blokirajmo SarajevoJohnnyS wrote: ↑30/04/2023 16:57 https://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-pr ... /230430055
Hoće li ovo bit sad redovno, tipa svaki ponedjeljak prosvjedi?
mogu li protesti na Betaniji? ili u Gladnom polju?
mora li po centru grada?
blokirajmo SarajevoJohnnyS wrote: ↑30/04/2023 16:57 https://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-pr ... /230430055
Hodža uložio prigovor upravi mlina i traži povrat sredstava i naknadu štete.
Nemoj tako, treba podržati sve demokratske alate u političkoj borbi.Mishelinke wrote: ↑30/04/2023 17:00Huligani opet hoće da pljuju i udaraju.JohnnyS wrote: ↑30/04/2023 16:57 https://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-pr ... /230430055
Ovaj put zabraniti okupljanje, a ako se opet desi, pendrek i lomiti stoku.
Nema druge, samo tako se može protiv nadrogine bagre.
Znaci protuustavno je djelovao prema ustavu federacije onaj ko po dejtonu ima pravo da djeluje u ustav federacije i ko "nikad" do danas nije djelovao na ustav federacije kada god su domace politicke elite radile svakakve marifetluke, je li toplavi_E wrote: ↑30/04/2023 15:43Dzaba vi odvlacite pricu na odluke VP. Odluke ovdje nisu ni problem. Odluka je privremena na godinu dana i onda postaje stalna ako se ne izglasa nesto drugo za zamjenu te odluke. Ovdje se radi o suspenziji ustava i zakona na jedan dan da bi se omogucilo glasanje za vladu Federacije. Jer po ustavu i zakonu to nebi bilo moguce izglasati.
Pa nije VP nista tumacio on je samo rekao da ovaj put ne trebaju sva tri potpisa iako u ustavu i zakonu stoji da trebaju sva tri. I on to ima pravo. Niko nikad nije ni rekao da je Shmit uradio nesto sto nije smio. On moze sutra izmjeniti zakon i ustav RS i da Bosnjaci imaju bar 10% prava ko Hrvati u Federaciji, ako hoce. Ali Shmit ne moze nikoga natjerati da bude dio vlasti nastalom suspenzije ustava i zakona. To su pokazali Efendic i Ogresevic.dale cooper wrote: ↑30/04/2023 15:52Fadilova logika.![]()
Da nije donio odluku ne bi se ni formirala vlada. A ako su VP i OHR donijeli odluku može li se govoriti o suspenziji ustava sa obzirom da su
oni vrhovni tumači DMS-a?
Znas kada bi to vidio ko su, vidio bi kada bi bili tas na vagi u parlamentu izmedju sda i satelita sa jedne strane i trojke sa druge strane. Pomoci cu ti zavrsili bi na strani na kojoj bi zavrsio i mirsad hadzikadicuglavnomja wrote: ↑30/04/2023 16:01![]()
![]()
a moze li neko objasniti sta je i ko su ljudi iz reStarta? izgledaju pristojno, fina im prica, nepoznati, mislim politicki anonimusi ...
odakle oni u talu sa nepismenom sda zgadijom?
Opaaaa strah od kongresa vidim, fino fino znaci krckanje pocinje kako sam i prognozirao a ti vidim vec odabrao stranuplavi_E wrote: ↑30/04/2023 17:50 Vlada Federacije je rijesena i sad dolazi drugi glavni problem a to je "krscanski" izborni zakon za izbor clanova Presjednistva BiH. Posto to Shmit ne moze licno mjenjati. Nema nikakvog razloga da se i taj problem ne rijesi kupovinom glasova kao i Vlada Federacije. Ovdje ima dosta forumasa koji poznaju cijene glasova na raznim nivoima vlasti. Sta mislite koliko ce biti ruka jednog SDAovca u drzavnim parlamentima? Ja vjerujem da ce pocetna cijena biti bar 10 miliona.
bio je na klixu intervju sa nekom zenom, mislim zornic prezimesajber87 wrote: ↑30/04/2023 17:49Znas kada bi to vidio ko su, vidio bi kada bi bili tas na vagi u parlamentu izmedju sda i satelita sa jedne strane i trojke sa druge strane. Pomoci cu ti zavrsili bi na strani na kojoj bi zavrsio i mirsad hadzikadicuglavnomja wrote: ↑30/04/2023 16:01
![]()
![]()
a moze li neko objasniti sta je i ko su ljudi iz reStarta? izgledaju pristojno, fina im prica, nepoznati, mislim politicki anonimusi ...
odakle oni u talu sa nepismenom sda zgadijom?. Klasicni konvertori sda seljackog glasa u finu i pitomu muziku
Na tom bunaru su se i napajali vode koji trenutno vjerovatno presusuje
![]()
giannibelif wrote: ↑30/04/2023 17:54 Mislim da je "najkršćanskiji" problem trenutno to što će Fadil na odsluženje u narednih pola godine- godinu.
Opet slobodan dan na KCUS-u.
Kao da sad intervjuisu mene i ja kazem zalazem se da se svakom gradjaninu da po milion maraka jednokratno i po 200 000 maraka svaku narednu godinu do kraja zivota i sad iza mene svi aplaudiraju kao jbt sjajno rjesenje svaka ti cast ovo je odlicno takvi ljudi mam trebaju itd, a sustina je da su to samo moji vlazni snovi koji ljude vole da cuju i milo je njihovom uhu. Imamo dejton imamo anomalije i diskriminacije u ustavu( presude evropskog i domaceg suda) ali koje mozemo mjenjati dogovorom kompromisom (ili mile da pomogneuglavnomja wrote: ↑30/04/2023 17:58bio je na klixu intervju sa nekom zenom, mislim zornic prezimesajber87 wrote: ↑30/04/2023 17:49
Znas kada bi to vidio ko su, vidio bi kada bi bili tas na vagi u parlamentu izmedju sda i satelita sa jedne strane i trojke sa druge strane. Pomoci cu ti zavrsili bi na strani na kojoj bi zavrsio i mirsad hadzikadic. Klasicni konvertori sda seljackog glasa u finu i pitomu muziku
Na tom bunaru su se i napajali vode koji trenutno vjerovatno presusuje
![]()
neka profa
za mene anonimus
a svaka joj zlatna sta je napricala
i onda se pojavi sebija u zastavi![]()
ali neka, neka i nje malo na asfaltu, da se navikne
ma ovo ti je onaj hamo sto je najavljivao svasta nesto , pa kad je to propalo od izlaska sbih i nesa nije se pojavio na forumu
Evo realno da li mislis da li je u redu praviti vlast bez nije vazno koje strane ako skupi 14 od 23 u domu naroda pod uslovom da nisu kupljeni, jer pazi ako neko ima 14 od 23 u klubu bosnjaka taj ima oko 50 u predstavnickom domu, a ako ima 14 od 23 u klubu hrvata taj ima samo oko 15 u predstavnickom domu. Ovo sve pod uslovom da nije bilo kupovine poslanika. Sada se desila anomalija jer je sda stekao famoznih 13 a da nije imao ni blizu 50 jer je krao poslanike na svima poznate i nepoznate nacinezenit dozic wrote: ↑30/04/2023 16:53Ako sam ja dobro skontao ovu odluku HDZ treba 3/5 u domu naroda da bi mogli blokirat vecinu, a ne ovi drugi koji bi glasali da se pravi vlast bez njih.Mishelinke wrote: ↑28/04/2023 11:02
Da, ali isto tako je lakše skupiti 3/5 u klubu Hrvata da se HDZ zaobiće, nego 2/3.
A ko želi blokirati, sada se parlament raspušta nakon trećeg pokušaja i idu vanredni izbori.
Niko neće iz izbora u izbore ići jer tad sve staje, nema parlamenta, ništa se ne može izglasati, ništa se ne može potvrditi, nema budžeta, nema plata nikome, čak ni političarima, nema premijera, nema vlade,.... Staje život u Federaciji a samim tim i u zapadnoj Hercegovini i to nikome nije u interesu, tako da mogućnost trajne blokade i stalnih vanrednih izbora je (skoro) nemoguća.
Krenuli su ko litijasi u crnoj gori.Pa jebote, Đukanovic je skoro imao apsolutnu vecinu u parplamentu pa ga koalicijski sjebase a onda izgubi i izbore.bOkir je vec popusio izbore i ovu se ne mire nek hoce ulicom, prijetnjama i silom.51ZA, Allahmanet braĆo.