"Teorija svega"

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
belfy

#376 Re: "Teorija svega"

Post by belfy »

Avetinho wrote: 28/04/2023 17:33
belfy wrote: 28/04/2023 17:15 {...}
on jednostavno ne zna sta je sve povodom beskonacnih velicina pokazano i dokazano, isto kao sto ne vidi to isto ni u fizici oko relativnosti sistema... jednostavno ne moze razumjeti... zato pokusava nesto svoje dodavajuci sufiks "meta" za koji isto tako ne zna sta znaci.... al' zaista bi bila steta ne ostaviti sve ovo napisano. jer, kao sto rekoh, niko nije beskoristan. svako moze posluziti kao los primjer...
Naravno. Šteta što izgleda kao tipo, ali sam se još u postu #356 osvrnuo na Teodorovo znanje iz METAmatike (uz naravno malo čitljivje metafiziku i metafilozofiju :D ).
Ali odaću ti jedno priznanje. Na ovom forumu je mnogo zabavnije nego na "Vicevima". Tamo nas već godinama ubi isto neki Jehovac koji je totalno operisan od humora, baš kao i ti od metafizike, metamatike i metafilozofije. Da niste šta u rodu?
naravno da nije primjeceno, a da bi onaj koji bi to i primjetio to razumio kao typo... jer bi inace (barem po nepisanim forumskim pravilima) uvecao ta slova tako bude kao mEtAmatika ili METAmatika... pa onda proberes sta bolje izgleda ili sta je razumljivije u onome sto zelis reci. to mozes vidjeti i susreti se sa tim na svakom koraku foruma. i to bas iz razloga da ne bi bilo shvaceno na drugi ili treci nacin... nisam ni ja primjetio...
teodati

#377 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

belfy wrote: 27/04/2023 21:45 jedino sto smo do sada vidjeli da postoji su tvoji pokusaji davanja raznih imena svojoj teoriji, kao i stvarima koje izmisljas. ponavljanje da ces nesto objasniti (bukvalno bilo sta) bez da to ijednom ucinis je vec pomalo dosadila. sto je najsmesnije ti bi to smjestio u neke domene u kojima nikako ne pripadaju...

nego, da ja tebi otkrijem nesto druze teodore. znanje je konacno, ali neznanje je beskonacno.

Pa rekao sam da ne objašnjavam sve u detalje, nego da dajem OPČENITO rezultate iz svoje teorije, i koliko vidim znaš nešto o beskonačnosti, ali MORAŠ još puno UČITI da bi shvatio od početka do kraja moju "teoriju svega".

I kažeš, brojevi nemaju SREDIŠTE, jel, pa idemo onda pogledati SVE prirodne brojeve, pa da vidimo jel istina što ja TVRDIM, da beskonačno IMA samo jedno središte, garant.

Eto imamo sve prirodne brojeve, KAKO ONO TO IDE, od nula prema plus beskonačno, i od nula prema minus beskonačno, i vidi vraga, nula je SREDIŠTE toga beskonačnog skupa svih prirodnih brojeva, dakle matematička POTVRDA da ako postoji beskonačnost da ima samo jedno SREDIŠTE (jer se sve što postoji pa i beskonačnost ako postoji, MOŽE matematikom opisati), tko bi rekao da sam u pravu, e da! 8)
Avetinho

#378 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

E jađo Jehovac, na šta ti spade "teorija". Trt mrt smrt e da dapače.
teodati

#379 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Avetinho wrote: 28/04/2023 13:01 Ne smeta meni što je čovjek glup i budala. Ima nas svakakvih i ne može svak biti sav svoj. I neka ima svoje teorije, i neka ih isprobava, i neka provjeri šta drugi misle o njegovoj "teoriji svega mi", pa će je onda doraditi, popraviti i napraviti boljom.

Ali šta mi smeta je ovaj pristup sa visine, bezgranična arogancija -- kao da je on dobro sve već prostudirao, uporedio, našao slabe tačke a utvrdio stabilne, provjerio s autoritetima iz oblasti -- a od toga ne da ništ nije uradio nego se nije pobrinuo niti o vlastitom osnovnom obrazovanju.

Za ovog prevaranta na nivou cirkuskih prodavača zmijskog ulja svemir "nije krug nego kocka", a lik valjda nikad stvarno nije stigao do šestog osnovne gdje se nauči razlika izmedju geometrijskih tijela i oblika, pa nije krug, nego lopta; a "savršena kocka" nema "jednake stanice i dijagonale", nego su ove striktne dužine od 1:√2:√3, čak i kad se ne obaziremo na to da je svaka geometijska kocka "savršena".

Ovaj arogantni teoretičar će sa orkanskih visova postaljati pitalice i zagonetke, kao da je on krajnji autoritet, a ostali oko njega neznalice; glavni argument mu je: "e da, seveda, dapače" i kraj diskusije; e to je ono što pritišće moje dugmiće da se ovog bezobraznika postavi gdje spada.
I ja bi tebi mogao isto reći da mi ne smeta što si totalna neznalica glede beskonačnosti, ali neću, jer je to više nego očito, a nisam došao ovdje da se vrijeđam s nekim nego da nešto dam, neke sitnice iz svoje teorije, što i radim.

A vaš problem je što ne znate ARGUMENTIRANO razgovarati, na bilo što, što sam ja tvrdio vi nemate alternativu, samo vrijeđate da je Teodor takav i takav, dakako bez dokaza, argumentirano se razgovara tako da se KONKRETNO kaže u čemu se netko ne slaže sa mojim tvrdnjama o bilo čemu (sada recimo o prostoru kao KOCKI, o tome u zadnje vrijeme pričamo), i da da svoje rješenje, ali daleko ste vi od argumentirane rasprave a kamoli ZNANJA o beskonačnosti, jer očito skoro ništa o tome na znate, zašto niste krivi, pa ni znanost recimo ne zna da beskonačnost zbilja postoji, a još manje zna o SVOJSTVIMA beskonačnosti, jedno je i to da ima samo JEDNO SREDIŠTE, a to je važno jer je upravo u središtu i NASTAO inteligentni život, što dakako još nitko na Zemlji ne zna osim mene, i nije to arogancija nego ZNANJE, daleko STARIJE od cijeloga našega materijalnoga svijeta, dakle STARIJE od svemira, i ne šalim se, dapače!

I opet govoriš da nije točno što je tvrdim kakav naš prostor ima oblik, a nemaš pojma U KOLIKO se smjerova uopće prostor širi, jer TO upravo određuje OBLIK našega prostora, dakle totalno NEZNANJE na djelu, ali neka, zato sam ja tu da to ispravim, i kažem ISTINU o tome, samo kažem, e da!

Prostor se iz jedne točke širi u točno 26 smjerova (a ne u beskonačno mnogo smjerova, pa nismo u zemlji "čudesa" nego u stvarnom svijetu, jedno je na papiru nešto crtati a sasvim je drugo KOLIKO to zbilja postoji u stvarnosti), i kada se POTPUNO ispune svi smjerovi u svim pravcima dobijemo ne sferu, kuglu, nego KOCKU, s ISTIM duljinama i stranica i dijagonala, baš tako.

I manje pametni mogu se uvjeriti da kako crtamo SVE VEĆU KOCKU, da imamo sve VEĆU razliku između stranica i dijagonala, ALI, kada idemo na manje kocke, razlika se konstantno SMANJUJE, tako da ispod Planckove duljine, a osobito na NAJMANJOJ razini prostora, ta razlika NESTAJE, dakle naš cijeli prostor ima ISTU duljinu i stranica i dijagonala, pametnome dosta, i neću više ovo ponavljati, tko je shvatio dobro, tko nije još bolje, ima vremena, pa še kak! :kakoste:
Last edited by teodati on 29/04/2023 14:24, edited 5 times in total.
teodati

#380 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Dozer wrote: 28/04/2023 11:04
teodati wrote: 27/04/2023 19:47

Vama sam dao šah-mat, ali to još ne shvaćate, ima vremena, dapače! :-D
Mislim da si sah-mat dao samo sebi, ali eto...vrijeme ce pokazati, dapace :D
Moja "teorija svega" šah-mat je za sve LAŽNE TEORIJE o postanku svega, a ima ih jako puno, svi ljudi će prije ili kasnije prihvatiti moju teoriju kao ISTINU o svemu postojećem, e da! :thumbup:
Avetinho

#381 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

Avetinho wrote: 29/04/2023 13:58 E jađo Jehovac, na šta ti spade "teorija". Trt mrt smrt e da dapače.
Izvinjavam se na nepotpunom postu, Moram na teoriju u Jehovaca dodati i ovaj argument:

PA šE KAK

Tek tada je sveobuhvatna.
teodati

#382 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Avetinho wrote: 29/04/2023 13:58 E jađo Jehovac, na šta ti spade "teorija". Trt mrt smrt e da dapače.
Pa rekao sam da ni akademici NEĆE od prve shvatiti sve iz moje teorije, tako da nema zime, haha, dapače, SVE što tvrdi moja teorija će se i dokazati, čak kada nas ljudi više jako dugo neće biti, pa čak ni svemira, čak ni naše dimenzije prostor-vremena, DOGAĐATI će se upravo ono što moja "teorija svega" o tome TVRDI, to dobro zapamti, samo kažem, seveda! :thumbup:
teodati

#383 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Eto jedno pitanje iz metafizike za one malo pametnije, koji se ne čude filozofskim pitanjima ko pura dreku, samo kažem:

"Beskonačnost zbilja postoji i NEMA oblika, KAKO onda izgleda?"

Postoji samo jedan točan odgovor na to, seveda.

Tko ne razumije pitanje do kraja neka ne odgovara, nije ovo tema za amatere iz filozofije, ozbiljno, e da! 8-)
Avetinho

#384 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

teodati wrote: 29/04/2023 14:20 Eto jedno pitanje iz metafizike za one malo pametnije, koji se ne čude filozofskim pitanjima ko pura dreku, samo kažem:

Postoji samo jedan točan odgovor na to, seveda.

Tko ne razumije pitanje do kraja neka ne odgovara, nije ovo tema za amatere iz filozofije, ozbiljno, e da! 8-)
Evo jedno pitanje za metamatičara: koji je od navedenih argumenata najjači

(1) samo kažem
(2) zbilja
(3) seveda
(4) e da
(5) dapače

Samo ja znam točan odgovor e da, i to će se dokazati, samo kažem, seveda, tako da se ne nadajte previše, dapače.
Dozer

#385 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

teodati wrote: 29/04/2023 14:06
Dozer wrote: 28/04/2023 11:04
Mislim da si sah-mat dao samo sebi, ali eto...vrijeme ce pokazati, dapace :D
Moja "teorija svega" šah-mat je za sve LAŽNE TEORIJE o postanku svega, a ima ih jako puno, svi ljudi će prije ili kasnije prihvatiti moju teoriju kao ISTINU o svemu postojećem, e da! :thumbup:
Tvoja teorija nije cak ni teorija. Znam da ne kontas, ali tvoja "teorija" je gomila NICEGA. Prazno, empty, nada, 0, nothing.

Mozes ti sevedat, dapacat, paskekakat i edadakat do besvijesti, ali to i dalje ne znaci nista, kao ni bilo koje tvoje "objasnjenje".

Sta covjek da ti odgovori na ovako blesavo pitanje:
"Beskonačnost zbilja postoji i NEMA oblika, KAKO onda izgleda
Nesto sto nema oblik nema ni izgled. Bezoblicno je, kontas? Postavljas imbecilna pitanja, vjerovao ili ne.

Mozda u tvojoj glavi sve to ima smisla, ali u realnosti je obicna prdimahovina. Buncanje polupismenog mozga.

Mislim da je vrijeme da se sad prebacis na neki srbijanski, makedonski i crnogorski forum. Mozda tvoje dapacanje, sevedanje i edadakanje tamo poluci neki rezultat. Na HR i BH forumima si propao k'o kauc.
belfy

#386 Re: "Teorija svega"

Post by belfy »

teodati wrote: 29/04/2023 14:02
Avetinho wrote: 28/04/2023 13:01 Ne smeta meni što je čovjek glup i budala. Ima nas svakakvih i ne može svak biti sav svoj. I neka ima svoje teorije, i neka ih isprobava, i neka provjeri šta drugi misle o njegovoj "teoriji svega mi", pa će je onda doraditi, popraviti i napraviti boljom.

Ali šta mi smeta je ovaj pristup sa visine, bezgranična arogancija -- kao da je on dobro sve već prostudirao, uporedio, našao slabe tačke a utvrdio stabilne, provjerio s autoritetima iz oblasti -- a od toga ne da ništ nije uradio nego se nije pobrinuo niti o vlastitom osnovnom obrazovanju.

Za ovog prevaranta na nivou cirkuskih prodavača zmijskog ulja svemir "nije krug nego kocka", a lik valjda nikad stvarno nije stigao do šestog osnovne gdje se nauči razlika izmedju geometrijskih tijela i oblika, pa nije krug, nego lopta; a "savršena kocka" nema "jednake stanice i dijagonale", nego su ove striktne dužine od 1:√2:√3, čak i kad se ne obaziremo na to da je svaka geometijska kocka "savršena".

Ovaj arogantni teoretičar će sa orkanskih visova postaljati pitalice i zagonetke, kao da je on krajnji autoritet, a ostali oko njega neznalice; glavni argument mu je: "e da, seveda, dapače" i kraj diskusije; e to je ono što pritišće moje dugmiće da se ovog bezobraznika postavi gdje spada.
I ja bi tebi mogao isto reći da mi ne smeta što si totalna neznalica glede beskonačnosti, ali neću, jer je to više nego očito, a nisam došao ovdje da se vrijeđam s nekim nego da nešto dam, neke sitnice iz svoje teorije, što i radim.

A vaš problem je što ne znate ARGUMENTIRANO razgovarati, na bilo što, što sam ja tvrdio vi nemate alternativu, samo vrijeđate da je Teodor takav i takav, dakako bez dokaza, argumentirano se razgovara tako da se KONKRETNO kaže u čemu se netko ne slaže sa mojim tvrdnjama o bilo čemu (sada recimo o prostoru kao KOCKI, o tome u zadnje vrijeme pričamo), i da da svoje rješenje, ali daleko ste vi od argumentirane rasprave a kamoli ZNANJA o beskonačnosti, jer očito skoro ništa o tome na znate, zašto niste krivi, pa ni znanost recimo ne zna da beskonačnost zbilja postoji, a još manje zna o SVOJSTVIMA beskonačnosti, jedno je i to da ima samo JEDNO SREDIŠTE, a to je važno jer je upravo u središtu i NASTAO inteligentni život, što dakako još nitko na Zemlji ne zna osim mene, i nije to arogancija nego ZNANJE, daleko STARIJE od cijeloga našega materijalnoga svijeta, dakle STARIJE od svemira, i ne šalim se, dapače!

I opet govoriš da nije točno što je tvrdim kakav naš prostor ima oblik, a nemaš pojma U KOLIKO se smjerova uopće prostor širi, jer TO upravo određuje OBLIK našega prostora, dakle totalno NEZNANJE na djelu, ali neka, zato sam ja tu da to ispravim, i kažem ISTINU o tome, samo kažem, e da!

Prostor se iz jedne točke širi u točno 26 smjerova (a ne u beskonačno mnogo smjerova, pa nismo u zemlji "čudesa" nego u stvarnom svijetu, jedno je na papiru nešto crtati a sasvim je drugo KOLIKO to zbilja postoji u stvarnosti), i kada se POTPUNO ispune svi smjerovi u svim pravcima dobijemo ne sferu, kuglu, nego KOCKU, s ISTIM duljinama i stranica i dijagonala, baš tako.

I manje pametni mogu se uvjeriti da kako crtamo SVE VEĆU KOCKU, da imamo sve VEĆU razliku između stranica i dijagonala, ALI, kada idemo na manje kocke, razlika se konstantno SMANJUJE, tako da ispod Planckove duljine, a osobito na NAJMANJOJ razini prostora, ta razlika NESTAJE, dakle naš cijeli prostor ima ISTU duljinu i stranica i dijagonala, pametnome dosta, i neću više ovo ponavljati, tko je shvatio dobro, tko nije još bolje, ima vremena, pa še kak! :kakoste:
ti si sve do sada fulao. bas kao i ovo sa brojevima i nulom. sada jos pokazujes i nepoznavanje osnova trigonometrije. odnos izmedju stranica i dijagonala po pitanju kocke je uvijek isto reciprocan i to sa fiksnim koeficijentom. tvoje lupanje nema kraja, a sve to dolazi iz nepoznavanja osnova bilo cega...
Dope_Man

#387 Re: "Teorija svega"

Post by Dope_Man »

teodati wrote: 29/04/2023 14:12
Pa rekao sam da ni akademici NEĆE od prve shvatiti sve iz moje teorije, tako da nema zime, haha, dapače, SVE što tvrdi moja teorija će se i dokazati, čak kada nas ljudi više jako dugo neće biti, pa čak ni svemira, čak ni naše dimenzije prostor-vremena, DOGAĐATI će se upravo ono što moja "teorija svega" o tome TVRDI, to dobro zapamti, samo kažem, seveda! :thumbup:
Ljepoto nasa presveta, ako te niko ziv ne moze shvatiti onda da pogledas u ogledalo i zapitas se neke stvari, mozda zasto je tako?

I jos jedna stvar, teorija se dokazuje tako sto se na osnovu teorije postavi hipoteza, odnosno konkretba tvrdnja tipa: "Ako bacimo objekat u zrak, objekat ce pasti nazad na tlo."

Hajde, postavi samo jednu hipotezu na osnovu tvoje presvete teorije,pa da je testiramo.
Dozer

#388 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

Previse trazis, e da, seveda :D
teodati

#389 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

belfy wrote: 30/04/2023 15:00
teodati wrote: 29/04/2023 14:02

ti si sve do sada fulao. bas kao i ovo sa brojevima i nulom. sada jos pokazujes i nepoznavanje osnova trigonometrije. odnos izmedju stranica i dijagonala po pitanju kocke je uvijek isto reciprocan i to sa fiksnim koeficijentom. tvoje lupanje nema kraja, a sve to dolazi iz nepoznavanja osnova bilo cega...
I što ti to govori, da isti takav fiksni koeficijent upravo pokazuje da će ISPOD Planckove duljine kod kocke doći do ISTIH stranica i dijagonala, nisi ti za metafiziku, ozbiljno, i ništa ja nisam fulao nego ti ne razumiješ ništa do kraja o čemu ja pričam, eto, možeš ti brbljat koliko hoćeš da ja negdje nisam u pravu, DOKAŽI to konkretno, ajde, ili ne piši gluposti, jednostavno, e da! 8-)
teodati

#390 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Dozer wrote: 29/04/2023 23:16
teodati wrote: 29/04/2023 14:06

Tvoja teorija nije cak ni teorija. Znam da ne kontas, ali tvoja "teorija" je gomila NICEGA. Prazno, empty, nada, 0, nothing.

Mozes ti sevedat, dapacat, paskekakat i edadakat do besvijesti, ali to i dalje ne znaci nista, kao ni bilo koje tvoje "objasnjenje".

Sta covjek da ti odgovori na ovako blesavo pitanje:
"Beskonačnost zbilja postoji i NEMA oblika, KAKO onda izgleda
Nesto sto nema oblik nema ni izgled. Bezoblicno je, kontas? Postavljas imbecilna pitanja, vjerovao ili ne.

Mozda u tvojoj glavi sve to ima smisla, ali u realnosti je obicna prdimahovina. Buncanje polupismenog mozga.

Mislim da je vrijeme da se sad prebacis na neki srbijanski, makedonski i crnogorski forum. Mozda tvoje dapacanje, sevedanje i edadakanje tamo poluci neki rezultat. Na HR i BH forumima si propao k'o kauc.
Haha, kažem ja da se ni akademici NEĆE snaći u mojoj "teoriji svega", od prve, a kako onda da se snađu amateri iz filozofije, točnije metafizike.

Prvo, moja teorija NEMA GREŠKE, dokažite da sam u bilo čemu u krivu, ajde, pokušajte barem, nađete li jednu jedinu grešku, ja odmah bacam teoriju u smeće, eto, jel pošteno?

I nije blesavo nego pametno pitanje KAKO izgleda beskonačnost ako NEMA OBLIKA, Einstein bi ti sada rekao da nemaš pojma, jer ako hoćeš nešto znati moraš SE PITATI, tako je on radio, pitao se pa je našao i odgovor, eto, a ti se ni pitati ne znaš, a kada ti se postavi konkretno pitanje onda ti je to blesavo, naravno da je kada se ne razumiješ ni malo u filozofiju i metafiziku, i neću ti dogovoriti na to pitanje, pošto ti je blesavo, jednom ćeš shvatiti da je to pitanje važno, da saznamo U ČEMU zapravo svi mi postojimo, dotle vjeruj u svoje bajke, meni ne smeta, dapače.
teodati

#391 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Dope_Man wrote: 30/04/2023 20:38
teodati wrote: 29/04/2023 14:12

Ljepoto nasa presveta, ako te niko ziv ne moze shvatiti onda da pogledas u ogledalo i zapitas se neke stvari, mozda zasto je tako?

I jos jedna stvar, teorija se dokazuje tako sto se na osnovu teorije postavi hipoteza, odnosno konkretba tvrdnja tipa: "Ako bacimo objekat u zrak, objekat ce pasti nazad na tlo."

Hajde, postavi samo jednu hipotezu na osnovu tvoje presvete teorije,pa da je testiramo.
Eto ti hipoteze, tvrdim da NIŠTA ima VIŠE veličina, a ne samo jednu, pa ti sad to obori ak možeš, DOKAZ tome je ono pitanje na ovoj temi o dva najmanja prostora a čiji je točan odgovor pod c), dokaži da to nije točan odgovor i da onda to ne znači upravo ovo što sam sada napisao, e da! :-D
teodati

#392 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Lijepo mi je netko rekao da ne dajem nikakve formule na forumima jer i tako neće ljudi to od prve razumjeti, ali eto da se i to vidi, samo kažem.
Ako će netko ovdje imati što pametno napisati o BESKONAČNOSTI, iliti NIŠTA (jer je to jedno te isto tko je i malo shvatio o čemu pričam, seveda), rado ću odgovoriti, dalje pišem bez formula samo riječima, o svojoj teoriji, za koju sam SIGURAN da će svi ljudi prije ili kasnije uvidjeti da je to ISTINA o svemu postojećem, da nema druge, garant.

Dakle ukratko, DOKAZATI ću da nije bilo ni Velikoga praska a niti da postoje neka vječna bića koja stvaraju čudima naš svijet, naš svemir, koji je nastao i na razuman i logičan način, prvo je nastala naša dimenzija prostor-vremena (koja je samo jedna od mnogobrojnih dimenzija koje postoje, kažem usput), a zatim U SREDIŠTU naše dimenzije (ISTOVREMENO kada je dimenzija nastala), nastao je INTELIGENTNI život, i to se dogodilo otprilike prije tisuća BILIJUNA zemaljskih godina, OD TADA svaki i najmanji trenutak našega vremena (postoje najmanji trenuci vremena , zovem ih Nulti, jer NEMAJU manje jedinice u sebi), tamo se i dalje RAĐA sav inteligentni život ne samo u našem svemiru nego i za cijelu našu dimenziju prostor-vremena, seveda.
Znači NISMO mi ljudi sami ni u svemiru a ni izvan njega, DAPAČE, postoje i Vanzemaljci a još prije njih mnogo stariji Vansvemirci (Bogovi koji su svemir i materijalni život napravili), takva bića su bila kako sam već spomenuo i Krišna, i Isus Krist, i Sai baba, da se ne kaže da to nije rečeno PRIJE nego se to sve ne dokaže, se razme.

Kako vidim mnogi se ČUDE kako je to moguće da netko ZAPOVJEDA prirodnim zakonima, poput recimo Krišne, ili Isusa Krista ili Sai babe (o njima su napisane na tisuće knjiga pa neku pročitajte da vidite ŠTO su sve radili sa prirodom, nema što nisu, samo kažem), ali NEMA tu nikakvoga čuda, radi se kako sam rekao o MANIPULACIJI našim prostorom i vremenom, tako da u biti MATERIJA kao takva NE POSTOJI, to je UMJETNA stvarnost koju Bogovi kontroliraju, od najmanjega kvarka do najvećih galaksija, i sve je SINKRONIZORANO, informatički POVEZANO, u jednu skladnu cjelinu, pa še kak.

Eto da OBJASNIM laičkim rječnikom jedno takvo čudo, a koje je zapisano u Bibliji, kada je Isus Krist sa Apostolima, sa samo nekoliko kruhova i ribica nahranio preko 5 000 ljudi, i još im je puno košara i kruhova preostalo, baš tak.

Naše ljudsko oko NE MOŽE vidjeti pokret u recimo tisućinkama jedne sekunde (ili još kraće vremensko razdoblje), tako da se nije dogodilo nikakvo čudo, zapravo su ribice DOLAZILE jako sporo polako u košare isto kao i kruhovi u svoje košare, ali ljudi ih NISU mogli vidjeti, a vidjeli su samo da se košare PUNE ribama i hljebovima IZ NIČEGA, (zbog sporosti našega oka), kakvo čudo, jel, haha, mora da se Isus smijao u sebi kada je vidio kako su Ga Apostoli i ljudi koji su to doživjeli gledali kada je to učinio, kao da je sam Bog, pa i jeste, s obzirom na svoje ZNANJE a osobito s obzirom na svoje MOGUČNOSTI kojima upravlja prirodom, jednom ćemo i mi ljudi to moći, čak i veća čuda činiti, a prvi korak je da imamo ZNANJE o tome KAKO je sve nastalo, pa onda polako dalje, dakle treba se ostaviti BAJKI o postanku svega, i polako saznavati ISTINU, nema drugog puta, e da! :thumbup:
teodati

#393 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Izgleda kao NIŠTA, eto, kako jedino može izgledati, i nema na čemu, pa še drugić, seveda! 8-)
Avetinho

#394 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

Zijev :zzzz:

Ne mogu ja više, ima li ko drugi ovom Jehovcu da objasni da kad postaviš hipotezu, TI SI TAJ koji treba dokazivati da je tOčna, e da!, a ne NEKO DRUGI DA NIJE ToČNA, seveda.
teodati

#395 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Avetinho wrote: 01/05/2023 18:24 Zijev :zzzz:

Ne mogu ja više, ima li ko drugi ovom Jehovcu da objasni da kad postaviš hipotezu, TI SI TAJ koji treba dokazivati da je tOčna, e da!, a ne NEKO DRUGI DA NIJE ToČNA, seveda.
Pa dokazano ti je onim TOČNIM ODGOVOROM na pitanje o dva najmanja prostora, što se baviš nečim čemu nisi dorastao, jel? :?
teodati

#396 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Očito neki ni NAJLAKŠU formulu iz moje "teorije svega" ne mogu shvatiti, pa da ponovim pitanje NA KOJE se ta formula odnosi, a koja DOKAZUJE da su i prostor i vrijeme ne relativni (Einstein), nego ISTOVREMENO i apsolutni i relativni (Teodor), i da je BESKONAČNOST zapravo NIŠTA u različitim veličinama , ozbiljno:

"np+np=npI2np

Ovo je formula koja daje odgovor na ovo dolje pitanje koje slijedi, "np" označava najmanji prostor, kojega sam nazvao Nulti prostor, eto pitanja:

"Imamo dva najmanja prostora od kojih nema ništa manje, dakle se sastoje sami od sebe.

Oni su jedan pored drugoga te se dodiruju.

Pitanje glasi KOLIKO JE VELIKI prostor u kojemu se ta dva najmanja prostora dodiruju:

a) jedan takav prostor

b)dva takva prostora

c) istovremeno i jedan i dva takva prostora.

Koji je odgovor točan?

Točan odgovor je pod c)."

Sve jasno, ali kako kome, pravim filozofima ne trebaju dodatna objašnjenja, samo kažem, e da! 8-)
Last edited by teodati on 01/05/2023 19:07, edited 1 time in total.
Piaty

#397 Re: "Teorija svega"

Post by Piaty »

Nešto sinoć gledam nekakav forum iz Hrvatske i tamo je neki teoNEŠTO (teodor, teofil...) imao slične teorije, teorija o 2 Boga i tako nešto.
Kakva koincidencija
Avetinho

#398 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

Jehovac Teodor.

Jehovac, to gore je hipoteza, koju tek valja dokazivati. Ali zato ja vidim dokaz jedne druge teorije koja na tvoju žalost nije TEORIJA SVEGA nego TEORIJA NIČEGA u Teodorovoj glavi. Nju si bez ikakve sumnje uspio dokazati.
belfy

#399 Re: "Teorija svega"

Post by belfy »

teodati wrote: 01/05/2023 16:48
belfy wrote: 30/04/2023 15:00

I što ti to govori, da isti takav fiksni koeficijent upravo pokazuje da će ISPOD Planckove duljine kod kocke doći do ISTIH stranica i dijagonala, nisi ti za metafiziku, ozbiljno, i ništa ja nisam fulao nego ti ne razumiješ ništa do kraja o čemu ja pričam, eto, možeš ti brbljat koliko hoćeš da ja negdje nisam u pravu, DOKAŽI to konkretno, ajde, ili ne piši gluposti, jednostavno, e da! 8-)
hoces da ti direktno i konkretno dokazem da nisi u pravu!? huh, za nesto takvo ce ipak trebati vise od jednog posta... tacnije - okruglo dva, ako budes posten sugovornik pa budes meni davao odgovore, kao i ja tebi. ti si sada postavio meni ovaj zadatak, pa cu ja tebi dati isto tako jedan i vec nakon dva posta cemo jako lako to moci zakljuciti. evo da pocnemo:
u jednacini 2+2x2 = X, tacan rezultat je:
1.) X = 8
2.) X = 6

koje je tvoj odgovor? pod 1. ili 2.? (slobodno se mozes posluziti i internetom ili koristiti pomoc kolega).
teodati

#400 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

belfy wrote: 01/05/2023 18:52
teodati wrote: 01/05/2023 16:48

hoces da ti direktno i konkretno dokazem da nisi u pravu!? huh, za nesto takvo ce ipak trebati vise od jednog posta... tacnije - okruglo dva, ako budes posten sugovornik pa budes meni davao odgovore, kao i ja tebi. ti si sada postavio meni ovaj zadatak, pa cu ja tebi dati isto tako jedan i vec nakon dva posta cemo jako lako to moci zakljuciti. evo da pocnemo:
u jednacini 2+2x2 = X, tacan rezultat je:
1.) X = 8
2.) X = 6

koje je tvoj odgovor? pod 1. ili 2.? (slobodno se mozes posluziti i internetom ili koristiti pomoc kolega).
Smiješan si, to i malo dijete ZNA da je 6, ali ti meni nisi konkretno odgovorio ni na što, jesi shvatio da se odnos između stranica i dijagonala kocke SMANJUJE konstantno, kako se ide u sve MANJE i manje, očito nisi, pa se sada pitaj AKO postoji najmanji prostor KOJI je omjer između njih, eto lagani zadatak za logičara i matematičara, samo kažem, e da! :-D
Last edited by teodati on 01/05/2023 19:01, edited 1 time in total.
Post Reply