Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ci-Nick wrote: ↑30/04/2023 13:51
Valjda traze vise cijene usluga.
Treba ih i razumjeti.
Koliko su dali više za gorivo u prosloj godini.
Kamioni i kosilice ne idu na vodu.
Inflacija je.
Ci-Nick wrote: ↑30/04/2023 13:51
Valjda traze vise cijene usluga.
Treba ih i razumjeti.
Koliko su dali više za gorivo u prosloj godini.
Kamioni i kosilice ne idu na vodu.
Inflacija je.
U vezi ove trakavice sa smecem: Kazu prepune kante za smece po gradu, pa slike gdje se presipa iz kanti...Sve ja razumijem Albu koja nece da cisti, jer Grad nije platio, i ne treba da radi dzaba. Ono sto ne mogu da shvatim je moje sugradjane koji bacaju smece u punu ili prepunu kantu. Setas po carsiji i nekim slucajem imas otpatke kod sebe (papirice, ostatke od voca, ili sta ti ja znam) i vidis pune kante. Sta uraditi? Pa nadji brate kontejner u blizini i baci u njega, ili ponesi sa sobom pa baci kod kuce, jel to problem? Jos je nama kolektivna svijest o ciscoj, zdravijoj i ljepsoj zajednici na vrlo niskom nivou i nema nikakvog napretka po tom pitanju. Osim par studenata.
phillie wrote: ↑30/04/2023 22:22
U vezi ove trakavice sa smecem: Kazu prepune kante za smece po gradu, pa slike gdje se presipa iz kanti...Sve ja razumijem Albu koja nece da cisti, jer Grad nije platio, i ne treba da radi dzaba. Ono sto ne mogu da shvatim je moje sugradjane koji bacaju smece u punu ili prepunu kantu. Setas po carsiji i nekim slucajem imas otpatke kod sebe (papirice, ostatke od voca, ili sta ti ja znam) i vidis pune kante. Sta uraditi? Pa nadji brate kontejner u blizini i baci u njega, ili ponesi sa sobom pa baci kod kuce, jel to problem? Jos je nama kolektivna svijest o ciscoj, zdravijoj i ljepsoj zajednici na vrlo niskom nivou i nema nikakvog napretka po tom pitanju. Osim par studenata.
Izrevoltirani ekološkom situacijom u gradu i nesposobnošću nadležnih, da riješe problem nakupljanja otpada, UG "Robijaši 1988" iz Zenice u utorak 2. maja organizuju veliko čišćenje grada.
Okupljanje je planirano u 14:00 ispred istočne tribine stadiona Bilino polje.
Na navedenu akciju pozivamo sve građane Zenice i sva udruženja građana koja, kao i mi, ne mogu da mirno gledaju kako im se grad zapušta radi nekih igrica na relacijama koje nas apsolutno ne zanimaju.
Također, ovim putem zahtijevamo od nadležnih da u što kraćem periodu riješe problem.
Robijaši obećavaju da neće sjediti skrštenih ruku i pomno ćemo pratiti, te se uključiti u rješavanje problematike.
Naša obaveza je da branimo čast i dostojanstvo našeg grada i to ćemo bezrezervno uvijek činiti!
ja bih da cestitam studentima sto pomazu Fudi da ne placa Albu... jasno je da smece nije pozeljno i da ne treba da je tu, ali valjda se zato i treba placati regulisanje odvoza istog i to firmi koja je do sada se zaista dokazala i pokazala. ovako samo kupuju vreme Fudi da to razvlaci nadalje... cijenim gest, ali rezultat mu je pogresan. on sada samo ima jos vise vremena da se zahebaje sa Albom...
do ovoga treba doci. trenutacno zivim u mjestu koji, bukvalno, nema niti jedne javne kante za smece. i nema smeca po ulicama... ali ovo gdje sam ne bi bio dobar primjer za nas. nego ovo sto govorim iznad. Grad, ako vec ima sluzbu koja toliko dobro radi, onda to treba i da placa. ne daje Fudo iz svog dzepa grebemu...
Koja je budalistana ona rampa na Smetovima, pa sto ce onda sto i stolice, neka i to nose. Kako ce stariji ljudi, ljudi sa manjom djecom. To je bilo jedino izletiste gdje covjek moze pobjeci koliko toliko od zagadjenog zraka. Ona rampa je jedna velika sramota, stavljena pod izgovorom ekologije, a pravi razlog je da se sjeda u onaj vehabijski resotran...
Druže to je još i dobro. Kočeva je puna smeća jer je debilu kad pojede sendvič, lakše bacit otpatke u istu a ima 50 metara udaljenu korpu.
clio_dci120 wrote: ↑01/05/2023 20:27
Koja je budalistana ona rampa na Smetovima, pa sto ce onda sto i stolice, neka i to nose. Kako ce stariji ljudi, ljudi sa manjom djecom. To je bilo jedino izletiste gdje covjek moze pobjeci koliko toliko od zagadjenog zraka. Ona rampa je jedna velika sramota, stavljena pod izgovorom ekologije, a pravi razlog je da se sjeda u onaj vehabijski resotran...
rampa je tu, ipak, nesto duze od tog vehabijskog restorana. da je sve normalno ne bi bila potrebna, ali se do sada vise puta dokazalo da je tu sa dobrim razlogom. i, kakve veze sto i stolice imaju sa rampom? da nece auto sjesti malo da odmori?