio je prosao sasvim u redu. ne vidim zasto ti ovaj drugi predstavlja toliki problem. pitanje je sasvim jednostavno... ako ima neki dio koji te buni ili koji ne razumijes dovoljno je da to kazes i ja cu pokusati preformulisati pitanje. a, da ponovim pitanje opet, ovaj put jos krace i jednostavnije:
kako ti znas da sabires ili mnozis?
Ne durim se ja, a znam to jer sam naučio, jednostavno, nema ništa bez učenja, i zaboravi moje pitanje, i tako ne shvaćaš do kraja što sam te pitao, jer bi onda i sam shvatio ZAŠTO prostor ima jednake i stranice i dijagonale, pa jer se JEDNAKOMJERNO širi na sve strane gdje se širi, eto, ništa preteškoga za shvatiti, e da!
Post Reply