Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Mishelinke

#99051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

Izgubi "trener" i Islamsku zajednicu :bih:

Al ih Dino rastavlja, razlažio ih na atome :lol: :lol: :lol:
Sabor Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je dobio novog predsjednika – Edhema Bičakčića.

On će na ovoj poziciji zamijeniti SDA-ovog državnog delegata Safeta Softića.

No, ne radi se ovdje samo o pukoj vijesti da se promijenilo rukovdstvo Sabora, koje između ostalog, bira i reisu-l-ulemu.

Ovo izuzetno važno i utjecajno tijelo Islamske zajednice u BiH ima i svoj veliki doprinos snazi SDA i odnosno utječe na mišljenje vjernika tako što propagira ideje SDA.

Utjecaj na izbor reisa
Prije Softića na čelu Sabora bio je rahmetli Hasan Čengić. Obojica su radila na tome da kroz džemate “osvijeste narod” da glasa za SDA.

Naravno, SDA je imala i utjecaj na izbor samog reisa koji bi kasnije mahom zloupotrebljavali poziciju da u korist SDA u hutbama i vjerskim govorima komentiraju dnevnu politiku.

No, zašto je dolazak Bičakčića, također nekada utjecajnog i moćnog SDA-ovca, promijenilo stvari?

Bičakčić pripada grupi disidenata SDA. Iako je bio dugogodišnji, bliski saradnik Alije Izetbegovića, za njega nije bilo mjesta u SDA Bakira Izetbegovića.

Razlog je što Bičakčić pripada struji koja smatra da se dinastija Izetbegovića mora prekinuti. U svojim ranijim intervjuima Bičakćić to nije ni krio.

“Ideološki se otišlo od osnovnih postulata SDA. Bakir je trebao promijeniti niz kadrova koje je zatekao koji su imali iza sebe taj sistem koji zovu ‘Asimov način rješavanja’.

To izlazi na vidjelo sad”, rekao je Bičakčić svojevremeno u Raportovoj emisiji Politbiro.

Novi vjetrovi i u Islamskoj zajednici
To znači da Islamska zajednica više neće sklapati oči na korupciju koja se nakotila u SDA, a glasno narod plašiti tobožnjim nestankom Bošnjaka.

Bičakčić je dalje govorio o tome da Bakir mora skloniti svoju suprugu Sebiju Izetbegović.

“Pa nije Sebija problem, Sebija je voljena supruga Bakirova i to treba poštovati. Ona treba da se bavi svojim poslom i svojom strukom.

Nije primjereno u demokratskom sistemu da i muž i supruga utječu i kreiraju politiku u stranci. Kad spominjete Clintonove, ali dok je Clinton bio u politici nije se za Hillary čulo.

Ona je bila negdje na nekom lokalnom nivou. Ona je gradila svoju karijeru kada je on završio sa dva mandata, tako da to poređenje apsolutno ne stoji. Ni u islamskom svijetu, ni u evropskom demokratskom svijetu, nemate te primjere”, rekao je Bičakčić.

Njihovo političko djelovanje poredio je čak sa suprugom Slobodana Miloševića:

“Mira Marković je imala ogroman utjecan na Slobodana Miloševića, ali nije kroz Socijalističku partiju”.

Dakle, očito je da nakon poraza Izetbegovića za člana Predsjedništva BiH, nakon što je SDA izgubila i državnu i federalnu vlast, novi vjetrovi počinju puhati i u Islamskoj zajednici na koju se Izetbegović mnogo oslanjao.
zippoo87

#99052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zippoo87 »

Hajvan wrote: 29/04/2023 22:16
zippoo87 wrote: 29/04/2023 22:04
Meni je ovo nevjerovatno...koliko ste vi neki slijepo vjerovali u Komsica.
Neki jos uvijek vjeruju ali to vec nije do Komsica,nego do mentalne gimnastike.
Svaki puta je povukao na SDA stranu a nijednom na gradjansku,normalnu,ljudsku i vi opet,Komsis ljiljan,Komsic multi kulti.
Zahvaljujuci Komsicu,HDZ je ojacao toliko da je postigao ovo sto danas jeste.
Strankica od 100 000 glasova,postade fakticki drzava,jer se bez njih nista vise ne moze.
A koga Vi lazete?!
Je li me persiras ili mislis na jos nekoga osim mene ?
Ja nikoga ne lazem,niko mi ne naredjuje ni nikoga osim sebe ne moram slusati...pa samim tim nisam ucijenjen i mogu uvijek i svugdje govoriti ono sto mislim ili zelim.
Za razliku od botova :D
palermo

#99053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

zippoo87 wrote: 29/04/2023 22:23
palermo wrote: 29/04/2023 22:13

Meni bogami nikad nije ni bio. Da se izvuce moja i tvoja historija postova o Komsicu siguran sam da si daleko vise pozitinih ti napisao o Komsicu. Al sada sam naravno na strani DF-a......
Oko promahe u glavi, jebi ga, skontao sam da su to sada novq moderatorksa pravila foruma. Nije vazno sta se kaze, nego ko kaze..ergo, nastavi....
Ma tako je ,nije...ti si od onih sto "nisu za ,ali..." :D
Pa pratim ja tvoje pisanje 5 godina unazad i uvijek si bio pro SDA/DF prica...ali ono kao neofirno,sa strane,kriticki...nisi za ali eto,oni su ipak bolji od onih "anamo" :D
Pa promaha nego sta...ko "bez promahe" moze podrzavati Komsicevu politiku i sve ovo sto radi zadnjih 5-6 godina ?
Komsic nas "obrazlija" :D
A sto se mene tice i postova o Komsicu...ja njega nisam nikada ozbiljno ni komentarisao ni shvatao...davno sam ja shvatio da od njega nema nista...cim je to alkos i obicni demagog i ljubitelj budzetske sise i fine plate.
Stranka mu je DJL...ali eto,mozes nasem naivnom nepismenom narodu decenijama prodavati muda pod bubrege,jer ne kontaju nista.
Drago mi je sto pratis moje pisanje na forumu. Mozda vremenom nesto i naucis.
giannibelif

#99054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

Stranka koja je od jednog narod napravila politicke idiote koje svako maštrafi kako hoće. Pa nisu svi idioti baš.
Hajvan

#99055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hajvan »

zippoo87 wrote: 29/04/2023 22:29
Hajvan wrote: 29/04/2023 22:16

A koga Vi lazete?!
Je li me persiras ili mislis na jos nekoga osim mene ?
Ja nikoga ne lazem,niko mi ne naredjuje ni nikoga osim sebe ne moram slusati...pa samim tim nisam ucijenjen i mogu uvijek i svugdje govoriti ono sto mislim ili zelim.
Za razliku od botova :D
Mozda lazete samog sebe, iz nekog Vama nepoznanog razloga
Al to sto tvrdite nema veze sa stvarnim cinjenicnim stanjem
palermo

#99056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

giannibelif wrote: 29/04/2023 22:31 Stranka koja je od jednog narod napravila politicke idiote koje svako maštrafi kako hoće. Pa nisu svi idioti baš.
Mislis na HDZ ? Ili na nekog drugog ?
zippoo87

#99057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zippoo87 »

Mishelinke wrote: 29/04/2023 22:29 Izgubi "trener" i Islamsku zajednicu :bih:

Sabor Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je dobio novog predsjednika – Edhema Bičakčića.

On će na ovoj poziciji zamijeniti SDA-ovog državnog delegata Safeta Softića.

No, ne radi se ovdje samo o pukoj vijesti da se promijenilo rukovdstvo Sabora, koje između ostalog, bira i reisu-l-ulemu.

Ovo izuzetno važno i utjecajno tijelo Islamske zajednice u BiH ima i svoj veliki doprinos snazi SDA i odnosno utječe na mišljenje vjernika tako što propagira ideje SDA.

Utjecaj na izbor reisa
Prije Softića na čelu Sabora bio je rahmetli Hasan Čengić. Obojica su radila na tome da kroz džemate “osvijeste narod” da glasa za SDA.

Naravno, SDA je imala i utjecaj na izbor samog reisa koji bi kasnije mahom zloupotrebljavali poziciju da u korist SDA u hutbama i vjerskim govorima komentiraju dnevnu politiku.

No, zašto je dolazak Bičakčića, također nekada utjecajnog i moćnog SDA-ovca, promijenilo stvari?

Bičakčić pripada grupi disidenata SDA. Iako je bio dugogodišnji, bliski saradnik Alije Izetbegovića, za njega nije bilo mjesta u SDA Bakira Izetbegovića.

Razlog je što Bičakčić pripada struji koja smatra da se dinastija Izetbegovića mora prekinuti. U svojim ranijim intervjuima Bičakćić to nije ni krio.

“Ideološki se otišlo od osnovnih postulata SDA. Bakir je trebao promijeniti niz kadrova koje je zatekao koji su imali iza sebe taj sistem koji zovu ‘Asimov način rješavanja’.

To izlazi na vidjelo sad”, rekao je Bičakčić svojevremeno u Raportovoj emisiji Politbiro.

Novi vjetrovi i u Islamskoj zajednici
To znači da Islamska zajednica više neće sklapati oči na korupciju koja se nakotila u SDA, a glasno narod plašiti tobožnjim nestankom Bošnjaka.

Bičakčić je dalje govorio o tome da Bakir mora skloniti svoju suprugu Sebiju Izetbegović.

“Pa nije Sebija problem, Sebija je voljena supruga Bakirova i to treba poštovati. Ona treba da se bavi svojim poslom i svojom strukom.

Nije primjereno u demokratskom sistemu da i muž i supruga utječu i kreiraju politiku u stranci. Kad spominjete Clintonove, ali dok je Clinton bio u politici nije se za Hillary čulo.

Ona je bila negdje na nekom lokalnom nivou. Ona je gradila svoju karijeru kada je on završio sa dva mandata, tako da to poređenje apsolutno ne stoji. Ni u islamskom svijetu, ni u evropskom demokratskom svijetu, nemate te primjere”, rekao je Bičakčić.

Njihovo političko djelovanje poredio je čak sa suprugom Slobodana Miloševića:

“Mira Marković je imala ogroman utjecan na Slobodana Miloševića, ali nije kroz Socijalističku partiju”.

Dakle, očito je da nakon poraza Izetbegovića za člana Predsjedništva BiH, nakon što je SDA izgubila i državnu i federalnu vlast, novi vjetrovi počinju puhati i u Islamskoj zajednici na koju se Izetbegović mnogo oslanjao.
Ne bih se ja bas kladio na Bicakcica...on je osnivac SDA i Islamska Zajednica ce i dalje biti pod sapom SDA...kao i do sada.
A ovo je najpogubnije za muslimane i jedinstvo u BiH...jer mnogi muslimani nikako ne mogu poistovijetiti ISLAM sa SDA,ma koliko se god ta masinerija trudila da stavi znam jednakosti izmedju a iza kulisa,rade sve ono sto je islamom ZABRANJENO.
zippoo87

#99058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zippoo87 »

palermo wrote: 29/04/2023 22:30
zippoo87 wrote: 29/04/2023 22:23

Ma tako je ,nije...ti si od onih sto "nisu za ,ali..." :D
Pa pratim ja tvoje pisanje 5 godina unazad i uvijek si bio pro SDA/DF prica...ali ono kao neofirno,sa strane,kriticki...nisi za ali eto,oni su ipak bolji od onih "anamo" :D
Pa promaha nego sta...ko "bez promahe" moze podrzavati Komsicevu politiku i sve ovo sto radi zadnjih 5-6 godina ?
Komsic nas "obrazlija" :D
A sto se mene tice i postova o Komsicu...ja njega nisam nikada ozbiljno ni komentarisao ni shvatao...davno sam ja shvatio da od njega nema nista...cim je to alkos i obicni demagog i ljubitelj budzetske sise i fine plate.
Stranka mu je DJL...ali eto,mozes nasem naivnom nepismenom narodu decenijama prodavati muda pod bubrege,jer ne kontaju nista.
Kao npr. ?
zippoo87

#99059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zippoo87 »

Prpa.ba wrote: 29/04/2023 22:26
zippoo87 wrote: 29/04/2023 22:19 Znas li ti sta si sada napisao i kakve veze ovo sto si napisao ima sa ovim sto sam ja napisao :?
Pametan si i fin momak, samo ostrascen, nadoci ces. :thumbup:
Ne trebaju meni botovi pisati kakav sam i sta sam...imam ogledalo u kuci a i nisam ni kruh,da nadolazim :lol:
Cuj ja ostrascen :lol: :lol: :lol:
E to je ono pravo botovanje...lik 20 sati na temi trabunja ali ja sam "ostrascen" a ne zna ni koju stranku simpatisem :lol: :lol:
palermo

#99060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

zippoo87 wrote: 29/04/2023 22:34
palermo wrote: 29/04/2023 22:30

Kao npr. ?
Pa I to ces na kraju sam skontati. Ako ne skontas onda nisi naucio.
kluz franjo

#99061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

Prpa.ba wrote: 29/04/2023 22:25
kluz franjo wrote: 29/04/2023 22:19
Tačno, taj pilot je onomad odjebao "sile mraka" i beskompromisno se opredjelio za "pušenje" na pravoj strani istorije.
Pilot je odabrao ne pusiti, a to biram i ja. Neki novi pregovaraci i piloti naravno da imaju demokratsko pravo odabrati drugacije.
I tada, kao i danas je bilo 0 i 1. I svaki odabir je nosio "muku koju to nosi".
Pilot je tada jasno izabrao stranu. To je jasno da ne može jasnije.

Baš kao što je jasno koju stranu ste ti i Z-aha izabrali. Sve si vrlo precizno napisao u gore citiranom upisu.

I sve OK. Ja "pušim" npr. za 140 miliona.
https://www.klix.ba/biznis/privreda/bih ... /230420116

Šta imamo konkretno od tvog i Z-ahinog "pušenja"?
uglavnomja

#99062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by uglavnomja »

Mishelinke wrote: 29/04/2023 22:29 Izgubi "trener" i Islamsku zajednicu :bih:

Ne bih se ja bas kladio na Bicakcica...on je osnivac SDA i Islamska Zajednica ce i dalje biti pod sapom SDA...kao i do sada.
A ovo je najpogubnije za muslimane i jedinstvo u BiH...jer mnogi muslimani nikako ne mogu poistovijetiti ISLAM sa SDA,ma koliko se god ta masinerija trudila da stavi znam jednakosti izmedju a iza kulisa,rade sve ono sto je islamom ZABRANJENO.
ivz = sda
jedan organizam sa dvije glave
ivz je stvorila sda

ivz nije islam, nego obicni ljudi koji sticajem okolnosti sjede tamo
koji bi trebali da se bave vjerom
ali ovi se bave politikom od prvog dana
i pljackanjem naroda zajedno sa sda

nece biti drugacije ni sa bicakcicem

samo on je opasan, najpametniji od svih alijevaca
sposoban
a voli pare, funkcije (ima ih da se knjiga napise, a i imovine) i naravno najvise voli moc
Prpa.ba

#99063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Slobodu.
kluz franjo

#99064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

Bravo.
Pa šta da kažem, osim "slobodno" nastavite što se mene tiče.
zippoo87

#99065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zippoo87 »

palermo wrote: 29/04/2023 22:38
Kao npr. ?
"Jak" si ti u ovoj direktnoj komunikaciji...ono bas "puno kazujes" :D
Ako nemas sta reci,suti i nemoj me bezveze citirati "zabrinuti" :-D
palermo

#99066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Prpa.ba wrote: 29/04/2023 22:41Slobodu.
Ja bih dodao I dostojanstvo, pa makar ga bilo I u mrvicama.
palermo

#99067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

zippoo87 wrote: 29/04/2023 22:45
palermo wrote: 29/04/2023 22:38

"Jak" si ti u ovoj direktnoj komunikaciji...ono bas "puno kazujes" :D
Ako nemas sta reci,suti i nemoj me bezveze citirati "zabrinuti" :-D
Vidim po vokabularu da si primljen u clansyvo. Pa cestitam.
kakabanja213

#99068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

Za Fadila??
Prpa.ba

#99069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 29/04/2023 22:45 Ja bih dodao I dostojanstvo, pa makar ga bilo I u mrvicama.
Neki novi piloti radije idu po mrvicu para nego mrvicu dostojanstva. Desetljecima pazljivo kultivisan model "Enis Beslagic" daje rezultat, ali pozitivno je da im je ovo maksimum i opet su morali pribjegavati marifetlucima.

Drugi put ce im biti jos teze suspendovati demokratiju.
kluz franjo

#99070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

Super.
I čuvajte to dobro od Avde.

Nego tek sam sad skontao šta su/ko su Pip...
Hajvan

#99071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hajvan »

Slobodu i dostojanstvo mi oduzimaju mumini SDA, ko fol borci za bosnjake
Gdje vam je republika bosnjacka u okviru trenutnih granica dansnje srbije? Za pocetak!
zippoo87

#99072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zippoo87 »

uglavnomja wrote: 29/04/2023 22:40

ivz = sda
jedan organizam sa dvije glave
ivz je stvorila sda

ivz nije islam, nego obicni ljudi koji sticajem okolnosti sjede tamo
koji bi trebali da se bave vjerom
ali ovi se bave politikom od prvog dana
i pljackanjem naroda zajedno sa sda

nece biti drugacije ni sa bicakcicem

samo on je opasan, najpametniji od svih alijevaca
sposoban
a voli pare, funkcije (ima ih da se knjiga napise, a i imovine) i naravno najvise voli moc
Slazem se sa svim napisanim...jeste sposoban i jeste da jako voli pare i moc,bas kao i svaki SDAovac.
Zahvaljujuci njemu,gdje je SEBE LICNO ugradio u zakon,kada je u Elektroprivredu i Zakon ugradio subvencije za obnovljive izvore energije a onda napravio desetine i desetine mini hidrocentrala i osnovao kompaniju koja je projektovala i zavrsavala te iste mini hidrocentrale.
Dakle na svakom racunu koji platimo EP,direktno Bicakcicu stavljamo pare u dzep.

Zato ja njemu kao niti jednom drugom SDAovcu ne vjerujem nikada...svi su oni samo i jedino u sluzbi kradje,ugradjivanja,taljenja i licnog bogacenja a sve na ustrb onih koje "kobajagi predstavljaju" a evo 30 godina vidimo "kako nas predstavljaju".
Gdje SDA noga kroci,tu je zemlja sprzena
uglavnomja

#99073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by uglavnomja »

konkretno pitanje

s obzirom da je smit nametnuo zakon o kaznama za kupovinu zastupnika, konkretno za one koji:

- traze
- nude
- prime pare ili drugi oblik koristi

da li ce uzunovic i/li jos neko reci javno ko mu je nudio pare? ili su vec rekli? sipa vec zna?

i da li ce napokon neko odgovarati za kupovinu izbora?
nakon 30+ godina kradje :roll:
Last edited by uglavnomja on 29/04/2023 22:53, edited 1 time in total.
relativno84

#99074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Chmoljo wrote: 29/04/2023 21:04 To treba odgovorati na post gdje jedino tacno to da sam na forumu, a sve ostalo laz? Cime se drogiras? Salepom?

A sto se tice vuka, zajedno vas treba prskati. Isto lose mislite ovoj zemlji. Samo sto on ne glumi da to radi zbog bosnjaka.

Pljuc.
Image

Samo prsci kad te krenulo, ma i pljucni jbga leti svuda kad se tako rafalno prsce nije frka.
A_A_AKCIJA

#99075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

palermo wrote: 29/04/2023 22:45
Ja bih dodao I dostojanstvo, pa makar ga bilo I u mrvicama.
Hahahahahhahahahaha, jaooooo

Ja bih ipak ostavio kolegi @sumirprimus da vidi ovo za Slobodu

Mislim da ipak idete u pravcu CSKA, Dinamo Moscow, Krila Sovjetov...
Locked