EUROLIGA

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1576 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

giovanni008 wrote: 01/05/2023 00:42 Pa takodje se slazem, da bi za Partizan najbolje bilo da izgube tekmu u utorak, na taj nacin u polufinalu imaju Puntera protiv Barcelone.

Partizan bez Puntera ne moze pobjediti Barcelonu u polufinalu!
Ne zaboravite da se igra u Litvaniji gdje ne mirisu srbe nikako zbog podrske rusiji i domaci ce navijati za Barcelonu i zbog trenera Barcelone Litvanca, dok ne vjerujem da moze bas doci strasno veliki broj grobara gore, da napravi drasticnu razliku.

Sto se tice Reala, sve zavisi hoce li se Tavares oporaviti, a ako ne, onda Real nema sanse generalno.
Pa ne bih ja bas trcao u play off sa Partizanom. Jos uvijek ovo nije gotovo.
ami8

#1577 Re: EUROLIGA

Post by ami8 »

giovanni008 wrote: 01/05/2023 00:42 Pa takodje se slazem, da bi za Partizan najbolje bilo da izgube tekmu u utorak, na taj nacin u polufinalu imaju Puntera protiv Barcelone.

Ne zaboravite da se igra u Litvaniji gdje ne mirisu srbe nikako zbog podrske rusiji i domaci ce navijati za Barcelonu i zbog trenera Barcelone Litvanca, dok ne vjerujem da moze bas doci strasno veliki broj grobara gore, da napravi drasticnu razliku.

Sto se tice Reala, sve zavisi hoce li se Tavares oporaviti, a ako ne, onda Real nema sanse generalno.
Koliko god to logično zvučalo ipak se ne slažem. Partizan treba da ide na pobjedu u utorak i ići će, da li će pobijediti ne znam, zavisi od Exuma, Tavaresa i drugih faktora. Treba igrati utakmicu za utakmicu i kada se prođe jedna stepenica razmišljati o narednoj, odnosno ako na red dođe Barcelona onda će Obradović razmišljati o tome jer sam po sebi plasman na F4 je nešto ogromno za Partizan, sve preko toga je senzacija. I da je potpuno kompletan, Partizan protiv Barcelone je autsajder.
Inače, juče je Real igrao kod kuće protiv Zaragose, Jabusele i Deck su dočekani najvećim ovacijama :roll: . Sada vidim Real traži od Partizana neke specijalne uslove za boravak u Beogradu i samu utakmice. Ne bih se iznenadio da i u slučaju da se sve ispoštuje i u dvorani sve bude uredno a oni ne budu imali rezultat koji im odgovara, opet ne pokušaju sa provokacijama. Ljudi jednostavno ne biraju sredstva da dođu do svog "sportskog" cilja.
hrasno38

#1578 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

ami8 wrote: 01/05/2023 09:23

Koliko god to logično zvučalo ipak se ne slažem. Partizan treba da ide na pobjedu u utorak i ići će, da li će pobijediti ne znam, zavisi od Exuma, Tavaresa i drugih faktora. Treba igrati utakmicu za utakmicu i kada se prođe jedna stepenica razmišljati o narednoj, odnosno ako na red dođe Barcelona onda će Obradović razmišljati o tome jer sam po sebi plasman na F4 je nešto ogromno za Partizan, sve preko toga je senzacija. I da je potpuno kompletan, Partizan protiv Barcelone je autsajder.
Inače, juče je Real igrao kod kuće protiv Zaragose, Jabusele i Deck su dočekani najvećim ovacijama :roll: . Sada vidim Real traži od Partizana neke specijalne uslove za boravak u Beogradu i samu utakmice. Ne bih se iznenadio da i u slučaju da se sve ispoštuje i u dvorani sve bude uredno a oni ne budu imali rezultat koji im odgovara, opet ne pokušaju sa provokacijama. Ljudi jednostavno ne biraju sredstva da dođu do svog "sportskog" cilja.
Kad si zadnji put vidio da su se kosarkasi Reala potukli sa nekim a prije nesto vise od mjesec dana isti taj Lesor je opalio nakon utakmice Petruseva iz Zvezde.
WarrenGrozni

#1579 Re: EUROLIGA

Post by WarrenGrozni »

hrasno38 wrote: 01/05/2023 10:07

Kad si zadnji put vidio da su se kosarkasi Reala potukli sa nekim a prije nesto vise od mjesec dana isti taj Lesor je opalio nakon utakmice Petruseva iz Zvezde.
Treba ipak reći da nikad do sad Real nije gubio 0:2, nakon dva meča u Madridu.

Realno, zaslužili su "metlu"
elk

#1580 Re: EUROLIGA

Post by elk »

Igraju i egzum i tavares. Sa ovim je real mnogo vise dobio. Ali bi dvorana i obradovic mogli da presude. Ili sutra ili u cetvrtak. Ili bi bio fazon da ih partizan dobije u petoj u madridu :D
ami8

#1581 Re: EUROLIGA

Post by ami8 »

Znači po tvom mišljenju igrači Partizana su namjerno izazvali tuču u Madridu minut i po prije kraja pri vodstvu 15 razlike? Dobro, svako ima pravo na svoje mišljenje... :roll:
hrasno38

#1582 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

ami8 wrote: 01/05/2023 17:34
Znači po tvom mišljenju igrači Partizana su namjerno izazvali tuču u Madridu minut i po prije kraja pri vodstvu 15 razlike? Dobro, svako ima pravo na svoje mišljenje... :roll:
Pa ko je krenuo prvi u fajt??? Ljulj je napravi prekrsaj i dobio namjernu na +15 za Partizan i sta onda bi??? Sta ima tu da se misli kad je Punter zapoceo tucu. Znaju se pravila mogu se i naci i procitati ako nije jasno.
Bodkin

#1583 Re: EUROLIGA

Post by Bodkin »

Ja glupog argumenta. I kad je onda prije petruseva neki incident napravio?
hrasno38

#1584 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

Bodkin wrote: 01/05/2023 18:24
Ja glupog argumenta. I kad je onda prije petruseva neki incident napravio?
Pa napravili su dva slicna icindenta u mjesec dana....oc mu ti pricas hljeba ti i oba Lesor bio jedan od glavnih vinovnika!
ami8

#1585 Re: EUROLIGA

Post by ami8 »

Ako si gledao utakmicu ili ako pogledaš snimak incidenta, nakon što je Ljulj napravio jak faul, Punter reagovao kako jeste(slažem se da je pametan ne bi), reci ko se onda zaletio u tuču? Skoro svi košarkaši Reala kao jedan trče u fajt, Exum trči da brani Puntera, Jabusele ga hvata sa leđa i logično da taj zalet 5-6 igrača Reala izaziva istu reakciju košarkaša Partizana i nastaje masovna tuča. Eto pogledaj snimak pa reci dok se Punter zalijeće prema Ljulju koliko košarkaša trči prema centru?
I pošto Petruševa spominješ i kao nije prvi incident Partizana onda isto provjeri da li je prvi incident Petruševa. Taj bi mogao u Real odmah jer je isti tip provokatora kao što su Ljulj,Rudi,Deck i kompanija.
Neću se više uključivati u ovu bespotrebnu raspravu jer je očigledno da argumenti ne pomažu...
kakavdanakneiskustvu

#1586 Re: EUROLIGA

Post by kakavdanakneiskustvu »

Llull jeste napravio nesportski faul,kakvih ima na svakoj tekmi,a uopće nije učestvovao u tuči iako je Punter krenuo šakom na njega
hrasno38

#1587 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

ami8 wrote: 01/05/2023 18:48 Ako si gledao utakmicu ili ako pogledaš snimak incidenta, nakon što je Ljulj napravio jak faul, Punter reagovao kako jeste(slažem se da je pametan ne bi), reci ko se onda zaletio u tuču? Skoro svi košarkaši Reala kao jedan trče u fajt, Exum trči da brani Puntera, Jabusele ga hvata sa leđa i logično da taj zalet 5-6 igrača Reala izaziva istu reakciju košarkaša Partizana i nastaje masovna tuča. Eto pogledaj snimak pa reci dok se Punter zalijeće prema Ljulju koliko košarkaša trči prema centru?
I pošto Petruševa spominješ i kao nije prvi incident Partizana onda isto provjeri da li je prvi incident Petruševa. Taj bi mogao u Real odmah jer je isti tip provokatora kao što su Ljulj,Rudi,Deck i kompanija.
Neću se više uključivati u ovu bespotrebnu raspravu jer je očigledno da argumenti ne pomažu...
Potrcali su i jedni i drugi ja govorim o tome ko je zapoceo fajt i ko je kriv za tu glupost. Pusti ti bolan sta se desava u igri. ocito je da se u zivotu nisi bavio sportom. Jedno je kad nekoga opalis sa loptom a drugo je bez lopte. Lesor je prisao i sa ledja odgurnu Petruseva kad se utakmica zavrsila i tu nema sta da se prica. Jebe mi se kakav je karakter bilo koji igrac dok se utakmica igra. Kazes argumenti pa evo pogledaj divljaka Lesora......

I sta kazes poletili samo igraci Reala.....drugi put kad spomenes rijec argument dobro razmisli
studeni76

#1588 Re: EUROLIGA

Post by studeni76 »

Znao sam, nakon par dana ispast ce da su gosti izazvali incident! A to sto Punter nije udario Ljulja nema veze. Koliko god se vi trudili, činjenica je da su igrači domaćina izazvali incident (vjerovatno s namjerom). Veliki klub i iz svega su izasli pozitivni, gore prošao Partizan. Musa se zaleti na Puntera, ovaj ga u odbrani udari i zaradi 2 meča suspenzije a Musa ništa. Ljulj započne cijelo sranje i jos bude nagrađen, sad je heroj Madrida (kao i Deck I Yabusele)
WarrenGrozni

#1589 Re: EUROLIGA

Post by WarrenGrozni »

hrasno38 wrote: 01/05/2023 20:33 Jedno je kad nekoga opalis sa loptom a drugo je bez lopte.
Znači, možeš nekom i šamar opaliti dok ima loptu?
I ono kao, ništa...namjerna, slobodno bacanje i lopta sa strane.

Ja mislim da bi 90% igrača reagovalo onako kao Punter, u najmanju ruku.
Vidjali smo i mirnije likove da ispizde zbog takvih faulova.

Problem su ostali igrači Reala i njihova reakcija.

Lull je sam priznao da je izazvao incident. Šta tu ima više da se priča?
hrasno38

#1590 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

studeni76 wrote: 01/05/2023 20:44 Znao sam, nakon par dana ispast ce da su gosti izazvali incident! A to sto Punter nije udario Ljulja nema veze. Koliko god se vi trudili, činjenica je da su igrači domaćina izazvali incident (vjerovatno s namjerom). Veliki klub i iz svega su izasli pozitivni, gore prošao Partizan. Musa se zaleti na Puntera, ovaj ga u odbrani udari i zaradi 2 meča suspenzije a Musa ništa. Ljulj započne cijelo sranje i jos bude nagrađen, sad je heroj Madrida (kao i Deck I Yabusele)
Pa ja ne znam samo jos da se nacrta da je Punter glavni krivac tuce. Vidi ima jedan snimak i gdje Hezona udara Musu ali nema ni jedan snimak gdje Musa nekoga udara. Halo ba Lulj je napravi grub faul kojih u svakoj utakmici ima i ko je tjero onog picopevca da krene prema Ljulju sa sakama. Mozete vi navijati za Prtizan koliko hocete ali Ljulj je udario Puntera u utakmici i napravi licnu a sve ostalo je klasicna tuca. Postavio sam maloprije ovome sto prica o argumentima da su svi na parketu poletili u isto vrijeme sto se lijepo vidi i krivi su svi ali uvijek ispastaju oni koji udare a zna se tacno ko je udarao.
hrasno38

#1591 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

WarrenGrozni wrote: 01/05/2023 20:48
hrasno38 wrote: 01/05/2023 20:33 Jedno je kad nekoga opalis sa loptom a drugo je bez lopte.
Znači, možeš nekom i šamar opaliti dok ima loptu?
I ono kao, ništa...namjerna, slobodno bacanje i lopta sa strane.

Ja mislim da bi 90% igrača reagovalo onako kao Punter, u najmanju ruku.
Vidjali smo i mirnije likove da ispizde zbog takvih faulova.

Problem su ostali igrači Reala i njihova reakcija.

Lull je sam priznao da je izazvao incident. Šta tu ima više da se priča?
Mozes naravno ali dobijes namjeran faul ili iskljucenje i za tebe je gotova utakmica. Koja je razliak izmedju samara i kad te neko opali laktom po zubima namjerno??? Pa bolan nebio onaj Ljuljov faul je smijesan kako se u fudbalu pucaju u skokovima laktovima i generalo rukama pa ne ne tuku svaku utakmicu.
kakavdanakneiskustvu

#1592 Re: EUROLIGA

Post by kakavdanakneiskustvu »

Llull nije učestvovao u tuči,je li to baš tako teško shvatiti???
WarrenGrozni

#1593 Re: EUROLIGA

Post by WarrenGrozni »

hrasno38 wrote: 01/05/2023 21:08
Mozes naravno ali dobijes namjeran faul ili iskljucenje i za tebe je gotova utakmica. Koja je razliak izmedju samara i kad te neko opali laktom po zubima namjerno??? Pa bolan nebio onaj Ljuljov faul je smijesan kako se u fudbalu pucaju u skokovima laktovima i generalo rukama pa ne ne tuku svaku utakmicu.
Razlika je što kad te neko opali laktom u zube, obično te nokautira, pa ni nemaš vremena da skačeš u obračun.
A kad ti neko lupi šamar, možeš ili da mu probaš vratiti ili da se češeš po obrazu ko pizda.

Ja sam već napisao da Lullov faul nije ni opasan niti nešto brutalan.
On je hinjski, drzak i bezobrazan.
Nikakvu svrhu nema, niti je taktički faul, niti je u žaru borbe, niti sprečava poentiranje ili kontru...
Čist izraz frustracije.
Zato kažem, mogao mu je isto tako šamar opaliti, kako je zamhnuo forhendom.

Svi takvi faulovi po pravilu uzrokuju incidente ili su na granici da ih izazovu.
Uglavnom sve zavisi od reakcije saigrača.
A reakcija igrača Reala je takva da Deck nasrće pesnicom na Exuma, Yabuselle ga baca supleksom, Musa gura sa ledja Puntera...

Bukvalno, kao da su jedva čekali da se pošoraju, jer su odučeni od košarke.
hrasno38

#1594 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

WarrenGrozni wrote: 01/05/2023 21:27
hrasno38 wrote: 01/05/2023 21:08
Razlika je što kad te neko opali laktom u zube, obično te nokautira, pa ni nemaš vremena da skačeš u obračun.
A kad ti neko lupi šamar, možeš ili da mu probaš vratiti ili da se češeš po obrazu ko pizda.

Ja sam već napisao da Lullov faul nije ni opasan niti nešto brutalan.
On je hinjski, drzak i bezobrazan.
Nikakvu svrhu nema, niti je taktički faul, niti je u žaru borbe, niti sprečava poentiranje ili kontru...
Čist izraz frustracije.
Zato kažem, mogao mu je isto tako šamar opaliti, kako je zamhnuo forhendom.

Svi takvi faulovi po pravilu uzrokuju incidente ili su na granici da ih izazovu.
Uglavnom sve zavisi od reakcije saigrača.
A reakcija igrača Reala je takva da Deck nasrće pesnicom na Exuma, Yabuselle ga baca supleksom, Musa gura sa ledja Puntera...

Bukvalno, kao da su jedva čekali da se pošoraju, jer su odučeni od košarke.
Opet netacno masa laktova koja se popije u predjelu glave ili pleksusa nije da padas u nesvjest ali nisu ni malo prijatni. Prije rata u KK Sarajevo je igrao odlican igrac Sudo Alic koji je nosio stitnike na laktovima jer ih jednostavno nije mogao kontrolisati. Pa svi gledate NBA ligu i svjedoci ste kakv se prekrsaji prave pa dobro neka se desi i mara ali s obzirom na broj odigranih utakmica i broj takvih prekrsaja marisane su prerijetke. . Naravno ja razumijem Punterovu reakciju ali to ne znaci da ga aboliram krivnje da je napravio glup potez i nasteti svom klubu. Kosarka se ne igra samo fizikom i preciznim sutevima nego i psihom. Pa kakve je sve Ronaldo pretrpio prekrsaje da se savki put pokusao obracunavati ne bi u karijeri odigrao 100 utakmica. Ljulj je stari iskusni igrac koji je imao takvih situacija nebrojeno isto kao i Rudi i odigrao je na zadnju kartu ali dozvoljenu u sportu. U sportu nije zabranjeno napraviti grub faul ali je zabranjeno potuci se.
I sto se tice samog Reala sa bilo kojim iole ozbiljnijim ternerom na klupi Partizan ni blizu ne bi prisao ali onaj debil ih je vec kostao kupa, i u prvenstvu su treci i sad EL.
propojeilijas

#1595 Re: EUROLIGA

Post by propojeilijas »

Nikad nisam volio partizan ali veceras svim srcem u njih da jos jednog razvale cigane iz madrida
Student_u_Ostavci

#1596 Re: EUROLIGA

Post by Student_u_Ostavci »

Nerealno je očekivati da Partizan večeras dobije.

Doduše, Chus ima dvije akcije pa je Realu svejedno patnja. Oni samo ciganijom i mogu izaći iz ove serije.
hrasno38

#1597 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

propojeilijas wrote: 02/05/2023 13:48 Nikad nisam volio partizan ali veceras svim srcem u njih da jos jednog razvale cigane iz madrida
...i usput da jos navijaci izmarisu Musu ako je moguce vjerovatno bi bio jos sretniji. Znas Partizan je klub ciji navijaci svim srcem zele da nasa zemlja ne postoji i onaj trasparent Musi "jebat cemo vam majku" odnosi se na Bosnjake a Real dolazi iz zemlje izmedju ostalog koja nam je obnovila Zetru nakon sto su je "navijaci Partizana i Zvezde" zapalili. Zato nikada necu navijati za ova dva kluba jer i dan danas nam zele isto kao sto su zelili i 90-tih (mislim na navijace a i na neke igrace). Sto se tice igraca vise manje su to sve stranci i jedino koga zaista cijenim i postujem to je Zoc.
mirota

#1598 Re: EUROLIGA

Post by mirota »

ja sam dovoljno star da se sjecam tuce kad je Bonamiko igrac Italije brutalno udario Kicanovica i kad je Menegin pobacao pola nasih igraca tadasnje Juge...to je u krvi zabarima i kaljavim Spancima, kad gube onda incident...a slazem se sa kolegom iznad da je bolje za Partizan da dobiju ih 3:1 pa da igra Panter na final 4 protiv Barse...iako navijam za Partizan, ipak msm da je Llull dobio nesportsku i tu se trebalo zavrsiti...ali, ko se nije bavio sportom i ne zna sta je zar igre i borbe.... :thumbup:
Student_u_Ostavci

#1599 Re: EUROLIGA

Post by Student_u_Ostavci »

hrasno38 wrote: 02/05/2023 15:22
propojeilijas wrote: 02/05/2023 13:48 Nikad nisam volio partizan ali veceras svim srcem u njih da jos jednog razvale cigane iz madrida
...i usput da jos navijaci izmarisu Musu ako je moguce vjerovatno bi bio jos sretniji. Znas Partizan je klub ciji navijaci svim srcem zele da nasa zemlja ne postoji i onaj trasparent Musi "jebat cemo vam majku" odnosi se na Bosnjake a Real dolazi iz zemlje izmedju ostalog koja nam je obnovila Zetru nakon sto su je "navijaci Partizana i Zvezde" zapalili. Zato nikada necu navijati za ova dva kluba jer i dan danas nam zele isto kao sto su zelili i 90-tih (mislim na navijace a i na neke igrace). Sto se tice igraca vise manje su to sve stranci i jedino koga zaista cijenim i postujem to je Zoc.
Željko, bruka stranaca u rosteru, ne znam zašto neko ne bi simpatisao Partizan?

Ja znam šta nama Srbi žele, ali mi je milina gledati kako Exum ili Punter igraju. Dakle simpatišem sport. :mrgreen:
mirota

#1600 Re: EUROLIGA

Post by mirota »

ma veceras se prekida tekma 300%, ko ce da kontrolise bar 3000 razularene marve ??? ajd ostali su normalni, ali kad dodje 3000 pjano ( a licno sam ih gledao kod Arene ) ko tu moze ista garantovati ??? na kraju ovo partizan gubi za zelenim stolom :roll:

p.s.
meni je sjajno da neki tim iz ex yu ima 12000 pretplatnih karata, a dogodine to ide na puno vise...jako je tesko doci do karata, kad sam trazio za Reala u ligaskom dijelu, 3 mjeseca prije tekme karata ni za lijeka...problem je sto bar 1000 ljudi udje preko veze pa ce biti puno vise gledalaca od prodatog broja karata
Post Reply